Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [PS3] Custom Firmware (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-custom-firmware-87638/)

Berion 13.05.2011 23:26

Tak, jasne, wszyscy ściągają gry... Tylko w Europie wschodniej, Ameryce Środkowej/Południowej i Azji ludzie "kradną". W "cywilizowanej części Europy", gdzie mieszka większość scenowców, nikt sobie nie zawraca głowy takimi rzeczami.

Na "zwykłych" CFW i OFW tylko łącząc się z PSN co jest obecnie niemożliwe (i co obecnymi metodami po włączeniu PSN tez nie będzie). WMV/WMA i ATRAC można aktywować na Rebugu.

Po co usuwać? Nadpisać.

Wyłącznie kupione z PSS.

ed hunter 13.05.2011 23:34

Ja na ten przykład nie kradnę żadnych gier, bo ja nie gram, bo nie bardzo lubię, więc nie kradnę. :szczerb:

Diabolique 14.05.2011 01:38

a ja nikomu nie kradne, a nazywaja mnie zlodziejem i piratem :|

M@X 14.05.2011 03:09

Ja gram a nie kradne. Choc kupowanie uzywanych gier jest chyba przez Sony postrzegane jako kradziez...

ed hunter 14.05.2011 06:35

Ja przeciwko Sony knułem strasznie, kupiłem kilka jak najbardziej oryginalnych gier na PSX i potem wymieniałem je na inne. Co powinienem popełnić, seppuku, czy harakiri z łuku? :szczerb:

frog 14.05.2011 06:52

@jarek123
Zaktualizuje multimana do najnowszej wersji (nie musisz usuwac poprzedniej) i bedziesz mogl w nim odpalac MKV i inne;>

@ed hunter - Shame On You ;P ;)

jarek123 15.05.2011 10:45

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1161284)
Tak, jasne, wszyscy ściągają gry... Tylko w Europie wschodniej, Ameryce Środkowej/Południowej i Azji ludzie "kradną". W "cywilizowanej części Europy", gdzie mieszka większość scenowców, nikt sobie nie zawraca głowy takimi rzeczami.

Wyłącznie kupione z PSS.

Ściągać można też z PSN czy z półki sklepowej!

To wole kupić na płycie :P

chris996 15.05.2011 21:54

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1161292)
Choc kupowanie uzywanych gier jest chyba przez Sony postrzegane jako kradziez...

Sony może sobie takie stwierdzenie w buty wsadzić, bo w Polsce i innych krajach Europy sprzedaż wszelkiej maści używek nie tylko z gier jest legalne.Inaczej należałoby zamknąć graczy w całej Europie.
Cytat:

Napisany przez jarek123 (Post 1161450)
Ściągać można też z PSN czy z półki sklepowej!

To wole kupić na płycie :P

Ja tam wolę mimo słabego łącza dystrybucję elektroniczną. Przynajmniej nie będę musiał wkładać non stop oryginalnej płyty do napędu i żadnego kobinowania z crackami dla gier pc.

Berion 16.05.2011 00:18

Cytat:

Napisany przez chris996 (Post 1161514)
(...) Ja tam wolę mimo słabego łącza dystrybucję elektroniczną. Przynajmniej nie będę musiał wkładać non stop oryginalnej płyty do napędu i żadnego kobinowania z crackami dla gier pc.

Kosztem uzależnienia od infrastruktury sieciowej dewelopera/wydawcy.

Tak źle, a tak niedobrze.

M@X 16.05.2011 00:40

Wszystko ma swoje wady i zalety. Swiadomy niedoskonalosci wybieram jednak e-dystrybucje :-)!

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

jarek123 16.05.2011 18:48

Ja wole mieć możliwość zagrania na PSX, PS2 czy PS3 a nawet PC (emulator) czy PSP (cfw).

Kiedyś PSN odłacza i wam przestanie działać wszystko ;)

A płyte odpalisz o ile nie porysujesz czy laser nie padnie, ale od tego sie robi kopie.

A tak wracajc do tematu nieźle się namęczyłem by to mkv odpalić. Trzebylo ps3 oszukać że ma plik MTS wgrany z pena i podmienić jej na m2ts przez FTP. ;)

Berion 16.05.2011 18:56

I po co tak? Jest przecież Showtime... :P

chris996 16.05.2011 19:14

No i panowie pod dłuższej przerwie mamy nowe firmware 3.61. Zmiany dotyczą głównie PlayStation Network. W raz z nowym OFW, wymagana jest zmiana hasła do konta PSN. Instrukcja:

http://us.playstation.com/support/sy...date/index.htm

PS. Oczywiście to OFW, nie CFW! Więc nie aktualizujemy konsoli!

jarek123 16.05.2011 20:54

Cytat:

Napisany przez chris996 (Post 1161620)
No i panowie pod dłuższej przerwie mamy nowe firmware 3.61. Zmiany dotyczą głównie PlayStation Network. W raz z nowym OFW, wymagana jest zmiana hasła do konta PSN. Instrukcja:

http://us.playstation.com/support/sy...date/index.htm

PS. Oczywiście to OFW, nie CFW! Więc nie aktualizujemy konsoli!

Się wie, się czyta, ja tam jestem na bieżąco ;)

@Berion
Media serwer? Traci sie na jakości, poza tym nie mogłem skonfigurować, coś bez neta na Windowsie 7 nie chce się połaczyć.

Z płyt blu-ray konsola chodzi na 3 a na SD RGB jest zielony obraz k***aPoza tym blu-raye chyba szmerają na FullHD (pewnie jakieś zabezpieczenia). Lepiej plik z płyty wyjąć i odpalić bo najlepsza jakość ;)

Głupie to ps3 z tą legalnością do bólu :cisza:

Berion 16.05.2011 21:54

Showtime nie jest media serwerem, a odtwarzaczem audio/video. Innym słowy, instalujesz wspomniany program przez stosowną paczkę, wybierasz swój plik np. w kontenerze Matroska i oglądasz. Żadnych streamów, konwersji, głupot.

arcade 16.05.2011 22:10

[QUOTE
Media serwer? Traci sie na jakości, poza tym nie mogłem skonfigurować, coś bez neta na Windowsie 7 nie chce się połaczyć.
Z płyt blu-ray konsola chodzi na 3 a na SD RGB jest zielony obraz k***aPoza tym blu-raye chyba szmerają na FullHD (pewnie jakieś zabezpieczenia). Lepiej plik z płyty wyjąć i odpalić bo najlepsza jakość ;)

Głupie to ps3 z tą legalnością do bólu :cisza:[/QUOTE]

"Jakość Filmu" Jak podepniesz na kablu to nic nie stracisz na WiFi tez się da ale to wyższa szkoła jazdy.

Windows 7 to odpowiednik serii=media center ,milenium niewypał beta test.

A FullHD
niema tu nic do tego opcje na PS3 w ustawieniach się wybiera jakie jest połączenie z odbiornikiem i jaka rozdzielczość ma być.

