![]() |
Bo to ten sam plik;)
|
Cytat:
BTW: To nie jest jakaś nakładka na mkisofs? |
Cytat:
|
Ja pod Linuksem używam... ImgBurn, a do podglądania ISO Buster. :P
|
@tomo716
masz uszkodzony obraz lub złą nazwę poprawna to: SLES_526.36.Colin_McRae_2005.iso działa na 100% na OPL v08 bez dodatkowych opcji mode sprawdzałem osobiście, testowałem przez LAN co do LAN (SMB) to mam problem bo często gry się wieszają, czarny ekran nie w samej grze ale w trakcie loading-u, czasem po paru minutach idzie dalej w innych przypadkach niestety brak cierpliwości ;) połączenie kablem przez ruter, może to kwestia pofragmentowanego dysku... z USB jest jest lepiej loadingi są szybsze a powinno być odwrotnie, transfery są też bardzo słabe 30Kb/s w porywach 1.2Mb/s oglądam też filmy HD przez LAN z PC na odtwarzaczu sieciowym i jest OK czyli niski transfer związany jest z PS2 moja to 77004 Edit: sprawa się wyjaśniła, najlepiej podłączyć PS2 bezpośrednio z PC kablem lan (cross) wtedy niema żadnych problemów :) |
ja gry odpalam przez OPL na hdd usb, ale jest też tam NETWORK GAMES, i to jest do grania przez internet? czy to są gry z możliwością gry na necie? chodzi o ps2 slim, bo nie wiem do czego ten NETWORK GAMES w OPL bo nigdy tego nie używałem, tylko usb games
|
To jest do grania po protokole SMB (czyli np. streamowanie obrazów gier z NAS, PC itp.). Umownie można powiedzieć, że przez Sambę.
|
Ciekawe kiedy wyjdzie w końcu Psx Loader? A czy Opl 0.8 odpala zwykłe Iso czy dalej trzeba przerabiać Lanunchem?
|
Cytat:
Chodzi ci raczej o Open PSX loader jak już czy jak to ma się nazywać Też mnie zastanawia kiedy i czy wgl będzie, ogólnie miało nie być ale nie wiem jak jest czy piszą czy nie piszą tego Open PSX loadera (ja to tak nazwę) Berion czy ktoś inny w jakimś temacie pisał o tym, zresztą poszukaj na google ;d na Pebie widziałem taki temat. |
Ale chodzi mi o odpalanie gier psone z usb (nagrane naprzykład na pendrive) na ps2.
|
Cytat:
Nie ma narazie takiej możliwości, pisałem że Open PSX loader czy jak to ma się nazywać ma niedługo chyba być, bo normalnie nie uruchomisz gry z PSOne przez usb z pendrive na PS2, sam próbowałem z Crashem, Soul Reaver PL i innymi grami i nic, były wyświetlane w oknie USB GAMES ale po odpaleniu gry był kolorowy i w końcu biały ekran, dalej nic... Więc nie masz narazie co marzyć o takiej możliwości, musisz jeszcze poczekać ;d |
>> http://forum.cdrinfo.pl/f106/ps2psxe-83736/
PS2PSXe... nie żaden loader tylko emulator. I oczywiście jest możliwość uruchomienia gry z PSXa z mass:/, hdd0:/ i host:/. Przeczytaj(cie) cały tamten temat. |
Czyli już można... ale to nagrywa się zwykły obraz gry na pen-drive czy też instaluje przez usb extreme?
bo może spróbuję odpalić swoje Driver2 i GTA2 z pen-drive albo hdd usb, |
Można, tak od półtora roku... :P
Przeczytaj, a wnet się dowiesz. |
jasne ;d dzięki
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:56. |