![]() |
A Ty Żabol co polecasz i dlaczego? Który CFW??
|
mi sie wydaje ze na tym sie skonczy bo jak w pelni juz zrobi tego softa kmeaw to na tym sie skonczy.zrobią go stabilniej (bez zwiech itd.):rotfl:
Jak narazie Soft od Kmeaw jest Najlepszy z tych 3 co wyszly(Wutagrza,wannikko,Kmeaw):D |
Jeśli na 3.41 zainstaluje CFW Kmaewa i nowe managery nie stracę moich na backupów na dysku? Co się dzieje z zainstalowanym homebrew, zostają w tej samej postaci?
|
Ehh ja mam ps3 CECHG03... Jak sie wgrywa tego Kmeaw?Bo mam tego od geohota i nie wiem czy jak zrobię upa czy się coś nie zbrickuje ;x tym bardziej ze mi recovery menu w ps3 nie działa...
|
>> http://www.ps3hax.net/2011/01/tutori...risk-of-brick/
Po za tym ludzie, czytajcie readme. Żadnego CFW poza Rebugiem (i jeszcze tam jakimś ;)) nie wgrywa się na 3.41. Należy też przeczytać co się w kolejności wgrywa (jakie patche/cfw na jakie). Inaczej jest 100% RSOD, płacz i zębów zgrzytanie. |
No to jak mam 3.55-jb to nic sie nie stanie jak wgram tego CFW Kmaewa?
|
Co to jest "3.55-jb"?
Przeczytaj tutorial do którego linka wkleiłem, jest tam opisane krok po kroku co należy zrobić. Jest tam mowa o patchowaniu oryg. paczki 3.55 i wgrywaniu CFW via USB. Czyli jeśli masz jakiś inny CFW to najbezpieczniej jest wgrać OFW 3.55 (z poziomu recovery) i dopiero potem CFW 3.55-Kmeaw (też z recovery). Ja jednak to odradzam - i tak nie wszystkie gry będą działać, a ryzyko ubicia konsoli zawsze jakieś jest. ;] Po za tym wielce prawdopodobne, że Sony zacznie niedługo banować za CFW. |
No właśnie w tym problem ze nie mogę wejść do recovery. Coś się kiedyś zwaliło i nie wiem czemu nie moge wejsc... 3.55-jb chodziło mi o tego od geohota.
|
Nie idź online z CFW. Istnieją zakazy podane.
Aby uniknąć piractwa, Sony planuje wykorzystać numery seryjne. Numer seryjny może być używany tylko z jednego dysku i pasujące tylko do 5 razy. niedawno to znalazlem na FaCEBOOK-U.przetłumaczone z ang.na polski translatorem. |
Z polskawego na polski: Sony może zbanować konto i/lub konsolę po numerze seryjnym (i/lub MAC adresie jej karty sieciowej).
Nie wystarczy się nie logować, trzeba albo zablokować ich domenę w routerze (konsola sama się łączy ;]) albo w ogóle nie podłączać konsoli do sieci. Po za tym wcale niewykluczone, że i tak gdzieś jest historia wgrywanego softu. Także ja myślę, że to jest w 100% wykrywalne teraz i w przyszłości. - - - @furiou Jeśli nie możesz wejść do recovery to spróbuj wgrać OFW 3.55 normalnie, czyli z poziomu XMB (ustawienia -> ustawienia systemowe -> aktualizacja oprogramowania -> przez USB). Raczej się nie da i raczej będziesz mieć potem problem z wgraniem innego CFW. Także najlepiej jakbyś wszedł w tryb serwisowy i z jego poziomu wgrał OFW 3.55, tyle że do tego potrzebny jest dongle i tracisz wszystkie dane na dysku (no chyba, że tylko się traci przy downgrade'dzie). |
Nie wiem czy będzie wykrywał 3.55 bo przecież mam taki wgrany z patchem od geohota. Jutro jakby co popróbuje coś tam.
|
Mając 3.41 mogę wrzucić OFW 3.55, potem według poradnika 3.55 od pana K i na końcu Gaia Backup Managera?
|
Tak.
