![]() |
.2 wyciekła rozgrzebana (tak jak powiedzmy, że jedynka), więc rozsądnie byłoby dać sufiks .3
http://playstationhax.it/forums/topi...e-3#entry11693 |
to sie nudne robi tak jak pisalem wczesniej , przynajmniej moglo by im cos dobrego pociec a nie same wip .
|
|
Wreszcie, ale ja się wstrzymam. Może jakieś bugi wyjdą jeszcze po drodze. ;p
Wciąż siedzę na becie .2 |
Wszystko testowane na obydwu moich konsolach jedna BC druga bez-BC i wszystko dziala jak nalezy synchronizacja dziala kontrolera wszystkie tryby dzialaja jak nalezy , tylko instalowac ja przy niej zostaje :)
|
Jak nic nie zepsuli to nie zanosi się w najbliższym czasie na lepszy CFW. Tym bardziej, że Sony chyba już sobie odpuściło aktualizacje biorąc pod uwagę że jeszcze tolerują IDPStealera (dawniej to już w kilka dni po byłby manadatory update ;p).
|
No bardzo watpliwe zebysmy zobaczyli cos lepszego no chyba ze znajda jakies bugi ale wszystko potestowalem i dziala wysmienicie gdzie poprzednia wersja odrazu byla koslawa :D nic tylko instalowac ;)
|
Panowie a jak z temperaturai pracy na tym cfw ? Bo kiedys czytalem ze na CFW z COBRA sa wieksze. A moj fat nigdy nie czyszczony temperaturki troche ma. Takze jakby jeszcze wskoczyly to moglby dostac zadyszki. Czy jest tak jak pisze na CFWs COBRA czy to bulshit ?
|
Cytat:
|
Nie widze roznicy .
|
To bzdury czytałeś. :P Wyższe to są na DEX, niedużo zresztą.
A jak się boisz to w webMANie (jest wbudowany że tak powiem i tak jak Kobrę, trzeba go włączyć w toolbox'ie) ustaw sobie wyższe progi dla wiatraka. W poprzednim Rebugu, tej 'wyciekniętej' becie były dla Slimów i na fatach wiatrak zaczynał nabierać obrotów jak przy fan mode. ;] |
Nie jest tak różowo. Losowo mam desync pada przy starcie konsoli. Strasznie mnie to wpienia. ;p
|
Cytat:
|
a to takowy jest? :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Nic dziwnego tyle razy zasadziles tej konsoli ze sie buntuje :D |
4.65.2, ale nie ten co kiedyś pokazał się na chwilę tylko aktualny 4.65.2. ;] Mogli wydać jako 4.65.3 bo tak to wprowadza zamęt.
Konkretnie te dwa: c18eecd7e91320e759432f21d07b1f4c 46e531ff271e02d137cc960100a1006e - - - Niczego nie zasadzałem, szanuję sprzęt - bo drogi, a nowy nie exploitowalny. Chociaż na czarną godzinę mam jeszcze śpiącą w pudełku CECH-25xx z OFW 3.55. CECHL już chyba powoli dogorywa (7000h więc tylko patrzeć jak YLOD/RSOD/ZUO). :czar: |
ooo a to ciekawe , jak chcesz mam ta f4c ;) , eee.... zdajesz sobie sprawe ze wszystko sie zgadza a pierwszy hash jest od REX a drugi od D-REX ? :P
|
Jak na to wpadłeś Watsonie? Intencjonalnie zamieściłem sumy Rex i D-Rex 4.65.2, aby nikt nie pomylił wersji o której piszę z inną - wcześniejszą (a w zasadzie wcześniejszymi bo od czasu 4.21 wydawane są Rebugi dla CEX i DEX). Miałem obie, ale już wyrzuciłem, skoro to była beta (chociaż teraz trochę żałuję ;D).
|
to ja nie wiem jakie ty 2 wersje masz rex-a ja pobralem jakies 10-15 minut po tym jak sie pojawilo u nich na stronie
|
Są dwie wersje 4.65.2 i dla Rex i dla D-Rex - czyli razem 4. Wsadzili kiedyś na główną bety i za kilka dni je zdjęli (jak się okazało, że zabugowane? ;)).
