![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
@UP pula adresów 192.168.1.100/101/102/103 mam dla PC, gdyż zmienia mi się IP, ale zastosuję się do tego co napisałeś może pomoże (ale wolę kaszuby :P).
|
Cytat:
|
Witajcie, mam pewien problem z połączeniem konsoli PS2 do routera tak, aby odczytywała mi przez sieć gry do PS2 za pomocą Open PS2 Loader. Połączenie wygląda tak. Komputer jest podłączony do Routera (jest dostęp do internetu), konsola podłączona do routera kablem scrossowanym (brak dostępu do plików z PC).
Konfiguracja komputera: IP: 192.168.1.100 Maska podsieci: 255.255.255.0 Brama domyślna: 192.168.1.1 (adres IP routera) DNS: 192.168.1.1 (Posiadam łącze ADSL2 Neostrada) Konfiguracja PS: IP: 192.168.0.10 Maska podsieci: 255.255.255.0 Brama domyślna: 192.168.0.1 Co robię nie tak?. Dziwne jest to, gdy połączę bezpośrednio konsolę z PC bez routera, to bez problemowo odczytuje gry udostępnione z komputera. System operacyjny Windows 7 Ultimate x64. Prosiłbym o jakieś podpowiedzi co zrobić bo już nie mam pomysłów :(. P.S: W ustawieniach routera w zakładce NAT dodałem port 445 taki jaki jest podany w OPL, zrobiłem tak na podstawie darmowego serwera TS3 by komunikować się ze znajomymi. |
Gdyby ktoś się zastanawiał i chciał sprawdzić - Onimusha 2: Samurai's Destiny w wersji 0.9.2. nadal nie działa poprawnie.
|
Skoro to temat o OPL to mam jedno pytanie - w wersji 0.9.2 działa GSM ustawiony pod 1080p, bo w żadna gra przy tym ustawieniu nie chce się włączyć - sprawdziłem na razie 5 gier, a przy 720p niektóre się wieszają.
|
Cytat:
|
Wyszła nowa wersja 0.9.2.
Ale ja nie o tym ;). Mam problem, mianowicie ściągnąłem wersję childproof, która - z tego co wyczytałem - jest pozbawiona, dla bezpieczeństwa, kilku opcji (kasowania gier itp.). OK, ale po uruchomieniu tej wersji mam tylko 3 możliwości - about, exit i power off. Nie mogę wybrać listy gier, w ogóle niczego nie mogę :]. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć o co chodzi? |
http://psx-scene.com/forums/downloads.php?do=cat&id=4 tu jest zawsze, ale nie wiem czy tylko dla zarejestrowanych czy dla wszystkich.
|
Cytat:
Gwoli scislosci link jest matrwy bo wlasnie go wyprubowalem ;) jak zedytujesz link to odrazu to tez usun . |
Mamy oficjalną 0.9
Kod:
Version 0.9 |
Bowiem są to wersje beta, a z betami bywa różnie. W jednej coś naprawią to zepsują w drugiej i tak aż do release, który w przypadku OPL nie wiadomo kiedy nastąpi. W tym projekcie panuje od jakiegoś czasu chaos.
|
Z tego co naczytałem się na psx-scene to ludziska sami kompilują OPL 0.8 ;) te nowsze buildy są moim zdaniem nie do użytku ;/ problemy z uruchamianiem gier przez USB i SMB, mam na myśli czas uruchomienia się danej gry oraz kompatybilność.Dla przykładu tekken tag tournament na wydaniu opl 0.8 i r590 chodziły bez problemu niż na r624 do wersji r630. Może ktoś z chłopaków wykombinuję nowszą wersję ;) gdzie działanie będzie zadowalające, a lista kompatybilnych gier przez USB/SMB/HDD będzie rosła :).
|
Berion mógłbyś umieścić pliki Oplv0.9b624 na tej stronie, bo stamtąd nie da się tego pobrać.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:42. |