Sprawy FW to jedno, a sprawy dodatkowych programów to drugie. Temat jest o CFW i tego się trzymajmy (wgrywając aplikacje na dysk, w przeciwieństwie do fw na nand, nie ma ryzyka uszkodzenia konsoli, a i nie ma też wiele wspólnego z zagadnieniem ofw/cfw). |
Sam nie wiem zostać na 3.41 Jailbreak"czy zainstalować CFW 3.55-Kmeaw .Co jest lepsze.
|
lepsze na chwile obecna napewno 3.41. 3.55 ma plus ze jestes online na te chwile.
|
Lepsze tzn. uruchomię więcej gier,chodzi oczywiście o kopie zapasowe.Ale czytałem że na CFW 3.55-Kmeaw nie trzeba kombinować z EBOOT.BIN.
|
Nie trzeba :P
|
Witam mam pytanie na temat instalacji Kmeaw mam wersje konsoli:CECHL04.
Mam zainstalowany oryginalny soft sony 3.55.wykrywa mi aktualizacje CFW KMEAW w XMB w trybie normalnym.i pytanie w jaki sposob jest bezpieczniej tego softa od Kmeaw zainstalowac czy z recovery czy XMB?.z góry THX Ps.Nic wczesniej nie mialem zainstalowanego cały czas lecialem na orginałach...., |
Ja po zainstalowaniu OFW 3.55 odpaliłem aktualizację na 3.55 Kmeaw z XMB.Wszystko poszło elegancko.:)
Army of Two 40th Day bez płyty wywala błąd trofeów,reszta działa idealnie. |
Mam CFW 3.55 Kmeaw i używam Gaia Managera 2.01 (wiem, że jest już dostępna 2.02, ale chyba nie ma to większego znaczenia?).
Wrzuciłem przez FTP na wewnętrzny dysk cały katalog o nazwie BS(tutaj cyferki) do folderu utworzonego przez Gaię przy pierwszym uruchomieniu. Przed odpaleniem gry uruchamiam patchera lv2, w przeciwnym razie Gaia nie chce się uruchomić. Gaia widzi nazwę gry "Tomb Raider Underworld", ale gdy chcę ją uruchomić wyskakuje błąd eboot.bin not found (tutaj jakieś cyferki). Uruchamianie poprawki uprawnień nie pomaga. Co oznacza ten błąd? Może problem leży w złym umiejscowieniu EBOOT.BINa? |
EBOOT powinienieś mieć w USRDIR. Uruchom LV2 Patchera, po tym odpal Fix Permissions po chwili zresetuj konsolę i sprawdź czy TR działa ;)
|
Hermes CFW 3.41 Version 1.0, Co nam to daje i czy warto instalować
|
:help:
Mam CFW kmeaw i Rogero Manager 7.9a.Grę wrzuciłem na pendrive do folderu GAMES jednak nie zostaje wykryta,próbowałem także z Gaia Managerem 2.04 (wersja GAMES) ale to nic nie dało. Co robię źle ? |
Folder GAMEZ Musi Być :] a w nim folder z grą.
Przykład: usb: /GAMEZ/LBP/PS3_GAME/ |
Elo mam pytanie, wybaczcie za total noob offtop, ale nie mam nic a nic pojecia o tych rzeczach, a im więcej czytam tematów na forach, tym mniej wiem tak naprawdę(wszędzie jest inaczej) A chcę znać odpowiedź na 3 proste pytania:
Da się przerobić PS3 na każdym sofcie? Da się przerobić PS3 na działające kopie zapasowe gier BEZ Jailbreaka i temu podobnych chipów USB? Da się odpalić grę bez płyty w napędzie? |
o ile się nie mylę, niestety tak
|
Konkret poproszę :)
|
Konkretami się nie interesowałem tylko ogólnie wyczytałem o tym, bo nie kradnę gier tylko kupuję.
