![]() |
Cytat:
|
Spotkaliście się z -odpowiednikiem Popstartera, który pozwala na save gry na karcie pamięci ?
Wcześniej fera2 słusznie zauważył, ze jednak stan gry jest zapisywany do wirtualnej pamięci na pendrivie a nie fizycznie do karty. Druga sprawa ***8211; czy PS2 jest w stanie uruchomić gry z konsoli PSP ? - oczywiście po jakiej czarodziejskie obróbce, ktoś coś widział na ten temat ? Pozdrawiam : ) |
PS2 nie jest w stanie emulować, ani wirtualizować PSP. Choćby tylko ze względu na ilość RAM.
|
Zauważyłem, że na PS2 nie działa w pełni dualshock jeśli gramy w gry PSX pod POPStarterem.
Czy coś trzeba zmienić w ustawieniach konsoli, czy w opcjach POPStartera ? |
DualShock 1 czy 2? Mam oba, DS2 śmiga na pewno, DS1 mogę sprawdzić.
|
Nie każda gra obsługuje drążki analogowe i wibracje.
W niektórych jak włączysz tryb analog, to gra wyrzuca komunikat o niepodpiętym padzie, ale nie jest to problem z POPStarterem, tylko z grą, która nie obsługuje Dual Analog Controller. Można zamienić lewą gałkę analogową z krzyżakiem wpisując: Kod:
$D2LS Jest jeszcze: Kod:
$D2LS_ALT |
PSXVCD by englishl1989 ver. 1.9
Ilość załączników: 1
PSXVCD by englishl1989 ver. 1.9.
Changelog: Kod:
1.9 http://www.mediafire.com/file/ahn2q9...psxvcd_v1.9.7z. 7z MD5: 7fa0abebb446d75981df2ed5d25e60da Co to jest PSXVCD: https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps2-po...ml#post1383731. |
Czy Tomb Raider 1 działa już na tym? :P
|
Sprawdziłem Tomb Raider 1 SLES_000.24 i Tomb Raider 2 SLES_007.18 z PSXVCD 1.9,
u mnie wszystko bangla, łącznie z CDDA na r13_RIP_06. |
Ostatnio grałem na PS2 pod POPStarterem w Medievil 1.
Zauważyłem, że na sprawdzonym padzie DualShock nie działają wibracje. (Oczywiście Medievil obsługuje DS.) Czy są wymagane jakieś ustawienie w opcjach POPStara ? |
Ilość załączników: 1
Załącznik 117255Mam pytanie: Czy ktoś próbował przenosić save gry zapisany wirtualnie przez POPStara na starej karcie pamięci za pomocą adaptera USB ?
|
To jest po pierwsze dla PS3, po drugie szmelc, a po trzecie POPS pracuje na obrazach kart (ponieważ nie zapiszesz save'a na PSX na karcie dla PS2 w taki sam sposób jak na karcie dla PSX). ;) Tylko oryginał ma sens.
|
Cytat:
Próbowałeś włączyć wibrację w opcjach gry? W opcjach POPStarter nie znalazłem opcji aby włączyć\wyłączyć wibrację. |
To Rayman 2 działa przez POPSa? Coś mnie chyba ominęło. Co do Medievil, u mnie nie działają gałki do czasu aż nie włącze analoga a wibracje niezależnie czy analog on/off na padzie.
|
Rayman 2 zawiesza się po wyjściu z portalu. Już nie pamiętam w jakiej planszy\etapie to następuje,
ale jest to stosunkowo wcześnie, więc nie do końca działa. Jednakże wibracje w tej grze działają. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:41. |