![]() |
Chyba masz tego farta. ;)
Pamiętam tylko, że kiedyś był problem z Resident Evil (już nie pamiętam z jaką częścią). Gra wywalała się w losowo. Nadal (wg mnie) nie za bardzo da się grać w THPS (1 i 2), ponieważ jest problem z "podłogą". Doom, X-Com (Terror from the Deep, Enemy Unknown), Heretic klatkują niemiłosiernie. TR (3, Chronicles, The Last Revelation) ma popsute oświetlenie po "patchu", a bez niego nie da się za bardzo grać. Ogólnie to linki do list kompatybilności są w pierwszym poście. @...of love Raymana 2 da radę odpalić, gra zawiesza się dopiero później, po wyjściu z pierwszego portalu. |
Ale ja to wiem, w ogóle jak coś to pisz youkai. ;) Jedynie nie udało mi się serii Oddworld odpalić, działa płynnie ale znikające poziomy background dobijają.
|
Cytat:
PS - używam POPS-a wbudowanego w zmodowanego ;) OPL-a dołączanego do PS2netboxa. Uff, ale zdanie :]. |
Czyli kupiłeś OPL made-in-czajna? ;) Rayman 2 na PS1 to kupa, z tym się zgadzam, definitive edition jest dla Dreamcasta.
|
Nie chcę robić OT, ale Rayman 2 sam w sobie jest syfem, bo jest 3D :P. Gdzie mu tam do pięknego 2D z jedynki. I owszem, R2 na DC jest tak czy siak najlepszą wersją i to potwierdzam, wiem, bo grałem :).
|
Jeżeli chodzi o to czy gra się uruchomi, to chyba do tej pory nie spotkałem się z taką,
która by się nie uruchomiła (nie pojawiło się menu główne). @Meanthord jak chcesz to możesz sprawdzić Warcraft II: The Dark Saga. Wybierz nową grę. Carmageddon to też koszmar. Czarne samochody w Gran Turismo. Jednakże jak na taki projekt to kompatybilność powinna być spora. |
Tak, w rzeczy samej, sprawdziłem Warcrafta 2 i o ile sama gra uruchamia się bez problemów, tak niestety zawisa na ekranie opcji (czyli wyboru nowej gry, wpisania kodów itd.). Nie zmienia to jednak faktu, że kompatybilność i tak uważam za dosyć wysoką i nie ma co grymasić, mogło być gorzej ;). Kto by tam grał w RTS-y na konsoli :P. Carmageddon to od zawsze był dla mnie crap, nigdy nie rozumiałem hype`u na ten tytuł (żeby nie było grałem zaraz po premierze pierwszej części). Gran Turismo nie sprawdzałem, może problemy tyczą się tylko części 1, a nie 2 (lub na odwrót). Nie to, że "na siłę" bronię dysfunkcji tego emulatora. Po prostu dla mnie nigdy nie były aż tak uciążliwe. Mogę zrozumieć, że jeśli dla kogoś grą życia jest właśnie Warcraft 2, to POPS skończy co najmniej na stosie (bez ironii).
|
POPS to nie do końca emulator ale co ja tam wiem. ;) W ogóle to był napisany dla (o ile dobrze pamiętam) paru gier w tym popierdółka Bishi Bashi, to co z tego 'emulatora' dało się wycisnąć to niesamowitość. :)
|
Niech wyciskają jądra, znaczy się emulator, dalej ile wlezie, nikt nie broni ;]. Swoją drogą to też dziwne, pojawia się ktoś zdolny na scenie (krHACKen), za chwię wali focha i odchodzi :P. Nie ogarniam tego, ale oczywiście każdy może robić to, co mu się podoba. Dlatego jestem za w 100% finansowaniem wszelakich projektów scenowych - ktoś może napisać emulator PS3 na nokię 3310? Nie ma sprawy, finansujemy projekt w kwocie powiedzmy 20000 zł, a autor robi swoje. Jest zapłata, jest produkt, każdy jest zadowolony. A na razie tak to wygląda, że mało kto co robi i mało kto to docenia... błędne koło.
|
Czy ja wiem czy taką chwilę.
Z POPStarterem zabawa zaczęła się przynajmniej w 2013. To był bardziej konflikt\użeranie niż foch. Dodatkowo poszło jeszcze o tą nieszczęsną zakładkę dla OPL, która mogła w skrócie w****ić $ony. Z tym finansowaniem to jest różnie, pewnie niejeden projekt Crowdfundingowy okazał się klapą a hajsy się rozmyły. BTW "powiedź" szczerze czy kiedykolwiek przelałeś coś na konto np. obecnego developera FMCB\FHDB lub dla twórców Rebug CFW? Dodatkowo wsparcie (feedback) dla (PS2) Homebrew\Emulatorów jest "powiedzmy" śmieszne. Każdy chce ściągnąć, ale napisać z czym jest problem, to już nie ma chęci "bo ktoś inny napisze". PS2 ma swoje lata świetności już daleko za sobą i raczej nic się nie zmieni. |
PSXVCD v2.1
Ilość załączników: 1
PSXVCD by englishl1989 ver. 2.1.
Lista zmian: Kod:
2.1 |
Udostępnianie folderu (SMB) dla POPStartera z Windows 10
Jako że ostatnio pobawiłem się trochę z Windowsem 10 i POPStarterem
próbując udostępnić folder, napisałem mały poradnik co i jak, jakby ktoś był zainteresowany.
Ja dla Gościa nie używam hasła, wiec tak wyglądają moje ustawienia:
|
Ja tam daję zawsze automatyczne IP po stronie PCta.
W pliku SMBCONFIG.DAT nie trzeba dopisywać GUEST, jak się w drugiej i trzeciej lini nic nie wpisze to z automatu jest gość. ;) Co do odpalania, ja to robię z poziomu SMB, skoro i tak ładujemy grę przez SMB, to i z SMB sobie możemy załadować skróty do gier PS1 (jako apki z zakładki aplikacje w OPL). Wystarczy dobrze przygotować plik conf_apps.cfg i wrzucić na root udostępnianego folderu. (Teoretycznie powinno to działać, ale chyba po akcji z ps2-home, OPLnie ładuje conf_apps.cfg z SMB, w takiej sytuacji trzeba ten plik wrzucić do MC#: /OPL/conf_apps.cfg ) Co do konta gościa, skoro i tak i tak wyłączamy obsługę hasłem, to nie lepiej ustawić dla everyone (przecież i tak nie dajemy temu folderowi pełnych uprawnień)? |
Cytat:
Już nie pamiętam czy był to Win XP, 7 czy 10. Więc wolałem dać na statyczny. Czy łączysz się bezpośrednio z PC, czy po drodze masz również router? Cytat:
Cytat:
Lepiej to działa z PS2NetBox Cytat:
Więc bezpieczniej jest "być" na Gościu. Poza tym dla konta Gościa można włączyć jakieś hasło. Ja tego nie zrobiłem bo ten komp nie jest podłączony do internetu, A te luki w SMB 1.0 trochę mnie do tego zniechęcają. |
Używam router, u mnie gorzej działa bezpośrednio kablem PS2 do PCta.
Ja tam nie wiem, PS2NetBox już nie wspierany. ;) Czyli mam rozumieć, każdy ma dostęp do twojej sieci? (Sorki ale tak to zabrzmiało.) :P Zakładka aplikacje ułomna w jakim stopniu? Jeśli chodzi o skróty do gier POPStartera to wszystkie mi się uruchamiają poprawnie, jeśli chodzi o prawdziwe aplikacje, to się zgadzam, działa to koszmarnie. :/ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:45. |