![]() |
Ilość załączników: 1
Chciałem podziękować za pomoc. Dzisiaj przyszedł napęd BDR-209EBK. Wydaje się że wszystko działa prawidłowo.
|
Ładny :)
Podaj proszę datę produkcji, plus, jak podłączysz, jakie firmware się znajdowało w nim fabrycznie :) |
MFD na etykiecie to listopad 2016. Firmware wg. Nero InfoTool 4 jest w wersji 1.34 (16-04-25). Kilka płyt już nagrałem (głównie DVD Video) i wszystko fajnie i bez problemów. No ale przesiadłem się z leciwego już NECa ND-3550A.
|
Do NECa mam w dalszym ciągu sentyment :)
Gratulacje wyboru - Pionek to świetny sprzęt ;) |
Ultra HD Blu-ray
Dodane do Sondy najnowsze modele :
LG WH16NS60 LG BU40N\LG BU50N Buffalo BRUHD-PU3-BK Logitec LBD-PUD6U3L\LBD-PVA6UCVBK |
Czołem,
Czy z punktu widzenia nagrywania płyt DVD jednowarstwowych można jakieś obecne i już nieprodukowane modele nagrywarek blu-ray szczególnie polecić? f. |
Cytat:
Również LG BH16NS55 więc pewnie najnowsze LG BH16NS60 też bardzo dobrze nagrywają DVD tylko że maja zazwyczaj do wyboru tylko dwie przekładnie zapisu x8 i x16 . |
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam, f. |
Na znanym portalu aukcyjnym masz BDR-205BK oraz BDR208DBK - obie jeszcze prawdziwie japońskie.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Od Pioneer BDR-206 w górę jest to poprawione. Oczywiście "japończyki " często mają więcej strategii zapisu. Załącznik 104380 Co do LG to oczywiście dla używania zapisu DVD to rzeczywiście rozczarowują strategie ,ale te co są x8 i x16 zapisują nad wyraz dobrze :wow: |
Cytat:
Pozdrawiam, f. |
Witam,
chciałbym kupić nagrywarkę Blue Ray pod Win 10. Zastanawiam się nad takimi modelami: 1. Asus BW-16D1HT/BLK/G - kosztuje 307 zł 2. ASUS BW-16D1HT/BLK/B/AS - 321 zł 3. Pioneer BDR-209EBK - kosztuje 290 zł (BOX) 4. Pioneer BDR-209DBK - kosztuje 278 zł (BULK) 5. LG BH16NS55 - kosztuje 279 zł (BOX) i (OEM) 6. LG BH16NS55RBB - kosztuje 279 zł 7. Pioneer BDR-S09XLT - kosztuje 318 zł 8. Hitachi / LG HLDS HP model BH40N 9. LG BH16NS40 Która z tych będzie najlepsza? Chciałbym, żeby nagrywała bez błędów czy możliwie najmniej błędów, żeby nie niszczyła płyt. Obsługiwała M-disc, może obsługiwała płyty BDXL - do 100/128 GB. Mogłaby posiadać jakiś większy zestaw oprogramowania. Jak np. LG BH16NS55RBB (Dołączone oprogramowanie: Cyber Link Meddia Suite, Cyber Link BDAdvisor, Label Print, Media Show, Power2Go, Power DVD, Power Producer, PowerBackup Media Espresso). Powinna mieć bufor ??? (jaki?) oraz awaryjne otwieranie. |
Cytat:
Musisz czekać aż będą w Europie dostępne : Pioneer BDR-211\S11 Ultra HD Blu-ray LG WH16NS60\LG BH16NS60 Ultra HD Blu-ray Albo kupować za granicą te modele \Ebay\Amazon itp itd |
OK,
poczytałem trochę o Blu Ray Ultra HD \ 4K i jednak UHD i 3D to za wcześnie, aby brać taki sprzęt do tych formatów. W takim razie proszę o radę z tych modeli co zapisałem lub może jakiś innym możecie zaproponować? Nie mogę już wyedytować poprzedniego postu, czy można prosić admina o wybielenie w tym zdaniu (słów 3D i UHD): Obsługiwała M-disc, 3D i UHD, może obsługiwała płyty BDXL - do 100/128 GB. |
Ilość załączników: 2
W takim razie według mnie to wybór między :
LG BH16NS55 Pioneer BDR-S09XLT \ Pioneer BDR-209EBK LG BH16NS55 Tylko że na dziś oprogramowanie Media Suite 10 dołączane do wybranych wersji LG BH16NS55 zawiera naprawdę podstawowe wersje oprogramowania umożliwiającymi jedynie proste operacje i funkcje. Program np .Power 2Go jest i tak darmowy .... Też przed zakupem warto spytać sprzedającego czy w zestawie jest soft .... bo z opisami i ofertami jest bardzo rożnie . Załącznik 105335 Pioneer BDR-S09XLT \ Pioneer BDR-209EBK Pioneer BDR-S09XLT - w zestawie na dzień dzisiejszy nie ma dołączonego oprogramowania . Pioneer BDR-209EBK - są na rynku dwie wersje box. Jedna bez softu \ druga z oprogramowaniem również mocno ograniczonego w funkcjach Arcsoft Total Media Extreme 2 http://blu-ray-burning-software.burn...me-review.html Również przed zakupem warto spytać sprzedającego czy w zestawie jest soft . Załącznik 105336 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:16. |