![]() |
Ilość załączników: 1
|
Mam dziwny problem z IHBS312 czasami mi się od razu po otwarciu sama zamyka tacka, a jak płyta dłużej zostaje w nagrywarce to czasami po otwarciu tacki dioda pracy dysków ciągle się świeci a etykieta nazwy płyty zostaje nawet po otwarciu kieszeni. po wsunięciu szuflady z powrotem nagrywarka kręci płytą ale napęd jej nie czyta. pomaga tylko restart komputera albo wysuwanie i wsuwanie tacki parę razy, zmieniałem kable sata i zasilający nie pomaga, nie wiem to się dzieje losowo czy mi to uznają na gwarancji może w serwisie akurat takie coś się nie stanie. może ktoś ma takie objawy
|
Ja bym na początek na innym kompie przetestował -mój iHBS na nie którychś maszynach też potrafi zawiechy robić:).
|
Cytat:
|
Cytat:
w Panice że niby już nie produkują liteonów a tylko na nich można testować płytę kupiłem nową taką samą, wczoraj zamontowałem i nie ma takich objawów to raczej nagrywarka coś pada, spróbuje wysłać na gwarancje. |
|
Ilość załączników: 2
Fortis Printable BD-R 25GB x4 INFOMER30 CMC Made in Tajwan
Nero 2014 x4 Załącznik 64021 Załącznik 64022 |
Cytat:
|
Przetestuj na adapterze i zobacz jak wygląda sytuacja -u mnie na paru adapterach działa dobrze ...;)ale też na kilku zawiechy łapie albo znika nagle z systemu.:>
Najpewniej u Ciebie gryzą się stery sata ....:>:> |
Cytat:
Pożyczyłem nagrywarkę LG BH16NS40 i DVD-r Lite-On iHAS124, LG działa bez problemu a dvd-r liteon iHAS124 też zwiechy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
U mnie tylko na W8 na adapterze USB wywali od czasu do czasu komunikat -napęd nie obsługuje testów ale restart ODC załatwia sprawę:)
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
Jeszcze myślałem kupić kontroler na pci-e na sata ale to już strach na tej płycie nie wiem co działa a co nie za nowa płyta nic nikt nie wie |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:20. |