Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

szczuru 04.12.2010 09:41

Koleś od PSGrade zarzeka się, że znalazł Master Key :) Z tym, że na razie nie wypuści go. Podał natomiast +/- sposób jak go znaleźć.

http://dlvr.it/9hmdR

Pawlakosss 04.12.2010 01:36

frog ja nie mam tego wynalazku :P Ja smigam na teensy 1.0 :P

frog 03.12.2010 23:50

No to jesli mozna ladowac dowolne hexy jakie sie znajdzie na necie to rzeczywiscie ciekawa pozycja zaraz obok x3maxa czy ps3go.
A z nowosci. Psdowngrade dostepny na kolejnym urzadzeniu ; > Kinczyki daly rade ;>

E3 Card Reader 3.50 Downgrader Released!

@Pawlakos ty masz tego dongla o ktorym mowiles ? Jak tak to zara zapodam ci bina od E3 i zobaczymy czy obsluguje all files i czy odpali ci service mode ;>

Pawlakosss 03.12.2010 22:49

Osobiscie nie testowałem, ale w powyższych linkach co podałem, mozesz poszukać.
Generalnie wygląda to tak, ze w tym sofcie programming tools jest opcja Custom firmware i tam mozesz dodac dowolny hex ;)

frog 03.12.2010 22:34

@Pawlakoss sprawdzales, dziajaja rozne hexy na obojetnie jaki uklad ? Nie tylko to co oni maja na stronce czy w tym ich programind toolsie.

Ale z tym to troche sie zagalopowali ze najwieksza pamiec bo x3max i ps3go ma wiecej ;P Pomijam jej obecna przydatnosc
Cytat:

Największa na rynku dostępna pamięć flash 64kb- konkurenci na dziś mogą się pochwalić pamięcią jedynie do 32kb

orneciak123 03.12.2010 22:09

a co powiecie o tym jailbreaku ? (ps3break.com)
dobry jest ?
można kupowac ?

Pawlakosss 03.12.2010 15:46

Cytat:

Panowie proszę pomóżcie mi w wyborze, chciałbym jak najszybciej zamówić, a nie do końca jestem w temacie...

-
jailbreak układ ATMEGA64s 88zł

czy:

-USB TEENSY 1,0 oparty na układzie Atmela Atmega 32U2 za 56 zł

czy może jeszcze coś innego (najlepiej dostępnego na allegro)?
ps3usbjailbreak to dobry break ;) Dowodem jest spoko recka na psx-scene
Chyba jeden z lepszych dostępnych klonów na rynku cena/jakość.

Tutaj oficjalna strona dystrybutora :)

i polska stronka

ponadto w tym temacie na ps3-hack.com.pl możesz poczytać trochę info na temat tego dongle'a ;)

Również dla uzytkowników powyższego forum promocja ;)

Cytat:

Zniżka cenowa dla użytkowników forum trwa do 07.12.10 79zł z przesyłka przy wpłacie na konto (nie przez allegro)
Teensy 1.0 na układzie ATMEGA32U2 też dobra sprawa zapodajesz Flip'em payload i po sprawie. PS3usbjailbreak jest fajnie wykonany i ma dołączony programming tool z update'ami od producenta, ktory działa błyskawicznie, a zeby tego nie było mało można uzyc dowolnego hex'a (pod dowolny układ PIC czy ATMEGA) a programik sam przekonwertuje nam na układ 64k. Wszystko masz w linkach. Miłego digg'ingu :P

PS. Zeby nie było, ze reklamuje dystrybutora i stronę, po prostu udzielam informacji, gdyż jestem osobą postronną :P

BeastUSSJ 03.12.2010 14:19

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1131565)
Jaki gosc. Zobaczcie na nick allegro a na nick osoby tu z forum ktora umie downgradowac ;> Jakies skojarzenia ?

Tak, rzeczywiście znany(..../na)

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1131565)
co masz na mysli?

Że zwykli userzy potrafią s'hack'ować i wykorzystać na 100% bo w zestawie nie ma emulatorów ani CF'ów.

P.S.I chodziło o możliwość wielokrotnego downgrade'u.

frog 03.12.2010 00:36

Cytat:

Napisany przez kasiulek29 (Post 1131421)
Wystarczy porobic sobie backupy bezposrednio z konsoli i po robocie.