|
Jak masz zamiar sugerować ze kradnę gry to sobie daruj, i jak wspomniałem, proszę o konkrety, wiec jeśli jest tutaj jakaś osoba która może odpowiedzieć KONKRETNIE na moje pytania to będę wdzięczny, pozdrawiam :)
|
kuras daje to ze nie musisz uzywac brejka bo jest to rozwiazane softowo ;P
@DantekKH 1.Da sie. 2.Da sie. 3.Nie ktore da sie nie ktore nie. |
pytanie mam do was :P
mam obecnie 3.55 geohot chce postawic Wutangrza, musze wrocic do org 3,55 czy jak ? bo nie moge znalezc info na ten temat |
Cytat:
Dokładna ścieżka wygląda tak /GAMEZ/WRC/PS3_GAME i PS3_UPDATE i jakiś mały pliczek :) (Gra to WRC) |
demek wroc do OFW 3.55 potem Wutangrza i na koniec GeoHota.
|
Po co to takie kombinacje? Kmeaw jest podejrzewam najlepszy na chwilę obecną.
Wystarczy wrzucić OFW 3.55, na to CFW 3.55 od Kmeawa "normalnie", jak nie łyknie to z Recovery Mode. Później wrzucić najnowszą Gaię Manager 2.04 i wtedy nie trzeba się bawić w żadne patchery, a jak coś nie działa to można spróbować odpalić przed odpaleniem Gai najnowszą wersję Fix Permissions. |
Cytat:
|
Cytat:
gt5 dziala ale sie juz zdazylo zawiesiic na zapisywaniu ;p |
Hm wytlumaczy mi ktos jak wgrac tego Kmeawa? Nie mam dostępu do recovery mode bo coś nie działa a mam tego softa od geohota wiec ma ktoś jakiś pomysł zęby wgrać go bez bricka?
|
Hermes CFW 3.41 Version 1.0 (BETA) instalować to czy pozostać na Hermes v4 Jailbreak
|
jesli przeszkadza ci podlaczony pod USB brejk to instaluj.
furiou robisz tak jak tu pisza ? http://community.eu.playstation.com/...e/td-p/6688371 |
Cytat:
Ja radze na razie poczekać chociaż ludzie co testowali mówią = CFW Hermes- 0 freeze http://www.gaforum.org/images/smilies/good.gif http://www.elotrolado.net/images/smi.../brindando.gif http://www.elotrolado.net/images/smi.../brindando.gif http://www.elotrolado.net/images/smi.../brindando.gif http://www.elotrolado.net/images/smi.../brindando.gif http://www.elotrolado.net/images/smi.../brindando.gif Hermes, Gracias http://www.elotrolado.net/images/smilies/smile.gif CFW 3.55 waninkoko - 10mins XMB freezes x8http://www.gaforum.org/images/smilies/cwm26.gif CFW 3.55 kmeaw - 5hrs XMB freezes x9 (Big Improvement but still crashes):sciana: Waninkoko's Cfw freeze a lot, usually after you exit a game among other things. Waninkoko's Cfw use syscall 6 & 7, same as PL3 dev payload PL3 famous for Random Xmb crashes.... PL3 Cfw + ingame PS Button = Russian Roulette |
Cytat:
Tak robię wszytko dokładnie tylko w tym problem ze mi się dziwnie ps3 włącza.Przy każdym uruchomieniu konsoli wiatrak chodzi jak przy fan teście... i przez to nie mogę wejść do recovery mode :/ wyglada to tak Klikam guzik Wiatrak chodzi na maxa przez 5-10s a dopiero później sie ps3 normalnie włącza. Czyli bez recovery mode nic nie zrobię?Chyba ze jest jakiś inny sposób żeby się tam dostać? |
Raczej nie ma innego sposobu i tak - bez wejścia do niego nic nie zrobisz, skoro przez zwykłą aktualizację nie chce Ci przejść.
