![]() |
@Madziara82:
To moze byc nie przydatna rada, ale od strony konsoli czy zrobilas tak: 1. Odlaczyc od zasilania 2. Wlaczyc do zasilania 3. Uruchomic konsole i.. 4. Bardzo szybko nacisnac 'eject' i przytrzymac do uruchomienia sie systemu. Nie wiem, czy wszystkie punkty sa potrzebne tak naprawde, ale u mnie dziala i na forach sceny, podawana jest taka kolejnosc. |
Naprawdę ciężko jest mi jeszcze coś powiedzieć:/
Na forach ludzie piszą, że port PSFreedom na X1 radzi sobie lepiej ze slimami. Ja mam slima i mi "łapie" praktycznie za każdym razem. Możesz spróbować użyć innej karty microSD oraz sposobu formatowania FAT i FAT32. Oczywiście PSFreedom działa tylko na firmware konsoli 3.41. Do konca tygodnia jestem na urlopie ale jak wrócę to postaram się zrobic tutorial jak wszystko odpalić. Poniżej masz kilka przydatnych linków, pewnie wiekszość znasz ale poczytaj jeszcze raz wszystko dokładnie i na spokojnie posprawdzaj. LINK 1 LINK 2 LINK 3 LINK 4 |
Windows po tej operacji rozpoznaje mi nieznane urządzenie usb (konsola też ten błąd zgłasza). Więc wnioskuje po tym co Mi pisałeś że mam coś źle. Roma już zmieniłam na 1.5 a miałam 1.6 ;/ nie wiem co jeszcze mogę robić źle :(
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem gdzie robię błąd niby wszystko fajnie ale jak odpalam haret to odrazy activ odłącza telefon :( Może mógłbyś mi wysłać swoją zawartość karty, bo chyba jak na kobietę to mnie to przerasta ;) |
Musisz wyłapać w którym miejscu robisz błąd.
Sprawdz: - czy na pewno masz HardSPLa - czy masz dobre pliki PSFreedom czyli DL PS Freedom files (BDVD), w paczce masz: Kod:
modules-2.6.27.46-01162-g741ab49-dirty.tar.gz- z poziomu WM łączysz X1 z PC za pomocą ActiveSyns i odpalasz HARET.exe na Xperi - czekasz az andoid się zabootuje do końca i dopiero odłączasz kabel USB - wchodzisz w menu->DevTools->Terminal Emulator i wpisujesz Kod:
su- teraz jeśli wszystko gra po podłączeniu do PC powinno wykryć je jako USBHub jesli jest inaczej to coś jest żle i musisz szukać dalej. |
Cytat:
Witam Serdecznie. Robiłam wszystko jak opisałeś ale na dal nic się nie dziej :( gdzie mogę robić błąd ?? |
Nie ma obrazów, były wczesniej w iso. Teraz ludzie pakują grę i wypakowujesz do tego folderu GAMEZ na internal/external.
|
nie wiem czy było ale ludziom ze sceny udało sie scrackować gry z PSN i działają ,ponad to napomknęli coś tam o DLC , na razie jest to tylko kilka gier ale prace nadal trwają :)
|
Cytat:
W temacie o tej plytce na psx-scen.com, jest opisane ze backup manager dziala i porwierdzone granie przez kilka osob. Ja nie sprawdzam bo kopie gier (nawet wlasne mnie nie interesuja). Tym bardziej zassane z neta. |
Ooo dodali kratke z DVDR fajnie ale mogli by jeszcze dodać BR :P
dzisiaj coś "zassam" z internetu oczywiście tylko w celu sprawdzenia :P i jutro sam potestuje |
OK znalazlem strony z kompatybilnosciami ;>
https://spreadsheets.google.com/lv?k...owsperpage=250 http://www.ps3news.com/subdomain.php...=ps3-jailbreak @dawajrowa melduj tam odrazu ! ;> |
co do tych gier z neta to ja słyszalem narazie takei coś że te Rip`y co są robione przez PSJ działają a stare RIP napedami BR nie działają ale ile w tym prawdy to nie wiem za pewne jutro sie przekonam już ;)
|
BO my tu sa KONKRETNI GOSCIE ;> @LEonor mozesz zapodac namiar jeszcze raz gdzie go kupiles...
Dzis czytalem ze podobno problemy sa z odpalaniem gier z dysku... I wlasnie ten gostek jak nagral na dvd-r to problem w danej grze zniknal... I podobno narazie nie dzialaja obrazy sciagniete z neta... @Leonor probowales juz obrazy odpalac sciagniete z netu ? |
Cytat:
Ale jest jeden plus, teraz to forum jest chyba jedynym polskim, na ktorym tak szybko przenoszone sa informacje. Sa fora, na ktorych ludzie wciaz uwazaja, ze to jest sciema z psgroove. Apropos AVRXPLAIN, ktory zamowilem dziala bez problemu :) Pozdrawiam. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:07. |