I w czym cizabezpieczenia niby maja przeszkadzać wkładasz film do pleja i leci o bilety na seans się nie pyta.
Jak chcesz jakosc to TV FullHD i Kabel podstawa.

frog 16.05.2011 23:10

Cytat:

Napisany przez jarek123 (Post 1161643)
Się wie, się czyta, ja tam jestem na bieżąco ;)

@Berion
Media serwer?

A niby taki NA BIEZACO;)

M@X 17.05.2011 02:12

Cytat:

Napisany przez chris996 (Post 1161620)
PS. Oczywi***347;cie to OFW, nie CFW! Wi***281;c nie aktualizujemy konsoli!

Czemu? Ja tam za aktualizacja rekami i nogami :-)!

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

Diabolique 17.05.2011 14:29

OFW to zlo! Uwolnic homebrew i kozy z nosa ...

jarek123 17.05.2011 20:24

Cytat:

Napisany przez arcade (Post 1161652)

"Jakość Filmu" Jak podepniesz na kablu to nic nie stracisz na WiFi tez się da ale to wyższa szkoła jazdy.

Windows 7 to odpowiednik serii=media center ,milenium niewypał beta test.

A FullHD
niema tu nic do tego opcje na PS3 w ustawieniach się wybiera jakie jest połączenie z odbiornikiem i jaka rozdzielczość ma być.

I w czym cizabezpieczenia niby maja przeszkadzać wkładasz film do pleja i leci o bilety na seans się nie pyta.
Jak chcesz jakosc to TV FullHD i Kabel podstawa.

Na kablu traciłem ;) Poza tym nie mogę się połączyć na 7... fillezolla działa a Media serwer nie chce ;)

Rozdzielczość rozdzielczością ale w sklepie widziałem szmery na bondzie, może tak nagrali nie mam pojęcia. A może to zabezpiecznia przed kopiowaniem obrazu...

Co chce a na co mogę sobie pozwolić to 2 różne rzeczy ;)

ENSLAVED Odyssey to the West***8482; też Wam, gubi klatki? Normalnie musiałem usunąć patcha,1.01 i wszystko powyłączać w ps3 by gra była grywalna. Pierwszy raz się spotkałem by gra miała takie dropy zauważalne na ps3 ;)

Co sądzicie o darmowych grach sony, zachęca Was to do powrotu na OFW? Można je jakoś ściągnąć z CFW 3.55 K?

@frog, na bieżąco w oficjalnych sprawach i ofw :P ;)

arcade 17.05.2011 21:08

Cytat:

Napisany przez jarek123 (Post 1161773)
Na kablu traciłem ;) Poza tym nie mogę się połączyć na 7... fillezolla działa a Media serwer nie chce ;)

Rozdzielczość rozdzielczością ale w sklepie widziałem szmery na bondzie, może tak nagrali nie mam pojęcia. A może to zabezpiecznia przed kopiowaniem obrazu...

Co chce a na co mogę sobie pozwolić to 2 różne rzeczy ;)

Na kablu ze standardowymi ustawieniami Media Server-a to może się i traci ale poczytaj Manual-a tam jest wszystko o tym jak poustawiać żeby nic nie tracić.
Druga sprawa to to czy PC twoje wtedy uciągnie w czasie rzeczywistym to kodować ?.
Następna rzecz to taka ze filmy nakręcone w czasach kiedy nie było jeszcze techniki cyfrowego zapisu ,nie będą nigdy takie jakie by mogły być jak by je nakręcono dziś.
I nie-wiem jak ty to widzisz jeśli nie oglądasz w FullHD przez kabel HDMI.

Ostatnia rzecz to zapomnij o Media Serwerze i spróbuj MultiAVCHD stworzy ci z filmu płyte Blu-Ray-a, tylko postudiuj najpierw dobrze co on potrafi i jak sie to robi wszystko masz Tu>
http://multiavchd.deanbg.com/

Wielkość twojej płyty będzie tylko ograniczona wielkością dysku z którego sobie zrobisz AVCHD i zadnej straty jakosci.
PS3 widzi AVCHD jako płytę BLU-RAY.
To tyle w tym temacie .

Berion 17.05.2011 22:08

Cytat:

Napisany przez jarek123 (Post 1161773)

Jaki ma związek FTP z Sambą (to chyba po tym odbywa się stream, zgaduję)? ;)

Cytat:

Pierwszy raz się spotkałem by gra miała takie dropy zauważalne na ps3 ;)
Zależy od gry i zdolności/chęci/czasu dewelopera. Jest dużo gier, które "zwalniają". Czasy stałego framerate na konsolach dawno minęły (nieco demonizuję).

Cytat:

Co sądzicie o darmowych grach sony, zachęca Was to do powrotu na OFW? Można je jakoś ściągnąć z CFW 3.55 K?
Mogą sobie je w buty wsadzić. LBP mam na płycie, WipeoutaHD+Fury niestety też kupiłem, InFamous nie podoba mi się, a reszta to łajno dla casuali.

Dla takiego badziewia miałbym oddać kontrolę nad swoimi danymi? Mowy nie ma. Na dodatek trzeba by się zgodzić na ten nazistowski TOS.

Powiedziałem sobie, że już niczego nie kupię z e-dystrybucji - właśnie za absurdy w licencji i szarże SCEA. Nie kupię też już żadnego złomu od Sony.

Cytat:

na bieżąco w oficjalnych sprawach i ofw :P ;)
To może już czas zainteresować się 'szarą stroną mocy'? :czar:

>> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PlayStation3-FAQ/

arcade 17.05.2011 22:45

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1161823)
Jaki ma związek FTP z Sambą (to chyba po tym odbywa się stream, zgaduję)? ;)

Dla takiego badziewia miałbym oddać kontrolę nad swoimi danymi? Mowy nie ma. Na dodatek trzeba by się zgodzić na ten nazistowski TOS.

Powiedziałem sobie, że już niczego nie kupię z e-dystrybucji - właśnie za absurdy w licencji i szarże SCEA. Nie kupię też już żadnego złomu od Sony.
To może już czas zainteresować się 'szarą stroną mocy'? :czar:

Berion
Ty sie kręcisz juz pare dni z tym Media Serverem ale bez urazy ,jemu biega cały czas o >
http://ps3mediaserver.googlecode.com.../osx_thumb.png

połączenie na OFW i streaming.I co za "samba"

A co do pozostałej części jak najbardziej myślę tak samo ,żadnego gówna w zyciu od $ony więcej nie kupie bo czuje się oszukany najgorszy support na świecie i nie biega tylko o PS3 ale i o TV i Kamerę .

A te regulaminy to zerznęli chyba z meine kampf.!

A jarek123
To powinien instrukcje najpierw poczytać, pewnie ma WiFi i lan i morze jeszcze jakieś inne stare drivery które niestety media server widzi i próbuje stramingu nie przez to co akurat ma podłączone.

