![]() |
Pojawiła się moliwość wgrania PSGroove do zestawu ARDUINO /ATMega168.
Na allegro do dostania za 100zł i to ma gość odemnie z Poznania , możliwe że kupie, a wtedy dam znać jak testy. |
@adamek ja bym bral atmela. Chyba mniej problemow z nimi z upgradowaniem.
a z nowosci : "blackb0x Releases FTP Server 1.0b ***8211; AND ITS STABLE!" :> http://psgroove.com/wp-content/uploa...lackb0xftp.jpg Zwróćcie uwage na prawy gorny rog ;> |
To jutro zabieram się do roboty. Tylko zastanawiam się którego PICa wybrać czy/lub wziąć ATMega32U2
|
można PICa programować wielokrotnie, do woli wręcz przez usb jak i przez LVP. J miałem problem z aktualizacją sterowników do programowania przez usb więc wgrałem programatorem przez LVP wersje niezgodną z Bootloderem i działa do dzisiaj.
Kierowałem się tym wątkiem .elotrolado.net/hilo_psgroopic_1482990 są tam gotowe wzory płytek do zrobienia "prasowanki" na laminacie i wytrawienia. |
Koledze chyba chodzi o wersję PSGrooPIC ;) Wersja 1.5 dla nowego BM bez płyty w napędzie...
Projekt jest cały czas rozwijany i możliwe już jest programowanie PICa przez USB ( tak jak płytki na Atmelach). Oczywiście PICa najpierw trzeba zapogramować programatorem , dopiero po tej operacji dostępny jest bootloader. Także pawlas91 dobrze rozumiesz ,że wgrywa się plik .hex przez USB ,ale najpierw programuje się bootloadera programatorem. |
Cytat:
|
Cześć,
ja jutro idę do sklepu kupić odpowiednie części. Ja kupuję płytkę uniwersalną i robię tak jak na tym schemacie. Musisz zrobić lub kupić jeszcze programator PIC. Programujesz tego PICa tak jak jest tam, wgrywasz bootloadera. Następnie wsadzasz w układ tego PIC i wgrywasz soft. Pytanie, czy można programować tego PICa wielokrotnie ? Bo potem soft przez usb można wgrywać wielokrotnie. Działa ten układ z najnowszą wersja PSgroove 1.5 ? EDIT: Ci ci zrobili już te układy mogliby się podzielić szczegółową instrukcją i zdjęciami układów i programatorów. |
pytanie w sprawie psgroopic
ht tp://psgroovepl.blogspot.com/2010/09/pic-18f2550-czyli-jak-zrobic.html teraz jestem zamieszany hehehe układ mam zmontować taki jaki jest na zamieszczonych "projektach" czy na schemacie który jest podany niżej ? :O i czy w ogole dolna czynność wgrywania programu jest dobra :o przez USB wgrywanie psgroova? xd dobrze rozumie ? |
Cytat:
|
czym sie rożni psgroove 1.0 od ver 1.1? psgroove-hermes(mozliwosc odpalania bez płyty w napędzie) oparty jest na której wersji?
|
@Jarek oba to teensy 1.0 takze na tym samym chipie wiec to samo. Ewentualnie nie wiadomo jak z tej aukcji gosc obudowuje ten uklad.Czech zapodaje gumke. Lepsze uklady sa. Np. MAXIMUSA or MINIMUSA. Pod wzgledem wykonania. Diody maja chyba dwie. Moga byc tez uklady z chipem z wieksza pamiecia. Ale poki co to niby nie potrzebne. Puchary da sie robic offline tylko ze ich nie zaktualizujesz doswojego profilu bez dostepu do PSN.
Tylko co do tej aukcji od magicboxa2 to uwazaj bo pojawily sie negatyw. Moj znajomy nie dostal od niego ukladu wiec cos z nim nie takchyba. Ja bym odpuscil ta aukcje. |
Cytat:
Dokładnie, ja nic nie kupiłem na Psstore. A platynę mam jedną więc mi nie zależy. Ktoś wie czy działają puchary bez online dla gier z jb i dysku? |
Nikt nie został zbanowany bo nikt się nie podłączył do PSN na 3.41. ;] Pomijając krótki okres kiedy jeszcze proxy dns działało, a który przeszedł bez echa.
Bany itd. to jeden z elementów zastraszania. ;] Ja tam mam to gdzieś - jestem typem samotnika i rzadko kiedy młócę online. :P Jeśli mi zbanują konsolę (może da się zmienić MAC karty sieciowej, ewentualnie wymienić na inną), to ich problem że już na mnie nie zarobią (przecież nie będę kupować drugiej konsoli, żeby mieć możliwość robienia zakupów w PSS :sciana:). Jeśli konto to niech zwracają mi wszystkie pieniądze, które wydałem na gry itp. |
Cytat:
Tu masz jeszcze naszą rodzimą produkcje klonów teensy. Teensy to chyba najlepsze coś co może być. Tanie , małe i da się aktualizować. Nic więcej nie potrzeba. http://allegro.pl/teensy-1-0-usb-dev...238247668.html A tu moje teensy od czecha w obudowie po czytniku kart http://i53.tinypic.com/15mbw38.jpg |
Kogo obchodzi banowanie, tak piszecie i piszecie. Gdzieś mam online.
Czy na chwile obecną jest coś lepszego niż to od czecha? Nawet droższego? Jakiego koloru jest płytka pcb pod tą gumką od tego gościa? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:27. |