Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [PS3] Custom Firmware (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-custom-firmware-87638/)

arcade 14.02.2011 23:12

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1145503)
Co się tak stresujecie, jak okaże się że zRSODowaliście konsolę to dongle, kalkulator, telefon lub PSP i do trybu serwisowego - i po krzyku. Jeśli ubijecie na amen to cóż, pech bo na OFW to samo mogło się przydarzyć (są jakieś problemy z odznaczaniem bad bloków; ponoć).

Spoko niema stresu zawsze flash-a można prze-lutować czyż nie.:spoko:

emer74 14.02.2011 23:18

Ja polecam CFW 3.55 Kmeaw + Multiman 1.15.05 + Ebootfix , jeżeli macie dość czarnych ekranów użyjcie ebootfixa - 100% skuteczność. Kilka minut zabawy z ebootfixem (czytać dokładnie instrukcję !) i będziecie mieć backupy odpalane z poziomu XMB , nie trzeba wtedy uruchamiać żadnego managera, czyli szybciej , prościej i wygodniej.

dolores 14.02.2011 23:28

Cytat:

Napisany przez prezydent (Post 1145289)
Ja miałem podobnie. W moim przypadku w czasie uruchamiania apikacji wystarczy kliknąć Eject na konsoli i aplikacja uruchamia się dalej.

Działa!!! Bardzo dziękuje! I pozdrawiam- bardzo pożyteczne forum :)

szczuru 15.02.2011 00:53

Jeśli masz 3.55 Kmeaw to daruj sobie Lv2 Patcher ;) (tzn jest przydatny ale do inny rzeczy :P) Zainstaluj Gaia Manager 2.06 (tylko najpierw usuń starą) i będzie śmigać bez używania LV2 Patchera.

frog 15.02.2011 06:57

emer kmeawa i multi 1.15.05 uzywam ale ebootfixa nie znaju.. Co on robi ??

EDIT :
No ja juz tez polaczony z PSN ;> Obeszlo sie bez instalowania innych CFW ;)

radrey 15.02.2011 10:43

EDIT :
No ja juz tez polaczony z PSN ;> Obeszlo sie bez instalowania innych CFW ;)[/QUOTE]

A orientujesz się może czy zadziała na waninkoko?

frog 15.02.2011 15:16

raczej tak. Powinno dzialac na kazdym CFW. Nie ma wplywu na to jaki CFW masz.

roxman 15.02.2011 16:05

@frog a jakis opisik walniesz jak zrobic psn

frog 15.02.2011 17:01

A walne ;P

Sposob na polaczenie sie z PSN by FROG ! ;>
1.Sciagamy specjalnie przygotowana przez ujka Froga paczuszke File name: Fuck PSN by FROG.rar File size: 2.31 MB
2.Wrzucamy na pendka plik dev_blind.pkg i jesli nie mamy nic do FTP to rowniez blackb0x_v1.2-3.55.pkg i instalujemy oba poprzez Install Packages w XMB.
3.Uruchamiamy Dev_blinda i wciskamy TAK gdy zapyta czy zamountowac flasha. Program wyjdzie do XMB i uruchamiamy cos do FTP (multimana lub wczesniej wspomniany blackboxFTP 1.2.
4.Laczymy sie z PC do naszej konsoli poprzez FTP (np. Total Commanderem) i w katalogu /dev_blind/data/cert szukamy plik CA24.cer i zmieniamy mu nazwe na CA24.cer.bak. Poczym kopiujemy plik CA24.cer z paczki do tego katalogu (/dev_blind/data/cert).
5.Rozlaczamy sie z FTP i ustawiamy w ustawieniach sieciowych konsoli DNSY. Jako pierwszy DNS wpisujemy IP naszego komputera a jako drugi DNS taki z jakiego korzystamy na stale czyli taki jak w routerze od naszego ISP.
6.Po tym wszystkim robimy restart konsoli.
7.Uruchamiamy na kompie PS3DNS.exe ktory zapyta nas o potwierdzenie naszego IP i do tego uruchamiamy fuckPsn.exe.
8.Gdy obie aplikacje sa uruchomione mozemy juz WPISAC SIE do PSN w XMB i cieszyc sie z powrotu ONLINE na naszej PS3 ! ;>

tgazda 15.02.2011 20:57

Witam

jestem narazie świeży w tym temacie (ale sie podciągnę) mam kilka pytać:

1) co mam zrobić zeby wgrac CFW na konsole z softem 3.56
2) jak zrobie aktualizację czy strace wszystkie dane z dysku
3) czy na softach działa PSN, dokłanie granie online na orginalych grach z B-raya

Z góry dzięki za odpowiedz

atomix 15.02.2011 21:32

Cytat:

Napisany przez tgazda (Post 1145720)
Witam

jestem narazie świeży w tym temacie (ale sie podciągnę) mam kilka pytać:

1) co mam zrobić zeby wgrac CFW na konsole z softem 3.56
2) jak zrobie aktualizację czy strace wszystkie dane z dysku
3) czy na softach działa PSN, dokłanie granie online na orginalych grach z B-raya

Z góry dzięki za odpowiedz

1.Jeżeli masz OFW 3.56 to nie ma możliwości (jak narazie) wgrania CFW
2.Nie nie stracisz żadnych danych ;)
3.Był jakiś sposób na wejscie do PSN na CFW 3.55 (nie testowałem tego) a granie online nie jest i nie bedzie możliwe

tgazda 15.02.2011 21:39

Cytat:

