Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

arcade 22.10.2010 00:52

Pewnie hex nie pasuje i dlatego miga ale nie trybi.

W komputerze zachowuje się inaczej niż w konsoli to normalne.

Witam angielski kompletny tuto-rial na PIC-a , działający na 100%.
Made in iLLNESS.
Jeśli ktoś ma czas to by go przetłumaczył na PL.Jeśli ktoś umie angielski to jest to jedyny jaki znalazłem tak wyczerpujący opis na ten temat i nie robiący wody z mózgu.

Na psgroopic jest niby wszystko ale niestety te hex-y trzeba przerabiać i po wgraniu nie chodzi to tak jak powinno ,bo schemat jest inny niż te hex-y niby do niego.

100% zrobił iLLNESS z psx scene.Dopracował hexy hermesa i KaKaRoTo tak żeby śmigały bez żadnego problemu według jego schematu .
Jest to kompletny scenariusz jak zrobić to na pic-a i hex-y są również na tej stronie ,najbardziej aktualne w sieci i działają na pewno na 3.15 ,3.41 sprawdzone.

Po krótko powiem ze części to znajdziemy w domu na pewno, potrzeba tylko sam mikrochip kupić.
Programator Art2003 wpisać w Google ,jest tez potrzebny ale jest tak prosty ze w godzinę go zrobimyUkład najpierw trzeba zaprogramować tzn. wgrać mu bootloaderBootloader hex
Soft do programowania Winpic800 jest tam również do zassania jak i schemat.

frog 21.10.2010 23:45

Pawlakoss u mnie zaswieca sie jak w konsoli tylko na chwile przy uruchomieniu. A w komputerze tylko jak nacisne buttona i jest w trybie programowania...

Pawlakosss 21.10.2010 23:20

Rurka termokurczliwa ? ;)

Dokładnie dzięki mig
:P

Jeszcze mam takie pytanie, z aukcji Teensy 1.0
http://allegro.pl/teensy-1-0-usb-dev...266183924.html

Gosciu mowił, ze to bedzie AT90USB162 a dostałem, gdy instalowałem sterowniki Amtela - Atmega32U2. Jest to jakaś róznica ? Gdy w przyszłosci bede chcial updatetowac to na jaką płytkę mam wybrac payload ?

W ogole świeci Wam sie tam dioda jak załączacie jailbreak ? Bo u mnie tylko po włozeniu do kompa ;)

mig25 21.10.2010 19:19

NeRii , tu masz najbardziej aktualny i rozwojowy temat odnośnie PSGrooPIC : http://psx-scene.com/forums/f178/ill...-thread-67940/

Jeśli kupisz na aukcji ,np od kolegi tom12342 to nie bedziesz go musial programowac programatorem ,bo juz bedzie zaprogramowany i bedzie mial bootloader ,czy li bedzie go mozna pozniej programowac podlaczajac do usb komputera ,bez zadnego programatora.

A co do kosztów , to tyle za ile jestes w stanie kupic PICa... reszta czesci mozna znalesc np w starym pendrive ;) ,kwarc,kondensatory,wtyczke USB ,nawet obudowę.

NeRii 21.10.2010 18:17

Cytat:

Napisany przez tom12342 (Post 1123949)
Witam. Ja polecam urządzenie które zrobiłem sam, na PICu 18f2550.
Urządzenie bardzo solidnie zrobione, możliwość aktualizacji po przełożeniu zworki,
psgroopic cały czas sie rozwija (obecnie wersja 1.8b i 1.9).
Mam pytanie do osób mających i szukających takiego urządzenia. Co wam sie nie podoba w dostępnych urządzeniach?

to jak nie trzeba miec zadnego programatora? ile wychodzi koszt jb na picu? jaki flash?

qwerty123 21.10.2010 17:13

Witam wszystkich.
Mam jedno pytanie. Który z kluczy dostępnych na allegro jest najlepszy? Pojawiło się tyle klonów i podróbek że nie wiem który kupic. Zależy mi aby była możliwośc odpalania "kopii zapasowych" i aktualizacji klucza.

mig25 21.10.2010 16:55

Rurka termokurczliwa ? :)

Pawlakosss 21.10.2010 16:07

Mam pytanie z natury technicznej ;)

Nie wiecie moze jak sie nazywa fachowo ta guma,którą czech nakłada na teensy ? :)

frog 21.10.2010 10:46

@wltk orginal ps3key wystepuja z Atmela & Silabs chipsetami. Jak ludzmie maja atmele to czytalem wpisy ze 3x wlozyc i wylozyc dongla z portu USB i wtedy wchodzil w tryb programowania. Przy silabsach niby tego nie trzeba bylo robic tylko wlozyc i poczekac troche az sie tam na niebiesko zaswieci. Sproboj moze tak.

wltk 21.10.2010 10:12

[QUOTE=mig25;1123868]Podróbka ps3key czyli co tam w środku jest ? Pic czy atmel ?
Może spróbowa orginałami do PS3Keya:

no wlasnie problem polega na tym ze nie chce przejsc w tryb update ale wyglada ze to jest atmel ktos juz sie spotkal z takim problemem???

tom12342 21.10.2010 09:30

Cytat:

Napisany przez mikas (Post 1123878)
To nie lepiej kupić to samo taniej, chyba że się mylę i jest to coś innego?

Witam. Ja polecam urządzenie które zrobiłem sam, na PICu 18f2550.
Urządzenie bardzo solidnie zrobione, możliwość aktualizacji po przełożeniu zworki,
psgroopic cały czas sie rozwija (obecnie wersja 1.8b i 1.9).
Mam pytanie do osób mających i szukających takiego urządzenia. Co wam sie nie podoba w dostępnych urządzeniach?

frog 21.10.2010 01:12

@mikas widzialem juz troche komentarzy co kupowaly od magicboxa i byly zadowolone takze mozna tez od niego.

gruszka89 20.10.2010 23:42

powinno działać tak samo, jednak to to musi stwierdzić ktoś kto to kupił, cięzko stwierdzić jakość wykonania

mikas 20.10.2010 23:11

Cytat:

Napisany przez gruszka89 (Post 1123855)
u czecha jest teensy 1.0, zbudowane na at90usb162 16MHz o ile się nie mylę

To nie lepiej kupić to samo taniej, chyba że się mylę i jest to coś innego?

http://allegro.pl/teensy-1-0-usb-dev...276754722.html

Berion 20.10.2010 22:51

Cytat:

Napisany przez roxman (Post 1123864)
i wież mi znam ten ból kiedy człowiek pyta się i otrzymuje odpowiedź i nie wie co z nią zrobić

Wierzę - i wyobraź sobie, że mnie też to niekiedy dotyka. Można "zapytać o odpowiedź", nie gryziemy (chyba, że są to już naprawdę pytania sięgające podstaw obsługi komputera). ;]

- - -

No dobra, chcesz FAQ. Inni pewnie też. Możemy takie coś zmontować na forum, jednakże potrzebowałbym pomocy od strony hardware (ja mam dwie lewe ręce). Więc tutaj apel to tych co już budowali te wynalazki i/lub mają jakieś doświadczenie w, nazwijmy to trywialnie, elektronice. Ja mogę jedynie zająć się stroną softu.

Możliwe, że później przeniesie się na główną - możliwe, że nie. Zobaczymy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:10.