![]() |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Spróbować jeszcze trzeba zwarcie tego pinu z GND i dopiero włożenie do komputera,może wtedy zamiast huba pojawi się to nieznane urządzenie. A jak to nie pomoże to zaznaczyłem drugi pin HWB. Teoria jest taka: Przy podłączonym kluczu zwieramy z GND pin24 , potem pin13 rowniez z GND ,rozwieramy pin24 i chwilę potem to samo z pin13.... czyli robimy de facto to: http://psx-scene.com/forums/f178/at9...g-guide-65282/ Cytat:
Jakie te wartości odczytuje ? jak cyklicznie te same to nic nie znaczy ,pewnie podobne odczyta i bez pica. |
Cytat:
|
witam, chce kupic ps3 z firmware 3.41 ;)
lecz mam pytanie, czy będe mógł korzystać z przeglądarki na sofcie który przeciez nie jest najnowszy? bo jesli przeglądanie internetu wymaga dostępu do PSN to chyba nic z tego tak? w międzyczasie czekam na dobrą wersje loadera linuxa (asbest os) na ps3. |
Potrzebuje jasnej i prostej odpowedzi bo jestem laikiem,czy po kupnie plytki od magicboxa wystarczy mi flip do aktualizacji i manager czy cos wiecej?
|
plyte masz jakas w napedzie ? Jaki payload ? moze zmien.
|
Open Manager v1.16
wyskakuje ten blad przy kopiach np -heavy rain -dead rasing -Red Dead Redemption |
@Broszford a co my z kuli umiemy wrozyc ? Nic nie napisales, jakie gry, jaki manager, jaki payload....
|
Tak minus jest przy nóżce 19.. a plus przy 20 :)
Nie wiem co tutaj może być nie tak.. teraz mam zrobiony tak jak szczuru na swoim schemacie przez USB i też nie widzi auto detect :/ ciagle podaje unknown.. :) no już sam nie wiem.. na pamięć już znam ten układ :P nie mogłem się raczej nigdzie pomylić :P bo po podłączeniu do kompa daje tam test hardware i jest ok.. potem daje żeby rozpoznał co to za pic to nie rozpoznaje :/ nie muszę przecież na tym etapie żadnych opcji ustawiać.. a w tym hardware co się wybiera jaki programator wybieram ten art2003 i potem mam tam jeszcze mnóstwo jakiś opcji.. może ktoś mógłby mi zrobić screena jak to powinno prawidłowo tam być.. może coś tam jest nie tak :) Myślałem że to może pic jest trafiony ale jak daje odczytaj to tam jakieś wartości wczytuje :) więc to chyba nie pic :) |
Witam
co zrobic kiedy przy odpalaniu kopii niektorych gier wyskakuje blad "Eboot.bin not found" |
@StoQ
powiem Ci że się natrudziłeś z tymi diodami hehehe ;dd nie łatwiej by było skorzystać z wtyczki USB ? :D co do kondensatora to minus powinien być zaznaczony na nim, a jeżeli nie to krótsza nózka kondensatora jest minusem, a dłuższa plusem (: na tym zdjeciu nie potrafie zauwazyc czy ten kondensator jest oznaczony, sprawdz to ;p |
Potrzebuje jasnej i prostej odpowedzi bo jestem laikiem,czy po kupnie plytki od magicboxa wystarczy mi flip do aktualizacji i manager czy cos wiecej?
|
No dobra porobiłem zdjęcia tego co mam na płytce :) może faktycznie coś złe połączyłem..
może kondensator nie tą stroną.. no nie mam po prostu pojęcia :( http://img535.imageshack.us/img535/7249/1003804c.th.jpg http://img832.imageshack.us/img832/8775/1003802o.th.jpg http://img217.imageshack.us/img217/7884/1003799n.th.jpg Znajdzie się ktoś w szczecinie kto ma działający programator i spróbuje mi to zaprogramować? :) Pozdrawiam :D |
Cytat:
|
Witam.. Nie miałem internetu i nie mogłem odpisać :)
Tak siedzę na kompie stacjonarnym :) windows XP :) Athlon XP 2000+ jakis stary :) Tak więc jest tak podłączam programator ART2003 :) Wybieram z opcji Hardware tego ART2003 i więcej ustawień tam nie ruszam :) Z boku wybieram PIC 18F i 18F2550 ładuje bootloader.hex zaznaczam dodatkowo tego lvp. daje test hardware i jest ok potem detect device i jest unknown.. i tak jak robię verify all na podłączonym to Vdd jest jasno zielone i na końcu jak błąd wyskakuje to jest adres 0x000000 Verified 0xEF97 ( to wygląda jak pierwsza linijka w tym hex co się wczytuje) Read 0x80C7.. a jak robię na odłączonym to w read jest 0xFFFF :)) |
A tak po polsku;DCo to syscall i co jesli zainstalowal bym managera plus PS3break Burner file V1.4b(2010.10.15),jaka roznice odczuje?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:17. |