![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moge sprawdzić na LCD i X360, podejrzewam ze różnicy nie bedzie. Ale ja wiem że mój LCD smuży troche (obraz pierwsza klasa za to, ale za ~1500zł cudów nie ma). Zazwyczaj nie widać, ale czasem smuży. Mój monitor MVA z resztą też nieco smuży czerwonym.
Co do Sonica to podobały mi się te pierwsze na Genesisie, potem na DC i GC był Sonic Adventures - ten był super. Sonic Adventures 2 miał lepszą grafę ale to juz nie to... Zastanawiałem się nad tym nowym, ale demo mi sie nie spodobało (za mało gry w porównaniu z Adventures - tylko biegniesz w prawo i tyle?). 'm going to do you a great favor and save you some time and money. Don't buy Sonic Unleashed. There, you can stop reading and spend your $60 on something more worthwhile <-- review na IGN wiele mówi Oczywiście masz rację to kwestia gustu. Mi ostatnio prawie żadna gra sie nie podoba, chyba sie stary robie... |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobra, no to skoro ustalilismy juz sobie ze nie bede katowal oczu plazma prosze o porade.
Chce : - LCD. - 42 cale. - TYLKO i WYLACZNIE Full HD. - 3 lub wiecej wejsc HDMI. - Wyjscie minijack z tylu obudowy (bede podpinal Logitechy Z4). - Cos z lansem (Sharp? Sony? Byle nie jakies Daewoo, Funaie, Philipsy czy LG). - Cena do 3000 PLN (absolutne maksimum). Na telewizorze nie bede W OGOLE ogladal telewizji. Bede ogladal filmy z BluRay, DVD i DivX, zrodlem bedzie PS3. Ale glownie bede gral w gry, niejednokrotnie jak juz pisalem po kilkanascie godzin na dobe (gdy przyjdzie weekend). Gral bede na PS3, ale wcale nie tylk ow gry Full HD (bardzo czesto, jesli nie czesciej, pykam w dobre pozycje z PS2 i PS1 - te pierwsze to 720 x 576, te drugie - 320x240). Doradzicie cos, kumy? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Jukebox Hero
jakieś LG? To jeden z największych i najlepszych producentów matryc. Do samych TV też sie przyczepić nie można. Chyba tylko dlatego że popularne
![]() To samo samsung, choć to jednak tańsza półka i ponoć obraz jednak gorszy niż na LG. Do PS3 brałbym chyba Sony. Zeby był zestawik ![]() Chociaż jak oglądałem telewizory w MM tak naprawde podobał mi się obraz tylko na modelach 2 firm. LG-Scarlet (serie od 3000 wzwyż) oraz Sharp Aquos. Oczywiście mówie o tych w rozsądnych cenach. Ale te droższe od tych dwóch wcale jakoś lepiej nie świeciły. Więc.. Sharp Aquos? W hierarchii jednak Sharp stoi wyżej, więc lans na pewno będzie ![]() Za to LG serie 4000+ mają czujnik światła dostosowyjący parametry matrycy (balans kolorów itp) oraz moc podświetlenia do warunków panujących w pokoju, aby zawsze mieć optymalny obraz. (zgasisz światło to i telewizor sie przygasi zeby nie dawać po oczach. zaświeci słońce to sie podjaśni żebyś coś widział. włączysz czerwoną lampę to telewizor tak dostosuje kolory aby biały był biały). Taki czujnik + design Scarlet to też lans ![]() Uprzedzam jednak że nie jestem żadnym telewizorowym guru. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 27.01.2009 o godz. 00:49 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Get a Mac!
Moze i najlepszy, ale obecnie LG to masowa - robia wszystko, do TV po suszarki. Lepsze wrazenie robi wlasnie cos ze wspomnianego przeze mnie segmentu.
