![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#13 | |||
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
oparcia się na jakim kolwiek żródle czy dokumentacji.Dla mnie to żadne żródło ani żadna wiedza dlaczego x4. Ustawienia graficznej skali w OptiDriveControl zresztą podobne jak NeroSpeedDisc nie służą i nigdy nie były wyznacznikiem do określania prędkości testowania dla żadnego nośnika CD czy DVD czy BD. ![]() Oczywiście że przy x2 działa korekcja ale odczyt wtedy jest teoretycznie obarczony najmniejszą liczbą błędów toteż korekcja w najmniejszym stopniu prostuje błędy co widać na jitterze który jest całkowicie inaczej odczytywany jak dla płyt CD i DVD i właśnie na nim najłatwiej widać jak i czy korekcja działa w napędzie komputerowym BD. ![]() Pierwszy raz słyszę żeby cały świat testował x4 -nawet na MYCE znajdziesz testy x2,x4,x6,x8 jak również na innych testach czy tematycznych portalach i forach. Ja zgodzę się jednak z @Sławekj że błędy BIS powinniśmy w pierwszej kolejności brać pod uwagę jako max ponieważ taki błąd jest dużo ciężej korygowalny i odczytywalny dla napędu stąd też średnia mówi nam tylko jakieś uśrednienie a duże błędy pojedyncze na pewno są wyzwaniem dla każdego czytnika. Dla mnie prędkość x2 wzięła się z argumentów przedstawionych w pierwszej odpowiedzi-najwolniejszy najpewniejszy odczyt z najmniejszym wykorzystaniem mechanizmu korekcji i stała prędkość odczytu dla całej powierzchni testowanej płyty przez co mechanizm korekcji działa na takim samym poziomie.Pamiętajmy że mechanizm korekcji w napędach BD jest naprawdę bardzo wydajny i działa zupełnie inaczej jak na w przypadku płyt DVD i CD. Skoro tak uważam to chyba logiczne że testuje x2-nigdy nikomu nie napisałem ani nie zabraniałem testowania z innymi prędkościami albo że jest złe czy nie prawidłowe a jedynie uniemożliwia porównanie wyników. Cytat:
jak wystygły działały bez problemu ![]() Cytat:
poszczególnych napędach nawet tych samych modeli że błędem jest branie pod uwagę tylko prędkości. Teoretycznie potrzebny byłby jeden profesjonalny analizator BD testujący nasze wszystkie płyty a to jest niemożliwe do wykonania -też napisałem pierwszym poście że testy BD są najmniej wiarygodne porównywalne w stosunku do innych nośników. |
|||
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Fotoksiążka - jakość, producent, ceny.. | andrzejj9 | Fotografia | 13 | 31.03.2016 00:32 |
Jak nagrać to na płyte BD tak by odtwrzać na BD stacjonarnym? | Axl2000 | High Definition | 2 | 24.05.2009 10:21 |
Kopia BD | Franek Dolas | High Definition | 22 | 30.03.2009 15:23 |
filmyDVD-Fatalna jakość obrazu na komputerze-czy można zaradzić temu? | Zbih | Napędy optyczne DVD | 9 | 27.04.2005 18:23 |
Jakość nośnika a jakość moozy mp3.... | Ghost_mode | Napędy optyczne CD | 5 | 25.03.2004 08:40 |