Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

korni1989 08.01.2011 12:42

Witam mam pytanko nie wiem może już było wtedy bardzo przepraszami i prosze o odesłanie do odpowiedzi ale szczerze to nie chciało mi się przeglądać ponad 100 stron tematu. Więc mam okazje kupić tanio ps3 z uszkodzonym napędem i fw 3.41 i teraz pytanie czy na tą chwile jest możliwosć uruchamiania gier bez boot disc bym poprostu nie musiał używać do niczego napędu? Z tego wyczytałem na forach i na allegro w aukcjach to ponoć jest ale z drugiej strony wyczytałem też że nie wszystkie gry działają a niektóre potrzebują boot disc. Tak więc jak to w końcu jest? A jeśli jest już taka możliwosć to czym? Bo od różnorodnośći tych przeróbek już mnie głowa boli PSfreedom, PS jaibreak, ps3freeboot co użyć? I ostatnie pytanie jak to jest z grami? Czy działają płynnie czy sie tną wieszają i jest milion innych problemów? Przedewszystkim zależy mi na serii god of war ale poza tym na innych grach oczywiscie tez :P

Venusice 07.01.2011 19:06

Wielkie dzieki mig28 :) wczesniejsza twoja wypowiedz musialem przeoczyc

mig25 07.01.2011 18:02

Cytat:

Napisany przez Venusice (Post 1137948)
Przepraszam ze zmieniam temat. Moze ktos z was wie, czy w tym brejku da sie wegrac wsad ? Mecze sie juz pare dni by go updatowac :( Serdeczne dzieki za pomoc:) Procek to Matmel 32u2. (zjecie w zalaczniku)

Tu Ci kiedyś odpowiadałem: http://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jai...ml#post1123149

Z AT90USB162 wsady pasują do atmela 32u2 ,nawet wyprowadzenia pinów są te same , więc może się uda.

frog 07.01.2011 16:46

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1137395)
A na którym forum robisz mi dywersję Frog? ;P Pochwal się.

Z toba to moge browara sie napic, nie dywersje odprdalac ;) m.in. dvhk sie panosze bo tam z piractwem sa na bakier ;)

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1137432)
Chcesz piracic, nie dostaniesz online za kare. Uczciwe, czyz nie? ;-)

Uczciwy. Chociaz jestem przynadzieji ze chociaz dostep do PSS bedzie bezpieczny...

@emer74 szansa ze dostaniesz nowa konsole z softem 3.55 jest rowna 0 :) Nie ma konsola z tym softem. Kumpel np miesiac temu kupi w MM nowyzestwaw z GT5 i dostal firmware 3.42. Takze jak chcesz 3.41 to moze z jakimis starszymi grami wez bedzie wieksza szansa. No ale juz wkrotce zaden soft nie bedzie problememe ;)

Venusice 07.01.2011 12:07

Ilość załączników: 1
Przepraszam ze zmieniam temat. Moze ktos z was wie, czy w tym brejku da sie wegrac wsad ? Mecze sie juz pare dni by go updatowac :( Serdeczne dzieki za pomoc:) Procek to Matmel 32u2. (zjecie w zalaczniku)

witek80 07.01.2011 11:30

KaKaRoTo Downgrades v3.55 PS3 Console to v3.41

Narazie jeszcze nie udostepnił bo można uwalic konsole, ale to kwestia kilku dni.

http://psgroove.com/content.php?626-...nsole-to-v3.41

Smartek 07.01.2011 10:54

Podzielam zdanie Maksa i Beriona - moim zdaniem online dla piratów powinien być banned. Albo dodatkowo płatny.
Czekam na sensowne CFW i kupuję PS3 z czterema kontrolerami Move :).

qbas11111 07.01.2011 02:43

Witam
Mam taki problem, ze korzystam z JB i jak grałem przez dluzsy czas to Jb sie wyłączał(gasła niebieska lampka) i gra się zawieszała i wraz z nią konsola. Wczoraj przed uruchomieniem gry wlozylem do napędu płytę z dowolna grą. Grałem w Fife, która była na dysku zew., a na płycie była inna gra. Jb tez po jakims czasie się zawieszał i był komunikat "podłączono nowe urzadzenie Usb" czy cos takiego, ale gra się nie zawieszała(nie wiedzieć czemu). Dzisiaj jak włączałem konsole(robiłem to kilkakrotnie) to za kazdym razem Jb świcił się na czerwono i nie przechodził w kolor niebieski, czyli się nie włączał.
Szukałem podobnego problemu na forach i w googlach ale niec nie znaleałm.
Ja mam Jb E3card, czytałem ze sa one bardzo awaryjne i nie wiem czy to cos zwalonego jest z konsolą(nie wydaje mi się, bo z płyt orginalnych gry działają bezproblemowo). Wydaje mi się, ze ten Jb jest jakis zwalony, chociaz był normanie zapakowany, jak kazdy inny).