Napisany przez atomix (Post 1145724)
1.Jeżeli masz OFW 3.56 to nie ma możliwości (jak narazie) wgrania CFW
2.Nie nie stracisz żadnych danych ;)
3.Był jakiś sposób na wejscie do PSN na CFW 3.55 (nie testowałem tego) a granie online nie jest i nie bedzie możliwe

Dzięki za info . Czyli musze zsotac przy 3.56 bo granie online jest mi potrzebne

szczuru 15.02.2011 22:07

Cytat:

Spójrz na ostatni post Froga :] ;) Działa i PSS i PSN czyli granie online też :] (żeby nie było niedomówień - na 3.55 CFW)

atomix 16.02.2011 16:32

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1145733)
Spójrz na ostatni post Froga :] ;) Działa i PSS i PSN czyli granie online też :] (żeby nie było niedomówień - na 3.55 CFW)

Faktycznie nie zauważyłem.Hmm działa granie online ? W pełnej wersji tzn.na normalnych oficjalnych serwerach bez kombinacji itp ?

frog 16.02.2011 16:34

dziala bez kombinowania tak jak normlanie.

roxman 17.02.2011 06:26

Co wy na to ? nie korzystam z PSN od 3,41 a wczoraj otrzymałem maila od sony :)

Informacja dotycząca dostępu do PlayStation(R)Network oraz usługi Qriocity(TM).

Nieautoryzowane urządzenie umożliwiające obejście zabezpieczenia systemu PlayStation(R)3 zostało niedawno wydane przez hackerów do systemu PlayStation(R)3. Urządzenie to pozwala stosowanie niedozwolonych lub pirackich oprogramowań.

Zastosowanie tego typu urządzenia lub oprogramowania narusza "Umowę Licencyjną Oprogramowania Systemowego dla Systemu PlayStation(R)3" jak i "Warunki Korzystania z Usługi oraz Umowę z Użytkownikiem" w PlayStation(R)Network / Qriocity(TM), co jest Przepisem Wspólnotowego Kodeksu Postępowania.

Ponadto, kopiowanie lub w pirackie oprogramowanie stanowi naruszenie Międzynarodowych Praw Autorskich.

Urządzenie umożliwiające obejścia i / lub nieautoryzowane czy pirackie oprogramowanie, obecnie znajduje się w Twoim systemie PlayStation(R)3.

Niezwłocznie należy przerywać korzystanie ze wszystkich urządzeń umożliwiających obejścia zabezpieczeń i usunąć wszelkie nielegalne czy pirackie oprogramowanie z systemu PlayStation(R)3.

Nieprzestrzeganie powyższych zaleceń spowoduje na stałe zablokowanie dostępu do sieci PlayStation(R)Network i usług Qriocity(TM) za pośrednictwem systemu PlayStation(R)3.

frog 17.02.2011 06:40

A my na to ze :
Uwaga: Ten e-mail został wysłany automatycznie, więc nie będzie odzewu na odpowiedzi wysłane na ten adres.
Sony lojalnie uprzeda wszystkich zeby wrocili na JASNA STRONE MOCY bo jak nie to moze ich spotkac BAN.
Podno pierwsze bany juz polecialy.... Trzeba poczytac co tam ludzie mieli poinstalowane co dostali...

obibox 17.02.2011 08:44

ciekawe, wczoraj tez dostałem tego miala od Sony o czym podzieliłem się z użytkownikami pewnego forum konsolowego i co się okazuje tylko Ci dostali którzy rzeczywiście mieli albo dongla albo CFW. Tylko skąd oni wiedzą skoro loguje się codziennie na konsoli z 3.56 a ta druga z 3.41 + dongle leży sobie u brata niepodłączona do neta (kilka razy tylko była z donglem podłączona ale dawno temu)

radrey 17.02.2011 09:24

Mi również podesłali w dniu wczorajszym takiego maila...Podejrzewam że blefują. Niech się wypowie na forum ktoś kto korzysta tylko OFW i również otrzymał taką informację.

roxman 17.02.2011 16:10

hmm tylko że tutaj chyba są tylko ludzie z CFW hehe

M@X 17.02.2011 16:26

Nie tylko. Ja mejla nie dostalem.

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

frog 17.02.2011 17:11

Na necie pisza ludzie ze nawet ci co OFW maja tez dostali. A znow niektorzy co uzywaj CFW nie dostali. TAkze jakos to mieszanie i losowo poslali...

Berion 17.02.2011 20:46

Ja nie dostałem, ale też nie łączyłem się z PSN na lewo.

Sądzę, że Sony to na chybił trafił wysyła... :P

frog 17.02.2011 20:48

Dobra kto pierwszy znow polaczy sie z PSN na LEWO ? Meldowac jak sukces ;>

Berion 17.02.2011 21:08

Pytanie w stylu: kto pierwszy położy głowę na tory kolejowe lub kto pierwszy pójdzie na stadion Legii i krzyknie Polonia mistrzem Polski. :P

frog 18.02.2011 06:50

No cos w ten desen ;) Ale mnie juz tam dawno wrozyles Baning i jakos sie uchowalem ;P No ale tera juz sie nie wychlam jako pierwszy ;) Zakupy w PSS sobie zrobilem ostatnio takze na upartego moga zamykac PSN ;P Za multi bede tesknil jak wyjdzie Uncharted 3 :(
Sony wypuscilo nowy regulaminek do zaakceptowania jesli ktos chce sie polaczyc do PSN... Chca miec wszystko ladnie przygotowane przed BAN FALA. No ciekaw jestem jak im to bedzie zgrabnie wychodzic wylapywanie lewych konsol....

frog 18.02.2011 08:52

Ale co tam PSN. Chyba tworzy nam sie ALTERNATYWA ;>
http://www.pskinect.com/

roxman 18.02.2011 18:09

a możesz w skrócie opisać co tam zapodają bo po "francusku" mi jakoś nie idzie :) rozumiem piąte przez dziesiąte

mig25 18.02.2011 20:29

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1146048)
Ja nie dostałem, ale też nie łączyłem się z PSN na lewo.

