![]() |
Raczej nie ruszy. Po zmianie HDD konsola będzie prosiła o jego sformatowanie. Jedynymi sensownymi możliwościami są backupy. Albo zgranie wszystkiego przez FTP/File Manager albo przez opcję kopi zapasowej w XMB (nie zarchiwizuje Ci gier BDVD).
|
Witam panowie
mam pytanie. Chcę zrobic upgrate z 3.50 do 3,41 ( E3 Card Reader PS3 Jailbreak), ale obecnie mam bardzo wiele danych na dysku (500GB). Czy jest taka możliwość ze podczas zmiany firmwaru wsadzę jakiś dysk np 40 GB zrobię update i potem wszadze ponownie dysk 500 GB. Czy konsola ruszy z tym dyskiem bez formatowania |
GeoHot Dissuje na SONY ;D Zajefiscie ;) Widac nie tylko do hackowania ma talent ;>
http://www.youtube.com/watch?v=9iUvu...layer_embedded |
Cytat:
|
Kopie Gier odpalisz na firmware 3.41 do 3.55 włącznie. Ostatnie firmware jednak jest 3.56 jeszcze nie spaczowane, także ściągaj 3.55 jeśli chcesz aktualizować.
|
.Nie.
|
wypadlem z obiegu w tym temacie. czytajac fora ludzie podaja sprzeczne info. nadal jest potrzebna konsola z softem 3.41 do backupow?
|
Cytat:
|
Pierwszy to byl PSX ;-)!
|
PS2 (modele DESR-xxxx) były pierwsze. ;)
|
Tak XMB to skrót (lekko fonetyczny ;p) od Cross Media Bar czyli interfejsowi wykorzystywanemu miedzy innymi w PS3, PSP i telewizorach Sony Bravia.
|
Cytat:
A i jeszcze nieśmiało zapytam : czy XMB to menu konsoli ? |
sonic tak jak mowisz. Wgrywasz CFW tak jak normalny OFW. Na pendrive do odpowiedniego katalogu (PS3/UPDATE/) i przez XMB. Czyli pierw OFW 3.55 potem CFW 3.55 i przez Install Packages pliki pkg potrzebnymi aplikacjami jak FTPserver czy jakis manager. Co moze pojsc nie tak, moze ci prad podczas flashu wysiasc ;), mozesz zle spatchowany plik sciagniac, mozesz potem instalujac czy kopiujac gry usunac przez przypadke lub nadpiasc jakis potrzebny plik... Takze no trza uwazac co sie robi. Ale jak chcesz zglebiac temat CFW to zapraszam do odpowiedniego tematu...
|
Cytat:
|
sonic uwalic mozna konsole. Jest to ingerowanie w system,pliki konsoli takze jak sie zrobi cos nie tak to mozna uszkodzic. Generlanie sprawa banalna ale wiadomo sa ludzie dla ktorych instalacja GG to juz temat podwyzszonego ryzyka ;)My poprostu lojalnie uprzedzamy ze nie jest to sprawa w ktorej nie ma mozliwosci uwalic konsoli bo jest.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:10. |