![]() |
a co potem powinien system wykryć? bo mi wykrywa USB Device, sterownik od programu atmel flip nie działają.
|
Ilość załączników: 1
Berion ,tutaj pisałem o 3 nóżkach: http://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jai...ml#post1122325
Jeśli masz kwarc dwunóżkowy to podłączasz dwie nóżki do pin9 i do pin10. Dodatkowo do Pin9 i do pin 10 podłączasz po jednej nóżce kondensatora 22pF. Drógie nóżki kondensatorów dajesz do masy. Wartość kondensatorów zależy od wartości rezonatora ,wg Datasheetu dla 4MHz trzeba użyć 27pF, dla 8Mhz - 22pF , dla 20MHz -15pF... Trzeba poprostu zmieścić się w widełkach dla swojego rezonatora. Moja przeróbka schematu załączona. Rezonatory będą wszystkie pasować podzielne przez 4 ,od 4Mhz do 48Mhz , wartość rezonatora wybiera się przy programowaniu bootloadera. A co do LED to może być jakikolwiek , może być nawet bez dwozny ,tutaj próblwalem pomóc koledze w zaktualizowaniu czegoś podobnego (tez na AT90USB162) : http://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jai...ml#post1123007 Wiec taka sama procedura. przeczytaj wczesniejsze i pozniejsze moje posty tez. |
http://img258.imageshack.us/img258/2...g0009cw.th.jpg
Pomoże mi ktoś krok po kroku jak to zaktualizować? nie ma buttona, aby wejść w tryb aktualizacji :( |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przyjmijmy, że chcę użyć tego swojego 12MHz - czyli dolutować dwa po obu stronach, adekwatnie do oryg. schematu, tak? Pytam ponieważ nie wiem, czy ilość MHz ma tutaj znaczenie - tam jest 8, mój ma 12. - - - Nie wiem też co z tą diodą. Może być dowolna LED? @seba88 Bzdury ;] |
www .ps-downgrade. com/
Albo fejk albo prawda ;) |
obibox, jak kolega pisze ,że popsuł PICa przez odwrotne włożenie ,to może trzeba mu uwierzyć.... To ,że komuś się udało nie spalić odwrotnie wkładając , to nie znaczy ,że za każdym razem się uda. Oczywiscie proponuje jeszcze raz posprawdzac uklad , sprobowac na innym kompie ,innym systemie (WinPic z ART2003 nie pojdzie na Viscie i Win7)
Poza tym jak nie zaznaczysz LVP w opcjach ,to WinPIC i tak go zapisze z włączonym LVP i podczas weryfikacji wystąpi błąd. |
Cytat:
|
Zmień wsad na PL3 zamiast Hermesa.Ja używam pl3 i open manager 2.1H i zero problemów.
|
Mam taki problem ze wszystkie gry po za Call Of duty Black ops odpalają mi się w jakimś mały oknie, nie na cały ekran. Mówie tu o MMA, F1, Tiger 11. Jak mam to naprawić?
mam hermesv4 i korzystam z gaina menager |
Cytat:
zapisane:0xEF06 odczyt:0xFFFF pasek wo gule nie idzie, programator zasilany z usb Za duży bałagan się już zrobił z tymi samoróbkami . Nie wiadomo co wybrać żeby działało |
|
Ja ten programaor znalzałem na tej stronie http://www.k2site.pl/?page_id=34 i tam jest odlośnik na strone atora progamatora czyli http://www.k2site.pl/?page_id=34. A ten mój programator to brenner 8p i tam jest rysynek ścieżek płytki który drukujesz na laserówce na śliskim papierze, kładziesz na laminacie i żelaskiem prasujesz, moczysz w wodzie, zrywasz papier, toner zostaje, trawisz i jest gotowa płytka. W skrócie termo transfer. Moze dało by sie znaleść sam programator usb wyposarzony tylko w ICSP to chyba któyś z brener 9 albo 8mini. Bo ten mój to wielki i to gniazdo za 16zł którego nie używam.
A grałem w tego wipeout hd fury przed chwilą przez sieć, ludzie to większe bestie niż boty ;-) A jeszcze pytanie jak zrobić ręcznie aktualizacje gry przy pomocy klucza JaliBreak? |
Cytat:
Jezeli u Ciebie na 3.41 dziala to ja CI tego nie sprawdze , bo sam mam tez 3.41 :) Trzeba znalesc kogos drugiego z 3.50 i tam sprobowac to zainstalowac z plyty. tom, masz jakis schemat do programatora ICSP ? Bo wlasnie chyba mi sie na drugim kluczu Bootloader uszkodzil ... Byl to ten USBHID , i nie moge wgrac teraz zadnego wsadu , zatrzymuje sie na weryfikacji ,a po wlozeniu do PS3 pare razy mignie i konsola woglole z nim nie wstaje... A ze za bardzo nie chce wylutowywac pica z ukladu (SMD) to jedyna droga programowanie ICSP. |
Widać umknęło mi. ;P
- - - Konsekwencje mogą być takie, że zbanują Ci MAC adres karty (a przynajmniej MS tak robi) co jest na dobrą sprawę równoznaczne z kupnem nowej płyty głównej. Zbanują czyli nie będziesz mieć dostępu do PSN i PSS. Aby grać online w jakąkolwiek grę trzeba mieć najnowszą wersję gry inaczej Cie serwer odrzuci, stąd potrzeba zalogowania do PSN i ściągnięcia łatki. Jeśli masz JB to mogłeś to zrobić ręcznie. Czy będzie działać to nie wiadomo. Sto lat w to nie grałem, więc nie wiem. To zależy od dewelopera - może np. wydać łatę, która wymaga 3.50. Nie wiem jak to się ma do tego payloadu. Testuj. ;) - - - Ja mam kupione z PSS i na 3.41 działa. - - - A ta Fedora wiesza mi się po 20min odpalania gnome'a. Muszę znaleźć "jelenia" co zgodzi się użyczyć mi swoje mobo. ;D |
mig25 - ja mam płytę nówka sztuka wczoraj odfoliowana BCES-00664 jeśli masz tą samą to niemożliwe żeby byłą inna wielkość, tak czy owak u brata 3.50 wiesza się konsola na potwierdzeniu lub anulowaniu aktualizacji z płyty a u mnie 3.41 przed tym komunikatem, miałeś taką akcje? kurna co z tym zrobić?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:10. |