Sądzę, że Sony to na chybił trafił wysyła... :P

Ja dostałem , a moi dwaj kumple,którzy nie mieli nic wspólnego z backupami nie dostali. Myślę ,ze to jednak nie przypadek.

kolo333 18.02.2011 22:40

Bany juz polecialy, ale jest sposob na odbanowanie podobno. :spoko:

Smartek 18.02.2011 23:01

Cytat:

Napisany przez kolo333 (Post 1146264)
Bany juz polecialy, ale jest sposob na odbanowanie podobno. :spoko:

Jest, ale musisz znać ID "zdrowej" konsoli.

Berion 19.02.2011 09:24

Jak na razie te bany to miejskie legendy. Nikt nie dostał bana z powodu dongli/CFW. Bany, które ludzie podostawali były za Call of Duty.

sonic01 19.02.2011 10:02

A ja nie dostałem takiego maila ale nie miałem i nie mam żadnego dongla ani cfw więc skoro dostali ci co coś z w/w mieli w konsoli to coś w tym chyba jest.
Cytat:

Jak na razie te bany to miejskie legendy. Nikt nie dostał bana z powodu dongli/CFW. Bany, które ludzie podostawali były za Call of Duty.
A za co te bany były za Call of Duty ?

Smartek 19.02.2011 12:42

Czy istnieje na chwilę obecną jakikolwiek sposób odpalenia kopii zapasowych na 3.56 (downgrade do 3.55 -> CFW)?

frog 19.02.2011 13:50

@Berion to jak zalogowales juz dla testa sie ? ;)
Smartek masz 3.56=Jedziesz na orginalach.

Yyy, nie wiecie gdzie znajde te ID konsoli o ktorych wspomnial smart ? To ten nr na bialej naklejce z tylu ? Bo akurat bede mial dwie konsole w domu do zrobienia toby se czlowiek zrobil zapas ID wrazie W heh ;D;>

arcade 19.02.2011 15:18

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1146390)
Smartek masz 3.56=Jedziesz na orginalach.

Yyy, nie wiecie gdzie znajde te ID konsoli o ktorych wspomnial smart ? To ten nr na bialej naklejce z tylu ? Bo akurat bede mial dwie konsole w domu do zrobienia toby se czlowiek zrobil zapas ID wrazie W heh ;D;>

Kiedys był taki programik do zmiany id konsoli poszukaj ,a drugie laptop do reki Wardriving zainstalowany spacerek po osiedlu i pare ID załapiesz .

Lub.> //nożyczki B
  • //nożyczki B
  • //nożyczki B
  • studiujesz to co wyzej jak to opanujesz ,stawiasz wirtual server i to ty decydujesz komu bana dac i wybierasz sobie jakie id ci pasuje i od kogo.

Berion 19.02.2011 15:49

@arcade
Zdajesz sobie sprawę, że to się tyczy sieci WiFi? Aby podsłuchać czyjąś komunikację z PSN nie tylko musisz się włamać do jego sieci (zakładając, że w ogóle ofiara WiFi używa - no i kto ustawią jeszcze WEP? ;]), ale i podstawić mu siebie w jego DNS.
Linki usunąłem, ponieważ łamią prawo polskie. Sorry.

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1146390)

Nie ponieważ nie chce mi się podmieniać "rejestru". Mam tam wpisaną aktywną kartę i prawdziwe dane logowania. Niepotrzebne ryzyko.

Cytat:

Nie, to jest numer seryjny konsoli. ID konsoli jest w dowolnym save'ie który zrobisz na tej konsoli, której ID chcesz odczytać a jak jest generowany to nie wiadomo. Trochę to dziwne (dlaczego sam numer seryjny nie wystarczy?).

Jak zmienić ID konsoli to nie wiadomo na razie. W sensie na stałe, fizycznie.

Można manipulować numerami użytkowników i ich identyfikatorami (identyfikator konta na konsoli i identyfikator konta na PSN).

Cytat:

Czy istnieje na chwilę obecną jakikolwiek sposób odpalenia kopii zapasowych na 3.56 (downgrade do 3.55 -> CFW)?
Nie ma CFW 3.56 bo nie jest do niczego potrzebny (ja wiem, niektórym do PSN, ale generalnie rzecz biorąc szkoda na to czasu - każdy fw trzeba przecież przetestować i mieć czas na dalszy research, a przecież jest jeszcze naprawdę całe mnóstwo rzeczy które trzeba wyłączyć lub odzyskać nad nimi kontrolę ;])

Ja się godzę z takim podziałem: lewy soft = brak PSN.

