![]() |
Cytat:
Ale tego to nam nikt nie da che-che.:spoko: |
Cytat:
E3 jest na rynku od czasu dongle'i dla 3.41 i SM. |
Znaczy czyli będzie opcja dual boota? - CFW 3.55 i FW 3.70 ?^^
|
JEST opcja DUAL BOOTA.
|
frog nie czaje, słyszałem i nawet miałem okazje testować dual boot'a u kumpla (mieszka 200 km od mojego miasteczka) i sprawuje się wręcz idealnie, a co do pytania ethar'a to mu odpowiedziałeś że JFW będzie mieć taką możliwość??
|
Haker no wiem dlatego napisalem czas terazniejszy ze juz JEST taka opcja bo @ethar napisal czas przyszly BEDZIE.
Przy okazji, kumpel mial E3 flashera wlasnie ? |
Tak frog E3 flasher, kupił na ebay i sam zrobił.
|
HA ! Uncharted 3 BANGLA na CFW 3.55 ! ;>
|
Siemka
Wyszedł " Chaos Air Bringer ***8211; Change Your PS3***8242;s MAC Address Read more: http://www.ps3hax.net/#ixzz1cBSpeQ2q A w skrócie zmienia nam na stałe adres MAC karty internetowej,na dowolny i można to robić wielokrotnie. |
Cytat:
|
Piraci... Jeszcze kilka dni do premiery! Sciagacie z jakichs lewych zrodel a potem narzekacie, ze nie dziala...
|
No i wkońcu mamy stosowne wideo odnośnie instalacji E3 Flashera. Konsola FAT.
Myślę, że wiele osób będzie zainteresowanych, tym bardziej, że pokazane jest jak rozebrać konsolę na części. Film z youtube: How To Install E3 Flasher - Downgrade 3.73 - PS3 M@X piratów to masz w Somalii. U nas wszyscy porządne chłopy. :taktak: Jeśli nie wiesz o co chodzi to odysłam do wikipedii: Piracy Somalijscy |
Cytat:
|
Berion, no cóż jak widać wzorem gier PC, konsolowe też trafiają się z błędami.
Będą musieli załatać. Przy okazji, dodam jeszcze instrukcję ze strony E3 Flashera, co robić jeśli mamy błędy przy instalacji: Cytat:
|
Cytat:
|
Ja się pytam gdzie ebootfix do mojego oryginalnego God of War Collection Volume 2?
|
@ M@X
A przyszło Ci do głowy, że jak kupię tę grę w sklepie to nie mogę w nią grać na 3.55? Więc mi tu nie "jihaduj". :P Gra już wyszła, nawet w EU... To w PL jeszcze nie ma, jak zwykle zresztą... @ Haker120 Są upośledzone wersje od Team Duplex z PSS. To nie to samo, wiem. Aha, i nie ma czegoś takiego jak "God of War Collection Volume 2". Wcześniej nosiło nazwę GoW: Portable Collection, a teraz to nie wiem jaką, ale na pewno nie Collection i nie V2. :P @ chris996 Dzieję się tak już od dawna. W dupach się poprzewracało wydawcom od tego internetu, więc polityka: "byle do premiery, a potem jakoś to będzie..." daje o sobie znać... @ Frog Tylko co nam po takim Dual FW, gdzie trzeba żonglować HDD i flashować kości? Trochę do dupy rozwiązanie. |
Żadne ''jihadowanie'' :D po prostu tyle czasu minęło a nie można tej świetnej gry na 3.55 odpalić nawet z BDR. Chyba zostaje mi męczyć obydwie wersje na PSP :(, i jak nie GoW Collection Volume 2 skoro mam oryginał jak zresztą wszystkie gry które posiadam są tak zwane kopie tłoczone :D.
|
To było do M@Xa, który jest haterem sceny i miłośnikiem zamkniętych systemów na których nic niemożna zrobić (co widać po jabłku w avatarku), nie przepuści żadnej okazji aby zmieszać ją z warezem.
