Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   [komentarze] Sposoby uruchamiania homebrew i kopii gier (https://forum.cdrinfo.pl/f105/komentarze-sposoby-uruchamiania-homebrew-kopii-gier-54333/)

dobry_wujek 11.10.2005 09:38

Oł plis! Przydadzą mi się oba filmiki. Plis, lub jak napisał mój znajomy: "Help mnie tu panowie".

fire_fighter999 10.10.2005 22:26

Cytat:

Napisany przez Berion
Z filmikiem to szczerze wątpie (chyba, że znalazłby się jakiś dobry ludzik z "gołą konsolą" i nas by uraczył takim avikem).

Jeśli chodzi SwapTrick na SATa to mam ten filmik.

hmm... mogę coś takiego zapodać mam akurat jedną nie zmodowaną na stanie (5005 bodajże) laser wprawdzie siada ale jeszcze co nieco uciągnie tylko jak to udowodnić że nie jest modowana :| no i jeszcze jakaś kamera potrzebna jest bo EyeToy odpada syfna jakość i strasznie dużo zajmuje taki filmik... ;)

Berion 10.10.2005 21:35

Cytat:

Napisany przez dobry_wujek
[...] Proszę o film instruktażowy osługi "słapa".

PS. Może pokażecie (lub powiecie) mi jak swapować gry na Saturnie?

Z filmikiem to szczerze wątpie (chyba, że znalazłby się jakiś dobry ludzik z "gołą konsolą" i nas by uraczył takim avikem).

Jeśli chodzi SwapTrick na SATa to mam ten filmik.

Arcadio 10.10.2005 21:30

Cytat:

Osobiście nie znam nikogo z niezmodowanym PSXem, także ja tego nie zrobie
Mój kuzyn ma niezmodowanego z serii 1xxx więc może kiedyś uda mi się to jakoś sprawdzić.
Ale nic nie obiecuję...

dobry_wujek 10.10.2005 21:25

Cytat:

Napisany przez Berion
Na trzpieniu nie podstawce :)

Wiedziałem że to trzpień, ale nie wiedziałem jak się pisze ;)
Mam PSX'a przerobionego, ale uszkodzonego. Teraz chcę kupić PSOne do kolekcji, ale nie chcę jej przerabiać (za lat kilkanaście będzie cennejsza od modowanej :). Troszkę piratów mi zostało (Harvest Moon!) i znajomy obiecał mi oryginalne gry ze stanów.
Proszę o film instruktażowy osługi "słapa".

PS. Może pokażecie (lub powiecie) mi jak swapować gry na Saturnie?

Berion 10.10.2005 19:17

Cytat:

Napisany przez dobry_wujek
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, jak podmienić płytki w PSX'ie. Wszakże płytka siedzi dosyć "twardo" na podstawce. Można prosić jakiś filmik instruktażowy?
Co do słabo zabezpieczonych konsolek, to słyszałem że na tych z serii 1002, dało się odpalić niektóre piraty. Słyszałem, nie widziałem.

Na trzpieniu nie podstawce :)

Osobiście nie znam nikogo z niezmodowanym PSXem, także ja tego nie zrobie :|
(a "procesu z klapą" nie sprawdzałem).

Jako, że nie jest to potwierdzone nie wstawiałem do opisu.

dobry_wujek 10.10.2005 19:05

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, jak podmienić płytki w PSX'ie. Wszakże płytka siedzi dosyć "twardo" na podstawce. Można prosić jakiś filmik instruktażowy?
Co do słabo zabezpieczonych konsolek, to słyszałem że na tych z serii 1002, dało się odpalić niektóre piraty. Słyszałem, nie widziałem.

Arcadio 12.09.2005 14:14

Cytat:

Napisany przez Berion
Hmm... Masz na myśli SCPH-XXXX (czyli przed PSOne), czy są to jakieś konkretne modele (np. seria 1xxxx). ???

Ja słyszałem że tylko w serii 1xxxx - stare konsole nie miały podobno odpowiednich zabezpieczeń. Wiem to tylko z plotek bo osobiście nie sprawdzałem.

fire_fighter999 12.09.2005 13:34

ten sposób działa z każdą wersją nawet z PSone wiem bo sprawdzałem jedyny problem może być jeśli laser jest już za słaby wtedy nie wszystkie gry działają ale to normalka...:D

Berion 12.09.2005 12:24

Cytat:

Napisany przez Arcadio
Słyszałem o tej metodzie z podmianką dema w PSX. Podobno działa ona tylko w najstarszych modelach konsoli.

Hmm... Masz na myśli SCPH-XXXX (czyli przed PSOne), czy są to jakieś konkretne modele (np. seria 1xxxx). ???

Arcadio 12.09.2005 10:54

Słyszałem o tej metodzie z podmianką dema w PSX. Podobno działa ona tylko w najstarszych modelach konsoli.

fire_fighter999 24.08.2005 22:33

hehe to sprawdz i podziel się wynikami swojego śledztwa... :D

Jutro rano -dop.Berion :D

Berion 24.08.2005 22:29

@fire_fighter999
XD aż muszę sprawdzić... Mnie się zawsze zdawało, że to ten "przytyczek" "kontroluje" pracę napędu.

fire_fighter999 24.08.2005 22:25

Cytat:

Napisany przez Berion
A przycisk blokujący klapkę jest w prawym dolnym rogu :P

nie bo jest w prawym górnym :D chodziło mi o ten przycisk który się wciska po zamknięciu konsolki i dzięki niemu płytka zaczyna się kręcić a ty masz na myśli ten co sprawia iż klapka jest zamknięta i się sama nie otwiera...;) mnie się odpalały gierki tylko że laser jest już wyjechany lekko i niektóre się przycinały... Crash i Medievil działał mi bez problemowo CTR i FFT się scinał lekko... :)

Berion 24.08.2005 22:19

@fire_fighter999
SwapTrick:
oryg./kopia/oryg.

A przycisk blokujący klapkę jest w prawym dolnym rogu :P Nie mam jak sprawdzić (kto w dzisiejszych czasach ma niezmodowanego PSX'a? :D). Jutro zajrzę czy boot faktycznie tak wygląda...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:58.