Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

LeonR 14.09.2010 18:45

@Madziara82:
To moze byc nie przydatna rada, ale od strony konsoli czy zrobilas tak:
1. Odlaczyc od zasilania
2. Wlaczyc do zasilania
3. Uruchomic konsole i..
4. Bardzo szybko nacisnac 'eject' i przytrzymac do uruchomienia sie systemu.

Nie wiem, czy wszystkie punkty sa potrzebne tak naprawde, ale u mnie dziala i na forach sceny, podawana jest taka kolejnosc.

armorsnake 14.09.2010 18:22

Naprawdę ciężko jest mi jeszcze coś powiedzieć:/
Na forach ludzie piszą, że port PSFreedom na X1 radzi sobie lepiej ze slimami. Ja mam slima i mi "łapie" praktycznie za każdym razem.
Możesz spróbować użyć innej karty microSD oraz sposobu formatowania FAT i FAT32.
Oczywiście PSFreedom działa tylko na firmware konsoli 3.41.
Do konca tygodnia jestem na urlopie ale jak wrócę to postaram się zrobic tutorial jak wszystko odpalić.
Poniżej masz kilka przydatnych linków, pewnie wiekszość znasz ale poczytaj jeszcze raz wszystko dokładnie i na spokojnie posprawdzaj.

LINK 1
LINK 2
LINK 3
LINK 4

Madziara82 14.09.2010 16:59

Windows po tej operacji rozpoznaje mi nieznane urządzenie usb (konsola też ten błąd zgłasza). Więc wnioskuje po tym co Mi pisałeś że mam coś źle. Roma już zmieniłam na 1.5 a miałam 1.6 ;/ nie wiem co jeszcze mogę robić źle :(

armorsnake 14.09.2010 16:33

Cytat:

Napisany przez Madziara82 (Post 1117744)
Nie wiem gdzie robię błąd niby wszystko fajnie ale jak odpalam haret to odrazy activ odłącza telefon :(

Tak powinno być, poczkaj az się do końca zabootuje Android i dopiero odłącz.

Madziara82 14.09.2010 12:38

Cytat:

Napisany przez armorsnake (Post 1117743)
Musisz wyłapać w którym miejscu robisz błąd.
Sprawdz:
- czy na pewno masz HardSPLa
- czy masz dobre pliki PSFreedom czyi, w paczce masz:
Kod:

modules-2.6.27.46-01162-g741ab49-dirty.tar.gz
zImage
psfreedom.ko

te pliki podmieniasz dopiero po pierwszych uruchomieniu Xandroida, stary moduł o rozszerzeniu *.gz wywalasz a pozostałe pliki podmieniasz, pliki wrzucamy bezpośrednio na kartę!
- z poziomu WM łączysz X1 z PC za pomocą ActiveSyns i odpalasz HARET.exe na Xperi
- czekasz az andoid się zabootuje do końca i dopiero odłączasz kabel USB
- wchodzisz w menu->DevTools->Terminal Emulator i wpisujesz
Kod:

su
cd sdcard
insmod psfreedom.ko

oczywiście po każdej linijce enter
- teraz jeśli wszystko gra po podłączeniu do PC powinno wykryć je jako USBHub jesli jest inaczej to coś jest żle i musisz szukać dalej.

Nie wiem gdzie robię błąd niby wszystko fajnie ale jak odpalam haret to odrazy activ odłącza telefon :( Może mógłbyś mi wysłać swoją zawartość karty, bo chyba jak na kobietę to mnie to przerasta ;)

armorsnake 14.09.2010 12:05

Musisz wyłapać w którym miejscu robisz błąd.
Sprawdz:
- czy na pewno masz HardSPLa
- czy masz dobre pliki PSFreedom czyli DL PS Freedom files (BDVD), w paczce masz:
Kod:

modules-2.6.27.46-01162-g741ab49-dirty.tar.gz
zImage
psfreedom.ko

te pliki podmieniasz dopiero po pierwszych uruchomieniu Xandroida, stary moduł o rozszerzeniu *.gz wywalasz a pozostałe pliki podmieniasz, pliki wrzucamy bezpośrednio na kartę!
- z poziomu WM łączysz X1 z PC za pomocą ActiveSyns i odpalasz HARET.exe na Xperi
- czekasz az andoid się zabootuje do końca i dopiero odłączasz kabel USB
- wchodzisz w menu->DevTools->Terminal Emulator i wpisujesz
Kod:

su
cd sdcard
insmod psfreedom.ko

oczywiście po każdej linijce enter
- teraz jeśli wszystko gra po podłączeniu do PC powinno wykryć je jako USBHub jesli jest inaczej to coś jest żle i musisz szukać dalej.