M@X 17.05.2011 22:48

OT - arcade, ladne, zadbane, minimalistyczne biurko :-)!

Berion 17.05.2011 23:10

Cytat:

Napisany przez arcade (Post 1161828)
Ty sie kręcisz juz pare dni z tym Media Serverem ale bez urazy ,jemu biega cały czas o (...)

połączenie na OFW i streaming.I co za "samba"

Nigdy nie używałem żadnych media serwerów (ogólna nazwa wszystkich tego rodzaju streamerów; sądząc po przedostatnim Twoim poście pomyliłeś z Windows Media Center :P).

Samba, protokół SMB - w końcu przez coś streamuje te filmy. Nie wiem czy akurat przez Sambę (napisałem, że zgaduję), przez coś w każdym razie na pewno. ;) Pisał wcześniej, że ma 3.55-Kmeaw, więc nie wiem po co się z tym mordować jak może po ludzku oglądać filmy przez Showtime bez cudowania.

frog 17.05.2011 23:33

A propo media servera. Wyszla ostatnio nowa wersja PS3 Media Server (PMS) v1.22.0 Released. No ale tak jak napisal @Berion. Jak ktos korzysta z CFW to nie ma sie co bawic w servery jak mamy showtima.

arcade 18.05.2011 00:12

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1161833)
Nigdy nie używałem żadnych media serwerów (ogólna nazwa wszystkich tego rodzaju streamerów; sądząc po przedostatnim Twoim poście pomyliłeś z Windows Media Center :P).

Samba, protokół SMB - w końcu przez coś streamuje te filmy. Nie wiem czy akurat przez Sambę (napisałem, że zgaduję), przez coś w każdym razie na pewno. ;) Pisał wcześniej, że ma 3.55-Kmeaw, więc nie wiem po co się z tym mordować jak może po ludzku oglądać filmy przez Showtime bez cudowania.

Ja nic nie pomyliłem tylko on się mordował na WINDOWS 7 który porównałem do tego badziewia Windows Media Center=support się nie przyznaje do tej wersji.
A w ogule to mało ważne jak chce to niech się morduje.

jarek123 18.05.2011 00:41

zabieram za czytanie ;)

@Berion, napisałeś:

Niewykluczone jednak, że w przyszłości Sony zacznie banować wszystkich użytkowników CFW, którzy łączyli się z PSN (nie trzeba się logować, wystarczy że połączenie z internetem jest skonfigurowane, a PS3 sama się połączy bez wiedzy użytkownika).

Jak mam net 2Mb/s i kilka sekund kabel był podłączony do pc a z pc do ps3, to ps3 mogła coś wysłać? Na Ps3 nie pojawił się żaden komunikat, tak samo nie mam skonfigurowanego konta, bo robiłem format na OFW 3.41 :) Cholera męczyłeś się z tym filmem, nie wyjąłem kabla przez maks 10sekund i ps3 mogło coś wysłać?! Jak tak, to ładnie mnie sprzedało :\

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1161823)
Mogą sobie je w buty wsadzić. LBP mam na płycie, WipeoutaHD+Fury niestety też kupiłem, InFamous nie podoba mi się, a reszta to łajno dla casuali.

Podobnie, tylko, że ciekawy jestem czy mając CFW coś wyrwę ;) ale to pewnie tylko dla tych z OFW 3.61.

Co do OFW jestem tego samego zdania. Odkąd PS3 kupiłem, miałem nadzieje, że będzie jak z wczesnymi PSP czy potem z PS2. takiej wygody jak daje, CFW gdzie mogę sobie coś wgrać z PKG z pendrive, czy nawet backupować DEMA nie daje mi OFW. A już backów savów czy trofeów to powinna być podstawa. Nie po to przechodzę grę na 100% bym potem musiał dygać, że sony czy PS3 mi padnie. A ten backup PS3 mnie nie urządza.

PS. Ta gra o której wspomniałem perfidnie chrupie z patchem i włączonymi bajerami w XMB na Auto. Inne może i chrupały ale nie tak, że nie dało się grać. Po pogrzebaniu w PS3 all na Wył bez patcha jakoś jest lepiej.

Samo Sony lubię jako markę, po prostu dobrze sprali mi reklamami mózg za dziecka. Czasami robią też ciekawy sprzęt czy dizajn produktów. Cały czas czekam na jakiś tablet od sony który będzie pełnoprawnym PCtem z rysikiem i pozamiata. A oni wypuszczają laptopy 3D i zapowiedzieli tablet na androidzie który jest roszczonym telefonem jak na dzisiejsze czasy. Ale faktycznie ostatnio jest nędza, choć najnowszy laptop wygląda niczego sobie. Ale laptopy to przeszłość, mi się już nie chce siedzieć z myszką :)

@M@X, Apple robi fajne zabawki, ciekawy ma system, ale do zastąpienia pc ich tablet się nie nadaje :P

Berion 18.05.2011 10:27

Cytat:

Napisany przez jarek123 (Post 1161852)
Na Ps3 nie pojawił się żaden komunikat, tak samo nie mam skonfigurowanego konta, bo robiłem format na OFW 3.41 :) Cholera męczyłeś się z tym filmem, nie wyjąłem kabla przez maks 10sekund i ps3 mogło coś wysłać?! Jak tak, to ładnie mnie sprzedało :\

Nie pojawił się żaden komunikat bo konsola łączy się potajemnie. Nie po to łączy się... potajemnie, aby o tym informować użytkownika. :D

Nie musisz mieć kont. Jeśli masz skonfigurowane połączenie z siecią (nie ważne czy przez kabel czy WiFi) to jest spore prawdopodobieństwo, że już Cie sprzedała. ;D

W temacie "Sony szpieguje" jest lista "złych" serwerów do wykoszenia na routerze. Z nowym fw pewnie już informacje przeterminowane (aczkolwiek nie sądzę aby pozmieniali/powyłączali tamte, więc...).

-

Nie przejmuj się z tym zbytnio. Jest wiele osób na tym forym choćby, co łączyła się z PSN na dongle'ach, CFW, bez czyszczenia pushlist, zmiany id programów na id gier, na spoofach wszelakich etc. etc. i do dziś Sony *nikogo* nie zbanowało (bany były tylko za cheatowanie w Call of Duty BO). Niemniej jednak możliwość jest i nie można o tym było nie wspomnieć w FAQ.

Cytat:

Podobnie, tylko, że ciekawy jestem czy mając CFW coś wyrwę ;) ale to pewnie tylko dla tych z OFW 3.61.
Raczej nie masz szans teraz na to. Stare metody na łączenie z PSN na pewno nie będą działać, a w 30 dni to nikt nie znajdzie nowego.