;) :czar: |
Tacy też potrzebni na forum (sorry za offtop :D), tak się teraz zastanawiam czy dobrze zrobiłem wybierając otwarty system, już około 4 gier nie mogę uruchomić a na OFW wracać mi już nie po drodze. Poza tym nie wiem czy to potwierdzone info ale zasłyszałem że mając CFW z pełną implementacją peek & poke czy jak to się zwie i dongla Cobra można ponoć odpalać z hdd gry które wymagają wyższego FW niż CFW (proszę nie bić staram się być na bieżąco w tym temacie:) ).
|
Niemożna. Potrzebne klucze prywatne dla nowszych fw i to jest nie do przeskoczenia w żaden sposób. Żaden magiczny autopierdzący exploit zapowiadany przez JFW, ani żaden inny sposób bez znaczenia czy to z dongle'a czy z CFW. Team Duplex tłucze te gry z PSS ponieważ albo mają klucze NPDRM dla nowszych fw albo podstawiają debugowe EBOOTy. Któregoś razu ściągnę i sprawdzę bo ciekawi mnie to. :D Nie wiem w jaki sposób Uncharted 3 można odpalać na CFW ale też podejrzewam, że to debugowy plik wykonywalny, tylko zaszyfrowany dla 3.55.
Jedyna przewaga Cobry to możliwość uruchamiania gier dla PSX i PS2 z obrazów płyt (PSP nie biorę pod uwagę ponieważ jest w powijakach i możliwe że ten emu jest zbyt ubogi aby w pełni cieszyć się pełną emulacją gier dla tej platformy). - - - Bądź cierpliwy, co może oznaczać nawet rok czy dwa. Nawet jeśli nie będzie nowszych CFW (na chwilę obecną nie ma sensu robić nowszych), a w jakiś sposób poznane zostaną nowe klucze to nie będzie pewnie problemu ze wszczepieniem ich do 3.55 (do czasu, aż gry nie zaczną używać nowszych wersji i funkcji nieobecnych w 3.55-3.73). Ostatnio też zastanawiałem się czy jednak jeden konsoli nie skrzywdzić wgrywając nowszy fw, ale doszedłem do wniosku że po raz drugi nie dam się uczepić na łańcuchu i liczyć na pańską łaskę (trophy, save'y z CP). |
Nie no, Berionie jak zwykle można na Ciebie liczyć :), pozostaje mi tylko czekać i obserwować co się dzieje na scenie :D
|
Tak, podtrzymuję na duchu w oczekiwaniu (dłuuuuugim, oby nie wiecznym) na nowe klucze. :D
|
Czyli najwyższy czas zrobić tak jak z Xbox 360 jeden do offline i homebrew a drugi do online, Berionie jak możesz powstrzymaj mnie bo nie wiem co czynię :D, a cena tej najnowszej konsoli to też paranoja.
|
Berion no jest to troche skomplikowane z tym dualbotem ale jak ktos ma wielkie cisnienie na multi to mysle raz to wszystko pomontuje i potem mozna pstrykac. Ja chyba dam sobie spokoj bo jednak jak widac chlopaki zaczynaja rozpracowywac nowe tytuly a za samym multi z kazdego dnia od ostatniego grania po sieci zaczalem coraz mniej tesknic. Takze na szczescie sie odzwyczailem ;) Ale nie powiem zebym nie sprobowal w weekenda polaczyc sie w multi U3 przez XBSlinka (podobno BANGLA:) poki nie dopracuja tego buga z Jurnalem Drake`a (Niby Duplex obiecuje ze to wkrotce opanuje) ;>
A nawet jesli to nie zabangla to BF3 juz skopiowany na konsoli takze zajecie narazie jest ;> @Haker120 no to byl zawsze wybor Albo Homebrew i OFFLINE albo NIC i ONLINE ;) |
|
Tak Frog wiem, ale skoro te wielkie firmy nie zarabiają na konsolach to czemu ich ceny są tak wygórowane, 1300zł za tego najnowszego Ps3 który nie ma w bebechach już nic z pierwszych wersji typu EE+GS. Poza tym gdzieś kiedyś czytałem czemu przy każdej nowej aktualizacji OFW jest coraz mniej funkcji, muszą kastrować konsole żeby nikt nie mógł się włamać do konsoli - bardziej oficjalna wiadomość a mniej oficjalna żeby zedrzeć z kupującego jak najwięcej i przy okazji zablokować możliwość instalacji homebrew, które w oczach tych firm to też piractwo (zresztą naprodukowałem się a i tak wszyscy o tym wiedzą :D) (i jeśli to był offtop to sorry ale musiałem się wyżalić :) )
|
@dydel smierdzi mi cos... Pochwalil sie BF3 jak juz wyszedl PATCH ;P Niech odpali cos innego. No i moze to jakas debugowa konsola i stad ten dostep do PSNu. Na nich chyba mozna sie polaczyc do sieci....