|
No i wszystko jasne, nawet nie wiedzialem ze tam beta byly.
|
http://www.ppe.pl/news-34097-sony_da...systemowa.html - nowy oficjalny Firmware, tym razem o dziwo nie poprawia stabilności :P
|
Już lecę instalować! Dla nowej brzydszej ikonki i tymczasowego (?) braku dostępu do SEN. :D
A wystarczyłoby dać możliwość kopiowania lokalnie *wszystkich* save'ów, trofeów i licencji, pozwalając także na przywrócenie tych danych na dowolnej konsoli bez pośredniczenia w tym infrastruktury sieciowej Sony. I już, tylko tyle wystarczy żebym wrócił na OFW... :( |
CFW bazujące (albo spoofowane) z numerem 4.70 już wyszły i mam takie pytanie np. ten od Habiba http://psx-scene.com/forums/content/...-cfw-cex-4904/
Doczytałem "Cobra doesnt like 2 controllers...." ogólnie ludzie piszą, że mają problem z dwoma padami - ktoś testował? Dd zawsze były takie problemy z Cobrą czy to dopiero w tej wersji? (Ja osobiście nigdy nie zauważyłem). Drugie pytanie gdzie dokładnie znajdę dokładnego changeloga różnic pomiędzy Cobra 7.03/7.04 a Cobrą 7.10 Starbucks? Nigdzie nie mogę znaleźć, znaczy znajduję coś typu "improve/fix compability games" - chodzi mi o dokładniejsze - jakie gry, co kiedy jak (chyba, że za dużo wymagam). |
Po co Ci 4.70? Nie ma żadnej gry, która by wymagała wyżej 4.65. A zwykle jeśli gra wymaga takiego fw to patche mniejszego.
Nie wiem, gram z sobą samym. ;p Nie ma. ;] |
Cytat:
A ta nak serio, zmieniam dysk w konsoli więc i tak nowy CFW muszę zainstalować to już wolę nowszy by mieć na przyszłość. A nie instalować za 3-4 miesiące jeszcze raz CFW jeżeli okaże się że jakaś gra będzie wymagała wyższego ;) |
to jeszcze wychodzą jakieś gry?
|
Raczej nic konkretnego nie wyjdzie ;) Pewnie jedyne gry jakie będą wychodziły na PS3 to już konwersje z PS4/XBO - z powycinanymi efektami, dropem klatek do 30 oraz do 720p i oby tak przynajmniej było... pamiętacie Wolverine Origins na PS2 ?:D
|
Ale gry na PS3 chodzą w 30 klatkach! :czar:
Ano nie wyjdzie. To ostatni rok z portami, nawet indyki przestaną się pojawiać. To normalne. Ja tam w porty gram i nie narzekam. Alien Isolation, Far Cry 4. Jakiejś dużej różnicy nie ma (w ruchu, 2m od monitora bo na screenach to już tragedia). Same next geny tak naprawdę exclusive'ów nie mają prawie wcale. Ori i Bloodborn - reszta to siano i multi platforma na old geny i PC. Jak po roku mamy taką bibliotekę to trochę dramat... A tymczasem na WiiU... ;p |
@ethar jesli chodzi o same granie to w sumie obojetnie jakie cfw 4.xx ci starczy z najnowszym multimanem i kazda gra ci pojdzie. Ja do ostatnich chwil na ps3 siedzialem na Rebugu 4.46.1 Lite + Multiman 04.66.10 i wszystkie gry odpalaly no problem. I to sie raczej nie zmieni zeby jakies gry wymagaly jakis nowych cudow. Zreszta tak jak juz napisaliscie raczej nic konkretniejszego juz na ps3 nie wyjdzie. Z ostatnich to Battlefield Hardline,Resident Evil Revelations 2 ,Dragonball Xenoverse,Dark Souls II Scholar of the First Sin i to chyba tyle. A wyjdzie jeszcze MKX ;>
Takze jesli o samo granie ci chodzi to nie trzeba od dawien dawna aktualizowac CFW. |
Cytat:
To porównaj sobie Wolverine z PS3 - https://www.youtube.com/watch?v=eMMUD9VP6tY A z PS2 - https://www.youtube.com/watch?v=MLQOY6Bz_xc By nie było obydwie gry są tak samo nazwane ;) Inny silnik, inny gameplay. Osobiście wolałbym aby gry na PS3 się nie pojawiały gdyby to miałoby tak wyglądać. A odnośnie next-genów długo jeszcze nie kupię póki co nic na nich nie ma ;) Non stop odgrzewane kotelty, a ludzie się spuszczają bo gra ma 60fpsow i 1080p - to jest w dzisiejszych czasach wyznacznikiem jakości? A w dodatku się biją jaka platforma lepsza bo jakaś gra gra ma +2fps więcej... Marnych czasów doczekałem... Edit: @Frog - napisałeś to jakby Twoja PS3 już umarła... no póki co siedzę na 4.66 ale przyznam szczerze, że myślałem czy może nie spróbować pograć online na CFW... nie dostałem jeszcze banu na PS3_ID... Chyba te największe łapanki się skończyły... mam taką nadzieję :P |
Na PS4 miało być. Literówka. ;d 60 klatek to rzadkość, a 60 w 1080p to chyba żadna nie daje (skalowanie z niższych).
