Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

szczuru 02.12.2010 10:56

Cytat:

Napisany przez frog
@Kasiulek29 jest sensowny ?

Chyba "sensowna"? ;)

kasiulek29 02.12.2010 10:24

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1131362)
@Berion ty znow ten podobny TEKST ze NIKT SENSOWNY nie potwierdzil.. @Kasiulek29 jest sensowny ? Jak nie to zerknij do tematu PSUpgrader v1.3 - NOW FULLY WORKING! . Troche wiecej optymizmu i wiary ;) Bo juz ktorys raz jest cos pisane a ty CZARNOWIDZ i niedowiarek ;) @kasiulek gdzie kupiles org JBLa ?

JB oryginał kupiłam w shop.media01.pl cala procedura downgrade jest banalnie prosta i dokładnie identyczna z tą pokazaną na youtube w ich oryginalnym filmiku.Jedyny problem to soft 3.41,musi byc zmodyfikowany-co jest dość tajemnicze bo zwykly i modyfikowany soft mają identyczny size ale jesli użyjesz standardowego 3.41 to jest fail i konsolka nie wstaje.Jedynym wyjsciem jest wtedy powtórzenie procedury ze standardowym softem 3.50 i konsola wstaje.Znalazlam jednak plik DAG.rar na jednej ze stronek z uploadem i poszlo od strzału :) wielka radość :spoko:

frog 02.12.2010 03:03

@Berion ty znow ten podobny TEKST ze NIKT SENSOWNY nie potwierdzil.. @Kasiulek29 jest sensowny ? Jak nie to zerknij do tematu PSUpgrader v1.3 - NOW FULLY WORKING! . Troche wiecej optymizmu i wiary ;) Bo juz ktorys raz jest cos pisane a ty CZARNOWIDZ i niedowiarek ;) @kasiulek gdzie kupiles org JBLa ?

kasiulek29 02.12.2010 02:01

Cytat:

Napisany przez sniq (Post 1131313)
ciezko mi wytrzymac fck i want downgrade nic narazie nie pisza na psx-scene ani na ps3-hacks

WITAM
Moge potwierdzic na 100% z wlasnego doswiadczenia,ze z oryginalnym JB i odpowiednim softem downgrade z 3.50 do 3.41 jest mozliwy,bardzo prosty i zajmuje okolo 5 minut.Wlasnie takowy wykonalam :) Pozdrawiam :spoko:

sniq 01.12.2010 21:22

ciezko mi wytrzymac fck i want downgrade nic narazie nie pisza na psx-scene ani na ps3-hacks

Berion 01.12.2010 18:39

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1131145)
Ale zaraz... od kiedy ty wierzysz w downgrade ? ;P

Od zawsze, co nie znaczy że wierzę w downgrade przez JB. Niby jest, niby da się, ale nikt tego nie potwierdził (nikt sensowny).

Zastanawia mnie jak to będzie z eFuse'ami w kolejnych update'ach.

szczuru 01.12.2010 15:24

Cytat:

Co masz na myśli pisząc "Niedługo będzie za darmo"???
Chodzi o to że będzie tak samo jak z PSJailbreak a PSFreedom/GrooPIC, czyli wyjdą odpowiednie narzędzia co byś mógł zrobić downgrade bez kupowania "oficjalnych" narzędzi ;)

BeastUSSJ 01.12.2010 14:54

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1131101)
Nie ma sensu. Niedługo będzie za darmo. To kupa siana jak na tak trywialną czynność (nie wiadomo też jak z jego uczciwością jegomościa, czy nie podmieni Ci czegoś w konsoli, czy pisze prawdę na aukcji itd.).

Przewidywałem, że długo nie zobaczymy downgradera, a tu proszę. Okazało się, że jest ktoś z odpowiednią wiedzą z poza "kółka wzajemnej adoracji" i chce wspomóc scenę.

