![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() P.S. ból, że nie mam hdmi bo bym z tego złącza korzystał, choć grafika super obraz "wypluwa" |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam... to znaczy miałem
w lapku GF8400MG i też jakość była super, poza tym że mam TV HD ready i robiło downscaling.Niestety mam też Della GX280 który służy za media PC i jakość obrazu ponad 1280x1024 jest na nim podła. Nawiasem mówiąc na moim TV przy sygnale VGA czasem źle reguluje sie obraz (wychodzi poza ekran). Pewnie to wina TV, regulacji nie ma. Dlatego puszczam FullHD bo wtedy akurat jest OK. Musze kupić jakiegoś radeona z DVI do della, ale low profile są drogie . Najlepszy byłby HD2400.Cału komputer z windowsem kosztował 300zł, nie wsadze do niego karty za 150 żeby poprawić jakość obrazu
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 27.03.2009 o godz. 17:12 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
dzieki za wsparcie fachowa wiedza
![]() w ktorych producentow najlepiej celowac? z wstepnej selekcji wylonilem Sony, a konkretniej Telewizor 32" LCD Sony KDL-32W4000K (Bravia) (Full HD, 3 HDMI)
|
|
|
#4 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sharp, panasonic, samsung a potem sony
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
W4000 to wyjatkowo udana seria :-)!
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
http://www.chip.pl/news/sprzet/wyswi...m-juz-na-rynku a może coś takiego?? szkoda że to takie małe!
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Jukebox Hero
Monitory z tunerami to zazwyczaj najgorsza opcja. Bardzo prawdopodobne że jest na matrycy TN, a to do telewizji odpada (zmiana odcieni kolorów przy zmianie kąta, tzn każda osoba widzi inne kolory
).Chyba że to jest na S-IPS, ale monitory na S-IPS można policzyć na palcach jednej ręki. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
Nie warto kupować TV bez dekodera mpeg4. To niedługo będzie standard wszelkiego nadawania, naziemnego też.
|
|
|
#9 |
|
Jukebox Hero
Nie napalałbym się na MPEG4 i DVB-T.
W polsce darmowa telewizja praktycznie nie istnieje. Co można obejrzeć z nadajników naziemnych? 4 kanały? Toż to nawet nie warto się fatygować z montowaniem anteny na dachu. Operatorzy tacy jak Polsat, TVN czy Cyfra+ nie będą zainteresowani robieniem konkurencji dla platform satelitarnych (a jeśli nawet - taniej raczej nie bedzie, to po co sie fatygować part II). Widać po rozwoju FTA w Polsce, że za darmo sobie raczej nic nie pooglądamy. Tuner zawsze mozna sobie dokupić, telewizja naziemna rozwija sie miernie, do czasu jak wejdzie moze jeszcze telewizory powymieniamy. Mój LG ma tuner MPEG2, ale i tak mam n-kę bo na moim zadupiu nawet TVP ledwo odbiera
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 03.04.2009 o godz. 13:10 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
w uk tez mowili,ze dvb-t nie ma szans bo jest satelita, a wyszlo z tego cos fajnego, wiekszosc kanalow tam jest, sa nawet platne i kodowane jak np sky sports...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Jukebox Hero
ale wiesz jak u nas jest. Zobacz sobie niemieckie stacje na FTA. Jest ich cała masa.
A w polsce było nawet nieźle w roku 2003-2004 ale potem FTA stało sie chyba zbyt konkurencyjne dla plaftform i zostało udupione (TVN i Polsat zabrały swe kanały). Dobrze by było gdyby Polsat TVN itp były na DVB-T za darmo. Ale jakoś w to nie wierze - mimo ze wiecej na nich głupich reklam niz powiedzmy filmu, są traktowane niemalże jak kanały premium - są kodowane na satelicie .Po co je kodować? Nie mogłby być dalej w FTA? Nie bo kto kupiłby wtedy Nkę. A co dla mnie za różnica czy zapłace za odbiór DVB-T czy z satelity? Żadna. Nawet satelitka lepiej na dachu wygląda niż zestaw masztów z antenami siatkowymi, yagi i dookólnymi. Na przykład w lublinie te kilka marnych stacji które są w naziemnej są nadawane z uwaga TRZECH nadajników. Każdy w innym kierunku - z TVP Lublin, Piask i bodajże z Ryk. I ustaw tu kurde antene .edit: widze ze Polsat i TVN obecnie na DVB-T nawet się trafia I bardzo dobrze. Tylko zeby ich nie zabrali jak system sie upowszechni...http://www.dipol.com.pl/dane_nadajni...lsce_bib07.htm Ostatnio zmieniany przez sobrus : 03.04.2009 o godz. 13:23 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
w dvb-t i tvn i polsat sa nadawane za free i od zapowiadaja, ze tak pozostanie
tam jest podobnie, kilka ciekawych kanalow kodowanych przez satelite a z naziemnej juz nie http://www.emitel.pl/telewizja/nazie...-cyfrowa-dvb-t
|
|
|
|
|
#13 |
|
Jukebox Hero
Miejmy nadzieje ze tak zostanie
![]() W takim razie jak ktoś mieszka w miejscu gdzie dociera nie tylko satelita - niech bierze MPEG4
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Kanały analogowe będą wyłączane - nieprędko, ale na pewno (bodaj nawet kalendarz już jest). Aczkolwiek skłonny jestem się zgodzić, że na razie nie ma co sobie (w PL) głowy zawracać MPEG4 - niewykluczone, że do czasu przełączenia na DVB-T cośtam nowego wdrożą i MPEG4 się zda psu na budę.
Zaś mieszkańcy południowej Polski mogą sobie dodatkowo oglądać sporą już ilość kanałów DVB-T z Ostrawy.
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.04.2009
![]() |
od dłuższego czasu przeszukuję internet w poszukiwaniu odpowiedzi na nękające mnie pytanie. Wszyscy zastanawiają się jak wybrać odpowiedni telewizor, a czy ktoś sobie zadał na czym ten telewizor postawić?
Jestem szczęśliwym posiadaczem Sharp Aquos LC-46DH65E. Na początku z kuzynek cieślą chciałem sam dla siebei zrobić jakąś ładną gablotę, która miała dać upus mojej smykałce desingerskiej W końcu doszedłem do wniosku, że lepiej jest kupić jakiś gotowy mebel, dzięki któremu mój salon świetnie komponowałby się z telewizorem. Myśle o modelu STZIN421455/BK ze sklepu http://www.standland.pl. Teraz pytanie do osób, które przerabiały juz podobną bolączkę z wyborem odpowiedniej "bazy" dla swojego TV. Czy brytyjski standard hartowania szkła BS6206A jest także uwzględniany w Polsce?Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Która konsole, jaki model itp... [?] | Mlody-San | Hardware | 98 | 22.01.2006 13:14 |
| jaki program uzywa portu 7200? | -Sid-The-Rat=> | Off topic | 5 | 30.01.2003 09:38 |
| Jaki Ups wybrać? | AS_Wywiadu | Off topic | 20 | 14.11.2002 13:47 |
| LAN w budynku. Jaki osprzęt ? | +++LeWaP+++ | Off topic | 18 | 29.10.2002 10:41 |
| Jaki kodek???? | Skoczy | DivX, Xvid, Matroska i inne | 4 | 02.08.2002 11:33 |