Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

armorsnake 18.10.2010 22:53

Cytat:

Napisany przez krystiane50 (Post 1123433)
Napiszę jeszcze raz bo mnie ostatnio wszyscy olali. Czy jest możliwość odpalenia Hermesa v3/4 lub jakiegoś zamiennkia na PSFreedom na HTC Desire lub Dream??

Nie dziw się, że cie olali bo mało kto suportuje telefony i konwertuje nowe wsady, choć o dziwo w końcu zrobili HermesaV3 z nowymi patchami na mają X1. Poczytaj trochę XDA a dokładnie TEN temat.

mig25 18.10.2010 20:54

Żeby się zalogować do PSN musisz mieć najnowszy Firmware (aktualnie 3.50) ,a na nim nici z JB , więc jedno drugie wyklucza.

krystiane50 18.10.2010 20:53

Napiszę jeszcze raz bo mnie ostatnio wszyscy olali. Czy jest możliwość odpalenia Hermesa v3/4 lub jakiegoś zamiennkia na PSFreedom na HTC Desire lub Dream??

perlas 18.10.2010 20:48

witajcie
ogarnalem pare stron tego tematu i mam jedno pytanie do znawców :D
jeżeli JB może być wykryty przez korzystanie z PSN, nawet jeżeli go wyciągne mogą dojść po obecności na dysku loadera czy innych plików...
a co jeżeli miałbym drugi mniejszy dysk tylko do grania online?

mig25 18.10.2010 20:12

Do Atmega32U2 wchodzą flashe z AT90USB162 ,a dodatkowo są też osobne na Atmega32U2 ,więc pod tym względem ten drugi jest bardziej uniwersalny.
A na Sanse ,tak jak na inne porty wczesniej czy pozniej wyjdzie aktualizacja ,kwestia tego czy jesteś w stanie dzien lub dwa poczekać. A historia pokazała ,że nie wszystkie najnowsze wydania są ok , np Hermes v2 ,którego nie znajdziesz na innych urzadzeniach ,bo miał błąd.

Zarys 18.10.2010 19:45

1273767014 czy polecana wcześniej 1276754722 z Atmega32U2 zamiast AT90USB162? zastanawiałem się jeszcze nad sansą c240, w sumie nawet tańsza i jeszcze dodatkowo opcja odtwarzacza, hermes v4 dzisiaj się pojawił na nią tylko oczywiście z lekkim opóźnieniem, ale jak może być z tym w przyszłości niestety nie wiadomo.

mig25 18.10.2010 17:24

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1123256)
Na Hermes v4 i PL3 ponoć niepotrzebny jest już zweryfikowany nośnik w napędzie.

Nie do końca, gry ,które np na Hermes v3 dalej wymagały płyty dalej jej wymagają (przynajmniej przy PL3).

pawlas91 18.10.2010 14:27

siema, pytanko :d

moze wiecie dlaczego nie chce mi zaskoczyc MGS4? stoi w miejscu "KONAMI"
zainstalowalo sie 4Gb a potem dupa, nic nie idzie, jest na wewnetrznym i tam sie zacina( ale system pracuje)

moze to wina tego ze powinien byc na zewnetrznym? ;d

NeRii 18.10.2010 14:11

czy ktos ma sklep w ktorym sa dostepne jakies procki atmela?

Berion 18.10.2010 12:39

Wszystkie obecne wsady są oparte na PSGroove v1.1 i różnią się tylko payloadami, które modyfikowane są przez różne osoby np. Hermesa (np. Hermes v4), KaKaRoTo (np. PL3) itd.

PSGroove jest dla devboardów, pozostałe dla innych urządzeń np. iphone czy kalkulatorów texas instruments.

ziomeq 18.10.2010 11:51

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1123256)
Payload to integralna część exploitu, można umownie określić go wsadem. Obecnie najlepszy to PL3.

Najlepiej kupić coś na atmelu ponieważ, wersje na PIC i inne wynalazki pojawiają się z opóźnieniem.

OBM nie ma nic wspólnego z exploitem. To program, taki jak każdy inny, który sobie możesz potem wgrać lub nie.

Jeśli masz fw 3.15 to tak, jeśli wyżej, nie. Mowa o Linuksie przez OtherOS.

Trwają prace nad Linuksami z poziomu GameOS. Na razie wszystkie są w powijakach. np. AzbesthosOS (czy jakoś tak ;p).

czyli jak to działa? najpierw wgrywam payload a potem tego hermesa?

mig25 18.10.2010 06:50

Opóźnienie na PICa jest góra jednodniowe (w zależności od chęci prowadzących temat :) jak np ILLNESS,który miał wczoraj sprawy rodzinne i dopiero późną nocą pojawił się wsad z PL3)
Żeby zainstalować Linuxa ,że trzeba mieć FW 3.15 lub starsze to zgoda , ale trzeba też mieć konsolę FAT, na slima nie było OtherOS. Jednym słowem Jailbreak narazie nie jest potrzebny do Linuxa , ale jest szansa.

Berion 17.10.2010 22:32

Cytat:

Rozumiem że payload to wsad? Jakie urządzenie najlepiej/najtaniej kupić aby przerobić konsole i mieć możliwość aktualizacji oprogramowania na urządzeniu? Kiedyś widziałem tutoriale z PIC, ale to już chyba przestarzałe. Rozumiem za każdy wsad ma już zaprogramowany OBM?
Payload to integralna część exploitu, można umownie określić go wsadem. Obecnie najlepszy to PL3.

Najlepiej kupić coś na atmelu ponieważ, wersje na PIC i inne wynalazki pojawiają się z opóźnieniem.

OBM nie ma nic wspólnego z exploitem. To program, taki jak każdy inny, który sobie możesz potem wgrać lub nie.

Cytat:

Tu chodzi raczej o to ,czy żeby odpalić grę potrzebna jest płyta w napędzie czy nie.

Cytat:

Czy po wykonaniu Jailbreak można zainstalować Linuxa na PS3
Jeśli masz fw 3.15 to tak, jeśli wyżej, nie. Mowa o Linuksie przez OtherOS.

Trwają prace nad Linuksami z poziomu GameOS. Na razie wszystkie są w powijakach. np. AzbesthosOS (czy jakoś tak ;p).

ziomeq 17.10.2010 22:17

Rozumiem że payload to wsad? Jakie urządzenie najlepiej/najtaniej kupić aby przerobić konsole i mieć możliwość aktualizacji oprogramowania na urządzeniu? Kiedyś widziałem tutoriale z PIC, ale to już chyba przestarzałe. Rozumiem za każdy wsad ma już zaprogramowany OBM?

StoQ 17.10.2010 21:49

no i kolejny dzień skończył się nie udanymi próbami programowania art2003 ;)

ale dowiedziałem się czegoś nowego.. trzeba w biosie komputera sprawdzić czy jest ustawiona komunikacja od i do komputera :) EPP+ECP bodajże :) u mnie już jest ale nadal nie działa :)

jutro na uczelni zobaczę może mają programator bo widziałem że kiedyś walczyli z PIC :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:08.