![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
AVR Studio obsługuje programowanie po USB więc powinno tu się dać. Jest też jtag isp. Ja się bawiłem jakiś czas temu tym (też płytka testowa): http://www.sklep.nestor-electronic.p...roduct/3_3.jpg Ale to inna liga (słabsza :]) programuje się to po LPT. |
Mnie sie pytasz? Co mnie to interesuje ;-]. Ja tylko podalem newsa...
Cytat:
|
Kolego loki7777 nie trzeba mieć! Popatrz na filmik
youtube.com/watch?v=Db9fl2AzT9A&feature=player_embedded Cytat:
|
RedmondPie donosi, ze juz niedlugo bedzie mozliwosc, by za PS Jailbreak sluzyl... iPhone lub iPod Touch! Oczywiscie tylko po jailbreaku, wiec jak ktos ma iDevice po JB nie bedzie musial wydawac ani zlotowki - jego spiracony telefon bedzie mu sluzyl do piracenia na konsoli ;-)!
|
Tylko tak czy siak trzeba miec programator, bo chyba bezposrednio z pc sie tego nie zaprogramuje.
|
No niestety z tego co szukałem na polskich stronach to AT90USBKEY kosztuje około 150 zł, ale zawsze to nie 550 :)
elecena.pl/product/116589/at90usbkey Tutaj tańszy 122zł pl.farnell.com/atmel/at90usbkey/zestaw-rozwojowy-avr-usb/dp/1455078 |
Tylko, że to już koszt prawie 80zł. ;]
Ale ja chyba też się na to zdecyduje. Może niekoniecznie teensy, AT90 tańszy się wydaje. |
Sorki zgubiłem "za". Miało być "za programator robi kabel USB :D"
Na psx-scene jest napisane, że trzeba mieć kabel z żeńskiego na męski USB. Wydaje mi się że zaprogramowanie tego Tensy lub Tensy++ jest bardzo proste -hardware- Tensy - ~20$, kabel chyba każdy ma -software - teensy.exe - pjrc.com/teensy/loader.html + plik .hex A oto ciekawy filmik z tego zabiegu: youtube.com/watch?v=Db9fl2AzT9A A to już samo podłączenie to konsoli: youtube.com/watch?v=3YaqY6cPox0&feature=player_embedded |
Cytat:
Tutaj flashowanie przebiega przez USB. Tylko jak tak na to patrzę to czegoś tutaj nie rozumiem. Gniazdo jest żeńskie a nie męskie, a więc jak my to mamy podłączyć do PS3? ;) Cytat:
Chyba że zgubiłeś gdzieś "za". - - - Po za tym ja się na hw kiepsko znam, także z tą mądrą głową to lekka nadinterpretacja. ;p |
Cytat:
|
Zatem na tym etapie chyba dam sobie spokój, elektronikem to ja nie jestem, co najwyżej z zamiłowania, troszkę EPROMEM się zajmowałem, niczym więcej. Zatem pzostawiam to mądrym głowom z Berionem na czele ;)
pjrc.com/teensy/loader.html EDIT: Troszkę poczytałem i wystarczy kość pamięci Teensy 2.0 lub Teensy++ 2.0 Poniżej zdjęcie, niestety jeszcze nie mam 10 postów i nie mogę to wrzucić normalnie http://blog.makezine.com/upload/2009...nk_slow_on.jpg a jak programator robi kabel USB :D ciekawe czy mozna taką kość kupić w Polsce. |
Programator do odpowiedniego ukladu, zapewne za ok 50zl.
|
Z tego co wiem plik .hex jest zwykle obrazem pamięci, urządzenia w naszym przypadku chipa, tylko jakie narzędzie służy do wgrywania go?
|
Tu jest spatchowany i skompilowany:
http://www.ps3-hacks.com/file/83 Więc wystarczy zrobić samemu pająka lub kupić gotową płytę i przeflashować ww. plikiem. |
Tak ale psgroove z oprogramowania, kodu microprocesora wycieli opcję bacupu gier, poczytaj sobie
psx-scene.com/forums/showthread.php?t=65191 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:08. |