![]() |
Na naszym forum post poprzedzajacy twoj tez o tym mowi ;) Downgrad juz dostepny na urzadzeniach jailbreak,e3 card reader,ps3yes,ps3key, niektore atmelowskie boardy i pewnie w ciagu najblizszych godzin cala reszta ;)
|
Z tego co czytam na zagranicznych serwisach, to mamy już dostępne darmowe hexy na downgrade dla teensy.
|
poki co wszystko miesci sie w tych 16. Co bedzie to nikt z kuli nie wrozy. Bezpieczniej wybrac z wieksza flashem.
Przy okazji : PS3YES becomes the first to release a Non-Encrypted ATMEL Based Downgrader Firmware! :> |
Czy wielkość pamięci flash ma znaczenie w przypadku jailbreak? bo nie wiem czy wystarczy 16 kb w przyszłości
|
Cytat:
|
Czyli skopiuję te gry i konsola będzie je widziała?
Podpowiedz mi jeszcze jakiego managera użyć, jak rozumiem to podłączyć dysk do kompa i komp. kablem sieciowym do PS3 i copy. Dzięki wielkie za pomoc. |
Cytat:
|
Mam skopiowane z netu gry na HDD zewnętrznym, jak to odpalić, czy da się przerzucić na dysk wewnętrzny?
|
Chyba coś się ruszyło ?
psx-scene.com/forums/f6/graf_chokolo-lv2_kernel-self-decrypted-72409/ |
Mi tez chyba przez takie wyjmowanie w koncu pendrive zaczal szwankowac. TEraz juz zawsze bezpiecznie usuwam sprzeta ;)
a przy okazji : UWAGA ! SONY PLANUJE WYPUSCIC FIRMWARE do PS3 3.55 ! Nie sciagac jesli chcecie JALBREJKOWAC !!! |
Jako i ja :-)! PPM -> Wysun, bo juz raz dane stracilem...
BTW - Bodajze w Ubuntu 8.04 (lub wczesniej) bylo tak, ze gdy nie odmontowalismy pena pod windowsem, to nie dalo sie jego zawartosci odczytac pod Ubuntu... |
Nigdy tego nie robiłem dopóki nie uwaliłem sobie USB w kompie. Od tamtej pory skrupulatnie używam tej opcji. Także ku przestrodze.
//i nie, nie szuram nadmiernie kopytami po dywanie. :P |
Tak, w windzie przy penach jest też opcja "Wysuń" ale kto z niej korzysta? ;)
//Edit Czyli reasumując, jeśli do tej pory jak odłączałeś urządzenie usb w kompie BEZ korzystania z opcji Wysuń/Zatrzymaj i nic Ci się nie stało to śmiało możesz breajka odłączać po zbootowaniu konsoli (w jednym i drugim przypadku szansa uszkodzenia jest taka sama - czyli mała) :] |
Berion no i wszystko :piwo: dzięki
|
Teoretycznie ryzykujesz. USB się nie hotswapuje bez uprzedniego jego wyłączenia. PS3 nie daje takiej możliwości. Można uwalić kontroler lub to urządzenie - szansa mała, ale jednak jest.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:11. |