![]() |
reputacja a ordery to calkowicie co innego
reputacje moze dac kazdy kazdemu jest to ten maly kwadracik kolo liczby postow czy zostana to sie okaze ale to jest pytanie do zbiega i thanatosa te odznaki to natomiast prawdziwa chec wyroznienia niektorych osob na forum zawsze bedzie im milej gdy takie cos dostana a co do reputacji to po tym co sie dzieje wydaje mi sie iz jest to chybiony pomysl - jak to "zwykle" w takich sprawach bywa zorganizowalo sie kolko wzajemnej adoracji ktore przyznaje sobie nawzajem plusy strach pomyslec jak ktos kogos nie lubi i bedzie mu trzaskac minusy a to nie o to chodzilo z ta reputacja - chociaz moze nawet nazwa "reputacja" jest chybiona ehh ciezko dogodzic wszystkim |
Zaznaczyłem TAK chociaż z własciwą decyzją poczekam do uruchomienia tego "systemu nagradzania". Pomysł wydaje się trafiony (nie do końca ale....) ale pożyjemy zobaczymy;)
A co w takim razie z Reputacjami ?? Zostają?? |
Ilość załączników: 1
oczywiście nie dołączyło obrazka ehh
podkreslam ze to tylko zarys docelowe obrazki musza byc z jednej strony male zeby zmiescic sie kolo awatara i nie popsuc nic tam a z drugiej byc w miare widocznym znaczkiem cos jak te puchary w jakis chipach czy komputer swiatach |
Ordery dla forumowiczów tak czy nie?
Przeniosłem część dyskusji o orderach rozpoczętej w tym wątku żeby oddzielić od tematu licznika i reputacji.
Powyższa dyskusja zmusiła cześć moich szarych komórek do wysiłku z czego zrodził się pomysł przydzielania wyróżnień ? takiego krzyża rycerskiego. Stanowiłoby to formę wyróżnienia i podziękowania tym, którzy są szczególnie aktywni na forum w niesieniu pomocy innym. To coś jak znaczek supersprzedawca na allegro. U nas byłby to superforumowicz. A oto podsumowanie moich bojów myślowych: Na Forum można by wprowadzić odznaki (ordery, wyróżnienia) za udzielanie się na forum, przydzielane na mniej więcej takich zasadach:
Czekam na opinie co Wy o tym sadzicie Musze jeszcze ścignąć Miśka i dowiedzieć się czy jest to technicznie wykonalne Okazało się, że takie coś jest od dawna stosowane na innym serwisie (thnx Sidu za informację o tym, poniżej właściwie treść naszej rozmowy o tych odznakach) "Otoz takie cos jak "krzyz rycerski" dzialalo na totalwar, nazywalo sie hall of fame i ciagle jest praktykowane. Raz do roku, w styczniu, przez tydzien bylo zglaszanie userow ktorzy sie wykazali, ludzi ktorzy wiernie sluzyli innym i duzo merytorycznie wniesli do gry jak i swiata z nia zwiazanego i potem przez rok nosili taki znaczek [HF] nad avatarem Co do krzyza - byly 3 rodzaje (teraz jest ich sporo wiecej) - jeden od userow, jeden od wladzy i jeden za osiagniecia pozaforumowe - np. napisanie moda czy jakies odkrycia" Ta rozmowa pomogła mi bardziej dopracować pomysł odznak. Mogłoby to wyglądać podobnie jak to było na totalwar - były 3 kolorowe odznaczenia Poniżej mniej więcej zamysł wyglądu orderów - nie śmiać się nie umiem rysować a to zostało zrobione w wybitnie krótkim czasie w specjalistycznym :P programie paint :D Oczywiście jeżeli spodoba się to Wam i okaże się to technicznie wykonalne zostanie sprawa zrobienia znaczka - ale myślę że jest na forum tylu zdolnych grafików iż coś fajnego razem zrobimy (jedna osoba już zaoferowała pomoc) Zapraszam do głosowania w ankiecie i wyrażania swoich opini w tym wątku. /edit/ Dodatkowo w dyskusji z bgn zrodził się pomysł wyróżnienia "naszych" wspaniałych Kobiet udzielających się na forum, dzielnie znoszących nas i nasze zachowania ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:28. |