Frog, wiesz może jak postępować, gdy gra wywala black screen? Widziałem w necie jakieś paczki .pkg do nich, ale jak się za to zabrać? Ze strukturą plików trzeba coś majstrować? Czy te patenty przechodzą czy mam się pożegnać z tymi kopiami, które chciałbym odpalać? |
pkg sa ale to raczej do softu np geohota, gdzie nie mozna uruchomic managerow bo nie ma peek and poke. I wtedy poprzez te pkg mozna uruchamiac gry prosto z XMB. Instalujesz pkg, potem przewaznie przegrywasz katalog USRDIR(poza plikiem eboot.bin) twojej gry w miejsce USRDIR gdzie sie zainstalowal PKG w konsoli. Np. w /GAMES/BLESxxx.
Ale chyba pojawia sie swiatelko w tunelu. Wyszly managery wykorzystujace syscall 36 (ten hermesowy) GAIA 2.05 i multiMAN 1.13.04 takze moze koniec ze zwiechami :> |
Uruchomić można tylko nic to nie da. ;]
|
No wiemy o co chodzi ;P
|
Mam pytanie czy trzeba jeszcze mieć płytę do bootowania gier przez manager? bo widzialem jeden filmik na youtube to koleś przez płytę grę botowal.
|
czy jest tutaj osoba, która była by w stanie mnie pokierować jak przerobić PS3?
|
@furiou bootowal gre ? Co przez to rozumisz?
@Warson a czy jestes w stanie wykonac odpowiedni przelew ? ;) |
Problem z wgraniem CFW 3.55 Kmeaw
Witam panowie
Jestem nowy na forum i mam taki problem z wgraniem CFW 3.55 od Kmeaw mianowicie, Konsolke mam z Playa fabrycznie miała soft 3.40 . zrobiłem aktualizacje do 3.55 z poziomu konsoli. Wczoraj chciałem zmienić soft na wyżej wspomniany CFW 3.55 Kmeaw . Tak wiec sformatowałem dysk zew na fat 32 i wrzuciłem aktualizacje z psx-scene do odpowiednich katalogów . Jednak problem jest w samej aktualizacji bo gdy się instaluje dochodzi do 28 % to nagle przeskakuje na 100 po czym gdy sprawdzam wersje softu pokazuje mi zwykle 3.55 nie "3.55 Kmeaw" tak więc przypuszczam że soft się nie wgrał i nie ma możliwości otworzenia katalogu /app_home/PS3_Game ponieważ wystepuje błąd 80028F14. Dodam jeszcze że z poziomu recovery jest taka sama sytuacja. Proszę o jakieś wskazówki z góry dziekuje i pozdrawiam:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam wszystkich forowiczów
Czytam cały watek i mam coraz wiekszy metlik w głowie Czy może ktoś dla laika napisać "duzymi literami" jak i skąd zainstalować CFW 3.55 od Kmeaw (pewnego bez niespodzianek) tak aby wszystko chodziło jak w szwajcarskim zegarku. Napomne fakt ze mam konsole w wersji Fat Z góry dziekuje za pomoc |
hehe :) no właśnie po 2 wgraniu zauważylem że wszysko jest ok :D poprostu do złego katalou wrzuciłem bootmanagery i mi ich nie wykrywało:) dzieki za odpowiedz ,już wszystko smiga jak ta lala:)
|
furiou z tego co wiem teraz jest tak na CFW ze niestety do wiekszosci jak nie do wszystkiego trzeba miec plytek w napedzie.
|
Cytat:
Oczywiście nie mam na myśli 1zł czy 5zł. ale napewno sumka myśle odpowiednia :) Jak coś to gg: 2843896 |
@Warson to byl joke ;) Zerknij w temacie o JAILBREAK na ostatnie posty. Napisalem mniej wiecej co i jak o wgraniu CFW.