Porównania z PS2 i PS3 nie są najlepszym przykładem, dlatego że pomiędzy PS3 a PS4 nie ma takiej przepaści. Next geny to lapotopy zamknięte w konsolach. Taka jest przykra rzeczywistość, ale może nie będzie tak źle. Trzeba tylko poczekać na dedyki. Tę generację będzie sponsorować słowo: światło (szkoda bo miałem nadzieję, że: teselacja ;]). @frog Jeszcze będzie Resident Evil 0, Tales of Zestiria, szukam Vesperii bo jest scenowe tłumaczenie. Na pewno będą jeszcze tłuc Call of Duty i Battlefield - ale to nędzne gry, takie na jeden wieczór. |
@Eithar uzylem takiego czasu bo wlasnie w tym tygodniu przeskakuje na next geny i jasna strone mocy (oczywiscie do czasu az DARK SIDE znow da o sobie znac;) A ps3 juz poodlaczana i dysk wyciagniety (1TB) czeka az przyjdzie PS4 z 500GB robie podmianke dyskow i wystawiam ps3 na sprzedaz takze juz sie z nia praktycznie pozegnalem ;)
Co do online to tez mozna no problem na starszych CFW sie polaczyc. Jest Sen Enabler jest PSNpatch i cos tam jeszcze. Bany jeszcze sie zdarzaja sam bodajrze w grudniu dostalem ;) No ale nie uzywalem wspomnianych programikow heh Pozniej musialem sie bawic w odtwarzanie konta i trofeow ;) Ale juz wszystko gra gitarra i teraz kombinuje co zrobic by zanizyc te kosmiczne ceny gier na jakie musze sie teraz przygotowac (o zgrozo;) Juz mam dwie osoby do wspolnych zakupow takze moze nie bedzie tak zle ;> |
U mnie jeszcze sporo do nadrobienia tytułów na PS3 by się z nią żegnać, zbyt dobry sprzęt. Poza tym pamiętam jak PS2 sprzedałem to smutek potem miałem więc nie sprzedaję tym razem PS3 ;) Na nowej generacji nie ma w co grać i póki co gry za drogie - ja poczekam :)
|
Generalnie wsparcie ps3 konczylo sie jakos w 2015 ale za to na x360 wsparcie ma byc do 2016 wiec cos tam jeszcze powinno wychodzic ;)
|
A ja nadal czekam na Abe'a...
|
Cytat:
|
Mowa o "New 'n Tasty" ;) A na steamie mam pierwotną wersję.
|
@ethar pad na Habibie 4.70 z garami ps2 dalej nie działa(bezprzewodowo,przewodowo działa),online działa dobrze.Na Darknet 4.70 cobra 7.03 pad działa z grami ps2 ,online działa .Gra ktosik z forum online w cosik na ps3 ?
|
Oni chyba jeszcze nie uporali się z mega bugami w wersji na PS4, minęło już pół roku od premiery. Chyba już nie wydadzą na PS3.
