Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   [komentarze] Sposoby uruchamiania homebrew i kopii gier (https://forum.cdrinfo.pl/f105/komentarze-sposoby-uruchamiania-homebrew-kopii-gier-54333/)

Berion 07.11.2005 13:12

Cytat:

Napisany przez loki7777
Chip do playstation 1 kosztuje 7 zl w sklepie:)Na allegro jak sa to zapewne i mniej

Zapomniałem dodać, ze to cena sprzed trzech lat :D. Ehh... gdyby taki DMS tyle kosztował :(... ...

loki7777 07.11.2005 13:06

Chip do playstation 1 kosztuje 7 zl w sklepie:)Na allegro jak sa to zapewne i mniej

Berion 07.11.2005 12:49

Tyle tylko, ze to nieopłacalne i męczące :D, a mod do PSXa nie kosztuje wiecej niż 10/20zł.

Nie wiem... ja mam drewniane ręce i nie potrafię tak się bawić. Do tego dochodzi brak ciepliwości i... trzeba kupić nową konsolę ;)

Tom-mod 07.11.2005 11:52

Spox filmik.
Trzeba mieć wprawę, więc jak przyjdę do domu po kilku :piwo: to mała szansa na uruchomienie ;)

loki7777 03.11.2005 12:04

Uprzejmie donosze ze swapy nie dzialaja ze wszystkimi modelami pstwo 70004, bo czesc z nich ma blokade na blokady:) I kicha trzeba bylo oddac, a teraz to ja juz lepiej kuppie rippera 3.2u:)

fire_fighter999 02.11.2005 22:20

Cytat:

Napisany przez fire_fighter999
1) pierwsze co musimy zrobić to oczywiście otworzyć klapkę i zablokować przycisk w prawym górym rogu aby płytka kręciła się przy otwartej klapce
2) wkładamy jakąś oryginalną pełną wersje albo demko i włączamy konsole
z początku płytka kręci się wolno potem przyspiesza i w momencie gdy znowu zwalnia zamieniamy ją na kopie...

naszą kopia kręci się wolno potem przyspiesza i znowu w momencie gdy zwalnia zamieniamy na oryginała którego to zamieniamy spowrotem na kopie tuż potym jak zobaczymy czarny ekran na naszym TV... ;)

myślę że zbyt skomplikowanie tego nie napisałem... :D

dobra filmik jest gotowy możecie sobie zobaczyć tylko w jednym momencie jest trochę ciemno bo kumpel deon wlazł tam gdzie nie miał i nie powiedział mi że nic nie widać :| jak pojechaliśmy do niego żeby to zgrać dopieor mi to powiedział myślałem że go zabije... jakby co możne zrobić jeszcze raz ;)

Swap Trick Movie (kliknąć na free i chwilkę poczekać a na dole będzie do pobrania *rar z filmikiem który ma niecałe 2Mb)

Berion 17.10.2005 18:00

Cytat:

[...] I ktorego modchipa wybraliscie i jak faktycznie jest z awaryjnoscia, biorac pod uwage dobrze zamontowanego chipa+blokady?
Osobiście mam V6 z Ripperem 2 Gold. Zdaje mi się, że do v9 lub 10 nie były potrzebne żadne. W slimach cała masa :/

DES: v9-v11 wymagaja dodatkowego połaczenia LA niestety dla chip'a ;]

Zmodowaną PS2 mam już przeszło 2/3 lata. Jak dotąd żadnych problemów (pomijając wyczyszczenie lasera - ale to normalne). Gram na Verbach i żadna gra mi się nie przycina (na ogół wchodzi za pierwszym razem, ale czasem i za drugim lub trzecim - to też normalne).

Ale jakiej jakości jest laser w PSTwo to tego nikt tak do końca nie wie. Pojawiły się na rynku około rok temu.