|
Witam, na ferie biorę ps3 i chciałbym oczywiście wzbogacić cacko o CFW. Czytam ciągle wasze posty i jeśli chodzi o ten CFW zrozumiałem tyle :
1.Trzeba wgrać OFW 3.55 2.Na pendrive utwożyć folder PS3 a w nim UPTADE a w nim dać plik z CFW o nazweie PS3UPDAT.PUP 3.Odpalić konsole poprzez Recovery menu, włożyć PD i wgrać softa tak samo jak OFW z pendrive I to tyle ? nie widzę tutaj ryzyka ... Powiedzcie czy trzeba tutaj użyć jakiegoś rodzaju menadżera czy coś. Jaki w tej chwili najlepiej wgrać CFW ? podacie link ? a no i jak wrzucić backupy gier Dzięki z góry |
dziukers tak jak piszesz. Najpierw OFW 3.55 potem CFW 3.55. Recovery Menu mozesz pominac. Mozna normalnie z XMB, chyba ze sie nie da to wtedy recovery menu. Mozna polecic kmeaw cfw. Linki poszukaj na googlu. Managery multiman 1.14 lub Gaia 2.06. O backupach roznie w roznym CFW bywa ale o piraceniu tu nie gadamy takze...googluj
|
Menadżery są nie zbędne do czego ? np. do odpalania jakiejś aplikacji albo gry ? jeszcze konsoli nie mam a Ty już mi piracenie zarzucasz :]
|
Do grania z kopii (HDD/USB). Można za ich pomocą odpalać gołe programy (ale wciąż *.self, czyli szyfrowane ELFy).
|
szukam strony, na której jest napisane na których modelach konsol działa CFW kmeaw. Z góry dziękuję za pomoc.
|
Będzie możliwość odpalania programow z ps2 ? ;d
|
Już jest jeśli masz FAT'a z wsteczną kompatybilnością :P A jeśli pytasz o emu to niestety jeszcze na cdrinfo.pl nie zatrudniliśmy żadnego jasnowidza :] Jak Ci bardzo zależy to męcz administrację, żeby stworzyła odpowiedni wakat i zatrudniła kogoś :P
|
Siemka pomoże ktoś? Właśnie zainstalowałem sobie CFW Kmeaw 3.55 z gaia manager 2.6, skopiowałem sobie z mojej oryginałki grę Prince of Persia, potem wsadziłem inną grę do napędu i odpalam. i co? czarny ekran. CO powinienem zrobić??
Aha, jeśli jest jakiś program lub coś co mi pozwoli odpalić grę BEZ płyty w napedzie to poproszę o jego nazwę, przyda mi sie : |
Godzina 4:21 / 27.01.2011r. Odpalam PS3 i informacja,
System Wymaga Uaktualnienia :-/ Czyżby kmeaw musi coś nowego wymyślić? Koniec CFW 3.55? u was to samo? edit: noi mamy problem z update do jakiejś gry, przykładowo wrzuciłem "EA MMA" wyskoczyła informacja że gre należy zaaktualizować do wersji 1.02, gdy klikam TAK.... 3 piknięcia i reset konsoli... na wyłączonym internecie gra śmiga elegancko. |
Warson sony wydalo update 3.56 temu. Aha i kmeaw dziala na wszystkich konsolach
|
nic nie czaje z twojej wypowiedzi...
|
Pytales wczesniej na jakich modelach dziala kmeaw to napisalemze naw szystkich. A pozniej pytales co jest grane ze SYSTEM WYMAGA UAKTUALNIENIA to napisalem ze sony wypuscilo aktualizacje firmwaru 3.56 temu ci sie tak pojawia.
|
Wiektoś czemu Prince of PErsia nie działa?? prosto z oryginałka zrobiłem kopię poprzez gaia manager najnowszy i gra nie rusza :/
|
To nie jest temat o kopiach zapasowych tylko o CFW.
BTW: Sony wypuściło 3.56, nie minął nawet jeden dzień jak już został złamany. LOL |
Kakaroto złamał ten nowy soft w parę godzin :-). Nieźle...