@haker120 nie no looz, mi nie musisz tlumaczyc ;) |
Taa Battlefield 3 z tym patchem to nawet na 3.41 działa nic nowego bo sami twórcy podali informacje że instalacja będzie obowiązkowa czyli klucze nie miały nic wspólnego (tak mi się przynajmniej wydaje).
|
Cytat:
Oczywiście, że jeszcze lepiej, tanie i wygodniej byłby jeden, nowy CFW, ale nie wiem czy się doczekamy na to tak prędko... Cytat:
Chciałeś napisać: "rozpracowywać". Czytając fora, widzę że zabugowane są, błędami które nie występują w legalnych retail. Także jak dla mnie to jest proteza, a nie granie - i również strata czasu. Czuję to samo co kiedyś dawno temu, dawno temu na zripowanych grach na CD do swapu z AR2V2. Niby ta sama gra, a jakby nie ta. ;) Cytat:
Cytat:
Na przestrzeni tych kilku lat Sony, hardware'owo wycięło wsteczną kompatybilność z PS2 i obsługę SACD. Software'owo OtherOS i oczywiście też SACD. Po za tym co jakiś czas coś dodaje (a raczej dodawało coś praktycznego tak do okolic pierwszych fw 3.xx). Ponadto wraz ze Slimami doszła obsługa (nie pamiętam czego, coś wiązane z dźwiękiem czego nie używam :P). @dydel Jutub nie jest najlepszym źródłem wiedzy o scenie. ;) Ja mogę zrobić przekonujący filmik jak odpalam swój CFW 9.99 z najnowszymi grami. |
@Berion a nie pokazywal ktoras ekipa nie wiem czy od E3 Flashera wlasnie dual boota i z przodu byl taki jakis pstryczek zmieniajacy chyba wlasnie ktory ma byc bootowany firmware i stacja dokujaca dla drugiego dysku... chyba e3 team to pokazywal ale cos pisali ze sie wycofali z tego dual boota chyba tymczasowo. TAkze zabawa z tym wszystkim bylaby chyba jednorazowa a potem tylko PSTRYK... To juz bybylo znosne :)
Co do multi no to tak jak podales Trine moglo by byc NICE w Coopie. W Wormsy tez mozna by bylo battle stoczyc ;> Chyba prowadze 1:0 jak pamietam co nie ? ;) Albo to ty prowadzisz ? ;) No ale jesli ten U3 odpali z XBSlinka i bedzie mozna coopa zrobic to mysle bedzie super sprawa. Wlasnie najbardziej co tesknilem za multi to wspominajac U2. Rewelacyjnie sie gralo, jeszcze z headsetami na glowie ze znajomymi. Pelny Co-Op ! Co do bugow to BF3 chyba nikt jeszcze nie meldowal ze cos nie halo.... Co do bugu w U3 to podobno przez to ze ten baranek co to wypuscil ... jakis tam mial to na testy i nie bylo to do konca jeszcze wlasnie sprawdzone. Mysle ze jak juz Duplex wypusci swojego fixa to bedzie OK. Takze ten eboot do U3 ktory jest obecnie mozemy traktowac jako betatest ;) |
Ano chwalili się, ale na tym chyba poprzestano bo dalej ani widu ani słychu.
I jest, offline coop, online nie ma - ponoć ma być w T2. Nie umiesz grać w Wormsy i oszukujesz. :szczerb: |
Cytat:
Aha, czyli prowadze :D Jesli tylko offline coop na jednej konsoli w tym U3 to specjalnie mi to radosci nie da, bo jakos nie widze MOCNEGO WSPARCIA ogniowego jesli CoOpem miala by byc moja "lepsiejsza polowka" heh ;) Albo czeka mnie dluuuga TUTORIAL CAMPAIGNE dla niej ;) |
Cytat:
|
Panowie jestem na etapie zakupu PS3, juz się naczytałem chyba wszystkiego :p wiem o co chodzi z cwf, i innymi kombinacjami..
