![]() |
Zaraz mnie ... Więc tak udostępniłem folder PS2SMB w Windows XP. Dałem dwa podkatalogi CD i DVD, tam wrzuciłem dwa obrazy iso poprawnie nazwane dla przykładu: SLES_544.39.Okami.iso Ustawienia w OPL powinny być poprawne, IP PC sprawdzałem za pomocą komendy CMD - ipconfig. IP PS2 jest ustawiane przez OPL'a i bramkę ustawiłem poprawną... Co jest źle? Ręce opdają podchodzę do tego 3-4 raz (prób już nie jestem w stanie policzyć) i to ustrojstwo dalej nie działa...
|
Sam się z tym męczę :/
Kiedyś, jeszcze pod wersją 0.7 udało mi się udostępnić gry za pomocą tego programu: http://www.cdrinfo.pl/download/6258205419 Ale ja potrzebuję gry uruchamiać bez pośrednictwa komputera - bezpośrednio z NASa. |
Bez pośrednictwa komputera? Czyli jak? Dysk podłączony pod Lan ?:D Czy jak?
EDIT: Wielkie dzięki!!!! Zadziałało!!! Widzi gry!! Tylko szkoda że na 5 gier jedna się odpaliła ;) (O dziwo Okami się nie odpaliło pomimo że jest napisane że działa... dziwne...) Ale i tak jestem pod jarany jak nie wiem co :D Teraz pytanie, dlaczego moje ustawienia się nie zapisują? Gdybym program odpalał z płyty to rozumiem, ale odpalam go z Pendrive'a... co ręcznie mam grzebać w pliku *.cfg ?:P EDIT2: Tam nie ma pliku *.cfg... hmmmm no i mam wersje rev. 502 jak sprawić sobie nowsza? Tak na szybko, bo na razie nie chce mi się bawić w obraz Lokiego :P |
"Bez pośrednictwa komputera? Czyli jak? Dysk podłączony pod Lan ?:D Czy jak?"
Dokładnie, sprawiłem sobie WAP-0008 m.in. w tym celu ale OPL nie chce z nim współpracować :/ Gdy ICO odpalałem z pendrivea - działał, z LANu już nie chciał (dla USB gry były skonwertowane za pomocą usbutil, a dla LAN zwyczajne .iso) - może podobnie jest z Okami :/ Ostatnią stabilną wersję możesz pobrać stąd: http://psx-scene.com/forums/f150/ope...-v0-8-a-62141/ |
Właśnie ja nie lubiłem nigdy dzielić plików, wiesz sam problem może nie leżeć w tym czy jest podzielony czy też nie. Tylko właśnie czy odpalasz z USB, Lan czy też HDD ;) Są inne compatibile list, ja i tak czekam aż będzie wersja która odpali większość gier bezproblemowo ;)
|
A ktoś wie do czego służą te patchy DNAS i IOPRP w programie USBUTIL v2.00?
|
Do zamieniania z oryginalnymi w grach. W ten sposób sporo gier zaczęło działać na USBA, które wcześniej nie chciały. Bezużyteczne dziś, tak samo jak USBA.
|
A jak zrobić by Openloader0.8 widział Iso - robiłem jak pisaliście by nadać mu odpowiednią nazwe+plus duże litery i tak dalej, próbowałem też utworzyć plik ul.cfg za pomocą usbutil ale tam nie ma takiej opcji jest tylko konwersja Iso na ten format Ul po 1GB.Prosze o instrukcje albo link do niej.
|
Gry muszą się znajdować w folderze DVD lub CD (wielkość liter ma znaczenie!)
oto instrukcja nazywania gier: Cytat:
|
Czyli na Usb nie wykrywa Iso?
|
wykrywa, ale musi być w odpowiednim folderze i mieć odpowiednią nazwę ;)
Czyli, w Windowsie GT4 NTSC powinno być widoczne w takiej lokalizacji: Kod:
X:\DVD\SCUS_973.28.GT4.iso |
Hhhhhhmmmmm, czyli mam NAZWA_000.iso przekopiować na mass G : \ DVD \
|
tak, tylko nie NAZWA_000.iso a KOD_GRY.nazwa.iso ;)
|
Mam jeszcze pytanko dotyczące usbutil2.0: gdzie jest opcja wyłaczająca dzielenie podczas konwersji na GAME po 1GB - chcem mieć jeden plik, a nie podzielony na cześci.A wsprawie polonizacji openloader0.8: jak ma się nazywać ten katalog na mass do którego skopiowuje sie pliki z language pack, bo w OPL program nie wykrywa?
|
Jak chcesz mieć jeden plik to zostaw go w obrazie *.iso, i nazwij go odpowiednio. Nowy Open Loader 0.8 odczytuje pliki w formacie *.iso ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:33. |