Ale pewnie granie online na kopiach zapasowych odpadnie prędzej czy później i chyba dobrze. DanteKH - bo PoP nie działa na żadnym CFW i nie da się nic zrobić, żeby działała, wsadź może oryginalną płytę, z której robiłeś backup? ;-) |
PoP działa po odpowiednich zmianach w EBOOT.BIN ;)
|
Aha, czyli jeszcze nie ma takiej przeróbki jak było z PSP, że "wsadzasz i grasz":P No cóż, poczekam troszkę, a POP'a chcę komuś pożyczyć, a ze sam go przechodzę to mi sie na dysku przyda ;)
Tak ogólnie o jakie zmiany chodzi? ;o sporo z tym zabawy jest?? Słyszałem że podobnie jest z Tomb Raider underworld, coś gadali o modyfikacjach, ale tej gry nie mam to osobiście nie wiem jak z tym jest. (Za droga jak na krótki czas grania) @Berion, to jest temat o CFW, ale czemu by nie pogadać o tym jak na nich co ma działać? ;-) |
Cytat:
I teraz moje pytanie : czy po wgraniu CFW jak chcę zagrać na kopiach swoich gier to oprócz tego że sobie te gry zgram z płytek na HDD to muszę jeszcze coś z nimi robić, edytować jakieś pliki czy coś innego jeszcze ? Co to są te pliki pkg ? |
Jeszcze coś, zna ktoś jakiś program (najlepiej niezbyt skomplikowany ;-) ) Do przesyłania plików z PS3 na PC i na odwrót?
|
Cytat:
http://www.smartftp.com/download/ to jest wersja 30 dniowa ale program bardzo łatwy do obsługi. :> |
Co do TRU i PoP'a to po prostu instaluje się 1 pkg (odpowiednio do TRU lub/i PoP'a) i kopiuje pliki gry w odpowiednie miejsce.
|
Witam, mam pytanie. Mam wgrane soft od wanikoko i wszystko działa ok po za sporadycznymi zwieszeniami. Czy jak będę grał na oryginalnych grach na psn to narażam się na bana?
|
Witam,
mam wersje slim 250GB i oficjalny soft 3.55, i rozumiem, że wystarczy pobrać jakiś CFW(np.kmeaw), i wrzucić na pendrive i zaktualizować tak samo jak oficjalną wersje softu? będzie istniała możliwość grania online?, bo wczoraj zauważyłem, że już nowszą 3.56 chcę pobrać?. Czy komuś na forum po takim zabiegu padła konsola?. Na innej stronie znalazłem do pobrania "kmeaw's 3.55 CFW Patched PUP" ważący 170,64MB to o ten chodzi? czy na daną chwilę istnieje jakiś lepszy?. |
Cytat:
http://psx-scene.com/forums/f187/***91;cf...me-sexy-76406/ Na kmeaw CFW brików było zaledwie kilka, (jeśli się mylę proszę mnie poprawić).Ja mam konsole FAT CECHL i żadnych problemów tak więc możesz spokojnie instalować :) |
A grasz z tym na psn ? I co z softem 3,56 bo woła... Boję się że brick będzie...
|
Jak zupdate'ujesz to wielce prawdopodobne, że będzie...
Nigdy NIE należy mieszać ze sobą CFW, chyba że autor wyraźnie zaznaczył w readme, że trzeba lub że można. Inaczej to podkładanie głowy pod topór. Nie byłoby w tym nic groźnego, jakby można było bez problemów na 3.55 wejść w tryb serwisowy. Jako, że nie można to jest to poważne ryzyko. Zbędne ryzyko. - - - Ja was proszę, nie podawajcie modeli PS3 w pojęciu ich dysków twardych bo to jest mylące! Tylko ich płyty główne (ale rozumiem, że nikt nie będzie rozbierać konsoli...) lub model (na stickerze z tyłu/z dołu: CECHxx lub CECH-xxxx). - - - Cytat:
- - - Cytat:
|
A czy mogę wgrać oryginalny soft 3.55 w trybie serwisowym i zrobić update do 3.56? Oczywiście uprzednio usunę wszystkie programy z HDD. No chyba że ustawić DSN na 67,202,81,137 i wtedy nie woła o update...
|
Nie wejdziesz od trybu serwisowego na 3.55. Po za tym potrzebowałbyś dongle'a z odpowiednim payloadem.
