Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

Berion 02.06.2011 10:12

@arcade
http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...tor_gotowy.jpg

@Xun
Przeczytaj to co Ci wkleiłem poprzednim razem. :P

Jeśli chcesz robić kopię systemową to 10GB + zawartość wszystkich "dev_hdd0/games/" + "dev_hdd0/home/" (z wyjątkiem "./trophy/") + parę drobiazgów. Ponadto kopia taka jest szyfrowana i może być przesłana wyłącznie po USB 2.0. IMHO bez sensu.

Xun 02.06.2011 09:15

aha czyli jeżeli bym wymienił dysk to wersja oprogramowania zostanie ta sama lecz zapisy szlag trafi chyba że zrobię kopie zapasową hmm Ile może zajmować miejsca taka kopia zapasowa i czy da się ją przechowywać na komputerze ??

arcade 02.06.2011 00:41

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1164328)
No właśnie zrobiłem to przed czym mnie ostrzegano, czyli wlutowanie nie z tej strony wtyczki i nie mogę teraz tego bezpośrednio połączyć z płytą główną bo nie ma na to miejsca. k***a
Chciałem uniknąć kabla bo jak czytałem, mogą być jakieś nieoczekiwane opóźnienia, no ale stało się...

Berion

Na twojej starej fotce widzę ze płyta główna jest wyciągnięta więc chyba problemu z podłączeniem nie miałbyś -wykorzystaj tą wtyczkę z kabla ją wlutuj zamiast tej na twój programator.
I następny problem to ten ze nie ten schemat użyłeś
"zasilanie masz wzięte z USB jak się domyślam"
dlatego chciałbym twoją fotkę z tego programatora widzieć.

Berion 02.06.2011 00:23

Cytat:

Napisany przez arcade (Post 1164317)
A bez tego monstrualnego kabla próbowałeś ?.

No właśnie zrobiłem to przed czym mnie ostrzegano, czyli wlutowanie nie z tej strony wtyczki i nie mogę teraz tego bezpośrednio połączyć z płytą główną bo nie ma na to miejsca. k***a

Chciałem uniknąć kabla bo jak czytałem, mogą być jakieś nieoczekiwane opóźnienia, no ale stało się...

Cytat:

Wiem ze niektórzy mogą się dziwić po co ci to ale satysfakcja z własnego dzieła to jest właśnie to!
Cały czas jest potrzebne. Potrzebny mi dongle serwisowy "na w razie czego", a nie wiadomo czy nie do trybu QA-owego jak to rozpracują. Także ten wynalazek jest wciąż przydatny.

Cytat:

A jeśli możesz to wrzuć fotkę twojego dzieła od strony tam gdzie tak więcej kabelków widać?
Ok, jutro zrobię.

arcade 01.06.2011 22:10

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1161820)
Poległem. WinPic800 nie widzi mi programatora. Wydawało mi się że wszystko zrobiłem ok (wynalazek zgodny ze schematem, połączenia ok, różne ustawienia ECP w biosie). Szkoda. :(

Berion

A bez tego monstrualnego kabla próbowałeś ?.
Jeśli schemat masz ok. to musi działać ,poświeć tą wtyczkę LPT.:(
Wiem ze niektórzy mogą się dziwić po co ci to ale satysfakcja z własnego dzieła to jest właśnie to!

A jeśli możesz to wrzuć fotkę twojego dzieła od strony tam gdzie tak więcej kabelków widać?

Berion 01.06.2011 15:10

Cytat:

Napisany przez Xun (Post 1164226)
Witam ponownie i dziękuję za odpowiedz. Kolejne moje pytanie brzmi jak wymienię dysk w konsoli co się stanie z softem i zapisami ?

Co rozumiesz poprzez "soft" i "zapisy"? FW jest na NAND/NOR, a nie dysku twardym, ale jeśli nie masz Rebuga i nie wyłączysz sprawdzania dysku, to konsola zechce sformatować nowy, oczywiście potem starego też nie włożysz i też będzie chciała formatować. Wszystko co się znajduje na dysku ulegnie anihilacji. ;)

>> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...AQ/strona2.php

Xun 01.06.2011 14:07

Witam ponownie i dziękuję za odpowiedz. Kolejne moje pytanie brzmi jak wymienię dysk w konsoli co się stanie z softem i zapisami ?

Berion 17.05.2011 21:52

Ilość załączników: 1
Poległem. WinPic800 nie widzi mi programatora. Wydawało mi się że wszystko zrobiłem ok (wynalazek zgodny ze schematem, połączenia ok, różne ustawienia ECP w biosie). Szkoda. :(

Berion 01.05.2011 11:39

Czekaj cierpliwie aż scena znajdzie sposób na odczytanie podpisów cyfrowych SELFów dla 3.60. Nic innego nie zrobisz.

Poza tym temat jest o Jailbreaku, a konkretnie o wszystkich dongle'ach, które już raczej nie wrócą na piedestał. Używa się teraz CFW.

Michele 01.05.2011 11:13

Witam
A ja chciałem zapytać co teraz z moją PSTrójką jak zassała sobie soft 3.60 ?
Nie byłem świadom tego błędu do momentu, kiedy to znalazłem się na waszym forum i zacząłem zgłebiać więdzę, która do tej pory wydawało mi się że nie jest mi potrzebna do niczego ;)

Z góry dzięki za info

Berion 13.04.2011 19:56

Wszystkie klucze, włącznie z tymi statycznymi są na ps3wiki i to jest aktualnie najlepsza baza wiedzy na temat tej konsoli. ;]
Z kolei repozytoria są klonowane/przenoszone, też nie zginą.

chris996 13.04.2011 17:27

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1156493)
Ścierwa z Sony ponownie uprzykrzyły życie Grafowi. Ponoć dziś rano, znowu odwiedziła go Polizai konfiskując sprzęt.

Wkońcu nie zaszył się pod ziemią, to złożyli mu wizytę poraz 2 :P

A co do GeoHota, nie odrazu Rzym zbudowano. GeoHot nie będzie łamał konsoli, to przejmą pałeczkę inni. Kwestia czasu. I jeszcze zapodam to: http://mirror.wikileaks.info/leak/geohot_ps3_keys.html
Wątpie, że taka publikacja jak ta zostanie usunięta i inne tym podobne o ps3. Bo zakładam, że ugoda z Sony dotyczy, tylko publikacji pisanych przez niego, a to co zostało powielane przez osoby trzecie będzie nie do ruszenia, zwłaszcza na takich serwisach jak WikiLeaks. Więc sukces Sony jest połowiczny.

Berion 13.04.2011 16:06

Wszystko co jest z krzemu i plastyku. Jak zawsze w takich przypadkach. ;)

Nie siej niezdrowej propagandy.

Myszop 13.04.2011 16:00

@Berion
za co mu zabrali?

I tak nie opłaca się kupywać hackniętego ps3 bo i tak zara pójdzie, lepiej mieć oryginalną, bo grać można przez neta bezpiecznie...

Berion 13.04.2011 15:53

Ścierwa z Sony ponownie uprzykrzyły życie Grafowi. Ponoć dziś rano, znowu odwiedziła go Polizai konfiskując sprzęt.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:00.