Miał z kots z was podobny problem? Moze mozna to jakos naprawić, albo zrobic format dysku?

Prosze o pomoc

*Mój model konsoli to fat 60GB

Berion 06.01.2011 21:30

Witam. Data rejestracji 2k2. Ładnie. :)

Dziś już bardzo duża. Ale nie ma się czym przejmować, przyszłością są CFW a te zawsze będzie można wgrać na dowolny obecnie wyprodukowany model PS3 (klucze podpisujące soft wypłynęły w świat ;]).

- - -

Od dziś to oficjalny topik od CFW. Wszelkie niuanse z nim związane proszę kierować tam, nie śmiecą w temacie o JB. ;]
>> http://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-custom-firmware-87638/

emer74 06.01.2011 21:16

Witam all.
nie było mnie tu wieki temu.....

Jutro zamierzam nabyć PS3 slim w sklepie, w związku z powyższym mam dwa pytania:
1.Jaka jest szansa że niestety trafię na nówkę funkiel nie śmiganą z softem 3.55 w sklepie (MM, Saturn, rtveuroagd)? orientujecie się może z jakim softem są aktualnie sprzedawane ps3 slim?
2.Czy da się odczytać z opakowania datę produkcji a jeśli tak to z jakiego okresu najlepiej kupić (soft 3.41)
wiem, pewnie to było ale nie bijcie , za stary już jestem żeby ogarnąć ten wątek.

pozdrawiam all

Berion 06.01.2011 20:36

Cytat:

Napisany przez habinka (Post 1137766)
wgrałem 3 55 taki tez miałem oryginalny

Czy byłbyś tak miły i odpowiedział na moje wszystkie pytania, dokładnie?

Ten 3.55 rozumiem, że był oryginalny, z serwera Sony? + pyt1 i 2.

@KKKabat
Zanim wyrazisz zgodę na instalację wyświetla się na górze numer wersji fw, którą chcesz wgrać. Także winę ponosisz też i Ty. ;)

@kaczyni666
Póki co dla Ciebie nie ma czym "przerobić". Aktualne CFW nie mają implementacji dodatkowych syscalli, więc BM/OBM są bezużyteczne. Na chwilę obecną nie ma sposobu na obsługę gier w inny sposób niż ten i w inny niż ze zweryfikowanych PS3BD-ROM. Z kolei na 3.55 nie zrobisz downgrade'u do niższego fw. I biorąc pod uwagę cel w jakim chcesz to zrobić - to lepiej. ;P

kaczyni666 06.01.2011 20:34

przepraszam :)
w takim razie proszę o instruktaż przy przerobieniu ps3 z softem 3.55 :)

ynsiwy 06.01.2011 20:31

Cytat:

Napisany przez kaczyni666 (Post 1137827)
witam, mam soft 3.55 i chciałbym przerobić ps3 czy ktoś może mi powiedzieć co i jak albo przesłać na maila pełną instrukcję.
przyznaję że się na tym nie znam i nie wiem co i jak :)
wielka prośba, ponieważ chciałbym dziecku pościągać trochę gier przed feriami

forum jest po to aby na nim pisać, a nie wysyłać na maila, a ściąganie gier jest piractwem.
Źle sformułowałeś swojego posta:czytaj:

kaczyni666 06.01.2011 20:00

witam, mam soft 3.55 i chciałbym przerobić ps3 czy ktoś może mi powiedzieć co i jak albo przesłać na maila pełną instrukcję.
przyznaję że się na tym nie znam i nie wiem co i jak :)
wielka prośba, ponieważ chciałbym dziecku pościągać trochę gier przed feriami

KKKabat 06.01.2011 18:20

Jak robicie update softu w konsoli np. po zmianie dysku twardego i korzystacie z jailbreak to nie ściągajcie firmware ze strony chip.pl.
Ja wsadziłem dzisiaj nowy dysk, i musiałem właśnie wgrać firmware, ściągnąłem go ze strony chip.pl (3.41) - po zaisntalowaniu okazało się że to 3.55 i przez tych s****y****w teraz mi nie będzie działał jailbreak :(:(:(.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:57.