Naprawdę, spróbujcie się wcielić w rolę nawet tak nielubianej korporacji jak Sony i zastanowić się czy nie psułoby im to biznesu (cheatowanie online = niechęć deweloperów do inwestowania i utrzymywania serwerów, "lada dzień" pewnie obejdą NPDRM, a więc darmowe gry z PSN = niechęć dewelopera do wydawania czegokolwiek (na PSN deweloper płaci też za utrzymywanie gry w ofercie sklepu)).

Smartek 19.02.2011 16:01

To, że nie ma CFW 3.56 to wiem, ale czy istnieje jakikolwiek sposób na downgrade? :-)
Kumpel trafił ze sklepu 3.56...

Berion 19.02.2011 16:03

Nie, przy obecnych LV1/2 Diag kolega zostanie w trybie serwisowym bez możliwości powrotu do "trybu normalnego", więc nawet niech nie próbuje i czeka cierpliwie aż wyjdą pierwsze gry wymagające wyższego fw - wtedy pewnie komuś zacznie zależeć na nowszym CFW. ;)

arcade 19.02.2011 16:06

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1146409)
@arcade
Zdajesz sobie sprawę, że to się tyczy sieci WiFi? Aby podsłuchać czyjąś komunikację z PSN nie tylko musisz się włamać do jego sieci (zakładając, że w ogóle ofiara WiFi używa - no i kto ustawią jeszcze WEP? ;]), ale i podstawić mu siebie w jego DNS.
Linki usunąłem, ponieważ łamią prawo polskie. Sorry.

Aircrack-ng nie łamie żadnego prawa chyba ze twoje prywatne prawo.
Dziś już nie potrzeba łamać czyjegoś WEP,WPA,WPA2 jeśli byś temat znał to byś wiedział większość ludzi zna tylko jedno aircrack i bruteforce metoda.
łamanie to ogólnikowa wiedza są inne sposoby.

Chyba Idg.PL to piracka strona?>http://www.idg.pl/ftp/linux_2882/Aircrackng.10.rc3.html

Pozostałe tollsy słuza do symulacji rojterów serwerów itd. a to zadna tajemnica tylko niewiedza i nie jest zabronione testowanie swojej sieci.

I nie wkurzaj się jeśli jest coś co nie mieści ci się w głowie, jesteś o pykany w każdym temacie na poziomie ogólnym to fakt ale to nie czyni cię expert-em.

Ja tez nie jestem nim.
przywróć linki. Wodzu.

No Własnie o to mi chodziło "snifing=trzepanie i wyciąganie wszystkiego z sieci " i to właśnie robi $ony i jeszcze chce żebyśmy się zgodzili na to i podpisali pod tym i dali im zgodę na dostęp do naszej prywatności Frajerzy są wszyscy co zaakceptowali ten nowy regulamin.

No tak ale usser da się zawsze wyruchać
Nie wiempo co skakał W. przez płot na jakiego grzyba walczył o wolność jak teraz godzą się osoby to zatwierdzające o jeszcze gorszy byt niż w korei-północnej

Obudźcie się głąby zatwierdzając nowy regulamin godzisz się ze mają dostęp do twoich zdjęć filmów danych itd.
I nie bądźcie zdziwieni jak za parę dni dostaniesz reklamę nowego kredytu czy zakup wczasów jeśli znają kazdy szczegół o twojej sytuacji finansowej,i twojej rodzinie.

Berion 19.02.2011 16:41

Nie wkurzam się - człowiek uczy się całe życie i ja to zawsze dzielnie przyjmuję na klatę. ;]

Nadal uważam, że jest to nielegalne. Come on, to przecież sniffing.

//kopię postu mam. ;]

arcade 19.02.2011 17:40

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1146425)
Nie wkurzam się - człowiek uczy się całe życie i ja to zawsze dzielnie przyjmuję na klatę. ;]

Nadal uważam, że jest to nielegalne. Come on, to przecież sniffing.

//kopię postu mam. ;]

Masz rację kto ma rację stawia piwo i kolację.

Roz*******ą im cały ten psn za te nowe postanowienia mało tego będzie wy-banowany cały ten sprzęt tej firmy. k***aco lodówkę mam samsung no przecież to nie kompatybilne z postanowieniem nowego regulaminu.:fiu:
Jeśli w czarnuli załączysz opcje UPNP to łączy się z wszystkim w twojej sieci a więc z każdym sprzętem który jest podpięty do twojej sieci więc gdzie sprzedają kompatybilne lodówki .
Takie lobby cza niszczyć swego czasu sprzedawali CD-R z rotkitem była afera do dziś wiszą kasę nie jednemu .

Berion 19.02.2011 18:06

CD-ROM, a konkretnie CD-Audio. CD-R zwykle są czyste. ;]

- - -

Czy niszczyć to nie wiem, na pewno krytykować i upubliczniać wszelkie orwellowskie zapędy. MS robi to samo tylko o tym się nie mówi (konsola nie złamana - powiedzmy - to i jednoznacznych dowodów brak). Nintendo święte też pewnie nie jest.

Naszła mnie taka refleksja, że konsole przestały już być prostymi "komputerami do gier". Toczy je teraz ten sam rak. Zaczynają się pojawiać niepokojące opinie na temat używanych gier, jak nigdy dotąd agresywna akcja PR (i na przykładzie GH/F0 nie tylko PR) przeciw scenie, absurdalne obostrzenia w treści licencji, wpychane na siłę DRM w co tylko można (przy poklasku trójcy 3rd party - Activision/EA/Ubisoft), pierwsze opinie deweloperów co do zbyt długiego czasu gry (skoro gry mają być o połowę krótsze to ja proszę o połowę mniejszą cenę...). Wszystkie te aspekty, skumulowane, prowadzą tylko do wzrostu piractwa i oporu przeciw takim praktykom. Z drugiej "strony barykady" z kolei do jeszcze większego nakładu pracy na zabezpieczenia, ubijanie rynku wtórnego (to się już dzieje! - vide vouchery, vip kody itd.) i utrudnianie życia zwykłym użytkownikom konsol (komputerów też). Koło się zamyka.