No tak. ale backupuj za kazdym razem dziesiatki gigabajtow :/

Cytat:

Napisany przez kolo333 (Post 1131555)
Czy gosc zarobi...

Jaki gosc. Zobaczcie na nick allegro a na nick osoby tu z forum ktora umie downgradowac ;> Jakies skojarzenia ?;)

Cytat:

Napisany przez BeastUSSJ (Post 1131563)
nawet nie wiedzą co ich oprogramowanie potrafi.

co masz na mysli?

BeastUSSJ 02.12.2010 23:52

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1131539)
IMO strata pieniędzy. Za 300zł to jest kilka gier.

Będzie open source'owy dwng, tylko trzeba trochę poczekać. Na początku Team JB chciał kasować 100$ za *jeden downgrade*, po ogłoszeniu wyników prac Graf_chokolo zmiękła im rura i można robić to teraz nielimitowaną ilość razy - czyli trop jest dobry i krew świeża. ;p

Tak, Jailbreak też był tylko jeden na początku, niedługo downgrade będą obsługiwały i kopie.Rzeczywiście wyszła lipa z PS Downgrade, nawet nie wiedzą co ich oprogramowanie potrafi.A czy to prawda że oryginalny PS Jailbreak jest zabroniony w Polsce???

bercov 02.12.2010 23:43

Panowie proszę pomóżcie mi w wyborze, chciałbym jak najszybciej zamówić, a nie do końca jestem w temacie...

-
jailbreak układ ATMEGA64s 88zł

czy:

-USB TEENSY 1,0 oparty na układzie Atmela Atmega 32U2 za 56 zł

czy może jeszcze coś innego (najlepiej dostępnego na allegro)?

kolo333 02.12.2010 23:13

Czy gosc zarobi... tego nie wiem. Jezeli beda chetni to zarobi. Kupil JB za 300zl, usluge sprzedaje za 100zl, wiec wystarczy mu 3 klientow i bedzie na zero (a pamietaj, ze jeleni jest mnostwo). Poza tym - po co komu te informacje? Najwazniejsze ze cos sie ruszylo.
Jezeli dzisiaj (zaraz) Sony wypusciloby nowy FW (3.51/3.60) to kto logicznie myslac (i majac aktualnie FW 3.50) bedzie aktualizowal oprogramowanie? Mysle ze nikt.
Czekajmy dalej... :taktak:

Berion 02.12.2010 22:41

Cytat:

Napisany przez sniq (Post 1131446)
juz zaczynam odkladac 300 zl na niego must have

IMO strata pieniędzy. Za 300zł to jest kilka gier.

Będzie open source'owy dwng, tylko trzeba trochę poczekać. Na początku Team JB chciał kasować 100$ za *jeden downgrade*, po ogłoszeniu wyników prac Graf_chokolo zmiękła im rura i można robić to teraz nielimitowaną ilość razy - czyli trop jest dobry i krew świeża. ;p

szczuru 02.12.2010 22:36

Cytat:

Z tą dowolną wersją bym polemizował. Sony załata dziurę w nowych FW i sposób idzie do kosza.
Być może tak, być może nie. Jeśli downgrade opiera się o "coś" co działa jak Pandora na PSP to załatać lukę będzie można tylko poprzez nową rewizję mobo.

Cytat:

Za zdjęcie simlocka z komórki (BB5 itp) brali dużo więcej.
Fakt ale po niedługim czasie wyszły domowe patenty na starsze modele (np 6680/n80 - o ile dobrze pamiętam to słynny Dejan Kaljevic wypuścił aplikację). Mimo iż sama platforma (BB5) nie jest już taka nowa to nadal nie ma do niej publicznego generatora via IMEI (tzn TYLKO via imei - bo po kilku "głębszych" sztuczkach i odpowiednim SW/HW da rade "conieco" wyciągnąć z PM'a).

Także nie ma co snuć domysłów dopóki - dopóty nie mamy 100% pewności.

//Sorry za offtopa gsm ;p

sniq 02.12.2010 22:18

zanim wyjdzie nowe FW mam nadzieje ze juz bede na 3.41

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:38.