![]() |
pic18lf2550 JAILBREAK blad przy weryfikacji.Pomocy !
Witam
Panowie mam klopot,leże sobie w szpitalu i wymyśliłem ,ze sprawie radość mojej latorośli i nabędę jailbreak psgroopic.pl,sercem jego jest wspomniany w tytule pic,taktowany kryształkiem 8MHz,zmontowana na laminacie czyli dongiel USB,problem polega na tym,że każda próba wrzucenia jakiegokolwiek wsadu kończy się błędem w postaci verification failure lub na innym komputerze wysypaniem programu.Program jaki używam to psgroopicloader1.1 ze strony psgroopic*pl .Próbowałem na 2 różnych komputerach z 2 różnymi os'ami-to samo,a także programem hid bootloader-efekt ten sam,programy rozpoznają,że jest podłączony układ w trybie bootloadera ale na tym kończą się dobre wieści.Proszę Was o pomoc bo skończyły mi się pomysły.Zauważcie,że ze wzgledu na to iż jestem poza domem mam dostęp tylko do owego dongla,laptopa dell d600 i internetu.Sprzedawca twierdzi,ze to ja popełniam błąd,choć wydaje mi się,ze wszystko robie zgodnie z wytycznymi na stronie. Z góry dziekuje za pomoc ! |
Bardzo dobry pomysł. Tylko nie wiem czy to jest możliwe, konsola co najmniej raz się resetuje podczas upd...
Przyjmijmy nawet, że udałoby to się komuś. Myślę, że Sony by z kolejnymi fw by "obfuckowali" punkty montowania i po zawodach. :P |
Ja mam w dupie CFW :P Jak dla mnie to "mądre głowy" mogły by "zsandboxować" proces aktualizacji FW i przekierować go np na mass. Wtedy mielibyśmy zdekryptowane FW 3.50 -> wtedy zaczęła by się magia :]
|
Cytat:
|
JEst na to szansa..... trza czekac az madre glowy wykorzystaja to co dal im graf...
|
Cytat:
|
Tzn. że Graf_Chokolo znalazł exploit na LV1 (Hipervisora) z poziomu LV2 (a konkretnie GameOS), który m.in umożliwił mu dump obszaru pamięci, który zajmuje HV.
Co to oznacza? To, że możemy wkrótce przejąć całkowitą kontrolę nad wszystkimi zasobami konsoli. Przynajmniej do fw 3.41 włącznie. Czyli np. możliwi będzie CFW z prawdziwego zdarzenia niwelujący potrzebę używania exploitów usbhub. |
Mówiąc krótko to oznacza, że scena PS3 dopiero rozkwita :D
|
Cytat:
|
Kod:
Graf_Chokolo: Hypervisor Exploit and Dump from GameOS! |
Sorry, zle spojrzalem. :sciana:
|
Cytat:
|
Czyli mozemy obalic ten mit, bo sam mam konsole CECHJ i po zejsciu z FW 3.50 na 3.41 stracilem wszystkie dema z PSN itd.
|
Ta tabelka nie jest potwierdzona. Podobnie jak plotki o tym, że nowe PS3 (CECH-251x?) są "niedowngrade'owalne".
Natomiast dane z dysku są czyszczone tylko na modelach PS3 gdzie NAND ma mniej niż 256MB (gdzie część z nich jest trzymana w obrazie nand na dysku twardym). - - - @qbas11111 O kopiach i BM/OBM jest stosowny temat. Upominam ostatni raz. Ileż można? :| |
Cytat:
http://psx-scene.com/tmp/psx-scene/pictures/bd1m.png http://psx-scene.com/tmp/psx-scene/pictures/bd2e.png żródło Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:04. |