Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

jarek123 16.09.2010 04:08

Gdzie najtaniej to zamówić? Bo już nie wytrzymam czekania ;)

Jaka jest najtańsza opcja:

Z obudową ala pendrive (czy jest czarna wersja ala pendrive?)
W wersji płytki pcb (czy to za 120zł stąd allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12799977 - tylko które ? będzie dobre ?)

I to np. ps3break.com/Products.asp ale omijając pośrednika z Allegro... gdzie najtaniej?

PS. Czy jest szansa, że zadziała to z pada, pendriva, k750i, k300i, klawiatury na usb (czegoś takiego co nie musiał bym kupić) ?

Br0k3R 15.09.2010 21:09

Cytat:

Napisany przez rafalkam (Post 1117949)
Mam takie pytanie - czy jest jakaś wersja PSGrova z obsługą Backup Menagera? I czy ktoś zna jakąś stronkę na której są informację jak zrobić to na PICu (chodzi mi o rozwinięcie modyfikacji z tej strony psx-scene.com/forums/showthread.php?t=65391)?

psgroopic.blogspot.com/2010/09/psgroopic-18f2550.html?spref=tw

tu masz jak wykonać układ na pic'ku :)

dawajrowa 15.09.2010 19:52

tak dokładnie wrzucasz na pena , potem instalujesz i tyle :)
OMG - ale maniane odwaliłem Heavenly Sword nie zgrał mi sie bo kliknęłem żeby zgrywało na pena gdzie zostało kilkaset mb wolnego tylko :lol: , zaraz jeszcze raz odnowa zrobie wszystko i spróbuje z LBP z wiadomego źródelka :)

rafalkam 15.09.2010 19:20

Czyli jak odpalę PSGroova to można jakoś potem wrzucić BM z pena czy coś?

dawajrowa 15.09.2010 19:18

No PSgroove ma obłsuge BM a ze stroną to raczej ciężko będzie

rafalkam 15.09.2010 19:10

Mam takie pytanie - czy jest jakaś wersja PSGrova z obsługą Backup Menagera? I czy ktoś zna jakąś stronkę na której są informację jak zrobić to na PICu (chodzi mi o rozwinięcie modyfikacji z tej strony http://psx-scene.com/forums/showthread.php?t=65391)?

dawajrowa 15.09.2010 18:46

Cytat:

Napisany przez Br0k3R (Post 1117927)
afaik port na iPhone nie ma wsparcie dla Backup Managera, bo jest to czysty niepatchowany psgroove, wiec dlatego gry Ci nie śmigają. Sam czekałem na port na iPhone, ale jak wyszło info że nie ma wsparcia dla BM to zamówiłem "gwizdek" USB :)

wyszedl update i teraz ma wsparcie BM :) ludziom z PSXscene gry działają , ale u mnie wiem w czym był problem Stealth BM nie działa , na zwykłym zaczęło robić kopie Heavenly Sword tylko zatrzymało sie na kilku procentach przez zje**ny napęd BR :( FUuu niestety In Famous (wiadomo skąd) każda próba jego odpalenia kończy sie czarnym ekranem , no cóż więc chyba lipa z tym.
Dodatkowo jak mam cały czas problem z uruchomieniem tego exploita bo albo on nie działa albo Moniotra/TV nie wykrywa ;(

Br0k3R 15.09.2010 15:16

Cytat:

Napisany przez dawajrowa (Post 1117857)
Wiem :)
Dobra pobawiłem sie tym troche i powiem tak , na razie to ma mase błędów i nie ma sensu sobie tym dupy zawracać :haha: Lepiej poczekać aż będzie to dopracowane w 100% niż wkur***ać sie jak ja , nie udało mi sie zgrać żadnej gry bo co chwile wywala że plik EBOOT jest uszkodzony , gre z internetu In Famous obraz ładnie załadowało i w menu zamiast Heavnly Sword miałem In Famous ale po odpaleniu czarny ekran :'( Nie mam już dzisiaj siły i nerwów na to i zostawie to na jutro dodatkwo z iPhone non stop mam problem z prawidłowym odpaleniem tego całego PSFreedom , bo albo PS3 nie wykrywa mi TV , albo exploit sie nie ładuje :(

Jest też dobra nowina jednak płytki DVD+DL działają :D i gry z płyty nie mają żadnych problemów typu czarny ekran kłopot z save itp , więc chyba tutaj po eksperymentuje :)

afaik port na iPhone nie ma wsparcie dla Backup Managera, bo jest to czysty niepatchowany psgroove, wiec dlatego gry Ci nie śmigają. Sam czekałem na port na iPhone, ale jak wyszło info że nie ma wsparcia dla BM to zamówiłem "gwizdek" USB :)

