![]() |
Może michael555voyag miał pecha i trafił na te nie w pełni niekompatybilne i/lub ma niedomagający pendrive.
Cytat:
|
Dzięki Berion w końcu (może) wiem z jaką szybkością pracuje Usb na Ps2 bo nigdzie nie mogłem tego znaleść.
|
Nie osiągniesz tego i tak. ;) To teoretyczny transfer, w praktyce jest dużo, dużo mniej.
Trwają prace nad pełną implementacją i.Link. Nawet już działa w PS2ESDL. Oczywiście wymagany jest stosowny model PS2 z tym portem. |
Ale Simple Media System odtwarza filmy z pendka płynnie nawet kilku GB-towe,co prawda robi bufor w pamięci operacyjnej ale tak czy siak.
|
Wielkość pliku nie ma znaczenia. ;)
W przypadku filmów i muzyki, duże znaczenie ma bitrate. |
No dobra próbuje skonfigurować połączenie pomiędzy Laptopem z Windowsem 7, moją konsolę PS2 slim... i znów problemy :P Gdzie sprawdzić IP konsoli PS2, w ruterze tak samo jak i kompa ? Bo niby łączy ale nic nie widzi, ale łączy za każdym razem nawet jakbym powpisywał pierdoły w konfiguracji ? Dodam że ruter to 150M Wireless Lite N ADSL2+ Modem Router Model No: TD-W8950ND...
|
IP konsoli ustawiasz na sztywno w ustawieniach w OPL. Tak mi się kojarzy. Zajrzyj na psx-scene do tutorialu, mnie się nie chce szukać. :P
Adres routera, o ile nie zmieniałeś masz napisane w jego instrukcji obsługi. IP komputera możesz sprawdzić w cmd (ipconfig /all), ale do SMB ustaw sobie sztywne w alterntywnym (połączenia sieciowe, ppm, zaawansowane, właściwości na IPv4). |
Z tego co się orientuje, adres nie działa (szukałem w tym temacie, i już nie działało) Za to wyczytałem że plik iso musi mieć określoną nazwę... Więc trochę ruszyłem do przodu :P
|
To zajrzyj tu: http://opl.sksapps.com/
|
Skonfigurowałem swojego NASa ale wszystkie pliki są w podfolderach, wygląda to tak (pod win):
\\Wap-0008\storage\C ustawienia NASa: Computer name: WAP-0008 WorkGroup: WORKGROUP IP: 192.168.1.111 Gateway: 192.168.1.254 (IP routera, do którego jest podpięty) Security Level: Guest Only Mode OPL: -PS2- IP: 192168.1.121 Gateway: 192.168.1.254 (192.168.1.111 również testowałem) -PC- IP: 192.168.1.111 Port: 445 Share: Wap-0008\storage\C (edytowałem ręcznie plik konfiguracyjny, domyślnie OPL nie zezwala na ukośniki w nazwie - pewnie tu jest problem) User: GUEST Po uruchomieniu sieci w OPL lista pozostaje pusta... Edit: Log SMB w NAS zawiera IP PS2: [2005/04/22 13:22:51]564:192.168.1.121[192.168.1.121] exit Samba Service(normal exit |
Mam właśnie ten sam problem... Gdzieś na oficjalnej stronie OpenLoadera, masz napisane że pliki muszą być specjalnie nazywane, aby program je mógł odczytać. Trochę dziwne, ale tak jest...
|
Ja pliki mam już specjalnie ponazywane. Gdy podłączę ten sam dysk pod USB to nie ma problemu, ale chcę uzyskać większą prędkość.
|
Ja mam to samo, niestety na dzień dzisiejszy Ci nie pomogę. Właśnie niby konsola się łączy z komputerem przez ruter, ale lista pusta... Na dniach będę instalował Linuxa, może pod nim uda mi się udostępnić pliki...
|
Hmm... gdy jakiś rok temu na OPL 0.6 albo 0.7 udostępniałem pliki z WinXP to nie było takiego problemu...
|
OK, udało mi się skonfigurować SMS, ale OPL wciąż nie mogę, tak wyglądają ustawienia w SMS:
IPCONFIG.DAT: IP Address: 192.168.1.120 Net Mask: 225.225.255.0 Gateway: 192.168.1.254 (IP routera) Network protocol: SMB/CIFS: 192.168.1.111 (IP NASa) WAP-0008 (Netbios name of the server) Po uruchomieniu SMS mam 2 foldery w smb0:/ Configure: Configure for Storage AP Storage: Total Internal and External Disk Po wejściu do Storage jestem w folderu smb1:/. Ostatecznie folder, który znajduje się na dysku w lokalizacji C:/DVD w SMS jest wyświetlany w lokalizacji smb1:/C/DVD Jak teraz "przetłumaczyć" ten konfig na OPLa? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:08. |