Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

zetox 04.01.2011 16:50

Jako że jestem nowy na forum chciałbym powitać Wszystkich.
Poczytałem trochę, i wynikło z tego tyle że nie można było grać online z "Break'ami" I tu mam pytanie- czy już stało się to możliwe. Wersje systemu mam 3.51 z AmazeBreak (w ogóle można do tego znaleźć aktualizacje czy coś?), więc mógłbym odpalić np; Resistance 1 albo 2 przez internet?.
A odbiegając od tego co pisałem wcześniej, czy normalne jest że nie wszystkie gry mi działają? fakt z zdecydowaną większością nie mam żadnych problemów, bo jak dotąd nie chodził mi tylko Assasin Creed (dodam że druga część działa bez zarzutów i jest naprawdę fajna ;d), oraz mojemu bratu PES 2010, obydwie gry z płyt odpalały normalnie, a z menagera nie widać nic poza czarnym ekranem. Gdyby ktoś wiedział jak to naprawić, albo zna odpowiedź na któreś z wcześniejszych pytań-byłbym wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam, i życzę wszystkim miłego grania.

Berion 04.01.2011 02:12

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1137075)
@Berion, odnośnie tego CFW to odpala się go po podmianie plików w dev_flash (a nie tak jak napisałeś - za pomocą CFWLoadera/USB - wtedy wywala RSOD).

Można i tak, ja popieram się na readme i tam nie ma nic o RSOD pry emulacji. Po za tym nie chce mieć nikogo na sumieniu w razie czego. :D

tresor82 03.01.2011 16:16

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1137130)
No i mamy juz pierwsze efekty. Mozemy grac w NFS HP i GT5 na naszych zbrejkowanych konsolkach JEA ;>

Hurra , i jak zwykle Frogu licze na twoja pomoc w odpaleniu GT5 i NFS na innym forum ....upss.. :)

frog 03.01.2011 15:15

No i mamy juz pierwsze efekty. Mozemy grac w NFS HP i GT5 na naszych zbrejkowanych konsolkach JEA ;>

ziomeq 03.01.2011 10:47

Panowie, klucze do podpisywania aplikacji na 3.50/3.55 znalezione. ma ktoś już jakiegoś fixa na GT5?

arcade 03.01.2011 01:43

Cytat:

Napisany przez ziomeq (Post 1137065)
no jasne, tym bardziej że oficjalnie nie popiera piractwa a myślę że jeśli zatrudniłoby go sony to na start dostałby pewnie pieniądze o których nam się nie śniło.

No niewiem jak by ktoś z was chodził do takiej szkoły
>http://pl.wikipedia.org/wiki/Rochest..._of_Technology

To zapewne nie był by wasz szczyt marzeń pracować dla sony ,to zwyczajna duża firma robiąca sprzęt do gospodarstwa domowego .

Poczytajcie sobie jego biografie i osiągnięcia ,to już prędzej wyląduje w jakieś firmie związanej z komputerami jak intel czy IBM.
A na brak kasy to już teraz nie możne narzekać bo sponsoring to ma ogromny chociażby od intela.
Reverse Engineering ma w paluszku z taką wiedzą to założono AMD ..cheche :)

frog 03.01.2011 00:12

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1137071)
N o i jeden madry - kto dzis dzieli sie nietuzinkowa wiedza za darmo...?

Tia. I nie istnieje cos takiego jak freeware czy opensource... Interes kazdy moze miec jakis w tym co robi ale chyba placic sobie nie kazal GeoHot za kazdy stuff wypuszczony przez nie go....or sie myle

@szczuru coz oznacza "master key" w scenie ps3 hehe ;) Juz tyle razy to pisane ze powinni wymyslec jakas inna nazwe na REALLY FUCKIN M*FUCKA KEY ! heh ;) No ale rowniez czekam na efekty tych wszystkich KEJSOW.... Ale bez napalenia jak tam nie ktorzy juz pisza czemu jeszcze nie ma nic wypuszczonego uzytecznego heh ;) Napalency....

szczuru 03.01.2011 00:11

@Berion, odnośnie tego CFW to odpala się go po podmianie plików w dev_flash (a nie tak jak napisałeś - za pomocą CFWLoadera/USB - wtedy wywala RSOD).

Odnośnie masterkey'a (biorąc pod uwagę, że to wiarygodne info) to nie pozostaje nić tylko czekać na jakiś tutorial odnośnie signowania :P

Berion 03.01.2011 00:10

Niech Wam będzie. :P

joujoujou 03.01.2011 00:04

Cytat:

it'd be fun to be on the other side.
Dosłownie to znaczy - "byłoby zabawnie być po drugiej stronie". :czytaj:

Berion 03.01.2011 00:02

M@X, rzadko się z Tobą zgadzam, ale dziś zrobię wyjątek. ;P

M@X 03.01.2011 00:01

N o i jeden madry - kto dzis dzieli sie nietuzinkowa wiedza za darmo...?

ziomeq 02.01.2011 23:49

no jasne, tym bardziej że oficjalnie nie popiera piractwa a myślę że jeśli zatrudniłoby go sony to na start dostałby pewnie pieniądze o których nam się nie śniło.

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1137064)
Skoro twierdzi,ze będzie się dobrze bawić będąc po drugiej stronie. ;]

if you want (...) get in touch with me

chyba wszystko jasne

Berion 02.01.2011 23:48

Cytat:

Napisany przez ziomeq (Post 1137060)
nie dostał, tylko chciałby dostać robotę.

Skoro twierdzi,ze będzie się dobrze bawić będąc po drugiej stronie. ;]

Cytat:

No ale to chyba nie jest jeszcze jakies official info
I nigdy pewnie nie będzie.

To jeszcze niepotwierdzone co napisał, tylko wszyscy z podnieceniem klonują te hashe do newsów.

frog 02.01.2011 23:28

Mysle ze nie jeden zdolny czlek kombinujacy z softami wiaze nadzieje z tym ze zostanie kiedys zauwazony gdzies i pomoze mu to otworzyc drzwi do godnego i spokojnego zycia.... Sposob na zycie jak kazdy inny. I zasluzony swoja ciezka praca oraz talentem ktory powinien byc nagradzany.... No ale to chyba nie jest jeszcze jakies official info ? Zreszta mysle ze JUZ TERAZ poradzimy sobie i bez niego ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:04.