mimo, że przewertowałem już chyba z milion stron i postów :p nie wyczytałem jednej rzeczy .. - jak zakupię PS3 z softem 3.55 i powiedzmy do końca roku chce grać na oryginalnej grze np. PES 2012. Wiem, że konsola będzie chciała mi się uaktualnić tj. zainstalować nowszy soft no i powiedzmy ze tak zrobi ... i teraz pytanie za 100 punktów: czy jak uaktualnie konsole do najnowszego softu aby pograc w PES 2012 to czy jak po nowym roku zachce mi się grać na kopiach zapasowych za pomocą cfw3.55 będzie to możliwe ?? czy mimo iż mam soft 3.55 fw oryginalny w konsoli to po w graniu nowszego cała zabawa w cfw 3.55 przepada i nie da się zmienić softu na mniejszy ? dzięki za wyjaśnienie, to pytanie mnie nurtuje :p |
Sama się nie zaktualizuje, Ty się na to musisz zgodzić. Jeśli się zgodzisz, tracisz CFW i ryzykujesz bricka (nie wgrywa się na CFW wyższego OFW), jesli się nie zgodzisz, wracasz do XMB i nie pograsz.
Aby się obronić przed dziećmi w domu ;P są spoofery, które przedstawiają fw jako np. 3.73 podczas gdy masz 3.55 i wtedy gra nie będzie chciała aktualizować, ale oczywiście też się nie uruchomi i nie ma mowy o graniu przez PSN. To tylko numerek. Na chwilę obecną, z wyższych fw niż 3.55 można downgrade'ować tylko sprzętowo. Nie kupisz jednak nowej konsoli z 3.55 i mało prawdopodobne, że kupisz PS3 na której możesz wgrać 3.55 (jak zrobisz downgrade niżej tego na co pozwala syscon i "sterowniki" to zwyczajnie zabijesz konsolę). |
Kupisz nowa z 3.55 na Allegro. A krotko mowiac co kolega napisal wyzej to jak zaktualizujesz na soft wyzszy niz 3.55 w zasadzie jest to bilet jedna strone i koniec z graniem na kopiach. Jedyny sposob potem na powrot na nizszy soft to zakupienie flashera rozbieranie konsoli i podpinanie sie badz podlutowywanie i przeflashowanie pamieci konsoli.
|
Ja osobiscie tak jak napalalem sie na ps3 - glownie interesuje mnie grani z dysku a plyty sobie leza, tak jak mam z ps2. Ale konsole chcialem kupic normalnie w sklepie a nie allegro. Chcialem ja czesciowo dla move (aby dziewczyne przekonac do zakupu;) ale jak zobaczylem jaki ten move jest badziewny w porownaniu z kinectem to zdecydowalem sie na XO i RGH - niestety takie zycie. PS3 zakupie jak bedzie mozliwosc grania w nowe gry z dysku.
|
ehh no to lipa, Tylko kolega Frog zrozumiał o co mi chodziło :p
jeśli to bilet w jedna stronę to jest to straszna lipa :/ czyli jak brać 3.55 to od razu cfw i koniec z graniem po necie ? czy mogę wykombinować tak, że zainstaluje cfw 3.55 zaraz po kupnie i nie będe grał po necie, tylko pierwsza sprawa: - czy na oryginalnym 3.55 da rade grać w nowe gry tj. pes 2012, uncharted, COD, BF itd itp. + nowy hitman który wyjdzie ?? w ogóle jest lista gier jakie pójdą na ori 3.55 bez aktualizacji ? - i drugie pytanie czy da się wywalic tego cfw, tak żeby nie było śladu że kiedykolwiek był i powrócić do softu 3.55 ? bo jeśli ja nie będę grał na kopiach teraz, a chcąc grać w nowe tytuły chyba aktualizacja będzie konieczna co nie ? a aktualizacja = lipa, bo już nie wrócę do 3.55 P.S. mam okazje kupic nową 3.55 |
loki7777 gram z dysku w U3 i BF3 ;) To chyba nowe nie ? ;)
Lokiz nie jest lipa tylko poprostu trzeba sie zdecydowac. Albo drogie granie po sieci albo tanie granie offline. Taki wybor. Na orginalnym 3.55 nie pograsz w nowe gry bo one wymagaja wyzszych firmwarow. Czyli praktycznie wiekszosc z tego roku to gry ktore na orginalnym 3.55 juz nie pojda. Co do wywalenia zeby nie bylo sladu to tym sie nie przejmuj. Sony napewno ci nic nie zrobi za to ze sie nawrociles na dobra strone ;) A na JASNA STRONE MOCY mozesz przejsc w kazdej chwili, pamietajac tylko ze powrot na CIEMNA bedzie juz ciezki jak napisalem wyzej. |