|
parowanie dziala na rebug znakomicie z grami na ps2 wszystko dziala bezprzewodowo .
|
@misiozol to się zgadza,na rebugu wsio lata,lecz spoof do 4.70 i online załatwiły mi dwa IDPS,Habib+ webman mod +psn patch i online można śmiało pomykać,Rebug jest dopracowany, reszta to taka nijaka ,zawsze coś im w tych softach pierdyknie,oby rebug jeszcze wydał 4.70
|
Ale za to mam random desync na nie BC. Więc z tym dopracowaniem to jest już przeszłość. Co nie zmienia chyba faktu, że to najlepsze CFW na PS3.
@Trilu Jak wypłynie OFW DEX 4.70 to będzie i Rebug 4.70. ;) |
Ja mam konsole z BC a i tak uzywam PS2 fat z NA i hdd do grania w gry z ps2 ;) a i kontrolery tez mam bezprzewodowe do ps2 :D
|
Cytat:
Jak ogarnę zgrywanie plików przez FTP i odbudowywanie bazy plików to czemu nie ^^ Pytanie czy z 4.66 podłączę się online? SENEnabler czy coś w tą mańkę udaje OFW 4.70? Czy muszę wejść na 4.70? @Trilu a ty siedzisz na Habib 4.70 czy Darknet 4.70? |
Sedze obecnie na Habibie 4.70 ,Darknet też testowałem i jest ok.Nie łącz się na 4.66 z PSN bo zarobisz bana,spoofa do 4.70 też nie polecam ,gdyż czasami łączy do starych serwerów.
|
@Trilu "pad na Habibie 4.70 z garami ps2 dalej nie działa(bezprzewodowo,przewodowo działa),online działa dobrze.Na Darknet 4.70 cobra 7.03 pad działa z grami ps2 ,online działa ."
Z Twojej wypowiedzi wynika, że na Darknet wydaje się lepszy (m.in pad działa z grami ps2). Więc czemu Habib? |
Ale wiesz o tym, że problem z sync joypada na konsolach BC pojawił się bodajże dopiero w fw 4.41 i wyeliminowany został we wszystkich CFW od czasu Rebuga 4.60? ;]
|
Cytat:
To czemu ludzie piszą, że mają problemy z tymi padami na CFW 4.70 ? M.in komentarze pod Habibem. Ja już się chyba pogubiłem.??? |
Wiadomo że wszystkich od czasu Rebuga, których autorzy zaimplementowali podobne lub te same hacki.
Bo może Habib coś spaprał w swoim CFW? ;) |
To sie wydaje baardzooo prawdopodobne :D
|
Problem występuje tylko jak się odpala ISO ,bezpośrednio z webmana(multimana) ,problemu brak jak odpalamy przez PS2 Classics Placeholder ,mowa oczywiście o Habib 4.70.
|
No i mamy nowe cfw 4.70 REBUG CEX/DEX + COBRA (v7.10) ,na razie tylko DEX ,oby dziury nie miał ten soft ,bo sony znowu mnie odstrzeli :)
Moda proszę o scalenie ;) |
Jakieś zmiany wobec Habiba 4.70?
"4.70 REBUG CEX/DEX + COBRA (v7.10) ,na razie tylko DEX" W sensie tylko DEX'a instalowałeś? Ja z kolei mam dziwny problem z konsolą... Poużywaj i powiedz jak się sprawuje :) |
zaraz potestujemy :D
|
No jak wjedziesz na PSN z DEX'a to na pewno bana masz jak w mordę strzelił. ;)
|
@ethar wyszła tylko wersja DEX,trza poczekać na CEX.
