![]() |
Nagrywarka chyba leży. DVD też nie da się wypalić płyty nie LTH.
Nie można wykonać polecenia zapis urządzenie nie jest dostępne. Nie można wykonać polecenia zakończ w trybie dao. Zwalona nagrywara? Teraz nero przestało ją widzieć. Jakby jej w kompie nie było. Kurna. |
Szlak by to wziął. To jakie płytki kupić? Takie do leżakowania. Bo nagrywam głównie filmy które chce obejrzeć np po roku ;)
|
Nie wiadomo ile leżakowały u producenta\dystrybutora\hurtownika\sklepie.
Prościej kupić dobrą płytę i przetestować napęd niż nowy napęd i dowiedzieć się że z płytami LTH coś nie hallo;) |
Ale płyty kupiłem wczoraj. Spróbowałem nagrać innym softem - Ashampoo.Burning.Studio.15 iestety też error i kolejna płyta do kosza.
Albo nagrywarka padła albo kupiłem zwalone płyty? |
Przetestuj sprzęt na płytach HTL
Verbatim BD-R LTH nie nadaje się do "leżakowania" http://forum.cdrinfo.pl/f28/degradac...d-r-lth-92972/ :) |
Witajcie.
Mam kłopot. Nie mogę nagrać płyty BL na IHBS112. Wprawdzie od paru miesięcy nic nie nagrywałem i dziś musiałem dwie płytki BD poszły się rypać. Za każdym razem ten sam błąd w nero: Nie można wykonać polecenia zapis Przekroczenie czasu oczekiwania jednostki logicznej ATAPI IHBS112 2 Przerwano polecenie SCSI ATAPI IHBS112 2 Nie można wykonać polecenia zakończ w trybie DAO Zapis z prędkością 6x nie powiódł się. Kurcze co jest? Od nieużywania nagrywarka padła czy co? Płyty Verbatim BD-R LTH Type Próby palenia NERO 12.5.6000 |
7/32 czyta własnoręcznie palone BD.
|
no wlasnie nie. Wszedzie czytam ze tylko XP potrzebowal instalki bibliotek aby czytac UDF. Czy ktokolwiek z posiadaczy 112 moze napisac czy odtwarza mu plyty nagrane czystym UDF-em 2.50 ?
|
Na XP-ku trzeba było wgrać odpowiedni sterownik, aby płyty były widziane, może na 7-ce też trzeba coś zainstalować/zaktualizować?
|
Oj, to częsty przypadek, dawniej powodowany marną jakością nośników, czasem podłą jakością nagrywarek. Jak teraz bywa to trudno mi powiedzieć, bo nagrywam mniej niż mało.
|
nagrałem ISO+Joliet+UDF i jest ok. W każdym razie pierwszy raz sie spotykam z sytuacja kiedy nagrywarka nie widzi płyty którą sama nagrała.
|
7 64bit
|
Jaki OS?
|
to teraz taki zonk ale mam nadzieje ze to ja cos zle robie a nie sprzet. Mianowicie nagrane plyty BD-R nie sa potem widoczne na kompie.
1) tryb nagrywania UDF 2.50 2) testowane na plytach fortis i panasonic Zdaje sobie sprawe ze UDF jest do odtwarzaczy stacjonarnych ale nie jest tak ze komp czyta wszystko ? (obojetnie czy to ISO9660 joliet czy udf) |
Cytat:
Lepiej brać wtej samej gotówce Verbatim .Thats,JVC z MID MEI-T02-:) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:56. |