Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

mig25 17.10.2010 11:00

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Venusice (Post 1123089)
Sorka ze ci powiem ale twoj sposob na laczeniu tych pinow to umnie na tym samym klonie JailBreak jest wielka dupa :( dalej wsad sie nie resetuje i win nie rozpoznaje pena co nie moge powiedziec o teenesy 1 .0 od magicbox gdzie w pierwszej wersji nie ma resetu i w bardzo latwy sposob poprzez laczenia pinow da sie zrobic reset :)

Niestety nie mam tego urządzenia i sam sprawdzić nie mogę...
Spróbować jeszcze trzeba zwarcie tego pinu z GND i dopiero włożenie do komputera,może wtedy zamiast huba pojawi się to nieznane urządzenie.

A jak to nie pomoże to zaznaczyłem drugi pin HWB. Teoria jest taka: Przy podłączonym kluczu zwieramy z GND pin24 , potem pin13 rowniez z GND ,rozwieramy pin24 i chwilę potem to samo z pin13.... czyli robimy de facto to: http://psx-scene.com/forums/f178/at9...g-guide-65282/

Cytat:

Napisany przez StoQ (Post 1123101)
Tak minus jest przy nóżce 19.. a plus przy 20 :)
Nie wiem co tutaj może być nie tak.. teraz mam zrobiony tak jak szczuru na swoim schemacie przez USB i też nie widzi auto detect :/ ciagle podaje unknown.. :) no już sam nie wiem.. na pamięć już znam ten układ :P nie mogłem się raczej nigdzie pomylić :P

bo po podłączeniu do kompa daje tam test hardware i jest ok..
potem daje żeby rozpoznał co to za pic to nie rozpoznaje :/

nie muszę przecież na tym etapie żadnych opcji ustawiać..
a w tym hardware co się wybiera jaki programator wybieram ten art2003 i potem mam tam jeszcze mnóstwo jakiś opcji.. może ktoś mógłby mi zrobić screena jak to powinno prawidłowo tam być.. może coś tam jest nie tak :)

Myślałem że to może pic jest trafiony ale jak daje odczytaj to tam jakieś wartości wczytuje :) więc to chyba nie pic :)

Załączyłem zdjęcie na jakich ja programowałem.
Jakie te wartości odczytuje ? jak cyklicznie te same to nic nie znaczy ,pewnie podobne odczyta i bez pica.

Venusice 17.10.2010 10:32

Cytat:

Napisany przez mielnik1 (Post 1123143)
Potrzebuje jasnej i prostej odpowedzi bo jestem laikiem,czy po kupnie plytki od magicboxa wystarczy mi flip do aktualizacji i manager czy cos wiecej?

jeszcze bedziesz potrzebowal wsadu hermasv3.hex,ale mi sie wydaje ze bedzie na nim juz zainstalowany no i FTPServer_10b_Tool_PS3-blackb0x by uruchomic lan na konsoli :)

ziomeq 17.10.2010 10:21

witam, chce kupic ps3 z firmware 3.41 ;)
lecz mam pytanie, czy będe mógł korzystać z przeglądarki na sofcie który przeciez nie jest najnowszy? bo jesli przeglądanie internetu wymaga dostępu do PSN to chyba nic z tego tak?
w międzyczasie czekam na dobrą wersje loadera linuxa (asbest os) na ps3.

mielnik1 17.10.2010 10:21

Potrzebuje jasnej i prostej odpowedzi bo jestem laikiem,czy po kupnie plytki od magicboxa wystarczy mi flip do aktualizacji i manager czy cos wiecej?

frog 17.10.2010 00:09

plyte masz jakas w napedzie ? Jaki payload ? moze zmien.

broszford 16.10.2010 22:50

Open Manager v1.16
wyskakuje ten blad przy kopiach np

-heavy rain
-dead rasing
-Red Dead Redemption

frog 16.10.2010 22:30

@Broszford a co my z kuli umiemy wrozyc ? Nic nie napisales, jakie gry, jaki manager, jaki payload....

