Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

wojpet 29.12.2010 18:04

pic18lf2550 JAILBREAK blad przy weryfikacji.Pomocy !

Witam

Panowie mam klopot,leże sobie w szpitalu i wymyśliłem ,ze sprawie radość mojej latorośli i nabędę jailbreak psgroopic.pl,sercem jego jest wspomniany w tytule pic,taktowany kryształkiem 8MHz,zmontowana na laminacie czyli dongiel USB,problem polega na tym,że każda próba wrzucenia jakiegokolwiek wsadu kończy się błędem w postaci verification failure lub na innym komputerze wysypaniem programu.Program jaki używam to psgroopicloader1.1 ze strony psgroopic*pl .Próbowałem na 2 różnych komputerach z 2 różnymi os'ami-to samo,a także programem hid bootloader-efekt ten sam,programy rozpoznają,że jest podłączony układ w trybie bootloadera ale na tym kończą się dobre wieści.Proszę Was o pomoc bo skończyły mi się pomysły.Zauważcie,że ze wzgledu na to iż jestem poza domem mam dostęp tylko do owego dongla,laptopa dell d600 i internetu.Sprzedawca twierdzi,ze to ja popełniam błąd,choć wydaje mi się,ze wszystko robie zgodnie z wytycznymi na stronie.

Z góry dziekuje za pomoc !

Berion 28.12.2010 20:42

Bardzo dobry pomysł. Tylko nie wiem czy to jest możliwe, konsola co najmniej raz się resetuje podczas upd...

Przyjmijmy nawet, że udałoby to się komuś. Myślę, że Sony by z kolejnymi fw by "obfuckowali" punkty montowania i po zawodach. :P

szczuru 28.12.2010 18:29

Ja mam w dupie CFW :P Jak dla mnie to "mądre głowy" mogły by "zsandboxować" proces aktualizacji FW i przekierować go np na mass. Wtedy mielibyśmy zdekryptowane FW 3.50 -> wtedy zaczęła by się magia :]

tomekmaster8 28.12.2010 17:39

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1135987)
JEst na to szansa..... trza czekac az madre glowy wykorzystaja to co dal im graf...

No to pięknie czekamy z niecierpliwością na CFW :D

frog 28.12.2010 17:28

JEst na to szansa..... trza czekac az madre glowy wykorzystaja to co dal im graf...

tomekmaster8 28.12.2010 17:26

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1135945)
Tzn. że Graf_Chokolo znalazł exploit na LV1 (Hipervisora) z poziomu LV2 (a konkretnie GameOS), który m.in umożliwił mu dump obszaru pamięci, który zajmuje HV.

Co to oznacza? To, że możemy wkrótce przejąć całkowitą kontrolę nad wszystkimi zasobami konsoli. Przynajmniej do fw 3.41 włącznie. Czyli np. możliwi będzie CFW z prawdziwego zdarzenia niwelujący potrzebę używania exploitów usbhub.

Czyli po wgraniu CFW nie będzie potrzebny cały czas podłączony Jailbraek dobrze rozumiem ??

Berion 28.12.2010 13:09

Tzn. że Graf_Chokolo znalazł exploit na LV1 (Hipervisora) z poziomu LV2 (a konkretnie GameOS), który m.in umożliwił mu dump obszaru pamięci, który zajmuje HV.

Co to oznacza? To, że możemy wkrótce przejąć całkowitą kontrolę nad wszystkimi zasobami konsoli. Przynajmniej do fw 3.41 włącznie. Czyli np. możliwi będzie CFW z prawdziwego zdarzenia niwelujący potrzebę używania exploitów usbhub.

szczuru 28.12.2010 12:27

Mówiąc krótko to oznacza, że scena PS3 dopiero rozkwita :D

tresor82 28.12.2010 10:11

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1135896)
Kod:

Graf_Chokolo: Hypervisor Exploit and Dump from GameOS!
:spoko:

czyli co to oznacza ?

frog 28.12.2010 05:19

Kod:

Graf_Chokolo: Hypervisor Exploit and Dump from GameOS!
:spoko:

kolo333 28.12.2010 00:49

Sorry, zle spojrzalem. :sciana:

armorsnake 27.12.2010 22:48

Cytat:

Napisany przez kolo333 (Post 1135862)
Czyli mozemy obalic ten mit, bo sam mam konsole CECHJ i po zejsciu z FW 3.50 na 3.41 stracilem wszystkie dema z PSN itd.

Chyba potwierdza regułę po Twoja konsola ma 16MB pamięci NAND, czyli się kasuje.

kolo333 27.12.2010 22:08

Czyli mozemy obalic ten mit, bo sam mam konsole CECHJ i po zejsciu z FW 3.50 na 3.41 stracilem wszystkie dema z PSN itd.

Berion 27.12.2010 15:41

Ta tabelka nie jest potwierdzona. Podobnie jak plotki o tym, że nowe PS3 (CECH-251x?) są "niedowngrade'owalne".

Natomiast dane z dysku są czyszczone tylko na modelach PS3 gdzie NAND ma mniej niż 256MB (gdzie część z nich jest trzymana w obrazie nand na dysku twardym).

- - -

@qbas11111
O kopiach i BM/OBM jest stosowny temat. Upominam ostatni raz. Ileż można? :|

armorsnake 27.12.2010 14:39

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1135789)
Zmodyfikowany jest potrzebny tylko do downgrade'u. Ale olej go - użyj do downgrade'u FW 3.15 (normalnego) i później zrób normalnie update do 3.41 (normalnym) bo inaczej stracisz możliwość odtwarzania filmów Bluray.

Nie do końca się z tym zgodzę, tylko wersje FAT z pamięcią NAND wielkości 256MB się kaszanią, wszystkie SLIM sa bezpieczne, zreszta zerknij na zestawinie

http://psx-scene.com/tmp/psx-scene/pictures/bd1m.png
http://psx-scene.com/tmp/psx-scene/pictures/bd2e.png
żródło

Cytat:

Napisany przez qbas11111 (Post 1135794)
Panowie, wczoraj wgrałem Jb, uporałem się z dyskiem i jest spoko.
Chciałem powiedziec, że jak ma się konsole typu fat 60GB to po downgraddzie dane nie gina z dysku!
Moze było o tym mowa, ale jak nie to daje te info, moze ktoś skorzysta (przekonałem sie o tym na włsanej skórze.

mam takie pytanie, jak wgrać grę z Dysku zew. na dysk konsoli zeby go konsola czytała. Trzeba podobno zrobić jakis folder BLEZ czy cos takiego ale co tam ma dokładnie być, jaki foldery?

Kolego mam juz dość tych noobowskich pytań zwłaszcza ze temat był wieloktornie poruszany i nie jest to wiedza tajemna wystarczy albo przeczytać kilka ostatnich stron tematu lub użyć opcji przeszukaj temat lub wpisac odpowiednie zapytanie w google.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:04.