Aquos? Chetnie... Gdybym wiedzial ktory dokladnie model spelni moje wymagania nie pisalbym posta ;-P... Mam nadzieje ze trafie wlasnie na kogos kto ma Aquosa i uzywa go do tego do czego ja zamierzam :-)! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Get a Mac!
Ten Sharp D85 wyglada bardzo kuszaco, tylko... nie moge go znalezc na zadnej porownywarce cen o.O. Jakies informacje gdzie w Polsce mozna go dostac i dowiedziec sie ile kosztuje? Interesuje mnie rzecz jasna wersja 42 cale. No i nie moge nigdzie znalezc info czy ma minijacka z tylu by podpiac glosniki Logitecha (wiekszosc ma z przodu, na sluchawki, a zalosnei wyglada caly czas otwarta klapka od ktorej idzie kabel do tylu.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Tuning System ATSC/QAM/NTSC wiec po co Ci taki ..... a nie wiem czy wogole ma PAL raczej nie to i po AV nie pooglądasz seria D65[Europa]Seria DH ma dodatkowo wbudowany dekoder MPEG 4
Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 27.01.2009 o godz. 16:14 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Get a Mac!
Tego sie domyslilem - wszak strona amerykanska wiec musiala dotyczyc produktow na rynek amerykanski... Chodzilo mi bardziej o odpowiednik na nasz rynek. Rozumiem ze jesli chce "europejskie D85 z tunerem MPEG-4" to mam kupic DH65...?
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
jeśli miałbym kopić coś teraz ze stajni Sharpa to było to coś z serii X20, XL8 |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
ja mam Sharpika Xl2E i z PS3 śmiga elegancko, nie widać smużenia na grach typu F1, motorstorm
|
|
|
|
#10 |
|
Get a Mac!
Jesli dobrze widze to wspomniane przez Was serie pozostaja poza moim pulapem cenowym...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Jukebox Hero
No tak to jest jak chcesz lans
![]() Sharp nie jest tani. Krótka wycieczka po komputroniku ujawnie tylko 1 model spełniający kryteria: http://www.komputronik.pl/TV_/_Hi_Fi...elny,id,62290/ Czas reakcji 7ms ... z sonicem może być problem. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Get a Mac!
Sonic to nie glowny argument :-P. Sluzy mi jako tester do smuzenia, nie jest to "game of my life" ;-). Glownie MGS 1, 2 3 i 4, z ktorych to czesci ciemna czescia jest chyba tylko pierwsza i to maks. przez dwie godziny. Na ogol konflikty pustynne, obiekty zurbanizowane i bardzo kolorowa dzungla. Odbijania murzynow z ciemnej piwnicy nie ma ;-P...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
nie wiem ile stoi w polsce i czy w ogole jest
http://www.google.co.uk/products?q=T...Products&hl=en tu, jak widzisz, minimalnie ponad Twoja granica M@X, z przesylka do polski |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Get a Mac!
Wyglada super, ale wolalbym kupic w Polsce... Potem moga byc problemy z gwarancja.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
to go poszukaj
![]() http://www.toshiba-av.pl/TV/LCD/ZV/120/42ZV555DG jest w polsce, cena sugerowana zawsze jest z kosmosu ![]() a co do gwarancji - zapytaj, prawdopodobnie europejska
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 27.01.2009 o godz. 23:06 |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Która konsole, jaki model itp... [?] | Mlody-San | Hardware | 98 | 22.01.2006 13:14 |
| jaki program uzywa portu 7200? | -Sid-The-Rat=> | Off topic | 5 | 30.01.2003 09:38 |
| Jaki Ups wybrać? | AS_Wywiadu | Off topic | 20 | 14.11.2002 13:47 |
| LAN w budynku. Jaki osprzęt ? | +++LeWaP+++ | Off topic | 18 | 29.10.2002 10:41 |
| Jaki kodek???? | Skoczy | DivX, Xvid, Matroska i inne | 4 | 02.08.2002 11:33 |