Nic dobrego z tego nie wyniknie i osobiście skłaniam się ku teorii, że doprowadzi to do załamania rynku - jak kiedyś, jeszcze przed moimi narodzinami.

Już teraz gry tracą na jakości. Niska wartość merytoryczna, nacisk na akcję/wybuchy/strzelanie itd. - przecież nie można postawić przeciętnego Kowalskiego przed jakąś zagadką, a już nie daj Bóg miły, taką która wymaga przeczytania czegoś co ma więcej niż dwa zdania (zdania wielokrotnie złożone się nie klasyfikują: brak kompatybilności z ich dev_brain :P), poszukania jakiejś wskazówki lub zwykłego pomyślenia nad czymś. Oczywiście są jeszcze wyjątki, ale potem trzeba zrobić długą i wolną animację, aby kretyn jeden z drugim wiedzieli, że właśnie to te drzwi się otworzyły. Mnóstwo bugów, które w większości są wyłapywane w testach funkcjonalnych, a których deweloper nie zdąża lub nie chce naprawić... etc. etc. Odnoszę wrażenie, że niedługo nie będzie w co grać. Pozostanie "sieczka fejsbukowa", sellery-tasiemce do multi aka Call of Duty i niskobudżetowe, niedopracowane tytuły. Armageddon Wam bracia przepowiadam. Jak tu stoję! ;)

mariner7 19.02.2011 18:41

Witam ,
otóż mam ten sam problem co kol.@dolores (strona 19).
Ktoś wtedy mu napisał żeby w czasie uruchamiania programu nacisnąć na konsoli "eject"
U mnie ten trick nie działa i dalej jest ciemny ekran.
Może ktoś wie jak te programy inaczej uruchomić?

kolo333 19.02.2011 19:34

Jaka aplikacje probujesz uruchomic? Probowales sformatowac HDD?

jacekbuszka 19.02.2011 20:05

Help

Cześć ludki,
Sorry że tak otwarcie ale probowałem ten wątek przekopać od podstaw i stwierdzam że mam taki bigos w głowie że boje sie sam dotykać czegokolwiek.
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć jaki CFW i jakie pkg dograc co by na grubasie 80gb odpalać "kopie zapasowe" ;).. Wiem że to pytanie na granicy, ale mam nadzieje ze mimo wszystko post nie poleci do kosza..
Plis :spoko:

frog 19.02.2011 20:17

CFW KMEAW i pkg z multimanem 1.15.05 i nic ci wiecej nie potrzeba ;> Tera googluj ;>

mariner7 19.02.2011 20:36

Dysk formatowałem już kilka razy.Wszystko instaluje się jak trzeba.
Chciałem uruchomić jakiegoś menadżera ftp żeby chociaż jedną grę wrzucić na dysk w konsoli i spróbować ją uruchomić.
Próbowałem blackb0x FTP v1.2,OpenPS3FTP,Rogero czy multimana.Ale jak już pisałem przy uruchomieniu robi się ciemny ekran.
Dlaczego, jak dysk podłącze do komputera to winda go nie widzi podobno też ma format fat32.Dopiero w partition manadżerze było widać ten dysk ale format niewiadomy.
Jak sformatowałem ten dysk w windzie to po włożeniu go do konsoli i tak chciała go sformatować.Czemu tak jest?

frog 19.02.2011 20:42

dlatego ze ps3 ma swoj format i musi sformatowac po swojemu.

mariner7 19.02.2011 20:49

Dzięki frog za wyjaśnienie!!
Ja myślałem że jak fat32 to będzie można coś podejrzeć w windowsie.

frog 19.02.2011 20:53

Podobno jest sposob na polaczenie z PSN z uniknieciem BANA :> 3znajomych od znajomego naparza tym sposobem dalej online i banu narazie nie widac.

Cytat:

here is some info I found:

YOU CAN COMPLETELY REMOVE YOUR CONSOLE ID AND SIGN IN.

To do this simply leave second value blank not tested on a banned ps3 yet but it should work+you can hide your console id which can prevent you from getting banned.

First do the PSN Bypass Method: In charles there is a request for a file called auth what it contains is your username, password and console id.

This is what the request file looks like:

x's are just me protecting my info

type=0&
serviceid=IV0001-xxxxxxxxx_00&
loginid=xxxxxxxxxxxx%40yahoo.com&
password=xxxxxxxxxxxxxxx&
first=true&
consoleid=0000000xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx00000000 000000000000000000000000

To get your console id have Charles running with the ssl and all that stuff

Sign in and on charles you will see two new files

Click on https://auth.np.ac.playstation.net

Then /nav

And lastly auth

When you click auth, info should appear on the right click request and you should see your console id to copy it right click on auth and save request then open it and look for consoleid=0000000xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx00000000 000000000000000000000000

That's your console id to change it go to tools, rewrite and if you have it set up you should already see the stuff to edit the header so click on PS3 3.55 then you should see 2 boxes.

