![]() |
Matefusz : to grozi piwem :-)! Zapraszam!
Nie, nie mam USB 3.0 - predkosc w dysku ktorego przeznaczeniem jest magazynowanie danych? Po co? Gdyby mi zalezalo na predkosci to WD juz pokazalo dyskowa macierz pod Thunderbolt :-)... |
Cytat:
Wysy***322;ane z mojego HTC Sensation Z710e za pomoc***261; Tapatalk 2 |
@M@X, a możesz jakimś softem sprawdzić, jaki konkretny model siedzi w środku? O rozkręcanie obudowy Cię nie będę prosił :szczerb:
EDIT: Masz możliwość sprawdzenia szybkości przez USB 3.0? Może jakiś znajomy? Mogę podjechać do Jaworzna i przetestujemy :) |
Nie masz usb 3.0 w macu?
|
Ilość załączników: 2
W duzym skrocie tak to wyglada. Podpiete pod USB 2.0. Bezposrednio, bez hubow, ktorych Ci u mnie dostatek... Wyglada miodnie, od razu jest rozpoznawany przez WD SmartWare.
....a dane wlasnie sie kopiuja. Poczucie przestrzeni jest bardzo komfortowe :-)! |
Dysk jest juz w domu, dziewczyna odebrala paczke. Gdy wroce do domu (okolo 18.00) postaram sie zrobic kilka testow i wkleic zrzuty ekranowe :-)!
|
A cos nie pod Windows? ;-)
Edit : OK, znalazlem - XBench, QuickBench i AJA System Test. Znalazlem tez w skrzynce mejla z informacja, ze towar zostal wyslany. :jupi: |
@M@X, tutaj testowałem SSD. Możesz użyć tych samych programów.
http://forum.cdrinfo.pl/f101/polecci...ml#post1199004 |
Matefusz prosil mnie o przeprowadzenie testow jak dysk przyjdzie - ktos mi moze powiedziec jak to zrobic zeby przyczynic sie do podjecia decyzji przed zakupem?
|
Dla mnie miejsce nie jest istotne (może stać zewnętrzny 3,5 calowy dysk). W laptopie SSD STATa III i dlatego po USB 3.0 powinno to ładnie śmigać :)
|
USB2.0 niestety tak ma - ok 33MB/s i tu rozmiar nie ma znaczenia.
Ale jeżeli 3.0 osiąga ponad 300MB/s to tu na pewno mieć będzie. |
Moj pod usb 3.0(obudowa 2.0) osiaga do 30 mega na sekunde wiec szalu nie ma. Ja obecnie celuje w to aby sprzet jak najmniej miejsca zajmowal.
Oczywiscie ze wiecej niz 1tb nie bedzie mial dysk 2,5" - tu sie zgadzam w 100%. Kupilem jakis czas temu(po walnietych podwyzkach i nic sie raczej nie zmienia w tym temacie) 2x750 po chyba 350zl za sztuke wiec nie tak zle. |
A nie sorry USB3 jest 10 razy szybsze od 2, wiec 3.5 będzie znacznie szybszy :taktak:
|
Pojemnosciowo raczej nie - maksimum widzialem 1 TB i sa drogie jak pieron. A to ma byc wol roboczy na ktory bede przerzucal nakrecony material 1080p i ktory go pomiesci. Tyle.
|
Przez USB to 2.5 cala wystarczy
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:35. |