frog dzięki za wyjaśnienie :)
no to mam ostatnie pytanie: jak mogę sprawdzić które tytuły na 100% mi pójdą na sofcie 3.55 ? bo jeśli uda mi się kupić ps3 z softem 3.55 to bede się zadowalał grami które na nim pójdą :p bo i tak te nowe to wydatek rzędu 200PLN, a i tak chciałbym zacząć od starszych tytułów :p z takim scenariuszem chyba warto brac 3.55, bo zawsze mozna prejsc na czarną stronę :p a czy na tym tzw. jibil'u nowe tytuły zadziałają bez zmiany softu ? |
|
@lolkizz tak jak napisalem wczesniej na OFW 3.55 pojda mniej wiecej wszystkie gry nie liczac tych z tego roku. Z pewnymi wyjatkami z poczatku roku. Chyba jakos w pierwszym kwartale zaczely wychodzic gry wymagajace softu wyzszego niz .3.55 Oczywiscie jesli wgrasz CFW 3.55 to troche poszerzysz wachlarz odpalanych gier bo jest troche tytulow ktore wyszly wymagajac softu wyzszego niz 3.55 ale scena ps3 znalazla patenty zeby je odpalic na CFW 3.55 :> I tak np. najnowsze Uncharted 3 czy Battlefield 3 chodza na CFW 3.55:)
|
To ze grasz w 2 gry, ktore duplex wydal nie oznacza ze w reszte tez zagrasz. Chocby w nowego batmana jak dobrze pamietam:)
|
@Loki jasne ze nie oznacza, dlatego napisalem ze "TROCHE" poszerzy sobie wachlarz odpalanych gier a nie ze every kazdy tytul bangla ;P Poza tym to kwestia mysle do konca tego roku jak reszta peknie....
|
Troche - cholera to gry z PSN lub inne cudaki:( Na X nie ma tego problemu.
|
mialem tez na mysli gry z poczatku roku ktore wymagaly np. softu 3.56 ale udalo sie je odpalic na cfw 3.55 Bylo tez troche tych tytulow.... No XBOX inna sprawa... Ok kolega ktory pytal chyba dostal info ktore chcial takze end of topic.
Teraz ide sobie pyknac ze znajomymi w U3 po sieci :> @Berion moze jakas mala ustawka na deathmatcha ? Bedzie okazja do rewanzu za WORMSY ;> |
taa. na klocku mamy RGH i prawie wszyscy moga być szcześliwi :szczerb:
moje U3 działa, tak se ale dziala, czego sie nie spodziewalem po 3.55 :P |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Nie chodzi o niesamowitosc, chodzi o skutecznosc ze zadzialaly to najwazniejsze i tak jak napisalem, wachlarzyk sie powiekszyl troszke.
Co do kombinatoryki to sprawa prosta jak Fuck PSN ;) Chociaz jeszcze do konca tego nie rogryzlem, no ale na tyle by moc kick some ass aroun the world jak za czasow U2 ;) |
Nie aroun a around i(raczej w liczbie mnogiej a nie pojedynczej, chyba ze kopiesz jedna i ta sama osobe;)) nie ass a asses:) Po drugie takie mieszanie angielskiego z polskim slabo wyglada.
|
thx za poprawki. zjadlem literki. Ale mi sie mieszanie podoba takze problem tych ktorym sie nie podoba ;)
|
Oczywiscie;)
|
@frog daj jakis cynk jak odpalic cos wiecej poza SP :)
|
http://www.ps3hax.net/showthread.php?p=272047 - nie chce mi sie tlumaczyc ale mysle ogarniesz. W miare prosta sprawa.
|
http://lan.st/showthread.php?p=22446
apropos plotek nt PS3 Metldr Exploit been leaked |
|
wytoczylo sie JFW dla 3.56. http://translate.google.pl/translate....org%2Fforo%2F
|
Jest bezużyteczny. Dzisiaj się dowiedziałem, że Sony wraz z 3.56 zmieniło nawet klucze do podpisywania PUPów i z 3.56 i wyżej nie da się wgrać żadnego, posługując się aktualnie używanymi programami. Także można wgrać dowolny z niższego fw, ale już żaden, nawet rozpakowany i spakowany z powrotem oryginalny powyżej 3.55.
