![]() |
Witam. Podepnę się pod temat. Pomóżcie mi wybrać z całej tej listy nagrywarkę blu-ray, nie koniecznie najtańszej. Zależy mi na jakości nagrywania. Potrzebuje nagrywarki do archiwizacji zdjęć i filmów 4K i kilku dokumentów. Moja nagrywarka niestety odmówiła posłuszeństwa po trzech latach nie robienia niczego oprócz zbierania kurzu, ostatniej archiwizacji trzy lata temu i kilku odczytach płyt. Z poprzednią miałem identycznie, nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Czy po prostu wybieram słabe nagrywarki czy przestają działać od nie używania.
-nagrywarka ma być wewnętrzna |
Jeżeli ma być pełne wsparcie dla Ultra HD Blu-ray to musisz czekać aż w Polsce pojawią się : Pioneer BDR-211\S11 Ultra HD Blu-ray
|
Nie interesuje mnie odtwarzanie filmów jeżeli o tym piszesz. Tylko wyłącznie nagrywanie. Mam kilka filmów z podróży w formacie 4K i chciałbym je zachować na czymś namacalnym oprócz backup na przenośnym dysku.
|
To ja polecam w takim razie Pioneery BDR-209EBK\BDR-S09XLT lub LG BH16NS55 .
|
Witam wszystkich.
Kompletnie nie jestem w temacie napędów optycznych, dlatego wolę posłuchać mądrzejszych. BR to IMHO ostatnia technologia dysków optycznych jaka będzie stosowana na masową skalę. Półprzewodniki za parę lat będą dużo szybsze, pojemniejsze i tańsze. W zasadzie już jest ten moment. Chciałbym zakupić jakiś napęd, który zapewni mi jak najlepsze odczytywanie płyt starych (CD/DVD, także audio), a jednocześnie kompatybilność ze standardem BD. Co powinienem wybrać? Ostatnia recenzja na stronie pokazuje, że model Asus BW-12B1LT najlepiej radzi sobie z odtwarzaniem kiepskich płyt np. Audio-CD. Czy pojawiło się coś, co lepiej sobie radzi z odczytem, czy poszukać tego starego modelu po prostu? Dziękuję za wszelkie sugestie. |
To samo co wyżej polecam :)
Pioneery BDR-209EBK\BDR-S09XLT lub LG BH16NS55 . Obie konstrukcje cechuje bardzo dobry odczyt \ korekcja - do tego w Pioneerach masz PureRead do AudioCD :) |
Przepatrzyłem aukcje i kilka sklepów z tymi nagrywarkami, ale nigdzie nie mogę się doczytać czy wersjach box jest dołączone oprogramowanie nagrywające na płycie. Może mnie ktoś uświadomić?
|
Cytat:
Podobny soft Arcsoft Media też występuje czasami w wersji BOX Pioneer BDR-209EBK Ale pytaj sprzedawców co sprzedają bo często oznaczają jak chcą to co sprzedają . |
Ilość załączników: 1
LG BH16NS55 kupiłem w pudełku z dołączonym oprogramowaniem, kabelkami i śrubkami do zamontowania.
Załącznik 95367 |
Cytat:
Masz jakieś dokładne oznaczenie kodowe tej wersji gdzieś na opakowaniu ? |
Kupiłem w sklepie internetowym, w opisie była wersja bulk a dotarła do mnie w pudełku jak na zdjęciu. :)
na spodzie opakowania P/N:MAY66014516 Ver.A nie wiem czy oto chodzi ? |
Dzięki :spoko:
Najwyraźniej dopiero niedawno LG wprowadziło BOX wersje -nigdzie w Europie nie było . |
Ilość załączników: 1
Kupiłem jak wyżej LG z takim samym kodem, pudełkiem i programem do nagrywania. Znalezione na Amazonie angielskim.
Dzięki za pomoc:spoko: |
Czy do BH16NS55 jest dołączone PowerDVD?
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:47. |