![]() |
Gdzie najtaniej to zamówić? Bo już nie wytrzymam czekania ;)
Jaka jest najtańsza opcja: Z obudową ala pendrive (czy jest czarna wersja ala pendrive?) W wersji płytki pcb (czy to za 120zł stąd allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12799977 - tylko które ? będzie dobre ?) I to np. ps3break.com/Products.asp ale omijając pośrednika z Allegro... gdzie najtaniej? PS. Czy jest szansa, że zadziała to z pada, pendriva, k750i, k300i, klawiatury na usb (czegoś takiego co nie musiał bym kupić) ? |
Cytat:
tu masz jak wykonać układ na pic'ku :) |
tak dokładnie wrzucasz na pena , potem instalujesz i tyle :)
OMG - ale maniane odwaliłem Heavenly Sword nie zgrał mi sie bo kliknęłem żeby zgrywało na pena gdzie zostało kilkaset mb wolnego tylko :lol: , zaraz jeszcze raz odnowa zrobie wszystko i spróbuje z LBP z wiadomego źródelka :) |
Czyli jak odpalę PSGroova to można jakoś potem wrzucić BM z pena czy coś?
|
No PSgroove ma obłsuge BM a ze stroną to raczej ciężko będzie
|
Mam takie pytanie - czy jest jakaś wersja PSGrova z obsługą Backup Menagera? I czy ktoś zna jakąś stronkę na której są informację jak zrobić to na PICu (chodzi mi o rozwinięcie modyfikacji z tej strony http://psx-scene.com/forums/showthread.php?t=65391)?
|
Cytat:
Dodatkowo jak mam cały czas problem z uruchomieniem tego exploita bo albo on nie działa albo Moniotra/TV nie wykrywa ;( |
Cytat:
afaik port na iPhone nie ma wsparcie dla Backup Managera, bo jest to czysty niepatchowany psgroove, wiec dlatego gry Ci nie śmigają. Sam czekałem na port na iPhone, ale jak wyszło info że nie ma wsparcia dla BM to zamówiłem "gwizdek" USB :) |
O tyłek to możesz swoje dowody potłuc z prostej przyczyny; prawo mówi o zakazie przerabiania konsol albo INACZEJ zakazie łamanie zabezpieczeń tych że urządzeń. I jak tak wszystko pod to podciągasz to uwaga: Jeśli wymieniasz laser w konsoli w nie oficjalnym serwisie też łamiesz prawo ;P bo by go dostroić serwis łamie plomby oraz używa nie atestowanego np przez SONY(jako producenta konsoli) oprogramowania. A z artykułów do których się odnosisz wynika jasno że policja wyłapuje osoby/serwisy które zajmują się piractwem nie tylko konsolowym ale i komputerowym i zyskują dzięki temu korzyści materialne. Dobrze jest pouczać innych jacy powinni być i jakie jest prawo nie patrząc na siebie...
|
Argument z nożem słyszałem już miliony razy i jest o tyłek potłuc. A regularnie sa przypadki wylapywania ludzi przerabiajacych konsole (monitorowanie allegro). Przyklady :
http://polygamia.pl/Polygamia/1,9533..._konsolom.html http://www.tylkolegalnie.pl/index.ph...konsolami.html Tutaj wspomniana podstawa prawna rozbita jest na czesci pierwsze i wyjasniona : http://www.tylkolegalnie.pl/index.ph...sol-uwaaj.html |
Boziu @MAX weź sobie odpuść wywody w tym topiku a co to twoich prawniczych tekstów są wzięte chyba nie z tego kraju i z innych realiów, według twojej teorii o ustawie dotyczącej obrotem urządzeń łamiących zabezpieczenia powinny być zamknięte wszystkie serwisy zajmujące się zdejmowaniem SIM-lock, przeróbka konsol PS2 etc ba nawet twórcy alcohola 120% i innych programów też xD a jak masz komputer i zdjąłeś plomby nawet jak ci już gwarancja minęła to kulka w łeb bo otworzyłeś puszkę pandory ;f
Z JB jak i innymi urządzeniami jest jak z nożem możesz go używać do krojenia sera ale możesz tez nim kogoś zabić to do czego zastanie użyte narzędzie zależy od człowieka. "Człowiek strzela, Pan Bóg tylko kule nosi" A strach przed tym że Uber Tytuły nie będą wychodzić bo konsola padła jest wyssany z tyłka, to tylko napędzi maszynkę zarobkową sony, bo już ich konsole zaczynają się lepiej sprzedawać a Sony może zmądrzeje i zamiast blokować piractwa zacznie robić tak by było nieopłacalne np. Gry z przed 2-3 lat kosztujące ok 50% ceny, promocje itd. Wszyscy wiemy że Sony zarabia głównie na grach ale kalkulacja PS3 = 1000zł nowe gry ok 200zł to biorąc pod uwagę że wychodzi wiele super tytułów to po ok 3 miesiącach koszt gier przerasta wartość konsoli... A lepiej sprzedać 500 000 kopi gry za 100zł niz 200 000 za 200zł |
z któreg USB korzystacie ? Bo u mnie na górnym nie działa a na dolnym po kilku próbach dopiero działa , kabel jest na pewno ok więc to pewnie wina słabego portu na IP
|
Cytat:
|
tak wiem o tym , ale jak juz wcześniej wspominałem to było tylko do testów :)
Bo dużo osób pisało że niby takie gry nie działają |
Żeby była jasność w temacie: o "grach z netu" nie rozmawiamy. Nie widzę przeciwwskazań aby dyskutować na temat exploitów, chipów, nawet kopii zapasowych i ripów itd. ale nie o piractwie. Nie jest to oaza dla piratów, tylko miłośników homebrew i tak ma pozostać.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:34. |