![]() |
@radar wez sobie tego http://allegro.pl/teensy-1-0-usb-psg...323338006.html i bedziesz mogl od kumpla sobie zrobic kopie jego gier :)
2.Odpalisz. 3. To jedno z tych. Jest obecnie wiele podobnych do siebie urzadze (ukladow) ktore lamia ps3. @tomekmaster nie ma mozliwosci odpalenia GT5 poki co. Takze w sumie mozesz zostac przy tym hermesie v4b albo pl3. Grac po sieci tez juz sie nie da. |
Witam mam płytkę USB TEENSY 1,0 opartą na układzie Atmela Atmega 32U2 flash 32kb z wgranym hex Hermes v4b z dodatkiem PL3.Jak wiadomo najnowsze gry wydane po 1 listopada wymagają firmware 3.50
Najnowsze Gran Turismo wymaga tego właśnie softu czy jest już na to nowy hex udający soft 3.50 ? Bo z tego co wiem jest tylko taki który emuluje 3.50 ale tylko do gry na sieci.Czekam na odpowiedź i z góry pozdrawiam :) |
Witam. Jestem kompletnie nieobeznany w temacie. Otóż przypadkiem dowiedzialem się, że PS3 zostało złamane.
W internecie wyszukalem informacje i z nich dowiedziałem się ze istnieje możliwość zgrania zawartosci płyty na DYSK i poźniej granie z dysku bez nośnika. Wszystko to dzięki USB JailBreak, które działa tylko z wersją oprogramowania PSa nie wyższą niż 3.41. Pytanie: 1. Jesli załóżmy miałbym wersje 3.41 lub niższą i zakupiłbym np to:allegro.pl/jailbreak-ps3-unlock-wysylka-gratis-i1332271475.html to mogłbym skopiować na swój dysk w PSie, originał od kumpla z jakąs grą i pozniej grać sobie w nią z DYSKU? 2. Czy sciągając obraz jakiejs gry na PS3 z interetu i poźniej skopiowanie tego na dysk, to odpaliłoby to dzięki temu Jailbreak ? 3. Czy ten link ktory dalem to wlasnie to urządzenie ? Z góry dzieki za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam |
Jezeli masz CECHJ (a nie np. CECHG) to i tak mozesz byc zadowolony, bo GPU (jak i CPU) jest wykonane w technologii 65nm, a nie 90nm. Wiec teoretycznie konsola ma mniejsze szanse aby dostac YLOD.
Temperatura gra tutaj glowna role, wiec jezeli zadbasz o chlodzenie to mozesz przedluzyc zycie konsoli. Najlepiej to od razu zmienic paste termoprzewodzaca i wentylator ustawic na wyzsze napiecie (trzeba lutowac). Jednak halas jest nie do zniesienia. Berion - dzieki za odpowiedz. Musze sie powaznie nad tym zastanowic. Mysle ze poczekam jeszcze kilka tygodni i zobacze jak sie scena rozwija. Konsola chodzi cicho, wiec chyba nie nagrzewa sie za mocno (jezeli by sie nagrzewala to wentylator tez by chodzil glosniej). Czy sie myle? Pozdro. |
dlaczego czeka go YLOD ja mam taką samą konsolę i chciałbym wiedzieć o co chodzi jakis feler mają ?
Cytat:
|
I tak czeka Cie niedługo YLOD, zaś nowy napęd to wydatek rzędu kilkuset zł. Ja bym na Twoim miejscu ją sprzedał i kupił konsolę z fw =<3.41 (póki jeszcze są). Jak będzie z downgrade to nie wiadomo (nie wiadomo nawet czy to prawda).
- - - Jeszcze nie, jest wiele gier które wymagają płyty w napędzie. Być może kiedyś ten problem zostanie wyeliminowany (możliwe nawet, że zamiast kombinować z bdvd emu będzie się robiło paczki, które będzie się aktywowało i uruchamiało w XMB jak gry z PSS). |
Panowie, mam takie pytanie: kupilem konsole PS3 z uszkodzonym napedem (nie czyta kompletnie nic). Nie probowalem na razie naprawiac tego problemu. Kiedy konsola przyszla okazalo sie, ze ma FW 3.50, a wiec z JB nici (przynajmniej na razie). Jest to konsola CECHJ-04 (40GB), wiec chyba lepiej trafic nie moglem (produkowana od listopada 2008 - GPU i CPU w technologii 65nm). I teraz pytanie: co robic? Czekac na darmowy hax z downgrade czy ja sprzedac i kupic cos z softem do 3.41? Drugie pytanie: czy z uszkodzonym napedem jest mozliwosc uruchamiania kazdej gry czy tylko niektorych? Bo czytalem ze niektore tytuly potrzebuja byle jakiej, oryginalnej plyty (no ale potrzebuja).
Pozdrawiam. |
Czy PS jailbreak może działać jako PS downgrade po wgraniu odpowiedniego oprogramowania?Jest coś wiadomo na ten temat?
|
Dzięki
|
@kuras zainstaluj permisionfixa i w managerze uruchom w patch mode i powinien pojsc. Mi i wielu tak poszlo. Ja uzywam OM 1.17.2
Juz dostales na PM. |
Cytat:
tu masz listę kompatybilności http://www.ps3news.com/subdomain.php...entpage=10&s=7 a tu sam mMEdal Of Honor http://www.ps3news.com/subdomain.php...k&search=medal mialem tak samo z Prince of Persia więc muszę grać z płyty |
Czy wie ktoś jak uruchomić medal of honor.Zgrałem gre na dysk z orginalnej płyty.Mam Open Menager 2.1-i i wsad PL3 wcześniej miałem Hermes V4B i też lipa.Pojawia się pasek ładowania, komunikat proszę czekać instaluje pliki ale nic sie nie robi cały czas 0%
|
Kazda strona ma swoje plusy i minusy. Ty napisales o trophy boostowoaniu i chetawoaniu a ja o zdzieraniu z ludzi $ po legal stronie ;) Zadna nie jest perfekcyjna. Kazdy wybral swoja.
|
A chociazby dlatego dobrze, ze piraci pisza sobie programy do nabijania Trophy i cheatowania. Dlatego nie chcemy ich na PSN...
|
Cytat:
WSPIERANIE TWORCOW - rozwalasz mnie max takim haslem. To jest nabijanie kieszeni zdziercom jak ide do MM i chce kupic nowa gre ktora kosztuje 220zl. A ta sama gra w angli 170. (pomijam ich zarobki). Dlatego nie bede nabijal kieszeni zdziercom poki tylko bedzie jakas alternatywa... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:04. |