On the bottom box, click add, then where it says type make it body. make sure only request is selected. make the first value is your console id, example the first value would be consoleid=0000000123456789012345678901234500000000 000000000000000000000000

And the second on is the one you want it changed to and where it says "where" make sure request is only selected.

Example of the second value is consoleid=0000000987654321098765432109876500000000 000000000000000000000000

You can only change it to a valid console id, cannot be random or just left blank.

Apparently Sony bans the console ID and if you use charles and send a black console ID you can still sign in and since the console ID doesn't go to sony because you send a blank value they can't ban your number, also some people tried this that were banned from black ops and they were able to play again because thats how black ops had banned was by the console ID but I don't know if this works.. maybe someone that is already banned should try this and post their results.

jacekbuszka 19.02.2011 21:01

Frogu - czy jak pojde za tym watkiem
psforum.pl/artykuly-f25/instalacja-cfw-kmeaw-no-bricking-backups-psn-854.html
bedzie sukces ?
Konsola do zrobienia to fat CEH-L04
Sciagac pre-patched czy samemu pacznąć wg instrukcji ?
Dzieki

frog 19.02.2011 21:09

wejdz na forum dvhk w dzial KONSOLE i tam temat o odpalniu gier. W 1 poscie napisalem ladnie jak zainstalowac CFW i wszystko co potrzebne tam jest ;>

kolo333 19.02.2011 21:09

Smialo mozesz sciagac. Nie ma problemu.

jacekbuszka 19.02.2011 21:20

znalazłem twój post z prepatched CFW. Dzieki, ide kombinowac na grubasie

arcade 19.02.2011 23:59

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1146476)
Podobno jest sposob na polaczenie z PSN z uniknieciem BANA :> 3znajomych od znajomego naparza tym sposobem dalej online i banu narazie nie widac.

No własnie $ony jest cieniuskie w zabezpieczeniu własnej sieci i spokojnie im ją rozwalą .
A drugi fakt to ze całe te SDK nie nalezy do nich tylko do Mercury System i to jest wsparcie techniczne.:spoko:

News

Life's NOT good for Sony right now. LG Electronics wants the U.S. International Trade Commission to bar the import of the PlayStation 3 into the United States, according to a complaint.

jacekbuszka 20.02.2011 00:07

CFW on board

Frogu instalnałem wg twojego tutoriala CFW by frogu 3.55 i Multiman 1.15 by FROG.
2 pytania - jak wchodze w pierwszą nowa powstała opcje dostaje błąd 800288f14.
Multimanem próbowałem 1 gre zgrac na wew. hdd, stanelo na 99% i powiesiło.
Czy multimanem można odpalać gdy z HDD podpietego na USB ?
Czy tylko te ktore wkopiuje na wew. HDD konsoli ?

Dzieki z gory za odpowiedz

arcade 20.02.2011 00:10

Cytat:

Napisany przez jacekbuszka (Post 1146509)
Frogu instalnałem wg twojego tutoriala CFW by frogu 3.55 i Multiman 1.15 by FROG.
2 pytania - jak wchodze w pierwszą nowa powstała opcje dostaje błąd 800288f14.
Multimanem próbowałem 1 gre zgrac na wew. hdd, stanelo na 99% i powiesiło.
Czy multimanem można odpalać gdy z HDD podpietego na USB ?
Czy tylko te ktore wkopiuje na wew. HDD konsoli ?

Dzieki z gory za odpowiedz

Siemanko miało być bez piractwa na tym forum twoje IP juz mamy !
Zadawaj pytania techniczne nie jak piracic.

jacekbuszka 20.02.2011 00:16

łat ?
Biore dowolna z moich gier i wgrywam na wew. hdd.
To chyba nie piractwo.
Multiman juz na kolejnym moim oryginale wylozyl sie na opcji backup.
na 99% staje i klops. To normalne ??

frog 20.02.2011 00:27

jak masz gry na ZEW dysku to musza byc w katalogu GAMEZ. Ale nie wszystkie dzialaja zew. dysku.

jacekbuszka 20.02.2011 00:30

oki, rano powalcze ze zrzucaniem reszty moich bd na hdd. killzone 2 widze mimo ze na 99% backupowania stanal odpalił sie z wew.hdd.
Ale inferno nie dało rady.

Smartek 20.02.2011 11:20

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1146515)
jak masz gry na ZEW dysku to musza byc w katalogu GAMEZ. Ale nie wszystkie dzialaja zew. dysku.

A niektóre działają tylko na zewnętrznym, np. GTA IV Complete Edition :-).

Diabolique 20.02.2011 15:05

pytanie do wszechwiedzacych :)
podobno OFW 3.56 pozostaje i pozostanie nieugiete. a tym samym nie mozemy liczyc na CFW tej wersji.
to znaczy, ze sony znowu zagieło homebrew'owiczów i kupujac teraz konsole z softem 3.56 jestesmy na przegranej pozycji?
to o tyle dziwne bo czytalem o keyach bla bla bla i ze ponowne zabezpieczenie konsoli wymusiloby zmiane w hardwarze. co przeciez nie jest mozliwe.
a tu ciach OFW 3.56 i wszyscy zagieci?

Smartek 20.02.2011 15:53

To raczej wola Custom Makerów, bo 3.56 był złamany w dzień jego wypuszczenia przez Sony. Moim zdaniem chcą, żeby kopie dało się odpalać na 3.55 i nie drażnić Sony kolejnymi CFW, bo to będzie powodowało wypuszczanie nowych OFW. Jest jeszcze sporo do zrobienia z menedżerami, payloadami i OtherOS. Granie online prędzej czy później i tak umrze, ale nie można mieć wszystkiego.