StoQ 16.10.2010 21:52

Tak minus jest przy nóżce 19.. a plus przy 20 :)
Nie wiem co tutaj może być nie tak.. teraz mam zrobiony tak jak szczuru na swoim schemacie przez USB i też nie widzi auto detect :/ ciagle podaje unknown.. :) no już sam nie wiem.. na pamięć już znam ten układ :P nie mogłem się raczej nigdzie pomylić :P

bo po podłączeniu do kompa daje tam test hardware i jest ok..
potem daje żeby rozpoznał co to za pic to nie rozpoznaje :/

nie muszę przecież na tym etapie żadnych opcji ustawiać..
a w tym hardware co się wybiera jaki programator wybieram ten art2003 i potem mam tam jeszcze mnóstwo jakiś opcji.. może ktoś mógłby mi zrobić screena jak to powinno prawidłowo tam być.. może coś tam jest nie tak :)

Myślałem że to może pic jest trafiony ale jak daje odczytaj to tam jakieś wartości wczytuje :) więc to chyba nie pic :)

broszford 16.10.2010 21:36

Witam

co zrobic kiedy przy odpalaniu kopii niektorych gier wyskakuje blad

"Eboot.bin not found"

pawlas91 16.10.2010 21:29

@StoQ
powiem Ci że się natrudziłeś z tymi diodami hehehe ;dd nie łatwiej by było skorzystać z wtyczki USB ? :D
co do kondensatora to minus powinien być zaznaczony na nim, a jeżeli nie to krótsza nózka kondensatora jest minusem, a dłuższa plusem (:
na tym zdjeciu nie potrafie zauwazyc czy ten kondensator jest oznaczony, sprawdz to ;p

mielnik1 16.10.2010 21:02

StoQ 16.10.2010 20:34

No dobra porobiłem zdjęcia tego co mam na płytce :) może faktycznie coś złe połączyłem..
może kondensator nie tą stroną.. no nie mam po prostu pojęcia :(

http://img535.imageshack.us/img535/7249/1003804c.th.jpg

http://img832.imageshack.us/img832/8775/1003802o.th.jpg

http://img217.imageshack.us/img217/7884/1003799n.th.jpg

Znajdzie się ktoś w szczecinie kto ma działający programator i spróbuje mi to zaprogramować? :) Pozdrawiam :D

Venusice 16.10.2010 19:56

Cytat:

Napisany przez mig25 (Post 1123007)
Lived, zewrzyj na chwilę Pin24 z masą przy włożonym kluczu do komputera i zobacz ,czy coś się stanie ( zniknie w urzadzeniach HUB a pojawi się nowe nieznane urządzenie) Profilaktycznie możesz sprawdzić omomierzem ,czy przypadkiem ten pin nie ma polaczenia z +5V (ale to na odpiętym).

PIN13 też zaznaczyłem ,ale trzeba bedzie z nim później działać ,jeśli to się nie powiedzie.

Sorka ze ci powiem ale twoj sposob na laczeniu tych pinow to umnie na tym samym klonie JailBreak jest wielka dupa :( dalej wsad sie nie resetuje i win nie rozpoznaje pena co nie moge powiedziec o teenesy 1 .0 od magicbox gdzie w pierwszej wersji nie ma resetu i w bardzo latwy sposob poprzez laczenia pinow da sie zrobic reset :)

StoQ 16.10.2010 19:48

Witam.. Nie miałem internetu i nie mogłem odpisać :)

Tak siedzę na kompie stacjonarnym :) windows XP :) Athlon XP 2000+ jakis stary :)

Tak więc jest tak podłączam programator ART2003 :) Wybieram z opcji Hardware tego ART2003 i więcej ustawień tam nie ruszam :)
Z boku wybieram PIC 18F i 18F2550
ładuje bootloader.hex zaznaczam dodatkowo tego lvp.
daje test hardware i jest ok
potem detect device i jest unknown..

i tak jak robię verify all na podłączonym to Vdd jest jasno zielone i na końcu jak błąd wyskakuje to jest
adres 0x000000 Verified 0xEF97 ( to wygląda jak pierwsza linijka w tym hex co się wczytuje)
Read 0x80C7..

a jak robię na odłączonym to w read jest 0xFFFF :))

mielnik1 16.10.2010 19:10

A tak po polsku;DCo to syscall i co jesli zainstalowal bym managera plus PS3break Burner file V1.4b(2010.10.15),jaka roznice odczuje?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:17.