Dzisiaj nie zamierzam grać na DEX online,niech inni po testują Sen Enabler pod DEX :P |
I mamy Rebuga 4.70 - widać mało różnic było w FW względem 4.65 skoro tak szybko się uwinęli.
|
no to se zainstalowałem ;]
|
I jak tam konsola nie wybuchla ?
|
jeszcze jest w jednym kawałku ;]
|
Zainstalowałem REBUG 4.70 w wersji REX na kilku konsolach i nie zauważyłem nic niepokojącego a wręcz przeciwnie. Temperatura na procesorach wydaje się być niższa o kilka stopni, zapewne poprzez zastosowanie nowej wersji COBRY o czym jest mowa w oficjalnym release notes.
|
trochę wypadłem z obiegu.
czy kopie, które należało odpalać z dysku wew nadal wymagają takiego podziału? bo już mi dysku wew na gry z paczami braknie :| |
Jak masz Cobre to takową grę pakujesz do ISO i odpalasz z zewnętrznego dysku lub przez sieć z NAS-a lub PC ;)
|
czyli wiekszy dysk, albo ISO.
dzieki. też załapałeś się na reputę :piwo: |
Iso jest wygodne - dużo szybciej się kopiuje ;)
|
za to sporo zajmie mi konwertowanie struktury katalogów do ISO :P
|
Cytat:
Rozebrane gry wczytywane są z "dev_hdd0/GAMES/", obrazy z "dev_hdd0/PS3ISO/". I co to ma wspólnego z tematem o CFW? :P @Szczuru Nie tylko. Obrazy mają tę przewagę nad "folderami", że mniej zajmuje payload, mniej stresu ma konsola (mniej odwołań do HDD, szczególnie jak gra ma kilkanaście tysięcy lub więcej plików), przez co *.iso zapewnia też większą kompatybilność. Od ponad roku już jest "wolna kobra", a ludzie jak czytam, dalej się mordują z folderami... |
A coś w kwestii super slima się ruszyło czy nadal nie ruszony.
|
Nie ruszyło się i nic się nie ruszy do czasu komputerów kwantowych pod biurkiem. :P
|
hmm, a jakby jakieś pliki zostały udostępnione z nie oficjalnej dystrybucji, czy wtedy ten proces idzie przyspieszyć, tak teoretycznie pytam.
|
Nie rozumiem pytania.
Wszystkie uruchamiane programy i moduły są podpisywane, a dostęp do różnych typów pamięci chroniony. To jest cały skomplikowany łańcuch zależności i kontroli. Ekosystem kryptograficzny. Problemem więc nie jest dostęp do jakichś magicznych plików (pomijając boot loader) tylko ich podpisanie w taki sam sposób jak robi to Sony. Dlatego nie ma i już więcej nie będzie CFW na PS3 który da się zainstalować na OFW, ani nawet CFW na CECH-3xxx z nowym bootloaderem i CECH-4xxx ponieważ implementacja ECDSA jest już poprawna i sprawdzanie wersji fw też. Jedynym sposobem jest siłowe złamanie tych "haseł", ale obecnie nawet jakbyś spiął wszystkie istniejące komputery na Ziemi i pracowałyby przez milion lat to tego nie dasz rady zrobić. Dlatego potrzeba komputerów kwantowych, mokry sen każdego hak1era. ;] |
Teraz rozumiem, myślałem że jakby jakiś plik z kluczami wyciekł z Sony to wtedy by się coś ruszyło, a tak lipa na całego.
|
Jedyne klucze jakie mogłyby wyciec to podpisujące PUP, PKG i TAR (co dawałoby nam CFW instalowany na dowolnej konsoli z dowolną wersją fw starszą lub tę samą co instalowana). Ale to nigdy nie nastąpi ponieważ ludzie którzy są za to odpowiedzialni mogliby z dnia na dzień zostać zwolnieni z wilczym biletem i zostać z długami, których nie pokryją całe pokolenia ich rodziny.
|
Ale tam , nie badz depresyjny dzien ten kiedys nastapi :D
|
Jaki najnowszy custom fw mogę wrzucić? Zatrzymałem się na 4.55 cfw. I czu trzeba robić downgrade, czy mogę na ten aktualny?
|
@ynsiwy najnowsze to 4.70 HABIB Starbucks v1.02 (COBRA v7.10 CEX) CFW lub REBUG REX / D-REX 4.70.1 + COBRA (v7.10) lub niecobrowe HABIB 4.70 (CEX) v1.00 or DARKNET CEX 4.70 V1.00.
|
Który polecasz? Mi w sumie zależy, aby dalej działał ps3 net server.