Diabolique 20.02.2011 16:01

tak ale co dalej. co w momencie gdy w magazynach i sklepach beda konsole z OFW wyzszym niz 3.55? powrot do JB?

frog 20.02.2011 16:21

a jak chcesz powrocic z softuwyzeszego niz 3.55 to JB ? Nie da sie downgradowac 3.56. Siopaki od CFW koncentruja sie teraz na LINUXIE a nie kolejnym CFW bo to bardziej przyszlosciowy kierunek...

Smartek 20.02.2011 16:27

I raczej będą dążyć do wypuszczania downgraderów wyższych OFW do 3.55 niż do tworzenia CFW na bazie nowych OFW. Ale póki co jest tak, jak pisze frog - skupiają się na Linuksie. Ciekawe czy uda się kiedyś na nim odpalić w pełni działającego XBMC...

Berion 20.02.2011 17:27

Bzdurzycie. ;]

Ci co mają 3.56 po prostu muszą poczekać. Można zrobić CFW 3.56 (downgradery są zbędne), ale po co (i co? homebrew znów trzeba będzie podpisywać dla 3.56? A za tydzień kolejne OFW?)? Już zresztą w którymś wcześniejszym poście napisałem jak to jest.

Uważam, że CFW pójdzie w stronę MFW i własnej customizacji.

A co do Linuksa - każdy robi to co uważa za potrzebne. Graf bada LV1 i jest to moim zdaniem arcy ważna rzecz, F0 zajmują się Linuksem, są chłopaki od Rebuga i też myślę, że za jakiś czas ten projekt scali się z MFW, są ludzie zajmujący się OBM, emulatorami itd. Tego co mi brakuje to *porządny* manager plików (FM + FTP Server + obsługa skryptów + ładne GUI a nie takie jak z DOSa).

Nie zapominajmy, że to są dopiero początki! 4 miesiące to bardzo mało.

chris996 21.02.2011 18:49

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1146631)
Nie zapominajmy, że to są dopiero początki! 4 miesiące to bardzo mało.

Należy też napisać, że niewiele jest osób z odpowiednią wiedzą, które pracują przy złamaniu konsoli i piszą do niej software. Do tego Sony wkłada swoje trzy grosze i utrudnia im pracę. Także na efekty siłą rzeczy musimy poczekać.

sonic01 21.02.2011 23:10

A tak sobie marzę że za jakiś czas opracują dajmy na to takiego FMCB w wersji na PS 3. A moze Swap Magic dla PS 3 ?
No co ? Pomarzyć chyba mozna ?

kolo333 21.02.2011 23:14

k***a
Przeciez to jest w ogole nieprzydatne. Masz teraz wszystko czego potrzeba.

sonic01 22.02.2011 13:22

Cytat:

Napisany przez kolo333 (Post 1147018)
k***a
Przeciez to jest w ogole nieprzydatne. Masz teraz wszystko czego potrzeba.

E tam, za dużo z tym kombinowania, a za chwilę pewnie będą gry wymagające nowszego OFW i na CFW się nie da w nie pograć i znowu się zacznie praca nad nowym CFW i tak w kółko.
Moim zdaniem taki FMCB albo Swap Magic dla PS 3 byłby super rozwiązaniem oczywiście gdyby działało to tak jak na PS2.

Berion 22.02.2011 19:39

Łudził się ktoś, że będzie inaczej? Płyta bootowalna jak i coś na kształt FMCB nie jest możliwe na PS3. ;]

sonic01 22.02.2011 21:18

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1147206)
Łudził się ktoś, że będzie inaczej? Płyta bootowalna jak i coś na kształt FMCB nie jest możliwe na PS3. ;]

Czy na pewno ? A dlaczego jeśli możesz uchylić rąbka tajemnicy ?

Iskander 22.02.2011 21:56

A są karty pamięci do PS3? Nie mówię o kartach flash(i exploitach TIFF).
Jest opcja OSD Update? PS3 nie ma nawet typowego OSD, tylko system operacyjny.

A co do bootowalnych płyt, jak chcesz podmieniać płyty? No i kwestia czujników(o ile takie są, bo wątpie, aby komuś chciało się tego szukać skoro są łatwiejsze i nie inwazyjne metody).

Teraz trzeba złamać NPDRM, dowiedzieć się czegoś o LV1, dopracować Linuksa, a nie bawić się w dalsze exploitowanie. ;]

a propos - spoofer 3.56 od Rebuga ;]
http://psx-scene.com/forums/f6/team-...spoofer-81592/

i emulator N64
http://psx-scene.com/forums/f6/n64-e...st-look-81605/

ethar 23.02.2011 19:02

Czytałeś temat z emulatorem N64? Widziałeś jak filmiki są nagrane? Jak dla mnie to nie jest coś czym warto się interesować... poza tym sami napisali że działa tylko na klawiaturze... Jak dla mnie jest to fake... bo na podstawie "takich" filmików mi ciężko cokolwiek innego stwierdzić, już moja 2 letnia komórka robi kręci lepsze filmiki niż "tamto coś"...