Cytat:

A już backów savów czy trofeów to powinna być podstawa. Nie po to przechodzę grę na 100% bym potem musiał dygać, że sony czy PS3 mi padnie. A ten backup PS3 mnie nie urządza.
Ten backup systemowy jest kiepski. Nie dość, że użytkownik nie ma pewności czy wszystko co powinno wejść w jego skład weszło to jeszcze czy wszystko zostanie przywrócone. Zwykle jest, ale nie zawsze.

Do tego dochodzi właśnie to ograniczenie na trophy, które tylko można kopiować na serwer i to, że save'ów z blokadą kopiowania nie da się przywrócić na innej konsoli (można wysłać na serwer jak masz wykupiony P+ - k*a kpina j*a bo tego się inaczej nazwać nie da).

Także choćby na to mam w dupie OFW.

Cytat:

Samo Sony lubię jako markę, po prostu dobrze sprali mi reklamami mózg za dziecka.
PSX był prześwietną konsolą, marketing też był bardzo dobrze prowadzony, a sama konsola do złamania w 15min. :D

PS2 nieudaną, ale już więcej zabawy z nią było (a aspekcie homebrew).

Cytat:

Ale laptopy to przeszłość, mi się już nie chce siedzieć z myszką :)
To zależy do czego.

Tablety nigdy nie zastąpią komputerów bo zwyczajnie nie są tak wszechstronne i jest mnóstwo czynności które są skrajnie nie wygodne. Dobry duperel do przeglądania sieci, fotek, filmów - nic po za tym.

Cytat:

ale do zastąpienia pc ich tablet się nie nadaje :P
No właśnie, żaden tablet się do tego nie nadaje.

Diabolique 23.05.2011 21:44

mała ciekawostka. http://www.ps3hax.net/2011/05/anonym...decryptioncfw/

arcade 24.05.2011 00:19

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 1163066)

No coś się rozkręca >http://ps3devwiki.com/index.php?title=Dual_Firmware ;)

No to chyba wygląda na to ze PS3 pękła na całego jesli to fakt OFW pstryk CFW

Wo-gule to polecam tu > http://ps3devwiki.com/index.php?title=Main_Page wskakiwać jak na dziennik telewizyjny, bo stąd to się chyba wszystkie nowości zaczynają.

Berion 24.05.2011 00:58

To na razie teoria. Do praktyki daleko.
Nawet jeśli, to trochę falstart, Sony ma w planach CECH-3xxx i na pewno już o to zadba, aby nie dało rady zrobić DualBoota. Na pewno nie w ten sposób. Oczywiście się cieszę, to wręcz idealna sytuacja dla scenowców (ale "piraci" też mogą się cieszyć bo pojawi się sposób na rozgrzebanie wyższych fw).

PS3 zostanie kompletnie złamane, dopiero wtedy kiedy znana będzie każda jej funkcja i każdy natywny format. Poznane wszystkie klucze podpisujące soft etc. etc. Ten okres przypada na długo po premierze PS4.

arcade 24.05.2011 01:02

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1163076)
To na razie teoria. Do praktyki daleko.
Nawet jeśli, to trochę falstart, Sony ma w planach CECH-3xxx i na pewno już o to zadba, aby nie dało rady zrobić DualBoota. Na pewno nie w ten sposób. Oczywiście się cieszę, to wręcz idealna sytuacja dla scenowców (ale "piraci" też mogą się cieszyć bo pojawi się sposób na rozgrzebanie wyższych fw).

PS3 zostanie kompletnie złamane, dopiero wtedy kiedy znany będzie każda jej funkcja. Ten okres przypada na długo po premierze PS4.

Spokojnie Berion

Jeśli to prawda to te wszystkie konsole które są w domach i te które jeszcze czekają na półkach będą śmigały na modchipie. zobaczymy jutro co sie wydarzy po pierwszych beta-testerach co by się nie zrobił jeszcze większy wir niż :) z JB.
Z tego co myślę to tego się na obecnym sprzęcie nie da zablokować żadnym update FW.
Po prostu znaleźli ten własciwy punkt na te " 2 kabelki".

A PS4 to chyba wyprodukuje ktoś inny a nie sony cheche.

Berion 24.05.2011 01:04

Aż je YLOD nie zaorze. ;P

arcade 24.05.2011 01:11

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1163081)
Aż je YLOD nie zaorze. ;P

Spokojnie już nie takich magików widziałem od lutowania poszukaj na Youtube to aż włosy dęba staja jak goście lutują.Z resztą ty już sam masz niezłą wprawe ."nie no zarty musza być"
A tak na poważnie to są sposoby żeby YLOD zatrzymać przy =0.

Berion 24.05.2011 01:49

Cytat:

Napisany przez arcade (Post 1163082)
Z resztą ty już sam masz niezłą wprawe

Może i wydałem te 100zł, może i mi nie wyszedł ten dongle, ale wcale nie żałuję. Nauczyłem się czytać schematy, jako tako lutować, odczytywać wartości "z kolorków" etc.
Nie przelewa mi się w domu, ale to tylko pieniądze, a życie jest jedno (a w każdym razie podobno). :P

Cytat:

A tak na poważnie to są sposoby żeby YLOD zatrzymać przy =0.
Obawiam się, że nie ma na to sposobu, ale jak masz coś do powiedzenia na ten temat to chętnie posłucham.

Diabolique 24.05.2011 22:32

PS3 NOR Flash Dumping :hmm:

Berion 24.05.2011 22:37

Bezużyteczne.

Diabolique 24.05.2011 22:44

hehe. dlatego dałem tu do zweryfikowania :szczerb:

Berion 24.05.2011 22:52

Wiesz, mnie się wydaje bezużyteczne. Od dawna można było dumpować NANDy i nic z tego dla end usera nie wynikało po za tymczasowym systemem backupowania fw.

jarek123 01.06.2011 21:09

Znowu nie na temat za bardzo ;)

Da się jakoś edytować plik GT5P aby mieć Dodge Vipera z czerwonego lub żółtego z paskami na niebieski?

Cholera, na ps2 to samo, był czarny jak mnie to denerwuje! k***a

Berion 02.06.2011 00:25

To temat o CFW, a nie game hackingu. :P

Nie mam GT5P, ani tym bardziej GT5. Save jest podpisywany nie wiadomo czym, więc taka modyfikacja na wiele się nie zda póki co.

jarek123 02.06.2011 01:18

Wiesz, nie lubię jak się coś daje a potem odbiera, Vide Viper GTS blue z białymi paskami w GTA1 i GT1 [foto] a potem już w żadnej odsłonie nie widziałem. Co jakiś czas będę grzebał po sieci aż to zrobię (w GTA4 jest mod na PC ale może ktoś poradził sobie z modelem na ps3). Jest STR10 chyba, ale widok z kokpitu to nieporozumienie. W DV '02 GT5P jest dobry, ale kolor ssie. Ja od gier oczekuję czegoś więcej, niż działa / odwal się dlatego m.in. śmieszą mnie gry na telefony.