Symeonius 15.09.2010 14:32

O tyłek to możesz swoje dowody potłuc z prostej przyczyny; prawo mówi o zakazie przerabiania konsol albo INACZEJ zakazie łamanie zabezpieczeń tych że urządzeń. I jak tak wszystko pod to podciągasz to uwaga: Jeśli wymieniasz laser w konsoli w nie oficjalnym serwisie też łamiesz prawo ;P bo by go dostroić serwis łamie plomby oraz używa nie atestowanego np przez SONY(jako producenta konsoli) oprogramowania. A z artykułów do których się odnosisz wynika jasno że policja wyłapuje osoby/serwisy które zajmują się piractwem nie tylko konsolowym ale i komputerowym i zyskują dzięki temu korzyści materialne. Dobrze jest pouczać innych jacy powinni być i jakie jest prawo nie patrząc na siebie...

M@X 15.09.2010 14:09

Argument z nożem słyszałem już miliony razy i jest o tyłek potłuc. A regularnie sa przypadki wylapywania ludzi przerabiajacych konsole (monitorowanie allegro). Przyklady :

http://polygamia.pl/Polygamia/1,9533..._konsolom.html
http://www.tylkolegalnie.pl/index.ph...konsolami.html

Tutaj wspomniana podstawa prawna rozbita jest na czesci pierwsze i wyjasniona :

http://www.tylkolegalnie.pl/index.ph...sol-uwaaj.html

Symeonius 15.09.2010 13:44

Boziu @MAX weź sobie odpuść wywody w tym topiku a co to twoich prawniczych tekstów są wzięte chyba nie z tego kraju i z innych realiów, według twojej teorii o ustawie dotyczącej obrotem urządzeń łamiących zabezpieczenia powinny być zamknięte wszystkie serwisy zajmujące się zdejmowaniem SIM-lock, przeróbka konsol PS2 etc ba nawet twórcy alcohola 120% i innych programów też xD a jak masz komputer i zdjąłeś plomby nawet jak ci już gwarancja minęła to kulka w łeb bo otworzyłeś puszkę pandory ;f

Z JB jak i innymi urządzeniami jest jak z nożem możesz go używać do krojenia sera ale możesz tez nim kogoś zabić to do czego zastanie użyte narzędzie zależy od człowieka.

"Człowiek strzela, Pan Bóg tylko kule nosi"

A strach przed tym że Uber Tytuły nie będą wychodzić bo konsola padła jest wyssany z tyłka, to tylko napędzi maszynkę zarobkową sony, bo już ich konsole zaczynają się lepiej sprzedawać a Sony może zmądrzeje i zamiast blokować piractwa zacznie robić tak by było nieopłacalne np. Gry z przed 2-3 lat kosztujące ok 50% ceny, promocje itd. Wszyscy wiemy że Sony zarabia głównie na grach ale kalkulacja PS3 = 1000zł nowe gry ok 200zł to biorąc pod uwagę że wychodzi wiele super tytułów to po ok 3 miesiącach koszt gier przerasta wartość konsoli...
A lepiej sprzedać 500 000 kopi gry za 100zł niz 200 000 za 200zł

dawajrowa 15.09.2010 13:33

z któreg USB korzystacie ? Bo u mnie na górnym nie działa a na dolnym po kilku próbach dopiero działa , kabel jest na pewno ok więc to pewnie wina słabego portu na IP

Madziara82 15.09.2010 13:00

Cytat:

Napisany przez armorsnake (Post 1117807)
Ja nie przytrzymuję tylko naciskam raz i też działa.

I okazało się że problem miałam w kabelku USB ;) @armorsnake Dzięki za pomoc :D

dawajrowa 15.09.2010 12:59

tak wiem o tym , ale jak juz wcześniej wspominałem to było tylko do testów :)
Bo dużo osób pisało że niby takie gry nie działają

Berion 15.09.2010 10:51

Żeby była jasność w temacie: o "grach z netu" nie rozmawiamy. Nie widzę przeciwwskazań aby dyskutować na temat exploitów, chipów, nawet kopii zapasowych i ripów itd. ale nie o piractwie. Nie jest to oaza dla piratów, tylko miłośników homebrew i tak ma pozostać.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:34.