Co masz na myśli pisząc "Niedługo będzie za darmo"???
Z tego co czytałem to na stronie oficjalnej www.ps-downgrade.com zestaw PS Jailbreak + PS Downgrade jest mniej więcej za 300zł więc nie jest to aż tak atrakcyjna cena.

szczuru 01.12.2010 00:38

Czyli "metoda" ze sprawdzaniem daty produkcji na pudełku już na nic się nie zda :(

frog 01.12.2010 00:37

@Berion no miejmy nadzieje ze graf dobrze mierzy sily na zamiary. I ze te SX28 mu pomoze.....Ale zaraz... od kiedy ty wierzysz w downgrade ? ;P
@sniq jak dla ciebie ps3break 1.2 starczy ;P

Ja jeszcze z UWAGA do wszystkich ! W sklepach zaczely pojawiac sie konsole z wyzszym niz chcemy oprogramowaniem ! Takze uwazajcie i jesli ktos planuje jailbrejkowanie to przed zakupem polecam podlaczyc i sprawdzic firmware !
Kolega kupil dzis w MM Bundle z Gt5 i firmware 3.42. Na necie ludzie pisza ze zestawy nawet ze starszymi grami i tez soft wyzszy. Takze uwazac !

cyt "...PlayStation 3 160 GB Black Friday Bundle w/ Uncharted 2, Pixel Junk Shooter, Karate Kid Blu-Ray, and $25 Video Game Credit

Came with 3.50 already installed....:/

sniq 30.11.2010 23:22

oby, ale i tak bede potrzebowal jb tyle tego na allegro jest ze sam nie wiem ktory juz wybrac

Berion 30.11.2010 21:39

To jest temat o JB, a nie dysku do PS3. Ludzie! Czemu ja to co kilka postów muszę pisać? :/

- - -

@wolfret
Jest port na iPhone'a. Ja nie mam tego telefonu to nic ciekawego nie napiszę. Ktoś jednak tutaj ma i paręnaście stron wcześniej widziałem posty traktujące o JB na iPhone.

- - -

Coraz bliżej CFW :czar:
Cytat:

Napisany przez graf_chokolo
Guys, i know you are waiting for the USB Dongle Master Key from me I have got now 2 fat PS3 with HV 3.15 but unfortunately no SX28 development board yet to exploit it

But i was not idle and the last and this week i was working on reversing of self decryption. And now i***8217;m able to decrypt SELFs and SPRXs on my exploited GameOS by using HV calls only and no GameOS functions at all I reversed the interface to appldr which decrypts SELFs on GameOS 3.41.

So you wont***8217; get bored until i get the USB Dongle Master Key, i will make my findings and my source code public very soon and you will be able to decrypt your favourite games and programs by yourself Let the fun begin, guys

- - -

Cytat:

Napisany przez sniq (Post 1131099)
mam namiary na goscia z allegro ktory ma na sprzedaz orginalnego jb+downgrade za 350 zl, kurcze jakbym mial kase to bym bral ???

Nie ma sensu. Niedługo będzie za darmo. To kupa siana jak na tak trywialną czynność (nie wiadomo też jak z jego uczciwością jegomościa, czy nie podmieni Ci czegoś w konsoli, czy pisze prawdę na aukcji itd.).

Przewidywałem, że długo nie zobaczymy downgradera, a tu proszę. Okazało się, że jest ktoś z odpowiednią wiedzą z poza "kółka wzajemnej adoracji" i chce wspomóc scenę.

sniq 30.11.2010 21:31

mam namiary na goscia z allegro ktory ma na sprzedaz orginalnego jb+downgrade za 350 zl, kurcze jakbym mial kase to bym bral ???

Skitmen 30.11.2010 21:23

stalko jest to jakieś wyjście, ale wtedy tego dysku mógłbym używać tylko do PS3. A jak kupiłbym zewnętrzny, to mógłbym używać go do przenoszenia dużej ilości danych i do PS3 nie?

stalko 30.11.2010 20:53

Kup sobie wewnętrzny 500GB i kieszeń do której włożysz ten z ps3 będziesz mógł przenosić sobie co chcesz na pleja z peceta wygoda.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:24.