![]() |
wieeelkie dzięki chłopaki :D
|
Wszystkie nowe gry, wydane w nadchodzące święta.
A te które wymagają płyty to nie wiem. Prędzej czy później coś na nie wymyślą żeby tylko z HDD wstawały. ;] |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@mateusz232
Tak, nie wszystkie. I tylko do gier, które wymagają co najwyżej fw 3.42. Cytat:
Huh, czyli dla mnie nadaje się tylko SDIP. A powiedz mi: czyli 28pinowy PIC18xxxx wejdzie mi na tą małą podstawkę (na fotce parę postów wstecz)? Tj. na 28 pinową "wąska-precyzyjną" (jak ją babka w sklepie nazwała), tak? Dla 40 pinowego PICa potrzebowałbym takiej samej tylko 40 pinowej tak? A więc ta "szeroka-uniwersalna" mi się nie przyda? |
A działa ci konsola bez napędu (wjęty), menu i wogóle, jak tak to jest szansa bo na jakimś formu czytałem ze ludzie z padniętymi laserami sie ucieszyli ze jest break. Gry byś mógł właśnie z dysku usb wrzucać lub przez kabel sieciowy.
|
na 99% tak, ale zapomnij o grach wymagających mimo wszystko płyty z grą z napędzie np. GOW3 wersja europejska
|
Pytanie do posiadaczy tego sprzęciku :)
Padł mi napęd w konsolce i wyjąłem go z myślą naprawy a uwalili mi go w moim serwisie w mieście :( Da rade bez napędu z tego sprzęciku odpalać gry np z Pendrive ? Dzieki za odpowiedz :) |
@Gruszka PL3 to kolejny payload czyli wsad ktory wrzucamy na naszego JBLa. Obojetnie , wgraj najnowszy PL3 lub HERMES v4b. Bedzie OK.
@Kuras 1001 i @krystiane50 jesli chcecie uruchamiac gry ktore wymagaja 3.42 to tak najprosciej wgrajcie sobie GAIA MANAGER 1.02 i powinno byc po problemie ;> @Nerii sprawdz sume MD5 twojego pliku z softem 3.41 ktorym aktualizowales czy ma wartosc e07d2b84c9e9691c261b73e5f1aada20 jak podal @Pawlakoss |
wszystko da się w elektronice zrobić tylko nie zawsze się opłaca (szczególnie na produkcję jednostkową)
SMD to zbyt ogólny opis ponieważ obudów dla smd jest wiele ale pewnie chodziło o SOIC ponieważ PIC18F2550 występuje tylko w dwóch typach obudowy SDIP (wzykła nóżki) i SOIC (króciutkie nóżki + zmniejszona obudowa) Apel:posługujcie się nazwami z not katalogowych to będzie łatwiej doradzić :) Podstawka pod SOIC28 = "SOICT28" no problem - tada: http://elecena.pl/product/62691/soict28 |
:hmm:
SMD > http://en.wikipedia.org/wiki/Surface-mount_technology DIP > http://en.wikipedia.org/wiki/Dual_in-line_package W jaki sposób więc mógłbym PICa SMD wrzucić w podstawkę? Po mojemu to się nie da przecież. |
tak będziesz mógł jeśli włożysz w podstawkę :) a mój jest smd więc trzeba by robić pajączka :) mi się niestety do tej pory nie udało odpalić programatora.. niby komp go widzi ale winpic800 nie widzi mojego micro :)
|
Czyli Twój jest w SMD, a więc z tego wychodzi, że go nie wsadzę w podstawkę tak? No to odpada, bo ja chce na jednej płytce zrobić programator i jb - bo jak rozumiem, to będę mógł wyjąć PICa z jb i przełożyć w podstawkę do programatora, tak?
|
Pod pic zwykly czyli nie smd w normalnej obudowie bedzie ta 28 pinowa waska podstawka..
pod pic w obudowie smd nie ma podstawki. przylutowuje sie do tych 4 nużek po druciku :) i starczy, albo robi się nową płytkę ale to trzeba trawić :) chodzi o to że jakbyś chciał upchać psgroopic do jakiegoś starego pendrive to takiego zwyklego w dużej obudowie nie zmieścisz a w obudowie smd dasz rade :) bo jest dużo mniejszy :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:18. |