A co do CFW, jest już programik do robienia screnów lub sprawdzenia fps (lub to i to?)?

Jak nie ma to czym można zgrać obraz aby sobie pisać nie wiem na stronce/blogu/yt?

Diabolique 02.06.2011 09:15

cos mi sie wydaje ze homebrew pod tym wzgledem lezy. tzn nie ma takiego softu. multiman robi screeny, ale chyba tylko w swoim obrebie -nie testowalem.

Berion 02.06.2011 10:17

@jarek123
Jarku, bardzo fajnie że się często udzielasz ale rozdrabniasz ten temat. Jeśli masz milion pytań - załóż milion tematów. Od tego jest forum. Będzie przejrzyściej, prościej dla kogoś kto ma zamiar korzystać z wyszukiwarki, a i lepiej dla nas bo Google ma więcej roboty przy indeksowaniu. ;)

jarek123 11.06.2011 18:09

Grzebiąc po encyklopedii natrafiłem na:

http://www.edepot.com/playstation3.html

Może przyda się do FAQ ;)

frog 11.06.2011 18:21

A propo CFW. Czytaliscie co ostatnio napisal WaniekOKO. Jesli dobrze rozkminilem to szansa na nowe CFW jest ale tylko dla tych ktorzy nie maja pierwotnie firmwaru wyzszego niz 3.55. Ci co maja wyzej maja pozamiatane ! Ewentualnie ten QA flaga i downgrade przez nia jak da rade.....

Cytat:

Originally Posted by Waninkoko
1. Private keys can not be calculated for any firmware> = 3.56, and are NOT in any site, which for some are private (only the Sony has, and if we make a mistake it was thanks to them which they applied the algorithm So encryption of data and a few mathematical operations could calculate the private keys).

2. IF you can create a CFW 3.61, the only obstacle is to get the public keys, which can be drawn SI, with varying degrees of difficulty but you can. Each loader is encrypted with a private key and decrypted with the corresponding public key. But the lowest level loader in a FW is encrypted and decrypted with the root key, which is invariably because the root public key used to decrypt the loader is located in the metldr (obviously, the metldr will have to have the public key to decrypt the loader) and metldr NOT be updated in any way, so that the root key can not be changed from one version to another firmware because it is sad if any.

So if you want to create a CFW of 3.61, changing the LV2 to add new features, we have to go hacking the chain of loaders to get on. Example:

METLDR -> LV0LDR -> LV0 -> LV1LDR -> LV1 -> LV2LDR -> LV2

More or less this is the chain of loaders (do not know if there is some small variation in FW 3.61).

METLDR, as I said, NO you can update.

METLDR LV0LDR decode the root key (LV0LDR loader is the lowest level, if we do not have to METLDR) and executes it.

LV0LDR LV0 decode the LV0-key (this key if you can change between versions of firmware as LV0LDR SI is upgradeable and can therefore LV0 encrypt a private key and update LV0LDR to decode it with the new corresponding public key) and runs.

Decrypts LV0 LV1LDR ....

blablabla

LV2 LV2LDR decrypts the lv2-key and executes it.

Therefore, if you want a CFW, we need to decipher LV0LDR (with the root key, which geohot public and will never change), change LV0LDR change LV0 decryption key (the change of a key that is capable of decoding a LV0 encrypted with a private key that we DO know ... that private key? anyone, as if we generate a key), encrypt LV0LDR with the root key, and we can modify LV0 to our liking and is now LV0 deciphered with a different public key, which we know the private key. And so we change the whole chain to LV2, modify and recifrarlo with the new key we've chosen.

Well, that's the way broadly told (when I say encrypt / decrypt, I do not mean the contents of the loaders, because it works with AES encryption and symmetric and there is no question of public / private key, but I mean really at the head of such loaders, for signature, which uses RSA keys is where public / private partnerships, with the sole purpose of checking that these loaders have NOT been changed).

In the case of FW 3.61 the track is a bit more complex as there are RSA public key and AES keys that are easy to obtain, but hey, there are methods to obtain, there are people who have them, and therefore it is not impossible .

Now, we must take into account that a CFW can be installed only if the console is in a FW 3.55 or lower, because higher versions will make use of a new updater, which verifies the upgrade package (internal data the PUP, so I understand) by checking with new firms (which had not previously existed and are now mandatory) which we have neither the public nor the private key (the public can take, but privately we can forget and here no no chain so we can prevent this ... the updater is a separate application of FW and no longer has to do with the above explained).

Said this last, some will think that if the upgrade to a CFW 3.56/3.60/3.61 and thou mayest not reinstall any other CFW (that is, you stay forever in that CFW or FW actualizais an official). The answer is yes, but hey, is not inevitable and that, in creating this CFW, we can modify the VSH (or one) to use the old updater (which does not check new firms and therefore we have no obstacle to install new CFW), or modify the APPLDR to allow us to load the new updater but modified to not check signatures (the new updater can be changed, of course, but also need to modify our FW APPLDR currently installed to the recifrar updater with a private key known and APPLDR then be able to decrypt and run).

And that's all.

Berion 11.06.2011 18:51

Cytat:

Napisany przez jarek123 (Post 1165893)
Grzebiąc po encyklopedii natrafiłem na:

http://www.edepot.com/playstation3.html

Może przyda się do FAQ ;)

Znam. To jest zresztą któryś z mirrorów po tym jak Sony zażyczyło sobie usunięcia. Wk*a mnie ta cenzura.

Część informacji jest niesprawdzona, na części się nie znam (vide aspekty A/V).

Cytat:

Napisany przez Frog
A propo CFW. Czytaliscie co ostatnio napisal WaniekOKO. Jesli dobrze rozkminilem to szansa na nowe CFW jest ale tylko dla tych ktorzy nie maja pierwotnie firmwaru wyzszego niz 3.55. Ci co maja wyzej maja pozamiatane ! Ewentualnie ten QA flaga i downgrade przez nia jak da rade.....

Niewiele z tego można zrozumieć. Szkoda, że sam Waninkoko tego nie napisał po angielsku. Translator zrobił kaszankę.

Nie wprowadzisz konsoli w QA na OFW, a w 3.60 zmienił się sposób generowania tokenów. Przynajmniej ja to tak rozumiem, także nic to nie da nawet jeśli z QA 3.55 wejdziesz na 3.65. Dongle też odpadają.

frog 11.06.2011 23:14

No tez cos doczytalem ze na kolejnych firmwarach zmienil sie dostep do tego QA..... No to krotko uzytkownicy firmwarow maja pozamiatane po calej linii.... Ostatnie modele konsol z 3.55 w sklepach sie wyprzedaja... Pewnie za jakis czas beda rarytasami na aukcjach heh....

