![]() |
Cytat:
No ale Ty sobie maluj jak chcesz, ja bym wydrukował... :] Zawsze możesz zrobić pająka lub ścieżki cynowe tak jak to miało miejsce w elektronice sprzed epoki :] |
Cytat:
|
Wystarczy schemat, drukarka laserowa mono, papier kredowy, płytka, żelazko... :]
Generalnie dużo zabawy z taką jedną pierdołą :P |
Cytat:
|
Cytat:
Każdy chip atmela z USB w nazwie ma bootloader i softem Atmelowskim można to aktualizować. Kod obecnego groova po skompilowaniu ma około 11 Kb - po prostu trzeba mieć chip z przynajmniej 16 Kb pamięci :) 8MHz też działa ... - olimex.com/dev/index.html to jest działający board z 16 kilo pamięci i zegarkiem 8MHz. Było to w Polsce do dostania za około 120 pln shop.kristech.eu/product_info.php?products_id=165 - ale zaspałem :( seguro.pl/sklep/?zobacz=4708&producent= To jest najdroższe rozwiązanie ... ale też najmocniejsze :) Tylko czy tyle będzie trzeba ?? W sumie rozchodzi się o pamięć - najtańszy chip to : seguro.pl/sklep/?zobacz=5127 - 19 pln. Pozdrawiam :) |
Cytat:
Zresztą tymi kalkulatorami w ogóle dużo można. Ja sam dziękuje bodajże rosyjskim świrom programistycznym za manager plików do Casio i wygodną obsługę bmp. Egzamin z teorii fal dzięki nim przeszedł bezboleśnie :D Oby się chociaz na mojego androida coś pojawiło to z telefonu skorzystam ;) |
PS3 można złamać kalkulatorem :P
Coś mi się wydahe, że ten cały JB to po prostu odnaleziony tzw. "service key" - to wszystko. |
Cytat:
Ku Twej irracjonalnej boleści z, jak sądzę, zamiłowania do klimatów Orwellowskich. :P - - - W regulaminie jest jednak wzmianka, że Sony może sobie robić rożne rzeczy z naszą konsolą online *bez* naszej wiedzy i zgody. Czyli mogą równie dobrze wprowadzić łatki na fw, płynące w tle i instalujące się przy kolejnym uruchomieniu konsoli. Cytat:
Wynalazków na mikrokontrolerach nie opłaca się składać bo tego potem nie update'ujesz. A już teraz wylazł PS2Groove v1.1 z upg hv jak przy GeoHotowym glitchu. Ja szukam AT90, ale takiego z 16MHz i flashem co najmniej 32KB. Na 8MHz może nie dać rady, a flash po to aby przyszłe update'y sie mieściły - po co kupować dwa razy. Np. ten jest "full wypas", ale zapytam się dla pewności na psx-scene.com (znam się na tym tak samo jak ty ;) ): http://www.atmel.com/dyn/products/pr...p?part_id=3875 Tylko weź i znajdź coś takiego... - - - No i wreszcie! Doczekaliśmy się klienta FTP. Pełen dostęp do dev_hdd0, dev_usb (zgaduję nazwę ;]) i odczyt z dev_flash, dev_bdvd. A więc można robić kopię (tak przynajmniej mi się wydaje) save'ów z copy prohibited i kopię trophy! - - - Marzy mi się odczyt w jakiś magiczny sposób tego cholernego TPMa. |
ps3-hacks.com/2010/09/06/ps3-firmware-3-42-released/
sie nie da a sie da |
Metoda proxy juz dawno nie dziala - zalatano ja przy okazji zamieszania z luka w OtherOS ;-)!
|
Cytat:
"If you want to connect to PSN without updating, use of of the many proxy methods to bypass the update check. Search google for more information on this matter." |
No to użytkownicy będą musieli zrezygnować z trybu online...
|
Cytat:
|
Sony łata dziury w swoim systemie, mam nadzieję że to nie będzie wyglądać na zasadzie. Nowy firmware = Blokowanie Jailbreak'a
Zablokowanie Jailbreaka = Nowy update do niego Nowy update = Nowy Firmware który znów go zblokuje Jak tak to będzie w kółko powtarzało, to w końcu zablokują USB'ki w PS3 i znów okroją konsolę... Przez to przecież wykastrowali PS3 z linuxa, bo się bali magicznych Iso Loaderów, mam rację? |
Ja tam sie ciesze ;-)...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:37. |