![]() |
TV to LE40D503F7W a nie UE. Wrzuciłem fw i zobaczymy.
|
Miałem "falowanie" dźwięku w LE32B530, pomogła aktualizacja oprogramowania telewizora. Było widać/słychać, że to problem softu, gdyż tylko kanały w jednym formacie kodowania falowały (już teraz nie pamiętam czy te w AC3 czy MPEG).
|
no moi znajomi tak mieli,na infolinii zalecili aktualizacje softu ale gdy okazało się że takowej brak to tv wylądował w serwisie
wyszło ponad 400zł za wymianę 'modułu dźwiękowego' bo tv po gwarancji... |
Ciekawe co opowiadasz z tym dźwiękiem. Moich rodziców tv ma takie objawy. To model UE40D503. Mówisz, że jak nie pomoże aktualizacja oprogramowania to serwis?
|
oby Ci służył:-)
jeśli pomimo aktualizacji softu będzie Ci się sam dźwięk nagłaśniał i ściszał to serwis, no i po 4 latach lubi coś w matrycy kopyrtnąć wtedy tylko nieautoryzowany serwis który dłubie dokładnie,gdzieś chyba @superrrmario mi tłumaczył co i jak gdy się zdziwiłem jak oldshoolowy elektronik za 250zł postawił samsunga na nogi a w serwisie 1600.... |
Na razie jestem bardzo zadowolony :-)
Obraz świetny choć wymaga jeszcze dokładnej kalibracji żeby wyciągnąć z niego 100%. DLNA śmiga rewelacyjnie. Filmy i muzyka z maliny lecą rewelacyjnie. Sterowanie głosem moim zdaniem jest zbędne w obecnej postaci - pilotem obsługa jest o wiele szybsza. YouTube chodzi świetnie. Jest też m. in. Skype ale nie testował. Ma nagrywanie materiału na dysk po USB - tez nie testował. Fifa na nim wygląda rewelacyjne :-D Jeżeli planujesz zakup 32" do 1.8k to bierz pod uwagę ten model. |
nie, ironii brak
sam w tej chwili mam za plecami TV Samsunga (nie moj) i dziala :) sam tez sie zastanawiam co kupic i Samsung, mimo, ze jakis wewnetrzny glos mi mowi, zeby wziasc Toshibe, ma pare zalet - popularnosc i dostepnosc soundbarow, ktore na bank beda w pelni wspolpracowac |
Wyczuwam ironię :-P
|
no to oby Ci sluzyl :D
|
Kupiłem jednak Szajsunga. Wybrałem model UE32F6400. W media był za 1609 zł.
|
Cytat:
jak dla mnie jakość obrazu na LG jest dużo lepsza niż szajskach |
Jeżeli chodzi o kwestię wyboru przekątnej to należy ją dobierać tak jak jest opisane tutaj?
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2014300.html Cytat:
|
andy może Philips 32PFL5008H/12?, ja mam obecnie Philips tyle, że wyższy model, jestem bardzo zadowolony. Świetna funkcja Ambilight, masz wrażenie, że obraz jest większy a do tego podświetlony od tyłu.
|
@Pierwszy poczekaj aż Apple zacznie robić TV :D ||
Tak serio to interesuje mnie jak najlepsza jakość obrazu jak i samego TV. @Deckard jaka jest przewaga modeli które podałeś nad tymi szajsungami? |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:13. |