Berion 11.06.2011 23:19

Jeśli jeszcze przez następny rok nie będzie nowszego CFW to będzie niezły biznes na allegro (jak z JTAGami). Zejdą nawet śmiecie po reflowach. :D

jarek123 12.06.2011 15:34

Odnośnie tematu, PS3 jest fajne ale się łatwo rysuje (tego się umyć nie da ;)), tak więc w jakiego slima trzeba by się zaopatrzyć "na zapas" albo jak padnie, czy tam sprzedać fata i jak go rozpoznać po pudełku?

120GB? inny?

@Berion: o kastrowaniu ps3 to można by felieton a może i książkę napisać ;)

frog 12.06.2011 15:49

nie rozpoznasz firmwaru konsoli po pudelku jesli o to ci chodzi. Ewentualnie kupno bundla z jakas starsza gra moze zwiekszyc prawdopodobienstwo ze firmware tez bedzie starszy niz w nowych bundlach...

chris996 12.06.2011 16:25

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1165952)
Jeśli jeszcze przez następny rok nie będzie nowszego CFW to będzie niezły biznes na allegro (jak z JTAGami). Zejdą nawet śmiecie po reflowach. :D

Bym uważał z tym świetnym interesem, bo go jeszcze ukróci Sony ścigając osoby sprzedające. Wkońcu możliwości ma duże :P
A sytuacja robi się analogiczna do rynku PC, z tą różnicą, że w przypadku konsol mamy zabezpieczoną całą paltformę. W PC zaś tylko nośnik i łamanie mimo wszystko jest znacznie łatwiejsze.

Iskander 12.06.2011 17:14

@Berion: gdy wygenerujesz token na starszym FW, możesz używać go tak długo, jak masz dostęp do hypervisora, by go zapisać. ;]

Sądzę, że w nowszych FW biorą JIGa z .selfem uruchamiającym QA. Token się tworzy, zaszyfrowuje i zapisuje(oraz flaguje konsolę).

Berion 12.06.2011 18:18

@GENERiC
Nie pij tego więcej. ;)

@chris996
Handlując PS3 z OFW 3.55? ;)

jarek123 12.06.2011 21:17

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1166083)
nie rozpoznasz firmwaru konsoli po pudelku jesli o to ci chodzi. Ewentualnie kupno bundla z jakas starsza gra moze zwiekszyc prawdopodobienstwo ze firmware tez bedzie starszy niz w nowych bundlach...

Czyli można nowe 120GB trafić z 3.56 a 320GB z 3.55? k***a

Czy 3.55 wystarczy, czy lepiej jeszcze mniejszy trafić? ;)

Pytam na zapas z ciekawości.

Diabolique 12.06.2011 21:35

CECH jest na pudelku. a po nim mozna mniej wiecej okreslic czy FW jest wysokie.
CECH-2501A z usa mial juz 3.55.
nie wiem czy jest sens brac cos z OFW 3.41 i donglowac. wystarczy CFW :)

frog 12.06.2011 21:36

Slyszalem o przypadkach 160GB z 3.56 np... Wystarczy 3.55. Ostatnie kilku znajomych co kupio i udalo im sie z nizszym softem to brali bundle packi z PS MOVE. Np dwoch moich braci brali 320tki jeden sama bez gier drugi z PS MOVe i mieli 3.50 bodajrze firmware. Ale to bylo ze 2 miesiace temu albo lepiej

Berion 13.06.2011 13:03

Wyszedł update do Rebug 3.55.1, a przy okazji parę gorzkich słów na temat "Advanced Mode Patcha", który kilka dni temu ktoś wypuścił w sieć.

A co do kupna konsoli z OFW mniejszym niż 3.60 (a najlepiej mniejszym niż 3.56):
Pamiętajcie, że można konsolę oddać do sklepu do dwóch tygodni używania. Także to totolotek.

Kilka miesięcy temu napisałem, że to ostatni dzwonek na kupno sprzętu z odpowiednim fw. Wtedy najczęściej 3.30. Dzisiaj to już ryzyko.

frog 13.06.2011 16:28

@Berion kupujac w stacjonarnym sklepie mozna oddac ? Chyba tylko via NET nie ?

roxman 13.06.2011 22:00

w nie dla idiotów możesz oddać do 7 dni

frog 13.06.2011 22:03

Ale to chyba tylko dobra wola a nie wymog prawny.....

Diabolique 13.06.2011 22:33

cholera wie. najlepiej kupic pewniaka po OFW na allelole :szczerb:

Berion 13.06.2011 23:07

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1166322)
@Berion kupujac w stacjonarnym sklepie mozna oddac ? Chyba tylko via NET nie ?

Niestety nie tylko. Także nigdy nie wiadomo czy nie kupiło się konsoli używanej. ;]

jarek123 15.06.2011 22:43

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1166395)
Niestety nie tylko. Także nigdy nie wiadomo czy nie kupiło się konsoli używanej. ;]

Od tego jest plomba na pudełku. Przynajmniej była za ps2. Przy ps3 była naruszona ale, że to premiera była to udało im się wcisnąć kit, że każdą sztukę sprawdzali czy ma pada w środku (czy inna głupota).

;)

Berion 15.06.2011 22:57

Nie ma czegoś takiego, albo jestem jednym z tych frajerów, którzy dali się w balona zrobić. ;d Kupowałem już kilka PS3 (nie, nie dla siebie ;]).

Można od biedy sprawdzić SMART dysku (poh).

tresor82 16.06.2011 12:34

ciekawy news : http://psx-scene.com/forums/f6/debug...-leaked-88380/

Iskander 16.06.2011 14:32

Akurat FW dla Debugów wyciekają już od paru lat. Jest to jedynie przydatne posiadaczom Debuga(np. mi ;] ), aby pograć sobie w gry wymagające nowszego FW.

Na pewno nie dumpniesz z tego kluczy, gdyż zarówno FW Retailowe, jak i Debugowe są w ten sam sposób zabezpieczone.

Berion 17.06.2011 10:49

Na konsolach debug z debugowym fw nie pograsz w retailowe gry. Nowe w szczególności gdyż nie ma kluczy do 3.60, więc i niemożna przerobić EBOOTów z retail na debug.

Iskander 17.06.2011 14:20

Oczywiście, że pogram w retailowe gry. ;] Tylko nie mogę ściągać patchy z np(wiadomo, od fw 1.60 nie jest m.in. możliwa instalacja retailowych .PKG).

Minus jest taki, że nie na DEX nie można uruchamiać filmów Blu-ray(w sumie chyba dlatego na Rebugu Cinavia nie działa) i DVD.

Berion 18.06.2011 10:23

Cytat:

Oczywiście, że pogram w retailowe gry
W jaki sposób?