|
rebug 4.70.1 , ten ma wszystkie wodotryski ;)
|
Jest Rebug 4.75 :)
|
Jest jakiś changelog? ;p
|
a właśnie wlazłem tu, żeby dowiedzieć się coś na temat nowego CFW. ważne, że jest jakieś nowe :szczerb:
|
Tylko "smaczki":
FEATURES FOR REBUG REX/D-REX EDITION FEATURE â Dual LV2 Kernels CEX/DEX (Swap your EID0/LV2 kernel using Rebug Toolbox in seconds) FEATURE â ALL Retail functions available in CEX mode (No need to install different firmware) FEATURE â ALL Debug functions available in DEX mode (No need to install different firmware) FEATURE â FULL ProDG Connectivity in DEX mode (Full Support on both Normal mode and Cobra mode) FEATURE â QA Token compatibility FEATURE â OtherOS++ support enabled (Use Rebug Toolbox to Boot OtherOS with different LV1 patches) FEATURE â Package Manager (Replacement for the standard âInstall Package Filesâ option) INCLUDED â Rebug Toolbox 02.02.05 (Install included Rebug Toolbox or higher for full compatibility) PATCHED â Appldr: LV2 memory hash check is disabled (Memory protection on LV2 is disabled in higher level) PATCHED â LV1: Disable System Integrity Check (Safe to use with mismatched COREOS/SYSCON versions or if PS3 is not QA enabled) PATCHED â LV1: Undocumented function 114 (Allow mapping of protected memory) PATCHED â LV1: Skip all ACL Checks (Needed to allow booting of OtherOS) PATCHED â LV1: Peek and Poke support (Unused LV1 call 182 and 183) PATCHED â LV2: Peek and Poke support (LV2 Syscall 6 and 7) PATCHED â LV2: Peek and Poke support for LV1 (LV2 Syscall 8 and 9) PATCHED â LV2: LV1 CALL System call (LV2 Syscall 10) PATCHED â Recovery: Prevent accidental OFW update while on Recovery mode PATCHED â VSH: Allow Unsigned act.dat and *.rif files PATCHED â VSH: Disable Unlinking/Deleting of act.dat PATCHED â VSH: Disable NEW PSP DRM Check on Unsigned PSP packages added on OFW 4.75 PATCHED â VSH: Disable Epilepsy Warning for Faster Boot-Up Speed FUN FEATURE â Fake Save Data Owner (Use Game Saves from ANY Owner) FUN FEATURE â In Game Screenshot (Allows taking screenshots in Game) FUN FEATURE â Enhanced Remote Play (This unlocks the limitation of working apps/games for remote play) FUN FEATURE â Lock/Unlock Trophies (Offline only) FEATURE â Cinavia protection fully disabled (Supports optical media/bd iso, AACS must be decrypted) FEATURE â Cobra 7.1 (Disabled by default, Toolbox required to enable) FEATURE â 1.42.04 MOD REBUG EDITION (Full Webman intergration supports both CEX/DEX 4.75) |
Właśnie ktoś może potwierdzić jedną rzecz, siedze na Habib 4.70 i mam 2 problemy - nie frustrujące ale jednak:
1) Odpalanie PS2ISO nie wykrywa pada bezprzewodowego (trzeba grać na kablu, bezsensu dla mnie bo pad od PS2 jest już ściorchany - przyciski nie wchodzą jak powinny, a od PS3 mam bardzo krótki kabel który w sumie służy tylko do ładowania). 2) Po wyjściu do Systemu PS3 - po graniu w grę z PS2, nonstop automatycznie mi ją odpala w kółko. Jedyny sposób to rozłączenie konsoli od prądu. Czy ktoś miał podobne problemy na Habibie? Czy ten Rebug ma podobnie? |
Na 4.70 były takie cyrki ,gry z ps2 na Rebugu ładuje się PS2 ISO / Classic Launcher'em ,wtedy działa bezprzewodowo pad .
|
@ethar
Ale chodzi o zmiany od ostatniej wersji, nie o ficzery. ;p |
@Berion
Obawiam się, że nie wiele się zmieniło od 4.70 poza tym że jest postawiony na 4.75... I tak z połowy funkcji pewnie nie skorzystam do końca życia mojej konsoli. Na dniach sobie zaktualizuje :) |
To tak jak ja. ;) Ale przynajmniej można być już spokojnym z tym numerkiem o wszystkie gry i patche.
|
Dokładnie szczególnie, że już zaraz Phantom Pain - chociaż zastanawiam się bardziej nad zakupem wersji na PC - mam kompa który to uciągnie, możliwość experymentalnego sterowania myszką (albo pada zawsze mogę podłączyć), lepsza grafika i tańszy.
