Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

dawajrowa 15.09.2010 00:53

Wiem :)
Dobra pobawiłem sie tym troche i powiem tak , na razie to ma mase błędów i nie ma sensu sobie tym dupy zawracać :haha: Lepiej poczekać aż będzie to dopracowane w 100% niż wkur***ać sie jak ja , nie udało mi sie zgrać żadnej gry bo co chwile wywala że plik EBOOT jest uszkodzony , gre z internetu In Famous obraz ładnie załadowało i w menu zamiast Heavnly Sword miałem In Famous ale po odpaleniu czarny ekran :'( Nie mam już dzisiaj siły i nerwów na to i zostawie to na jutro dodatkwo z iPhone non stop mam problem z prawidłowym odpaleniem tego całego PSFreedom , bo albo PS3 nie wykrywa mi TV , albo exploit sie nie ładuje :(

Jest też dobra nowina jednak płytki DVD+DL działają :D i gry z płyty nie mają żadnych problemów typu czarny ekran kłopot z save itp , więc chyba tutaj po eksperymentuje :)

Pawlakosss 14.09.2010 23:52

dawajrowa

Wiem, ze tak jest na ps3site, ale zauważ ze oni zbytnio nie mogą polecać piractwa stąd stoją po drugiej stronie barykady. Co do marki Playstation to fakt smiech na sali :D A juz całkiem mnie rozwala jak ktoś mowi, ze przez piracenie, nie bedzie exclusive'ów badz polonizacji :P

dawajrowa 14.09.2010 23:32

tak , nie moja wina że 90% użytkowników PS3 ma naje***ne we łbie z tym całym PS3 i piractwem i jakimś śmiesznym strachem że przez złamanie PS3 marka Playstation upadnie :lol: a modzi z PS3 Site to już kompletna kpina przebijają nawet tych z XO

M@X 14.09.2010 23:29

Na PS3 Site ukrocili pirackie zapedy, to tutaj przyszedles... ;-)?

dawajrowa 14.09.2010 23:27

dzięki wielkie , ale użyłem już wersji stealth :)
M@X - skończ bo to i tak nic nie da a tylko bezsensownie zapełniasz temat

armorsnake 14.09.2010 23:02

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1117840)
Ja chcialbym jeszcze poznac zdanie Sony Polska na temat calej tej sytuacji. Niewykluczone tez, ze zgodnie z ustawa o zakazie obrotu urzadzeniami umozliwiajacymi usuniecie zabezpieczen producenta sprzetu osoby, ktore nabeda takie gwizdki USB moga sie spodziewac niezbyt przyjemnej przesylki w skrzynce pocztowej z wizerunkiem godla RP ;-)...

Tak, tak na pewno tak będzie. SONY jak na razie ma to głęboko gdzieś, wypuścili nowy FW i ich zdaniem sprawa rozwiązana. W chwili obecnej nie wydaje mi się żeby więcej jak 10% (na całym świecie) użytkowników PS3 było poważnie zainteresowanych modami PS3 a ile z tego ma działającego JB? Uważam, że bardzo mały odsetek, zatem dla SONY problemu prawie nie ma.

M@X 14.09.2010 22:54

Ja chcialbym jeszcze poznac zdanie Sony Polska na temat calej tej sytuacji. Niewykluczone tez, ze zgodnie z ustawa o zakazie obrotu urzadzeniami umozliwiajacymi usuniecie zabezpieczen producenta sprzetu osoby, ktore nabeda takie gwizdki USB moga sie spodziewac niezbyt przyjemnej przesylki w skrzynce pocztowej z wizerunkiem godla RP ;-)...

armorsnake 14.09.2010 22:43

Cytat:

Napisany przez dawajrowa (Post 1117834)
armorsnake - niestety z tej strony nie da sie pobrać :( jakbys miał ten pliczek i byłbyś tak miły upnąć go na jakiś serwer byłbym bardzo wdzięczny :)

Proszę

Backup Manager 1.0

dawajrowa 14.09.2010 22:36

armorsnake - niestety z tej strony nie da sie pobrać :( jakbys miał ten pliczek i byłbyś tak miły upnąć go na jakiś serwer byłbym bardzo wdzięczny :)

Berion 14.09.2010 22:31

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1117827)
Sytuacja znana z iPhone. Chce sie piracic? Szkolimy sie, szukamy, kombinujemy. Ma byc prosto? Placimy.

M@X, ja Ciebie proszę, odpuść sobie tą "świętą wojnę". Używanie tych exploitów *NIE* jest jednoznaczne z 'piraceniem'.

Chętnie taki tutorial bym napisał + parę przemyconych uwag na temat polityki korporacyjnej i ichniego PR. ;) Nie mam jednak póki co żadnego urządzenia, którym mógłbym exploitować.

armorsnake 14.09.2010 22:25

Cytat:

Napisany przez dawajrowa (Post 1117829)
Zaraz mnie ch*j strzeli skąd mam wziąć Backup Menager`a ? Wszystko poszło gładko z iPhonem , PS3 wlącza sie są foldery PGK File Instaled i ten drugi GAme coś ale BM brak :(

Ściągnij plik z poniższego linka i wrzuć bezpośrednio na pena, następnie po odpaleniu PSJ, włóż pena i zainstaluj BM

http://www.psjailbreak.com/downloads/manager.pkg

dawajrowa 14.09.2010 22:21

Zaraz mnie ch*j strzeli skąd mam wziąć Backup Menager`a ? Wszystko poszło gładko z iPhonem , PS3 wlącza sie są foldery PGK File Instaled i ten drugi GAme coś ale BM brak :(

M@X 14.09.2010 22:16

Sytuacja znana z iPhone. Chce sie piracic? Szkolimy sie, szukamy, kombinujemy. Ma byc prosto? Placimy.

ethar 14.09.2010 21:32

Dobrze, jest tutaj masa, chaotycznych i skomplikowanych informacji, dla przeciętnego causala, takie jak ja ;) Czy będzie można liczyć, niedługo jakiś informacji/tutorialów/stuffu na stronie głównej w dziale konsole. Tak jak jest z resztą platform? :)

armorsnake 14.09.2010 18:53

Cytat:

Napisany przez LeonR (Post 1117806)
...
4. Bardzo szybko nacisnac 'eject' i przytrzymac do uruchomienia sie systemu.
...

Ja nie przytrzymuję tylko naciskam raz i też działa.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:41.