Pewnie bym znalazł "na assemblerze", ale nie chce mi się szukać. :P

Iskander 18.06.2011 14:58

Ot, sobie wkładam i gram. ; )

M@X 18.06.2011 17:31

http://www.ps3hax.net/2011/06/graf_c...-go-to-prison/

Bylo nie zadzierac z Sony...

frog 18.06.2011 17:54

Nie no to by bylo smieszne jakby poszedl do wiezienia. Nawet jesli winny to za takie przestepstwo to gora zawiasy powinien dostac.... Watpie ze pojdzie siedziec....

arcade 18.06.2011 19:31

Graf odetchnął chyba z ulgą po sprawie 2 hakerów z Niemiec ,

czytaj > http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news...pop,nId,345700

więc to co dostali a to co musi z nich jeden odsiedzieć, jako nieletni w niemczech osoba ponizej 26 roku zycia odbębni 1/3 kary lub zamiana na prace społeczną.
Więc nie dziwie się Grafowi szkoda kasy na walkę lepiej się poddać karze najwyżej to będzie miesiąc zamiatania ulic chee-che.

ps. ale z tego co w radiu tu słyszałem to żaden z tej 2-ki nie trafi do więzienia bo obaj byli uzależnieni od hakowania i sąd to traktuje jako chorobę.

A po za tym Graf niczego nikomu nie ukradł wręcz na odwrót dał Linux-a .

Berion 18.06.2011 21:57

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1166930)

Nie wiem czy sobie zdajesz sprawę z tego co by się zaczęło jakby jednak trafił za kratki.

demek 18.06.2011 22:25

jak to co

zmasowane ataki....i pad PS jako produktu...i uslug online sony...

ale chyba zdaja soie z tego sprawe...albo i nie...

Diabolique 20.06.2011 23:32

PS3 Dev jaicrab To Release A New CFW And Are These The Cobra keys ? nowe, stare CFW. mozliwosci jednak spore :)

Berion 21.06.2011 20:42

Oby się ziściło co obiecał. Manager modułów *.sprx (tak ja to rozumiem) wydaje się być nader interesujący (screenshoty w każdej grze, cheat engine itp.).

Diabolique 22.06.2011 09:51

QA Flag ***8211; Button Combination Sequence Released :szczerb:

Iskander 22.06.2011 13:18

Cytat:

"Change byte 48 of the token seed to 0x02, hash it, encrypt it, write it to eeprom and flag yourself. Button combo is L1+L2+L3+R1+R2+dpad down. Only works on retail firmware.

By byte 48, I mean the 48th byte. Note that in programming the array of the token seed begins with index 0. So the 48th byte would be seed[47];

this info is more than enough to get someone to make an app."
Także mamy już wszystko co potrzeba.

Boję się, że dzieci zaczną teraz wchodzić na sieci mgmt, rc, r-pqa, itd. :/

jarek123 23.06.2011 01:19

Nic z tego nie rozumiem ;)

Kiedy zagram w moje kopie zapasowe psx na cfw?

Co daje cała ta kobra?

Wyszedł jakiś kod klawiszy do którego nawet CFW czy Dongle nie jest potrzebne? :E

Berion 23.06.2011 01:54

Nie mamy. To wciąż podstawowy tryb QA. Nie zaczną, są zablokowane. Obecnie nie można się połączyć na CFW do żadnej z ich sieci.

@jarek123
Kolejny dongle. M.in odpalanie obrazów gier dla psx i ps3. Przynajmniej podobno. ;)

Nie. CFW albo dongle i tak jest potrzebny żeby zmienić flagę. Combo na padzie jest dodatkowym zabiegiem.

Diabolique 23.06.2011 09:47

do pierwszego zabiegu wymagany byl OFW 3.55. dopiero w pozniej pojawily sie kombinacje z CFW i OtherOS.
jakos nie moge natrafic, czy ktos to juz testowal.

chris996 23.06.2011 10:31

I znowu Sony zaczny mieszać z zabezpieczeniami. Nowa konsola PS3 slim CECH-3000B ma mieć nowy system zabezpieczeń, tym razem w samym napędzie blu-ray. I jak na to nie patrzeć, od strony Sony to świetne posunięcie, jeśli tego nie da się złamać (co proszę zaraz powierdzić :)) w przeciwieństwie do XBOXa360.

Diabolique 23.06.2011 10:42

mozna bylo sie tego spodziewac. baa juz jakis czas temu byly zapowiedziane zabiegi majace utrudnic to i owo. dali na bude artwork zeby zachecic do kupna zabezpieczonych konsol :P

Berion 23.06.2011 12:17

Nie zmienisz flagi na QA na OFW bez oryginalnego dongla Sony. Także musisz mieć CFW albo OFW 3.41 na którym działają nielicencjonowane (lol) i scenowe dongle.

Zabezpieczenie o którym jest mowa ma być podobne do tego na X360. Czyli po prostu kolejne utrudnienie, ale dla tych co chcą grać z BD-R/RE (mimo, że jeszcze się nie da i chyba nikt z wyjątkiem c4eva nie jest tym zainteresowany). Na razie to plotka. Znacznie bardziej interesująca plotka jest o jakimś magicznym zabezpieczeniu, które na nowych modelach miałoby wyeliminować możliwość instalacji CFW. Magiczne bo ja sobie tego nie wyobrażam. :P Blacklistowanie podpisów obecnych paczek PUP? To wtedy musieliby wydawać po dwa fw dla starych i nowych konsol. No ale ja się nie znam więc, kto wie co oni tam wykombinują...

Śmiałbym się gdyby wszyscy czekali z exploitami na ten nowy unhackable model jak to Sony nazwało. :D

Diabolique 23.06.2011 12:43

a to?
Cytat:

How to QA Flag your PS3, the button combo:
Be on 3.55 OFW (no rebug), download here.
Move the PS3 cursor/select ***8220;Network Setting***8220;
Punch the following button combo with your PS3 controller: L2 + L1 + R1 + R2 + L3 + D-pad Down
Thats it, the ***8220;Edy Viewer***8221;, ***8220;Debug Settings***8221;, ***8220;Install Package***8221; Menu will now appear.
jest to conajmniej dziwne w stosunku do tego co pisza ludzie :/

frog 23.06.2011 14:20

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1167502)
Śmiałbym się gdyby wszyscy czekali z exploitami na ten nowy unhackable model jak to Sony nazwało. :D

JEA. To by bylo EPIC FAIL AGAIN. Jestem sklonny poczekac na niego w takim wypadku ;)

Iskander 23.06.2011 14:44

@Diabolique:
http://ps3devwiki.com/index.php?title=QA_Flagging

tutaj jest dużo info o tym. Najpierw musisz oflagować konsolę i wygenerować token(na podstawie IDPS). Czyli musisz mieć możliwość uruchomienia Linuksa, chyba że masz 3.41 to możesz użyć payload Grafa.

I dopiero na koniec wklepujesz combo.

@Berion: w sumie sam już nie wiem co myśleć. Wczoraj mathieulh coś tam gadał o paru innych flagach, ale zbyt dużo dowiedzieć się nie można było, gdyż wolał odpowiadać na zaczepki innych(jak zwykle w arogancki sposób).

jarek123 24.06.2011 07:05

A jak z tym dyskiem 1TB co wreszcie wyszedł i się mieści? Watro zainwestować?

