![]() |
Wygląda jak Teensy 2.0 (atmega32u4)
w ww.pjrc.com/teensy/ |
Allegrosz
Witam. Na allegro znalazlem cos takiego : allegro.pl/teensy-usb-development-board-i1226193946.html
Moze mi ktos powiedziec czy to zadziala? Na ktoryms z forum widzialem Że działają te modele Kod:
Teensy 1.0 Pozdro;p |
Cytat:
Pltyka testowa raczej ponizej stowy nie schodzi. Byla szansa znalesc jakies malenstwo (klucz), na ktorym by sie tak dalo zrobic. Ale wszystko zostalo globalnie wykupione! :D Rok 2010 zostanie zapamietany dosc dobrze w branzy elektronicznej :) Pzdr. |
jaka masz wersje fw? co odpaliles i skad. opisz troche sytuacje :)
|
Panowie udało się! Wgrałem exploita na mojego slima. Pozłużył mi so tego telefon SE Xperia X1. Jeśli ktoś chce sam spróbować to polecam tutorial z poniższeo linku, oraz slużę swoją wiedzą;)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=778986 PSFreedom for ALL ;) |
czy wystarczy kupić tylko to seguro.pl/sklep/?zobacz=5192 i to jest cała płytka z wszystkimi elementami, podpinam pod kompa, programuje wsadem i śmiga? czy to sam mikrokontroler?
|
Cytat:
Niestety u mnie wygląda to wszędzie tak>shop.avr-praxis.de/development-tools/avr-boards/xplain.html |
Cytat:
I jeśli chodzi o PS2 to oczywiście model konsoli musi być wstecznie kompatybilny z PS2. Cytat:
Cytat:
Do czegoś takiego, podobnie jak w przypadku gier dla PS3 nieprędko dojdzie. Trzeba by znaleźć jakiś sposób na aktywację tych gier, czyli obejść w jakiś sposób PDDRM. Cytat:
Sony nie wgrywa póki co żadnych patchy i póki co na update trzeba wyrazić zgodę. Jeśli podłączysz PS3 do sieci i zechcesz się zalogować/zarejestrować to zapyta najpierw o update do 3.42, który niektórym loopuje konsole... Cytat:
itd. ;] |
Co do odpalania PSX i PS2 z płyt kopi zapasowych to już dawno można to zrobić bez żadnego swapa i przeróbki. Konsola PS3 po włożeniu oryg płyty z tych, że starszych konsol kręci ją około 10-15munut następnie zaprzestaje tego na rzecz oszczędzania energii. wtedy można podminić grę i konsola tego nie widzi. Oczywiście musi być konsola otwarta lub jakiś hack na usb zatrzymujący i bez wiedzy konsoli wysuwający ów oryginalną płytę.
Takie coś nagrał m.in jakiś polak na yt: watch?v=Uo7v2iFZ6ts PS. na scenie coś piszą o tym, że można za pomocą psp grać w każdą grę.. Osobiście czekam aby jak na PSP (które sprzedałem za 600zł) można było robić własne gry psx dla PS3 i wgrywać je za pomocą FTP ;) PSX też posiadam w wersji czarnej tej yaroze, ale bez płyt do niej (jeśli to coś zmienia). Co do FW 3.41 to ściągnąłem wersję kiedy już był ten pendrive w necie, więc chyba mam wersję v2? W każdym razie słyszałem o dwóch i bałem się wgrać poprzez psn 3.41 bo mogło sony dać v3 (kto ich wie). Mam nadzieje, że powstanie po polsku faq dla osób co nie mają jeszcze 3.41 aby wgrać odpowiednią tego wersję... ;) |
Cytat:
|
A co do robienia jakiś wyczynow z PSX i PS2 spróbował bym raczej użyc GB bądź GBC ;P chodź to i tak było by za duże urządzenie jakie bym chciał oglądać przy konsoli, można by obadać na jakich dokładnie płytkach są robione te "cudne" mp3/4 z hipermarketów i je przeprogramować
|
@LeonR
Myślałem raczej o samym hoście i aplikacji, która by cudowała z pakietami. Niestety hw wszystko psuje. ;] Czyli o czymś co jeszcze miało by sens. @Symeonius Hmm pseudo? Nie, to w ogóle nie jest wirtualna maszyna. To emulator (wirtualizator?). Nie przeskoczy się. Niestety. |
Czyli domyślam się że ta emulacja PS2 sprowadza się do stworzenie pseudo wirtualnej maszyny której ograniczeń nie przeskoczysz ?
|
Cytat:
Cytat:
Z ciekawostek to, zauwazyliscie ze w kodzie komunikacji dongla i ps3 (w handshake'u) jest ukryty tekst w hexie: "FACEBOOK AABBCCDD", ciekawe ze taki profil - aabbccdd, istnieje (nawet dwa) :D Pzdr. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przeczytaj więc sobie to teraz na głos i zastanów się czy to jest możliwe. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:17. |