![]() |
ethar miesiac temu jeszcze brat kupil z 3.50 Chyba jeszcze nie slyszalem zeby ktos kupil juz z 3.60. Mysle ze masz szanse.. Nie kupuje jakis nowych bundlepackow tylko jakies stare i mysle jeszcze dasz rade sie zalapac ;) Zamelduj.
|
Jak pierwszy raz usłyszałem że GeoHot próbuje hakować konsolę, tak wcześniej o nim pojęcia nie miałem... Więc chyba coś jest na rzeczy... Fakt faktem... ja chce linuxa... Za miesiąc kupuję konsolę, i obawiam się że na firmware 3.55 już się nie załapię... Więc linux is dead for me... =/
|
Mysle kazdy by skorzystal z tak trudnej sprawy bedac oskarzonym gdyby mu zaproponowano ugode. Tez liczylem ze dojdzie do tego ze SONY dostanie po dupie ale taka ugoda tez jest ok. BO jakby sie skonczylo porazka GeoHota i osadzono ze kazda publikacja zwiazana jakos z zabezpieczeniami czy produktem ps3 pozwalajaca na majstrowanie przy niej bedzie nielegalna i ostro scigana to juz gorzej na przyszlosc by wrozylo bo kazdy by sie jeszcze bardziej niz teraz bal cos gdzies zrobic czy wrzucic. Tak to mysle taki posrednik jest. Przynajmniej w tej sprawie. ZObaczymy co z @Grafem bedzie...
|
Tak, ale co za jest za kurtyną nie wiadomo. Po za tym nie doprowadził sprawy do końca. Nadarzyła się okazja do zakończenia sprawy i z niej skorzystał. Zdobył jeszcze większy rozgłos i chyba tylko o to mu chodziło. Wczoraj trochę pisałem "na emocjach". Po prostu jestem rozczarowany.
|
B***281;dzie tak samo jak z Dark Alexem :/
Szczuru wys***322;a***322; t***261; wiadomo***347;***263; z telefonu :p |
Cytat:
|
Jesli dostal prace to good luck mu. Mysle kazdy taki hackerek kiedys ma nadzieje ze jego intelekt i wiedza zostana gdzies zauwazone i docenione. Jedynie jesli bedzie pracowal nad rzeczami ktore wczesniej propagowal no to SMIECH. A w te wszystkie odejscia od sceny przez innych to nie wierze. Poprostu kazdy bezpiezpiecznie wolal tak napisac zeby bylo oficjalnie a co robia w domu i kto z nich jest ktorym anonymousem wypuszczajacym ostatnio rozne rzeczy tego sie nie dowiemy. Moze kiedys. Mysle tak czy siak scena PS3 nie padnie przez to. Za duzy potencja tkwi w tej maszynce zeby rzesza ludzi na swiecie sie nim nie interesowal i rozpracowywala. Tak czy siak mysle bedzie dobrze...
|
Wystarczy, że poszedł na ugodę. Podkulił ogon i "ok, już nie będę hakował Waszego cudownego FW". Tyle wzniosłych słów o wolności słowa itd. I co z tego wyszło?
Nie uważasz, że to podejrzane? Ja tu węszę współpracę, co odbije się Nam wszystkim czkawką. "Starsi" albo odeszli ze sceny albo nie są zainteresowani PS3. Nowe twarze są zastraszone, bojaźliwe i ponad Linuksa boją się wychylać (co dla Sony i tak nie ma znaczenia...). Eh, gdybym tylko posiadał taki intelekt i odpowiednią wiedzę... |
Mozesz stranslatowac na jaki uklad poszedl GH ze sie tak zeszmatexowal ?
|
Teraz? Teraz to wręcz wszystkie ataki skierowane przeciwko hakerom zostaną nasilone.
W moich oczach GH zwyczajnie się zeszmacił. Nie darzyłem go sympatią, ale miałem nadzieję że doprowadzi sprawę do końca... Ciekawe jak czują się wszyscy Ci którzy mu paypalem dolary słali. |
No dobra. Really wygrana bedzie jak Graf tyz zostanie oczyszczony z zarzutow...
|
We? Czyli kto? Bo na pewno nie scenowcy...
Wniosek jaki można wyciągnąć jest myślę jednoznaczny. GH współpracuje z Sony. Także sprawę przegraliśmy, wygraną byłby powrót OtherOS, oddalenie zarzutów piractwa itd., przyzwolenie na modyfikacje OFW aby można było uruchamiać homebrew itd. Analogicznie do iPhone i jego Jailbreaków. Cały new łącznie z tekstem źródłowym z bloga $ony. >> http://psx-scene.com/forums/f6/settl...tz-case-84881/ |
Artykul z naszej "ulubionej" ps3siete ;)... Artykul jak artykul ale liczy sie puenta. WE WINS ! :>
HOT: Koniec wojny Sony vs. GeoHot. W San Francisco podpisano ugodę! Cytat:
|
racja, kupa z tego, nadal coraz trudniej jest stworzyć pro zabezpieczenia konsol, gdyby nie było tego usb w ps3 to by nie zgrywali se gierek i nie palili piratów z pena czy hdd usb.
w zasadzie i tak nic to nie da bo z dream castem i game cubem, coś tam z kabelkami kombinowali i po lutowali i podłączyli do kompa, i teraz mają piraty, ale nadal nie mogą grać bo są to GD-rom czy jak to się nazywa i gier nie mogą se nagrać. |
Wkońcu musiało do tego dojść, że blokują strony Sony. Dziwie się, że dopiero teraz.
I kończąc ja bym to przyrównał do WikiLeaks. Próbowano z nim walczyć i je nawet zlikwidować? A co z tego wyszło? http://images37.fotosik.pl/742/1300792beb5269e5m.gif :P |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:46. |