Także tego CFW nie da się wgrać na 3.56 z paczki *.pup. Nie pozwala na uruchamianie kopii gier. Z Service Mode też jest coś nie tak. Także jest kompletnie bezużyteczny, ponieważ powrót na 3.55 możliwy jest tylko przez reflash kości modchipem. Niestety, to znowu ciekawostka. |
cos tam slyszalem ze nie dzialają kopie i progsy. wiec po uj to nam?
co jest dla mnie bardzo dziwne jakis czas temu ucichlo calkowicie info o 3.55. |
Legenda powraca po 4 latach:
http://scenesite.org/nfo/Portal_2_WO...S3-PARADOX.png http://scenesite.org/nfo/Dirt_3_WORK...S3-PARADOX.png Ciekaw jestem na jak długo i co pokażą, bo chyba nie zdobyli uznania swoim ISO Loaderem. ;] |
Tylko ze dziala z true blue wiec raczej nikomu sie nie przyda. Wiec raczej nie scrakowane a uzyte debug eboot'y.
|
To nie są debugowe ebooty. To jest całkiem inne zabezpieczenie, które wygląda na to, że PARADOX złamał.
- - - - - - - Porównanie EBOOTów Dirt 3: Kod:
Dirt.3.PS3-DUPLEX (EBOOT.BIN) size= 21,569,592 Teraz wypuścili RAGE. ;] |
Kiedy to porównanie nie świadczy o tym, że to nie są debugowe tylko, że są dwa różne. ;]
|
Wiem. To porównanie nie ma nic wspólnego z moją hipotezą zawartą w pierwszym zdaniu. ;]
|
Wyjszla special edition rebuga dla posiadaczy TB :
Cytat:
|
Jedyna fajna rzecz, że act.dat nie jest kasowany (jeśli nikt nigdy nie formatował dysku itp. to i tak nie będzie kasowany) i oczywiście kompatybilność z tym dziadowskim dongle'm. :P
Ciekawe czy update 0.4 jest już zintegrowany. |
http://www.ps3hax.net/wp-content/upl...t1-538x346.png
No i chyba bedzie jak kiedys pisalem, powtorka z GeoHota ;> wypuszczenie bezpiecznie (against Sony attack) nakladki na OFW by dodac Mozliwosc instalowania homebrew ale nie piracenia... A potem to juz z gorki ;>;> |
co sie stalo z JFW? temat strasznie ucichl. czyzby potwierdzily sie plotki o tym ze to sciema?
|
JFW nadal się rozwija, mają dodać pkg umożliwiający wejście bez JB w service mode. No i szlifują linuxa :P
|
JFW jest bezużyteczny. Wszystkie flagowe funkcje jak dotąd to mrzonka. Zrezygnowali z wersji dla 3.41, zamiast tego zdecydowali się na 3.56, czego konsekwencją po zainstalowaniu jest niemożność zejścia do np. 3.55, nie działa też QA i nie można wyjść z Service Mode. Na dodatek wprowadzili własne dziwne kategorie w XMB przez co standardowe paczki z programami się nie nadają (trzeba przepakować, ustawiając nowe kategorie).
Także jest kompletnie bezużyteczny. Szkoda. - - - Wejść i wyjść z FSM można już od tygodnia bez dongle'a. Tak samo jest już od kilku tygodni taki sam manager plików, czyli z poziomu XMB. |
Nie wiem, czy była dyskusja o algorytmie ECDSA, który jeśli dobrze zrozumiałem został wykorzystany do zabezpieczenia PS3, więc dam 2 strony:
http://psx-scene.com/forums/content/...lgorithm-1910/ http://kakaroto.homelinux.net/2012/0...gorithm-works/ W tytule pisze, że: CFW Impossible. I tym samym, myślę póki co możemy zapomnieć o CFW, tym bardziej, że takie algorytmy są nie do złamania na poczekaniu, jeśi wogóle są. |
Nie do końca to rozumiem, ale wiem, że klucz prywatny dało się wyliczyć przez błędy w implementacji ECDSA.