(Dzisiaj sprawdzałem ceny i mniej więcej PC - 179 PS3 -199 PS4 -229) W dodatku mody - ktoś walnął fajnego moda do GZ w postaci FPP - ale raczej ciekawostka. Chociaż mam nadzieję że kiedyś ktoś się znajdzie kto będzie chciał przenieść np MGS1 albo MG i MG2 na silnik V. Co nie jest takie nierealne jak ostatnio wyczytałem że ktoś przenosi Morrowinda na silnik Skyrima :P BTW Czy w oficjalnym changelogu OFW 4.75 jest "Poprawa stabilności systemu" ?:D |
Na PC. ;]
|
Cytat:
Ogólnie bym polował na jakiś pakiet MGS: GZ + PP, albo nawet kolekcjonerke (chociaż z tego co widziałem takowej na PC nie ma - tylko XBO oraz PS4). |
Jak cenisz naklejke na konsoli i pudelko w kolory MGS to bierz konsole , inaczej tylko wersje z PC nie ma sensu brac juz konsoli (sam nie wieze ze to napisalem) PC mozna zmapowac pod kontroler na ps3 i to bezprzewodowo ;)
|
Właśnie ta konsola z MGS'em średnio mnie się podoba szczerze mówiąc - już bardziej podchodzi mi ta z limitowanej Edycji Uncharted na PS4. Póki co budżet mały, poczekam aż wejdą jakieś pierwsze slimy PS4 a gry używane potanieją. To mój przepis na przyszłość mojego konsolowego grania :P
|
Wyszedł Rebug 4.75.3 ,dodany spoofer 4.76 w Rebug Toolbox .
MGS wygląda dobrze na ps3 ,ogólnie gra bardzo dobra i warta wydanego grosza .Wciąga jak Uncharted ,a to dobry omen :D |
witam. Nie wiem, czy w odpowiednim dziale piszę. Jeśli nie to z góry przepraszam. Mam problem dotyczący Rebug 4.75. Miałem wcześniej 4.70. Zaktualizowałem, bo syn dostał Disney Infinity 3.0 a ona niestety wymagała najnowszego oprogramowania. Pobrałem nowego Rebug. Wszystko się zaktualizowało - przynajmniej tak myślałem, dopóki nie włączyłem multimana i nie mogłem odpalić żadnej gry z dysku. Gdy zobaczyłem w ustawieniach systemu, to okazało się, że nie mam Rebuga, tylko normalny system 4.75. Co teraz? coś źle zrobiłem?
|
Czy płyta była w napędzie podczas aktualizacji?
|
tak.Ta oryginalna Disney .
|
To po CFW ,zainstalował się z płyty OFW ,zawsze wyłączamy neta i wyciągamy płytę podczas aktualizacji .
|
Zawsze gdy jest flaga QA zamiast CEX.
Ale z tego co kojarzę to Rebug nullował update z płyty. Czy to może dopiero było właśnie od 4.75? @Pumik Widzę dwa możliwe scenariusze: albo pobrałeś i zainstalowałeś OFW myśląc że jest to CFW (dlatego nie pobiera się CFW nie wiadomo skąd i zawsze sprawdza ich sumy kontrolne z podanymi przez autorów). Albo miałeś ustawioną flagę QA i update manager zignorował update z USB/HDD i wgrał ten z płyty, czyli OFW. Ewentualnie masz włączony spoof, ale to domyślnie jest zawsze wyłączone. W ogóle masz coś takiego jak Package Manager skąd instaluje się paczki PKG i Debug w opcjach? Jak nie to masz na pewno inny fw niż Rebug i prawdopodobnie właśnie OFW. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:58. |