![]() |
JAILBREAK
Heja ludki,
Sorki od razu że tak z wiochą w topic, ale nabyłem 2 miesiące temu PS3 SLIM 120 GB> Rozważam pójście w JAILBREAK, ale wiem że na 120 gb wiele nie upchnę. Rozważam zakup HDD zew. z LANEM - i tu moje pytanie - czy ktos odpalał gry z dysku po LANIe ? Drugie pytanie - zaglądam na alledrogo i widze że tych jailbreakow jest troche - ktore waszym zdaniem lepsze ? Z góry wielkie dzieki za pomoc. Pozdrawiam serdecznie j.b. |
oryginalny mi nie wchodzi, może to sprawa pica a dokładnie jego wsadu. była jakaś aktualizacja jego. wrzucę na dongla i spróbuje a o wynikach tu napiszę
|
obibox z tego co czytałem :) to 3.15 można wgrać oryginalnego, niemodyfikowanego, a potem uaktualnić go niemodyfikowanym 3.41
zrób tak i daj znać, co Ci szkodzi :P ja bym zrobił, ale mam oryginalny 3.41 u siebie |
Cytat:
Możesz podrzucić linka ? ;) Mam oryginała 3.50, ale nie zdecydowałem się co chce zrobić, a chciałbym pograć jeszcze online. Panowie, jeśli miałbym kupować jailbreaka, to który wybrać ? Który ma największe możliwości i przyszłość ? |
pisałem o tym dużo wcześniej. Problem jest w zdobyciu modyfikowanego 3.15 przynajmniej u mnie na slimie nie działa ten z elotrolado, jeśli macie namiary na taki bardzo proszę o linka
|
Do tego nie trzeba wiarygodnego źródła bo sama metoda brzmi bardzo przekonująco :]
|
roxman masz wiarygodne źródło?
|
@chris996 z tego co czytałem to nie ma problemu schodzisz numer niżej z uszkodzonym plikiem odtwarzacza na przykład do 3.15 i wgrywasz normalny soft 3.41 i śmiga wszystko prawidłowo
|
Panowie znowu dobre wieści :D Prawdopodobnie robiąc downgrade za pomocą dongla ecliPS3 nie uszkadzamy odtwarzacza blu-ray.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym nie radzę tak żonglować fw ponieważ przyspieszasz sobie dzień obejrzenia RSOD na swoim ekranie (PS3 ma kłopoty z odznaczaniem bad bloków na swoim NAND). |
ale ale! mam oryginały, tylko mi laser padł :)
obibox cofnąłem szefowi z 3.42 do 3.41 bez problemu. PS3 Slim 120 GB. |
Mam pytanie
Mam ps3 ze wsteczną kompaktybilnością 80gb USA firmware 3.41 + jailbreak Czy da się odpalic na niej gry z ps2 przesłane na dysk wewnętrzny przez FTP jak tak to jak to zrobic ? może za pomocą Open PS2 Loader 0.8 ??? Proszę o dokładny opis jak się da ? |
A tak w ogole jailbreak zostawia po sobie jakis slad?
|
@mig25
Okej, spróbuje jak dojade do domu (: obacze co z tego wyjdzie @malon1 najnowysz firmware 3.55 blokuje PS Downgrade o ile mi wiadomo, więc z 3.55 juz nie zejdziesz na 3.41 |
Cytat:
Włóż ze ze zwartą zworką i jak PICDEM go wykryje to zdejmij zworkę (nie wyciągaj z kompa) i zaprogramuj wsadem.po zaprogramowaniu nie wyciągaj go ,tylko naciśnij EXECUTE . Cały czas mierz napięcie, jesli siada po wcisnieciu EXECUTE to wg mnie PIC jest uszkodzony ... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:59. |