Te drzwi są już zamknięte, ale kto wie czy właściciel nie zostawił gdzieś uchylonego okna. :D Niewykluczone, że fw/PS3 ma jeszcze inne błędy pozwalające na obejście sprawdzania podpisu itp. Także bez paniki. Kilka miesięcy czy kilka lat chyba nie robi aż tak wielkiej różnicy? ;} |
Wyszla mala przydatna aplikacja co do CFWow :
"Custom Firmware Validator" http://psx-scene.com/forums/content/...-screen_5.jpg/ Wiecej info tu : http://psx-scene.com/forums/content/...alidator-2030/ P.S. Berion co sie nie chwalisz ;P ;> |
Obiecałem DSAPSX, że przez tydzień nie będę nigdzie tego publikować. I tak wszystkie serwisy już na drugi dzień opublikowały, ale słowo jest słowo. ;)
|
http://psx-scene.com/forums/content/...unlocked-2088/
Tylko pytanie - po co, skoro homebrew (do ktorego odpalenia przeciez sluzy Custom Firmware) dziala swietnie na wersji 3.55...? |
Modeli PS3 z fw 3.55 lub takich, które dają się sprzętowo downgrade'ować do 3.55 już nie sprzedają. Po za tym spuściło by to do kibla dongle True Blue i jego klony. :D
|
chyba zblirza sie prima aprilis ;)
|
Na psx-scene wrzucili bardzo interesującą informację:
http://psx-scene.com/forums/content/...mulation-2194/ Pracują na emulowaniem napędu. Jeśli to wypali obejdzie się bez CFW i wszelkiej maści dongle pójdą w odstawkę. |
Co i tak przyczyni się tylko do piractwa :/ Emulując napęd być może będziesz mógł uruchomić nowe gry ale nie posiadając kluczy nie ma mowy o instalacji jakiegokolwiek homebrew :/
|
Nie tylko nie ma mowy o instalacji, ale nawet o uruchomieniu - dopóki nie znajdą kluczy. Także wg. mnie to niemal bezużyteczne.
|
Przecież to by wyglądało jak to co już od dawna oferuje Cobra USB - emulacja napędu, dodam że wszystkie gry które nie działają bez dysku w napędzie działają bez na Cobra, ale nic poza tym, gry które wymagają OFW większe niż 3.56 nie działają (poza tymi które mają przepisane eboot'y pod 3.55), ale projekt niezły grać bez użycia napędu i zajmowania slotu USB przez dongla. :D Także wg mnie działałoby to na tej samej zasadzie co Cobra, ale bez dongla.
|
zapomnialem a tutki mowia roznie. trzeba zrobic backup przed wgraniem innego CFW?
|
Tylko jeśli chcesz wgrywać fw w FSM. W każdym innym trybie nie.
Ale pamiętaj, że każdy reflash to ryzyko bricka (włączając w to też OFW), także mądrze jest zawsze sobie robić kopie ważnych danych (bez sprawnej konsoli nie dostaniesz się do danych). |
pozamiatane. poszedl w pizdu caly folder 00000001 z zawartoscią. pozostaje format i proba odzyskania. ale przeciez to nic nie da bo i tak tego nie wgram :D mam ochote wywalic to czarne japonskie pudlo za okno.
|
To ja nie wiem jak Ty ten backup robiłeś... I dlaczego nie miałbyś jak wgrać?
Co chcesz odzyskiwać i skąd? To jest jakiś customowy USF2 na dodatek szyfrowany. Niczego nie odzyskasz, a takiego narzędzia po stronie PS3 nie ma. |
nie powiem ci bo wstyd, ale tego *****a co wymyslil xmb managera i nie wie, ze delete znaczy usun powiesze ze jaja.
problem jest z wgraniem tego co odzyskalbym z dysku konsoli po jego sformatowaniu do np ntfs. w****ia mnie ta konsola. homebrew stoi w miejscu. moze czas sprzedac zeby duzo nie stracic:) |
Mówisz o XMBM+? Nie tłumaczyłem tego, ani nawet nie czytałem, ale w oryginale jest "unlink" i oznacza właśnie usunięcie z tablicy wpisu do pliku. Tam jest też dev_flash3 na którym również można zapisywać zmiany, więc wiesz... Ciesz się że nie skończyłeś z brickiem. ;)
Niczego byś nie odzyskał. To jest awykonalne. |
|
NICE ! Zawsze to kilka gierek wiecej ;>>>
|
Pewnie żadna nowa gra już z nich nie korzysta, i chcą przyciąć przy okazji "True Blue'wowych". DEX 4.11 daje większe możliwości.
|
No wiadome to nienajnowsze klucze ale o kilkadziesiat tytulow zwiekszyl sie wachlarz wyboru.
http://pastie.org/4369367 ale ciucmoki z Sony porobili jeszcze kilka updatow do nowych gier podpisujac starymi kluczami takze kilka nowych wpadlo. Np. Resistance 3 bangla :> Takze zle nie ma :) Niech jeszcze E3 Team wypusci up to 3.73 i kolejna fala przyplynie. Podono w tym miesiacu maja wyplynac :) |
Większość ludzi myśli, że wystarczy sobie przepisać EBOOTa, a to nie do końca prawda. Nie wiem ile jest takich gier i czy w ogóle są, ale jeśli gra odwoła się do jakiejś funkcji nieobecnej w bibliotekach 3.55 to rezultat będzie co najmniej nieoczekiwany (zwiechy, bugi itp.). Pamiętam, że Tomb Raider Trilogy do dziś nie zmusiłem do poprawnego działania po przepisaniu na 3.55.
