Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

tom12342 11.11.2010 13:57

Co do mojego pytania o soft klucza 2.03 to człowiek który to tworzył się pomylił i teraz poprawił :EDIT: Sorry guys!! Now its working properly! Now includes Mathieulh recomendations and Debug mode... enjoy it! . Po objedzie przetestuje działanie i wystawie Pozdrawiam Tomek, Benion ja posiadam Brenner 8p pod usb, jednak pis18f2550 moge programować tylko pod ICSP - kabelkiem, w gnieżdzie programatora nie da rady, w sumie to stearcza mi to ICSP. Zdjęcia na www.chomikuj.pl/tom12342

Po wgraniu softu do klucza 2.03a sklep ps działa, Wie ktoś czy są jakieś konsekwencje łączenia się urzywając jail breaka?

Mam jeszcze pytanie : Po wpisaniu sie i uruchomieniu gry wipeout HD Fury przez OM (Mam tez na płycie) gra prosi o aktualizacje do wersji 2.1 zeby sie wpisać czyli grac online, właśnie robie tą aktualizacje to zajmuje 11 mb. Czy tez robiliscie aktualizacje gry zeby grac online cz gra bedzie potem działać jako JailBreake? mam juz 50 % wiec prosze o szybką odpowiedz.

mig25 11.11.2010 13:22

Berion ,na pytanie na temat trójnóżkowego kwarca odpowiadalem w tym temacie :) Normalnie sam sobie warna powinieneś dać ;)
Nadaje się , tylko musisz mieć jeszcze 2 kondensatorki 22pF , i lutujesz je tak jak na innych schematach.

Cytat:

Napisany przez obibox (Post 1127817)
hej, możesz mi powiedziec ile GB zajmuje u Ciebie wipeout? bo mam niecodzienną sytuację, brat kupił Wipeout HD furry no i "łyknąłem" ją na mojego pleja, zajmuje 1.8GB i działa na JB a u niego nie działa z płyty na 3.50 nie wiem czy reklamowac grę...

Ja pisałem o zwykłym Wipeout HD :)

Ale Wipeout HD Fury mam też i zajmuje 2,1GB

Berion 11.11.2010 13:15

Czyli mój się nie nadaje?

obibox 11.11.2010 13:10

ad pyt 2 - jeśli schemat na którym bazujesz to ten http://psx-scene.com/forums/f178/ill...-thread-67940/ ? to prostokąciki wyznaczają miejsce zrobienia zworki, przycisku do wywołania trybu progrmowania (jeśli zwarte działa botloaderr, jeśli nie zwarte pracuje program)
ad 1 tamten kwarc ma trzy nogi bo takie kwarce są i mają wbudowane kondensatory więc te trzy nogi załatwiają sprawę, akurat gość pewnie taki miał to tak narysował w schemacie.

Berion 11.11.2010 12:57

Muszę sam, ale dzięki za pomoc. :)

Mam jeszcze pytania odnośnie schematów Illnesa.

1.) Dlaczego na kwarcu są trzy nogi? Mój ma dwie i chyba wszystkie mają dwie. I czy mogę nie używać diody led (bo to chyba dioda led jest?). Nie mam takiej, ale mogę z pilota wymontować :szczerb: - nada się czy może mają one jakieś konkretne wartości itd. ?

2.) Nie wiem też co oznaczają te pomarańczowe kwadraty GND i BOOT. Tj. co z nimi zrobić.

obibox 11.11.2010 12:53

Berion - programator na samo usb w najprostszej wersji to brenner 8 i brenner 8smd (płytka dwustronna) pełna dokumentacja http://www.sprut.de/electronic/pic/p...x.htm#brenner8
jednak wymaga do pracy zaprogramowanego wsadem podanym na stronce dla PIC18F2550 więc koło sie zamyka... jeśli będziesz mieć nadal problem oferuję Ci swoją pomoc - zaprogramuję Ci za darmo tego pica wsadem przez Ciebie wskazanym

Berion 11.11.2010 12:42

Za odbieganie od tematu tu od tego miejsca warny będę rozdawać. Temat o Jailbreaku to temat o wszystkich jego hardware'owych spawach i wszystkich aspektach jego fw (payloady itd.). Kopie, backupy, co to jest PSN itp. nie mają z tym nic wspólnego. Nie wiesz co to jest PSN? Ok, zapytaj w odpowiednim temacie, a jeśli takiego nie ma to załóż (najwyżej połączę z innym ;]).

