![]() |
@jaceq
Gwarancja na laser? Hmm... Coś podobnego :) Jeśli mówią prawdę to czemu nie? Myślałem, że masz zamiar osobno kupić tego fixa i "zamontować" samemu etc... Dlatego odradzałem. Cóż, to życzę nie zawodnej pracy. |
Dzis rozmawialem z nimi - faktycznie mozntaz jest czasochlonny i skomplikowany, dlatego serwisy tego raczej nie montuja. Ale skoro sami to opracowali to nikt nie zamontuje tego lepiej niz oni sami :) X-Pro + ripper 3.4u - dodatkowo dostaje od nich 12ms gwarancji na przerobke i 12ms na laser!! (z czym spotykam sie pierwszy raz i jest to bardzo mile zaskoczenie) ;)
Mysle ze warto. |
@jaceq
Słyszałem, ale montaż jest dość problematyczny. Jeśli jeszcze nie masz zmodowanej konsoli to kup H2O V3. Na pokładzie ma już SubZeroFixV2. Podobno ma pojawić się Ripper 3.4u (nie mylić z 3.2u sflashowanym do 3.4 [?]), który będzie specjalnie dedykowany Slimom... |
Witam
Czy mozecie cos powiedziec o zabezpieczeniu do ps2 slim jakim jest x-pro ? Tutaj wiecej informacji : http://www.x-pro.com.pl/xpropl.html Jest to projekt firmy z gdanska i polecaja to jako uzupelnienie do rippera 3.4u. Co o tym sadzicie? :hmm: |
Cytat:
Jak dla mnie ten mod pretenduje do tytułu: "siara roku" :D |
Co to? Śjakiś nowy chip? :)
|
Ilość załączników: 1
LOL
Kto chce takiego moda? :D |
Cytat:
Cytat:
No właśnie - nie wiem. Np. jeśli masz Rippera (2 lub 3.x) odpalisz Ripper2/3Navigator... Można by jeszcze poszukać po stronach z modami i zobaczyć jak, który odpala kopiee z PSX czy filmy (często to jest po kilka resetów lub/+ jakiś przycisk na padzie)... ... Cóż... nie wiem. Des: Ja tez uwarzam że jedynym dobrym panaceum jest rozkręcenie plejki ewentualnie sprawdzić wszystkich producentów modchipów jak się ich produkt odpala - taka mała rada ;) |
Dobra, kupiłem lutownice z grotem o grubości coś koło 0,7 mm. Teraz tylko czekam na modchipa do psxa z allegro.
Jak dojdzie i wezmę siędo roboty to rzuce informacjami jak mi poszło. Trzymajcie kciuki :piwo: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
punktowa albo jak kto woli oporową z cienkim grotem.
Nawet mozna użyć transformatówki,ale to wymaga dobrego podejscia. No i rzecz jasna z cyną nasączoną kalafonią ;) |
Cytat:
raz próbowałem przerobić PeeSaa (Duo2SE) zakończyło się to zgonem lasera i powiedziałem sobie że to nie dla mnie jest dobrze że konsola była ledwo żywa :) |
Cytat:
W innym przypadku potrzebujesz lutownicy z cienkim grotem (zawsze zapominam fachowej nazwy XD) i schematów pod konkretny model konsoli/moda. Pomijam fakt posiadania cyny i modchipa :P PS: max 8 kabelków |
A próbowaliście sami zamontować takiego chipa na ps1? Kupiłbym sobie, ale nie wiem czy mi się uda to wszytsko przylutować. Udało się to komuś? Podzielcie się spostrzeżeniami na temat samodzielnego lutowania teg ochipu.
|
Cytat:
co do swapa na PSX'a ot taka swoista ciekawostka na dzień dzisiejszy to jest ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:58. |