![]() |
Cytat:
Jedni wolą to inni coś innego. Ja nie mogę patrzeć na plazmę, ponieważ widzę w niej delikatne technologie "ruskiego rubina". Oczywiście w mocno przesadzonej formie. Możliwe że mam zbyt czułe oczy, ale dla mnie plazma to takie mnóstwo "mini kineskopów" na które patrzeć nie mogę. Technologicznie paradoksalnie coś w tym jest, dlatego przy wyborze TV najlepiej samemu sprawdzić. Na własne oczy. |
no już nie będę wnikał w marność ramówki ogólnodostępnych kanałów tv - rzeczywiście nie ma co oglądać, sporo powtórek, oper mydlanych czy hitów typu "szubidu ju ken dens" ale zawsze coś można wrzucić do odtwarzacza lub obejrzeć coś z płatnych kanałów tv. Najlepiej na plaźmie.
|
Oglądałem telewizję pierwszy raz od kilku tygodni, 07 zgłoś się leciał, kultowy odcinek, w którym Dziewulski spuszcza się na linie ze śmigłowca i wyraźnie widać, że ma kloca w majtach, po czym podkutym wojskowym butem nie może wybić szyby w ciężarówce. :rotfl:
Do tego starczy stary telewizor, albo monitor w komputerze. :taktak: |
miałem o tym wspomnieć ale na lcd też jednak da się telewizje pooglądać... jakoś
|
A jeszcze inni by oglądać telewizję. ;p
|
jedni kupują tv by podziwiać bdb jakość obrazu, drudzy wolno obracający się licznik poboru prądu...
|
Z LEDami plazmy nie maja szans, jesli chodzi o energooszczednosc. A zwolennikiem oszczedzania pradu jestem zdecydowanie! Teraz mam LCD sprzed 3-4 lat do ktorego plazmy sie zblizyly, ale nastepny bedzie LED. Nie ma to jak zwrot za prad :-)!
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
A jak to jest z tym pożeraniem prądu przez plazmy?
Podobno bardzo duża różnica w poborze prądu w porównaniu z LCD. Naprawdę są to jakieś odczuwalne różnice? |
Mogę Ci polecić plazmę PANASONIC TX-P42ST60E (dostępna np. tu). Sam mam model z poprzedniego roku (ST50) i jestem bardzo zadowolony. Ten telewizor w testach wypada jeszcze lepiej, szczególnie jeśli chodzi o poziom czerni (jeden z testów dostępny tutaj). Cena trochę powyżej zakładanego przez Ciebie budżetu, ale myślę, że w tym wypadku warto dołożyć.
|
@Alex69 Aleś mi wbił gwoździa :)
|
imo na 42" fajnie jak jest 1080p ale bez przesady
|
z plazm za tę cęnę to tylko hd ready tylko
|
fragment wypowiedzi człowieka zajmującego się zawodowo obrazem/kolorem na monitorach z która trudno się nie zgodzić
Cytat:
krotko mówiąc najtańsza plazma jest lepsza niż jakikolwiek lcd co do firm produkujacych plazmy omijał bym tylko lg |
Ja tam w domu wszystkie tv mam od samsunga, najnowszy 32 cale, robi jednocześnie za monitor i tv, dałem za niego 1400~ zł. Niestety bez VGA, jedynie 2x HDMI, composite/component i USB, ogólnie jestem zadowolony, leciutki chudziutki no i FullHD :)
Ja bym proponował szukać cos LED od Samsunga. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:06. |