Czy 1TB to maksimum XMB czy wejdą nawet 2-8TB 2,5" jeśli kiedyś powstaną?

Bo wyczytałem coś takiego:

Cytat:

The maximum size of the internal harddrive that the PS3 supports is 1TB (TeraBytes)
A chodzi mi o model Samsung Spinpoint M8/HN-M101MBB 1000 SATA-300 8MB 5400 9.50 mm First 9.50mm 2-platter 1TB za 129$ ;)

Sony rozesłało już chyba kody do paczy, więc w nowe gry na 3.55 raczej nie pogramy?

https://a0.ww.np.dl.playstation.net/...S01192-ver.xml ;)

Cytat:

<package version="01.03" size="472290848" sha1sum="52b3de163028f511e19a5ba0720fa492e9f3d822" url="http://b0.ww.np.dl.playstation.net/tppkg/np/BLES01192/BLES01192_T4/3c03844b33d739f5/EP1005-BLES01192_00-PATCH00000000003-A0103-V0100-PE.pkg" ps3_system_ver="03.6000">

Berion 24.06.2011 11:58

LBA48, około 2,2TB.

Od dawna EBOOTy są podpisywane dla 3.60, a ostatnio również patche. Także nie, nie pogramy (dopóki ktoś nie znajdzie sposobu na wyliczenie nowych hashy). Mówiłem że tak będzie. ;)

Po za tym sam przecież możesz sprawdzić do której z nowych gier są łaty i jakiego fw wymagają:
>> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/p...atchy-do-gier/

jarek123 24.06.2011 16:28

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1167644)
LBA48, około 2,2TB.

Od dawna EBOOTy są podpisywane dla 3.60, a ostatnio również patche. Także nie, nie pogramy (dopóki ktoś nie znajdzie sposobu na wyliczenie nowych hashy). Mówiłem że tak będzie. ;)

Po za tym sam przecież możesz sprawdzić do której z nowych gier są łaty i jakiego fw wymagają:
>> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/p...atchy-do-gier/

Dzięki za program, ciekawy ;) (tylko skad on wie, ze w tej trzeba po kolei a w innej ostatni pacz?)

Ostatnio dzieki paczom 3.50 dalo sie grac w 90% nowosci. A teraz ;)

LBA48? 2,2TB?

Czemu tu: http://www.ps3devwiki.com/index.php?title=Harddrive

pisze ze do 1TB?

oraz o co z tym chodzi:

Cytat:

The GameOS partition is an UFS2 256-bit AES-CBC/AES-XTS encrypted file system with a sectorsize of 512 bytes (4096 bits).
A tu: http://www.edepot.com/playstation3.h...el_Differences

Cytat:

You can upgrade the size of your SATA harddrive. However, you must find a 2.5" SATA drive that is 9.5mm or lower in height or it won't fit in the internal drive bay of the PS3. The maximum size of the internal harddrive that the PS3 supports is 1TB (TeraBytes).
Ogólnie z tego co widzę, ta firmowa 60tka GB jest strasznie wolna:

Original vs Replacement Drives speed comparison

Harddisk Interface RPM Size Model Seq.read Av.Read Burst.Read Accestime Original 2.5" SATA1 150 5400 60 GB Seagate Momentus 5400.2 ST96812A S 25 MB/s 24.4 MB/s 28.5 MB/s 17.4ms New (A) 2.5" SATA1 150 5400 160GB Samsung HM160HI HH100-06 70 MB/s 54.9 MB/s 115.4 MB/s 22.4ms New (B) 2.5" SATA2 300 7200 500GB Samsung HM500JI 2AC101C5 95 MB/s 71.5 MB/s 219.3 MB/s 21.4ms New (C) 3.5" SATA2 300 7200 2TB Samsung HD203WI 1AN10003 115 MB/s 85.6 MB/s 252.5 MB/s 23.6ms

Berion 24.06.2011 18:54

Cytat:

Napisany przez jarek123 (Post 1167709)
Dzięki za program, ciekawy ;) (tylko skad on wie, ze w tej trzeba po kolei a w innej ostatni pacz?)

On tego nie wie. On szuka dostępne łaty. Jeśli jest tylko najnowszy patch tzn, że starych nie potrzebujesz i starszych na serwerze nie ma. Jeżeli wyświetli litanię łatek to ściągasz wszystkie bo wszystkie są potrzebne i instalujesz po kolei.

Cytat:

Ostatnio dzieki paczom 3.50 dalo sie grac w 90% nowosci. A teraz ;)
Te 90% to kilka gier? :P

Cytat:

LBA48? 2,2TB?

Czemu tu: http://www.ps3devwiki.com/index.php?title=Harddrive

pisze ze do 1TB?
Nie wiem. Możliwe, że z chwilą kiedy ta strona była ostatni raz edytowana, większych 2,5 dysków po prostu nikt nie robił.

Warto też czasem czytać to co jest napisane małymi literami. :P

Kod:

note: this seems untrue as there are several people posting pictures of their external to internal drive mod with a size of 2TB
Cytat:

oraz o co z tym chodzi:
Cytat:

The GameOS partition is an UFS2 256-bit AES-CBC/AES-XTS encrypted file system with a sectorsize of 512 bytes (4096 bits).

UFS2 to system plików. W tym przypadku szyfrowany 256bit AES-CBC lub (?) AES-XTS. Sektory wielkości 512 (ale to jest uwarunkowane dyskiem, więc mogą być większe w nowszych HDD). 4096 to nie wiem co to, możliwe że wielkość klastra.

Cytat:

Ogólnie z tego co widzę, ta firmowa 60tka GB jest strasznie wolna:
Tak, Sony montuje śmiecie a nie HDD do swoich konsol. ;]

Diabolique 25.06.2011 13:05

prosciej juz chyba nie bedzie [Released] QA Flagging Tools + PKG + CFW PUP wieczorem sam potestuje :)

Berion 25.06.2011 13:29

Póki co to bilet w jedną stronę. Nie zdejmiesz już tej flagi.

Diabolique 25.06.2011 13:42

pojawilo sie podobno tez pkg zdejmujace flage. kupujac konsole bez gwarancji, kupilem bilet w jedna strone ;]

Berion 25.06.2011 14:03

Raczej kota w worku. ;d

Diabolique 25.06.2011 14:22

nie moja wina ze w EU nie uznaja gwary z USA. elektronika i tak sie psuje jak juz jest po gwarancji.
widze juz pierwsze problemy z trofeami. jakies CFW juz tez tak mial. zdaje sie, ze Ty cos o tym wspominales.

Berion 25.06.2011 14:36

Wszystkie CFW łatane pod OtherOS++.

Czytałem, że gry nie mogą zainstalować trophy (każda robi to na starcie). Są jakieś inne problemy z tym związane?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:41.