Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

Berion 18.09.2010 12:36

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1118407)
Wstepnie shackowali system trophy :/ I teraz kazdy troche kumaty bedzie mogl sobie platynowac gierki eydtujac tylko plik. Ale ZAL :/

A połącz się z PSN ;P Do tego trzeba zaczekać na CFW albo upd proxy dns.

Zarzekałem się kiedyś, że będę tak robić, ale po dłuższym namyśle to bez sensu przecież... Zadowolę się samą ich kopią.

szczuru 18.09.2010 11:38

Cytat:

Wyszedł taki "BarryAllen" na PS3, podobno od teraz będzie można uruchamiać PS3 z firmware, który jest na pendrivie ;-)
Czyli powrót do 3.15 z supportem OtherOS :D

frog 18.09.2010 11:35

Ano @szczurek.... Wyszedł taki "BarryAllen" na PS3, podobno od teraz będzie można uruchamiać PS3 z firmware, który jest na pendrivie ;-) To wiadomosc na PLUS.
Ale jest tez na MINUS. Wstepnie shackowali system trophy :/ I teraz kazdy troche kumaty bedzie mogl sobie platynowac gierki eydtujac tylko plik. Ale ZAL :/

dawajrowa 18.09.2010 11:28

Cytat:

Napisany przez jarek123 (Post 1118364)
A to sorry nie wiedziałem, że są takie wynalazki ;) :haha:

Nie tyle co wynalazki a "półtrupy" sam mam taki laser kupowałem jako sprawny za 150 zł :haha: ale przełożyłem go po 2-3 miechach bo mi sie nei chciało i oczywiście nie działał a sprzedawca mówi że ma to w dupie bo działał , ja ****ałem i chce nowy :sciana:

także dobrze Ci radzą lepiej kupić nową jak masz siano bo z napedem BR w PS3 są jaja jak ch*j , ewentualnie kup używaną ale sprawną :)

Co do CFW - tak na PSX-scene już o tym sie mówi :P

szczuru 18.09.2010 11:00

Czyżby zalążek CFW? :P
http://www.qj.net/qjnet/playstation-...-released.html

Berion 18.09.2010 10:38

PS3 nie kupuje się używanych. Skąd masz pewność, że tylko laser jest martwy (po za tym musi być na tyle sprawny, aby zdolny był zweryfikować nośnik)? Może tak się zdarzyć, że za miesiąc/rok YLOD lub RSOD.

Tym bardziej warto kupić nową, póki są jeszcze z fw <3.41. Potem może być tak jak teraz z Jasperami do JTAGa - po 1200zł ;D

obibox 18.09.2010 09:57

panowie, programator programuje płytka testowa z usb podłączona do ps3 chyba tez dobrze reaguje ale kurcze nie mam backup managera czy czegokolwiek innego, jak macie gdzieś pod ręką linka to proszę o niego
edit//
chyba coś nie tak mam bo groove mryga po starcie systemu ps3 a nie przed a w pc rozpoznaje rodzajowy koncentrator usb ktoś miał taki problem?

tresor82 18.09.2010 09:35

wez kup cos jak teensy lub podobne , to jest na Open source , wiec nie jestes ogarniczony tylko do wydan producenta sprzetu , tansze i lepsze przy okazji :)

roxman 18.09.2010 07:09

no tak nowa kosztuje 1200 zł a z uwalonym laserkiem 400-500 zł jest zdecydowana różnica bo z tego co czytałem to nie da rady napędu wymienić na jakiś czytnik od PC a szkoda może ktoś słyszał o jakiejś przejściówce aby podłączyć napęd od PC ?

jarek123 18.09.2010 04:54

Cytat:

Napisany przez dawajrowa (Post 1118363)
nie koniecznie musi być sprawny :) wystarczy taki co odczyta płyta a normalnie grając z płyty wywala bład lub zawiesza gre :P

A to sorry nie wiedziałem, że są takie wynalazki ;) :haha:

dawajrowa 18.09.2010 03:40

nie koniecznie musi być sprawny :) wystarczy taki co odczyta płyta a normalnie grając z płyty wywala bład lub zawiesza gre :P

jarek123 18.09.2010 01:24

Cytat:

Napisany przez roxman (Post 1118328)
mam pytanie jako że dopiero zastanawiam się nad kupnem psx3 i jak kupować to odrazu pełen zestaw mam pytanie co lepiej kupic ten pendrive czy wgrywać przez telefon jak czytałem opis tutaj niestety konsole bede kupował używaną i za rozsądne pieniądze można kupić konsolke z uwalonym laserem chciałbym wgrywać gry z obrazu na hd co wy na to ? gry online nie interesują mnie wcale dlatego 3.41 mi w zupełności wystarczy nie musze upgradu robić może ktoś sie wypowiedzieć czy to wypali czy to raczej będą pieniądze wywalone w błoto ?

Obawiam się, że płyta musi być jakakolwiek oryginalna gry w napędzie, a więc laser musi być sprawny. Przynajmniej tak było na początku ;)

Jak ktoś kupi od tego na allegro, to niech zapoda zdjęcia jak przyjdzie w porównaniu do np. innego zwykłego pendriva i monety ;)

obibox 18.09.2010 01:07

rafalkam - ja robię ten z drugiego linka ale na kości PIC18F4550, zrobiłem programator i płytkę właściwą z usb (joszt 40 zeta wszystko) jutro testy, trzymajcie kciuki

frog 17.09.2010 22:15

ja bym mimo wszystko kupil NOWA z dobrym napedem. W koncu to przeciez tez dobry odtwarzac blueray do kina domowego. No i napewno kupie pendriva a nie z telefonami czy kalkulatorami sie bawic. MA byc porecznie,skromnie i sktuecznie; >

roxman 17.09.2010 21:47

mam pytanie jako że dopiero zastanawiam się nad kupnem psx3 i jak kupować to odrazu pełen zestaw mam pytanie co lepiej kupic ten pendrive czy wgrywać przez telefon jak czytałem opis tutaj niestety konsole bede kupował używaną i za rozsądne pieniądze można kupić konsolke z uwalonym laserem chciałbym wgrywać gry z obrazu na hd co wy na to ? gry online nie interesują mnie wcale dlatego 3.41 mi w zupełności wystarczy nie musze upgradu robić może ktoś sie wypowiedzieć czy to wypali czy to raczej będą pieniądze wywalone w błoto ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:45.