Madziara82 14.09.2010 11:35

Cytat:

Napisany przez armorsnake (Post 1117522)
Wersja firmware: 3.41
Tak jak napisałem wcześniej jako urządzenie sterujące posłużył mi telefon SE Xperia X1 z wgranym HardSPL i z polskim ROMem (Win Mobile 6.5 build 21903).
Następnie najlepiej mieć czystą, sformatowaną kartę microSD powyżej 1GB i zainstalować na niej XDANDROID 2.2 i dalej zgodnie z
Należy szczególną uwagę zwrócić na czynności:
Kod:

Włączamy tryb Actice Sync w Windows Mobile
Uruchamiamy Haret (telefon podłączony do PC)

tzn łączymy X1 z kompem po ActiveSync, uruchamiamy plik Haret z poziomu X1 i odłączamy od USB dopiero aż zabootuje się android w przeciwnym wypadku PSFreedom nie będzie działał.

A oto kilka zdjęć na potwierdzenie moich słów:

Witam Serdecznie. Robiłam wszystko jak opisałeś ale na dal nic się nie dziej :( gdzie mogę robić błąd ??

Pawlakosss 13.09.2010 22:05

Nie ma obrazów, były wczesniej w iso. Teraz ludzie pakują grę i wypakowujesz do tego folderu GAMEZ na internal/external.

dawajrowa 13.09.2010 21:28

nie wiem czy było ale ludziom ze sceny udało sie scrackować gry z PSN i działają ,ponad to napomknęli coś tam o DLC , na razie jest to tylko kilka gier ale prace nadal trwają :)

LeonR 13.09.2010 21:09

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1117634)
BO my tu sa KONKRETNI GOSCIE ;> @LEonor mozesz zapodac namiar jeszcze raz gdzie go kupiles...
Dzis czytalem ze podobno problemy sa z odpalaniem gier z dysku... I wlasnie ten gostek jak nagral na dvd-r to problem w danej grze zniknal... I podobno narazie nie dzialaja obrazy sciagniete z neta... @Leonor probowales juz obrazy odpalac sciagniete z netu ?

http://www.seguro.pl/sklep/?zobacz=5129 <-- tutaj sklep

W temacie o tej plytce na psx-scen.com, jest opisane ze backup manager dziala i porwierdzone granie przez kilka osob. Ja nie sprawdzam bo kopie gier (nawet wlasne mnie nie interesuja). Tym bardziej zassane z neta.

dawajrowa 13.09.2010 20:50

Ooo dodali kratke z DVDR fajnie ale mogli by jeszcze dodać BR :P
dzisiaj coś "zassam" z internetu oczywiście tylko w celu sprawdzenia :P i jutro sam potestuje

frog 13.09.2010 20:45

OK znalazlem strony z kompatybilnosciami ;>
https://spreadsheets.google.com/lv?k...owsperpage=250
http://www.ps3news.com/subdomain.php...=ps3-jailbreak

@dawajrowa melduj tam odrazu ! ;>

dawajrowa 13.09.2010 20:43

co do tych gier z neta to ja słyszalem narazie takei coś że te Rip`y co są robione przez PSJ działają a stare RIP napedami BR nie działają ale ile w tym prawdy to nie wiem za pewne jutro sie przekonam już ;)

frog 13.09.2010 20:31

BO my tu sa KONKRETNI GOSCIE ;> @LEonor mozesz zapodac namiar jeszcze raz gdzie go kupiles...
Dzis czytalem ze podobno problemy sa z odpalaniem gier z dysku... I wlasnie ten gostek jak nagral na dvd-r to problem w danej grze zniknal... I podobno narazie nie dzialaja obrazy sciagniete z neta... @Leonor probowales juz obrazy odpalac sciagniete z netu ?

LeonR 13.09.2010 19:48

Cytat:

Pisałem o tym wyżej :P
kurde nie zauwazylem, rzeczywiscie :P
Ale jest jeden plus, teraz to forum jest chyba jedynym polskim, na ktorym tak szybko przenoszone sa informacje. Sa fora, na ktorych ludzie wciaz uwazaja, ze to jest sciema z psgroove.
Apropos AVRXPLAIN, ktory zamowilem dziala bez problemu :)

Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:07.