M@X 24.02.2011 00:48

Ktos dodal obsluge NTFS. Nic mnie to nie obchodzi, ale mogliby rownoczesnie dodac HFS+. Nie kazdy korzysta z okienek...

ethar 24.02.2011 02:09

Jednak większość... może się kiedyś doczekasz;)

Berion 24.02.2011 10:36

Wreszcie ktoś napisał biblioteki do obsługi fs. No to czekamy teraz na EXT3. Na HFS bym się nie łudził - no i co po tym Tobie M@X jak ty masz OFW? :P

M@X 24.02.2011 10:52

Mam 2 terabajtowe MyBooki z bibliotekami na HFS+, gdyby byla dodana obsluga tego systemu plikow oraz bibliotek iPhoto i iTunes to moglbym CFW rozwazyc. PS3 oczywiscie natywnie nie wspiera mojego iPoda, a infolinia Sony poleca mi zakup ich gownianej zabawki o nazwie "Walkman". Zenada...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

sonic01 24.02.2011 12:18

Znalazłem w sieci takie coś : "Jednocześnie w sieci pojawiły się już informacje o tym, że najnowszy firmware konsoli, wypuszczony kilkadziesiąt godzin temu update oznaczony numerem 3.56, już został złamany (przez hakera, który przygotował program umożliwiający podmianę oficjalnego firmware'u na "customowy"). To nigdy się nie skończy..."
Czy to prawda ?
Info pochodzi z http://gry.interia.pl/news/piractwo-...-afery,1589659

frog 24.02.2011 12:35

sonic stary news. poprostu maja klucze do "otworzenia" nowego updatu zaraz jak wyszedl. wiadome to bylo. Ale to nic specjalnie nie daje. TAkze bez napalania ;)

sonic01 24.02.2011 13:46

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1147535)
sonic stary news. poprostu maja klucze do "otworzenia" nowego updatu zaraz jak wyszedl. wiadome to bylo. Ale to nic specjalnie nie daje. TAkze bez napalania ;)

Dzięki za info, a napalać się nie napalam.

frog 24.02.2011 23:36

no loozno. Siopaki musza wymyslec sposob na tego rootkita sony. Bo klucze do rozszyfrowania kazdego updatu to beda mieli bez problema... bo maja nadrzedne masterkeye.

ethar 25.02.2011 00:01

"Sony poleca mi zakup ich gownianej zabawki o nazwie "Walkman"" Akurat ze sprzętem obcowałem, i gdybym miał wybierać jakiś przenośny odtwarzacz muzyczny to właśnie bym wybrał Walkman od Sony... :P

M@X 25.02.2011 00:12

Z iDrogi sie nie wraca i nigdy juz iPoda niczym nie zastapie ;-)...

A propos : http://www.ps3hax.net/2011/02/everya...#axzz1EvAsNp00

Na razie to trudne w obsludze ledwo dzialajace wynalazki, ale jesli bedzie dzialac w 100% i bedzie proste w obsłudze (wlacz-i-dziala) to iUzytkownikom moze sie toto spodobac ;-)...

chris996 25.02.2011 00:27

Czyli, że co? Będzie można grać w gry PS3 na telefonie?
I się zastanawiam jak to będzie działać na tak słabym konfigu iphona, ipada.

M@X 25.02.2011 09:05

Streaming?

Diabolique 25.02.2011 10:59

sam pomysl ok, ale iphon vs kilkudziesieciocalowy monitor/telewizor? malo praktyczne. wrecz meczace ;]

M@X 25.02.2011 11:21

Ale jesli mam stara 19calowa banke i musze siedziec w pewnej odleglosci od niej, to wole postawic iPada tuz przed soba...

Diabolique 25.02.2011 12:35

iPada tak, wtedy to rzeczywiscie ma sens.

gruszka89 26.02.2011 10:56

mam dość dziwny problem, upradowałem firmware z 3.41 na zrobiony w w PS3MFW Builder 3.55, wszystko śmiga elegancko prócz tego że nie mogę wrzucić savów na PS3, w ogóle nie ma w sekcji z savami pokazanych żadnych zewnętrznych pamięci(w zdjęciach, muzyce jest w tym czasie). Ktoś się spotkał z czymś takim? Ktoś wie jak naprawić?

Berion 27.02.2011 15:57

Wygląda na bug, pluginu do customizacji menu. Wgrać OFW, potem znów CFW, albo wgrać od kogoś te XMLe.

Z racji braku wsparcia dla Poke, polecałbym 3.55-Kmaew.

gruszka89 27.02.2011 16:27

Ok, dzięki. Który FW masz na myśli mówiąc o braku wsparcia dla Poke?

Diabolique 27.02.2011 18:08

pewnie wszystkie CFW oprocz tego od Kmaew.
jednak to tylko moj domysl :)

// to sie wzialem i pomylilem ;/

frog 27.02.2011 18:42

nie wszystkie ;)

gruszka89 27.02.2011 23:35

w PS3MFW Builder można cytuje: "Patch to add Peek&Poke system calls to LV2"

pikgsm 03.03.2011 10:40

Witam
Koledzy mam prośbe czy możecie mi napisać jaki CFW teraz najlepiej zainstalować?
Mam PS3 slim CECH-2504B v3.41 i JB Amazebreak

Soft oryginalny to 3.50 i zrobiony downgrage na 3.41

Pozdrawiam

szczuru 03.03.2011 12:31

Najpierw wgraj OFW 3.55 (oficjalny update), później CFW 3.55 kmeaw i tyle :]

frog 03.03.2011 14:33

Zapomniales dodac "Z Amazebreka zrobic breloczek" ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:39.