OFW instaluje się z recovery. I tak, nie tylko można, ale trzeba jeśli chcesz update'ować. Pytanie tylko czemu na OFW? Usunięcie programów nic Ci nie da. I tak już pewnie wysłałeś pushlisty do Sony. ;] |
A masz może pewne info od kogoś kto przywracał przez recowery oryginalny soft 3.55 i updatował do 3.56? Gram po sieci na oryginałach(nie wiem czy w tym przypadku ma to jakieś znaczenie) i nie chcę przypadkiem bana dostać. Łudzę się że może po przywróceniu oryginalnego softu tego uniknę. Czy Ty osobiście grasz po sieci na "tuningowanej konsoli"?
|
Jak grasz online to po co przerabiales konsole? To pewne, ze w koncu bana dostaniesz...
|
Mi nie zależy na grze online, ale niestety innym domownikom tak... Dlatego chcę wrócić do oryginalnego softu i updatować do 3,56. Nie widzę w takim momencie podstaw do bana. A może właśnie kupiłem konsolę na allegro, podłączyłem do sieci i np po tygodniu ban. Moim zdaniem to nie fer i trochę niezgodne z prawem...Powinni złapać "za rękę"...
|
Przymiarkowuję się do tego CFW ale tymczasem dzieci grają na konsoli i chcą zaktualizować do 3.56 ale im nie pozwoliłem na razie. Czy jak zaktualizują do 3.56 to potem już nici z CFW ?
|
Może nie koniecznie nici. Chwilowo ustaw odpowiedni DNS i nie będzie prosiło o 3.56 ;)
|
Potwierdzam, śmiga bez problemu na 3.55
|
Były już jakieś bany za zmianę DNS? Mógł by ktoś podać ? Bo nie wiem czy dobre mam bo coś nie trybi.:P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A, i jeszcze jedno, co konkretnie daje to zmienianie dns-ów. Sorki ale w tym zielony jestem. Ponowię też pytania na które nie dostałem odpowiedzi i będę wdzięczny za odpowiedź : czy po wgraniu CFW jak chcę zagrać na kopiach swoich gier to oprócz tego że sobie te gry zgram z płytek na HDD to muszę jeszcze coś z nimi robić, edytować jakieś pliki czy coś innego jeszcze ? Co to są te pliki pkg ? |
Dns - poszukaj w tym poście ciut wyżej albo na you tube, nawet po Polsku jest instrukcja...
|
Tutoriale są w drodze. ;]
|
Witam serdecznie! Małe pytanko do wiedzących: Czy jeśli obecnie, kopie gier na dysku konsoli mam w folderze OMAN z uwagi na OM 2.1h, to czy po wgraniu CFW od Kmewa i np. Multimana lub Rogero, kopie te będą widoczne i będzie możliwość ich odpalenia? Czy będę musiała je poprzenosić do jakiegoś innego folderu a jeśli tak to do jakiego?
Z góry dziękuje za odp. i pozdrawiam forumowiczów ;) |
Paczki z CFW gmerają wyłącznie na dev_flash, dev_flash2 i dev_flash3. Nie mają też nic wspólnego z widzeniem gier przez programy zewnętrzne. Widzenie a obsługa to też dwie różne rzeczy.
|
@Sonic bedziesz mogl grac na kopiach swoich org. plyt. Zrobisz backupy w multiMANie np. i bedzie grac gitara.
pkg to pliki instalacyjne aplikacji na ps3. Np multiMAN.pkg, ftpserver.pkg lub updatow do gier tez w postaci pkg. No wszystko co instalujemy na ps3 poprzez Install PAckages.... I PRZESTANCIE GADAC O BANACH CZY I ZA CO MOZNA DOSTAC BO JESZCZE NIKT NIE DOSTAL !!!! Takze nikt nie odpowie za co mozna a za co nie. Pomijam palantow czitujacych w Call Of Duty bo im sie nalezalo ! ;P A najbezpieczniej jest nie podlaczac konsoli do neta wtedy bedziecie 100% pewni ze nie dostaniecie ! |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:34. |