Moim zdaniem obecnie to bez sensu. Żadna z tych gier nie wstanie z HDD bez zweryfikowanej płyty w napędzie, więc czy nie prościej jest po prostu ją włożyć do napędu (oczywiście trzeba by wszczepić te klucze do CFW)? A już czy nie prościej jest przejść na DEX'a i mieć pewność, że każda gra do 4.20 włącznie będzie działać bez problemów i kombinacji? :P |
Nie no przeciez jak historia pokazuje to wiekszosci gier wlasnie wystarczyl tylko EBOOT ale racja ze zdarzaja sie gry gdzie trzeba kilka plikow przekabanic zeby dzialalo. Chociazby ostatni przyklad z Fifa Street pokazuje ze sam eboot nie starcza. Ale wiekszosc gier poki co ten zabieg starcza. Ale w sumie ja to sobie tylko Raymana pociagne a tak to zaczekam az Rogero Wyda CFW 3.60. Podobno juz zaczal nad tym prace i jest pelen optymizmu co do sukcesu. Takze nie trzeba bedzie sie bawic w przerabianie przynajmniej TYCH gier.
|
Cytat:
Cytat:
Po za tym nie tylko sam EBOOT. Są jeszcze moduły SPRX. Cytat:
|
|
Po co pakować się w kolejny zaDRMiony CFW od chinoli? ;) Lepiej wgrać CEX CFW 4.21 Rogero. A najlepiej to nie wgrywać jeszcze niczego tylko poczekać na peek & poke do nich. Drogi powrotnej póki co nie ma.
Podobno do wgrania tylko z 3.55. |
Cytat:
Cytat:
|
Uważajcie tylko, bo mojego slima (25 z min fw 3.50) dziś rano przed pracą ucegliłem. Nie miałem czasu już kombinować, ale jak wrócę, to sprawdzę, czy FSM go odcegli. Jakiś wpływ mógł mieć tutaj fakt, że zrobiłem CEX->DEX->DEX3.55OFW->DEX3.55RogeroV2->DEX4.21OFW->DEX3.55RogeroV2->DEX->CEX->CEX3.55RogeroV3->QAFlag->(rehash)->CEX3.55OFW(więc rehash się powiódł)->CEX4.21CFWRogero (zgodnie z zaleceniem, z recovery). Wiem, że robienie za królika doświadczalnego bez flashera to głupota, ale co mi tam, musiałem to sprawdzić (i tak nie wracam na stałe na CEXy, bo możliwość skorzystania z debuggera to istne zbawienie - przyspieszyło mi pracę przynajmniej o kilka miesięcy ślęczenia nad kodem i debugowania printfami :) ).
W ostatnim czasie w sumie kilka razy przechodziłem po różnych DEXach i CEXach, bo sprawdzałem aplikację, nad którą pracuję od jakiegoś czasu. Zacinkę mam dopiero na tym CFW ;). Jak FSM nie pomoże, to zawsze mam jeszcze pełne i dobre dumpy flasha (ale flashera, niestety, nie). No ale widziałem przed chwilą, że FSM w tym przypadku wystarcza. W każdym razie, jeśli chcecie sobie zaoszczędzić nerwów, poczekajcie trochę, na jakiś V2 czy 1.1, albo aż wyjaśni się sprawa tego, co powoduje te bricki (rogero ostrzegał, więc sam jestem sobie winien - nie mam pretensji w każdym razie). Edit (na starym poście nie działa): Konsolka nie wchodzi w FSM, w ogóle nawet nie próbuje uruchomić portów USB. Czyli oficjalny brick. No ale umówiłem się na jutro ze znajomym znajomego, to mi flasha na miejscu wieczorkiem zrobi (mam tylko ośmiopak piwa ze sobą zabrać - mam tylko nadzieję, że po robocie a nie przed robotą ;) ). Dobrze, że mam te dumpy. PS. CHECH-2504b date code 0D (minimalny firmware 3.50, stockowo miała zainstalowany 3.55). |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:59. |