Chodzi o to aby nie robić bałaganu. :P

- - -

Ciągnę tą Fedorkę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ewentualnie może zna ktoś programator na samo USB, równie prosty co ten Art2k3?

- - -

W jaki sposób sprawdzić połączenia czy przewodzą lub nie, pomiędzy lutami? Mam omomierz, nada się to ustrojstwo? :szczerb:
Ustawiam volty, skalę (200m? 20?) i przytykam szpikulce po każdej ze stron połączenia, tak?

- - -

Matieulh napisał, że bardzo łatwo wykryć delikwenta na tych payloadach. Podobno też koleś zaiwanił komuś kod... Ja się jednak chyba wstrzymam z tym online. Szkoda. :(

obibox 11.11.2010 12:39

Cytat:

Napisany przez mig25 (Post 1127809)
A przy okazji chciałem powiedzieć ,że zalogowałem się do PSN i nawet grałem online w Wipeouta. Teraz proboje w F1 ,ale coś sie wiesza.

EDIT , udało się zagrać w F1 ,w Patched Mode po załadowaniu Hermesa V4b z możliwością logowania do PSN

hej, możesz mi powiedziec ile GB zajmuje u Ciebie wipeout? bo mam niecodzienną sytuację, brat kupił Wipeout HD furry no i "łyknąłem" ją na mojego pleja, zajmuje 1.8GB i działa na JB a u niego nie działa z płyty na 3.50 nie wiem czy reklamowac grę...

tom12342 11.11.2010 12:16

Właśnie mam PSGrooPIC V2.03 ... PSN / ONLINE Working!, ustawienia połączenia sieciowego i internetowego ustawione automatycznie i łączy sie z netem ale tylko w przeglądarke moge wejść i tam sobie łazić. A jak wybiore w meny psstore to pisze o tej aktualizacji. Czyli musze szukac innego softu do klucza?

mig25 11.11.2010 12:06

Trzeba mieć na kluczu najnowszy soft umozliwiający logowanie do PSN. A w konsoli ustawiamy wszystko tak jak dawniej.

tom12342 11.11.2010 12:03

Wgrałem wczoraj soft klucza usb 2.03 i dzis chciałem się połączyć z PSN. W konsoli ciągle mi wyświetla ze musze zaktualizować oprogramowanie. Co zrobićby sie połączyć na 3.41.

mig25 11.11.2010 11:18

A przy okazji chciałem powiedzieć ,że zalogowałem się do PSN i nawet grałem online w Wipeouta. Teraz proboje w F1 ,ale coś sie wiesza.

EDIT , udało się zagrać w F1 ,w Patched Mode po załadowaniu Hermesa V4b z możliwością logowania do PSN

joujoujou 11.11.2010 10:10

Cytat:

Napisany przez roxman (Post 1127791)
[...] podłanczałem [...]

Podłączałem. :czytaj:

mig25 11.11.2010 10:05

Cytat:

Napisany przez roxman (Post 1127791)
słuchaj nie podłanczałem konsoli do netu dlatego nie wiem to chodzi o ten sklep sony ?

Też , ale również i inne usługi jak granie online ,chwalenie się trofeami , dodawanie znajomych i wysylanie im wiadomosci itp.

ed hunter 11.11.2010 08:25

ja w życiu nic nie podłanczałem i pewnie dlatego nie mam konsoli.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:56.