PS: Co do pada to niewiem. Nie chciałbym wyrokować, a dawno w sklepie nie byłem :)

loki7777 17.10.2005 14:56

myslalem o tym swapie http://allegro.pl/show_item.php?item=66818871 ma zabezpieczenia, a pad http://allegro.pl/show_item.php?item=66876784 i wiele innych aukcji (aha w sklepie wysylkowym sa za 73, wiec moze mozliwe??). I ktorego modchipa wybraliscie i jak faktycznie jest z awaryjnoscia, biorac pod uwage dobrze zamontowanego chipa+blokady?

Arcadio 17.10.2005 14:37

Za 50 zł to na 95% podróba.

Berion 17.10.2005 14:15

Cytat:

Napisany przez loki7777
Witam po 2,5 miesiecznej obecnosci, stalem sie "szczesliwym" posiadaczem pstwo+tekken5 [...]

:D

Cytat:

[...] i teraz mam problem jak to jest z modchipami, tzn jakie jest prawdopodobienstwo ze padnie po miesiacu np z ripperem 3.2 [...]
Jeśli chodzi o Slimy to oprócz moda potrzebne są zabezpieczenia LA/BA, tego śmego i owego. W przygotowaniu jest tutorial o mod-chipach. A narazie polecam się skontaktować z Krissem aka DJSn@ke (ja już dawno wypadłem z obiegu, a on jest na bierząco).

Cytat:

[...] a chcialbym grac w kopie i gry z psx(na swapie nie pojda-oczywiscie backup:). [...]
Nie polecam wogóle wkładać CD do PS2 :) Ale jeśli już musisz to only Verbatim Pastel/AdvancedAzo.

Cytat:

[...] I tak offtopic czy duale 2 sony na allegro za ok 50 zl to oryginaly czy jakies podrobki, bo trudno mi to osadzic?
Może podaj konkretną aukcję. Ciężko powiedzieć, ale 50 zł to wydaje mi się ciut przymało.

Oryginalne pady do PS2 są z Chin :uklon: i mają małe literki DualShock2 przy wyjściu kabla. A może do tej pory się już wycwanili?

loki7777 17.10.2005 13:24

Witam po 2,5 miesiecznej obecnosci, stalem sie "szczesliwym" posiadaczem pstwo+tekken5 i teraz mam problem jak to jest z modchipami, tzn jakie jest prawdopodobienstwo ze padnie po miesiacu np z ripperem 3.2 czy jakims innym chipem, aha na gwarancji mi nie zalezy, wiec nie koniecznie zostaje mi tylko swap magic.przerobilby mi go kumpel ale zaznaczyl ze nawet z podwojnym zabezpieczeniem nie da mi gwarancji ze nie padnie np na nastepny dzien i teraz jestem w kropce, bo nie chce wywalic kasy w bloto, a chcialbym grac w kopie i gry z psx(na swapie nie pojda-oczywiscie backup:). I tak offtopic czy duale 2 sony na allegro za ok 50 zl to oryginaly czy jakies podrobki, bo trudno mi to osadzic?

fire_fighter999 16.10.2005 20:28

Cytat:

Napisany przez Arcadio
Bolało? :D

khem nie w tym dosłownym znaczeniu... :respect:

Arcadio 16.10.2005 20:28

Cytat:

zostałem wyruchany przez kuzyna
Bolało? :D

fire_fighter999 16.10.2005 20:25

chciałem wypróbować sposób "wola" ale udało mi się tylko złamać jedną płytke na czym poprzestałem.... ;)
co do tego filmiku sory za obsów ale zostałem wyruchany przez kuzyna :boks: i jeszcze cyfrówka do mnie nie dotarła ale zapewniam iż będzie na 100% 8 )

wola 16.10.2005 20:01

hummm ale płyta staje po jakims czasie verfikacja nie odbywa sie bo cod procesora jest juz odbespieczony i konsola wtedy nie sprawdza zabespieczenia nosnika tylko botuje do ekranu

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:58.