Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   [komentarze] Sposoby uruchamiania homebrew i kopii gier (https://forum.cdrinfo.pl/f105/komentarze-sposoby-uruchamiania-homebrew-kopii-gier-54333/)

Berion 25.01.2006 00:17

@jaceq
Gwarancja na laser? Hmm... Coś podobnego :)

Jeśli mówią prawdę to czemu nie? Myślałem, że masz zamiar osobno kupić tego fixa i "zamontować" samemu etc... Dlatego odradzałem.

Cóż, to życzę nie zawodnej pracy.

jaceq 24.01.2006 23:41

Dzis rozmawialem z nimi - faktycznie mozntaz jest czasochlonny i skomplikowany, dlatego serwisy tego raczej nie montuja. Ale skoro sami to opracowali to nikt nie zamontuje tego lepiej niz oni sami :) X-Pro + ripper 3.4u - dodatkowo dostaje od nich 12ms gwarancji na przerobke i 12ms na laser!! (z czym spotykam sie pierwszy raz i jest to bardzo mile zaskoczenie) ;)
Mysle ze warto.

Berion 24.01.2006 12:08

@jaceq
Słyszałem, ale montaż jest dość problematyczny.

Jeśli jeszcze nie masz zmodowanej konsoli to kup H2O V3. Na pokładzie ma już SubZeroFixV2.

Podobno ma pojawić się Ripper 3.4u (nie mylić z 3.2u sflashowanym do 3.4 [?]), który będzie specjalnie dedykowany Slimom...

jaceq 24.01.2006 01:14

Witam
Czy mozecie cos powiedziec o zabezpieczeniu do ps2 slim jakim jest x-pro ?
Tutaj wiecej informacji : http://www.x-pro.com.pl/xpropl.html
Jest to projekt firmy z gdanska i polecaja to jako uzupelnienie do rippera 3.4u. Co o tym sadzicie? :hmm:

Berion 07.12.2005 17:37

Cytat:

Napisany przez Arcadio
Co to? Śjakiś nowy chip? :)

A zbieram ostatnio strony wszelakie poświęcone modchipom, fixom, bootcd i natrafiłem na ten wynalazek. Pojęcia nie mam skąd oni go wytrzasnęli...

Jak dla mnie ten mod pretenduje do tytułu: "siara roku" :D

Arcadio 07.12.2005 17:00

Co to? Śjakiś nowy chip? :)

Berion 30.11.2005 20:18

Ilość załączników: 1
LOL
Kto chce takiego moda? :D

Berion 18.11.2005 21:25

Cytat:

Napisany przez anciol
Słuchajcie, wie ktoś może czy można sprawdzić jaki chip jest w konsoli?? I jeśli można, to w jaki sposób.
Ktoś już kiedyś poruszał ten temat, ale nie moge teraz tego znależć, a może to nie na tym forum było. Nie wiem, nie pamiętam. Dlatego jeśli ktoś by mógł mi powiedzieć będe wdzięczna
Moja konsola ma już kilka lat i nie pamiętam co za wynalazek w niej siedzi a dobrze było by wiedzieć

Cytat:

Napisany przez Kael
heh prawde mowiac mnie tesh to interesuje bo tesh nie mam pojecia co w niej siedzi berion powinien wiedziec wiec jak poczekamy to sie dowiemy

Ja Wam powiem, jest taki jeden nie zawodny... Rozkręcić konsolę i samemu/ej zobaczyć :D

No właśnie - nie wiem. Np. jeśli masz Rippera (2 lub 3.x) odpalisz Ripper2/3Navigator... Można by jeszcze poszukać po stronach z modami i zobaczyć jak, który odpala kopiee z PSX czy filmy (często to jest po kilka resetów lub/+ jakiś przycisk na padzie)... ...

Cóż... nie wiem.

Des: Ja tez uwarzam że jedynym dobrym panaceum jest rozkręcenie plejki ewentualnie sprawdzić wszystkich producentów modchipów jak się ich produkt odpala - taka mała rada
;)

Tom-mod 16.11.2005 23:42

Dobra, kupiłem lutownice z grotem o grubości coś koło 0,7 mm. Teraz tylko czekam na modchipa do psxa z allegro.
Jak dojdzie i wezmę siędo roboty to rzuce informacjami jak mi poszło. Trzymajcie kciuki :piwo:

Berion 10.11.2005 20:54

Cytat:

Napisany przez Desden
punktowa albo jak kto woli oporową z cienkim grotem. [...]

o, tego określenia mi brakowało (swoją drogą to tylko 5s w google :D).

Cytat:

[...] Nawet mozna użyć transformatówki,ale to wymaga dobrego podejscia. [...]
Nie mów takich rzeczy na forum bo jeszcze ktoś gotów spróbować :D

Cytat:

[...] No i rzecz jasna z cyną nasączoną kalafonią ;)
Innej już dzisiaj nie dostaniesz (chyba).

Desden 10.11.2005 20:31

punktowa albo jak kto woli oporową z cienkim grotem.
Nawet mozna użyć transformatówki,ale to wymaga dobrego podejscia.
No i rzecz jasna z cyną nasączoną kalafonią ;)

fire_fighter999 10.11.2005 15:16

Cytat:

Napisany przez Berion
potrzebujesz lutownicy z cienkim grotem (zawsze zapominam fachowej nazwy XD)

chyba się na to mówiło punktowa... (ale czy to ta fachowa nazwa to nie wiem) ;)
raz próbowałem przerobić PeeSaa (Duo2SE) zakończyło się to zgonem lasera i powiedziałem sobie że to nie dla mnie jest dobrze że konsola była ledwo żywa :)

Berion 10.11.2005 15:03

Cytat:

Napisany przez Tom-mod
A próbowaliście sami zamontować takiego chipa na ps1? Kupiłbym sobie, ale nie wiem czy mi się uda to wszytsko przylutować. Udało się to komuś? Podzielcie się spostrzeżeniami na temat samodzielnego lutowania teg ochipu.

Filozofia to żadna. Jeśli jednak matka natura obdarowała Ciebie trzęsącymi się "grabiami", szczerze odradzam...

W innym przypadku potrzebujesz lutownicy z cienkim grotem (zawsze zapominam fachowej nazwy XD) i schematów pod konkretny model konsoli/moda.

Pomijam fakt posiadania cyny i modchipa :P

PS: max 8 kabelków

Tom-mod 10.11.2005 13:22

A próbowaliście sami zamontować takiego chipa na ps1? Kupiłbym sobie, ale nie wiem czy mi się uda to wszytsko przylutować. Udało się to komuś? Podzielcie się spostrzeżeniami na temat samodzielnego lutowania teg ochipu.

fire_fighter999 07.11.2005 13:19

Cytat:

Napisany przez Berion
Ehh... gdyby taki DMS tyle kosztował :(... ...

to jaki popyt by był na niego.... :P no szkoda szkoda że tyle nie kosztuje...
co do swapa na PSX'a ot taka swoista ciekawostka na dzień dzisiejszy to jest ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:58.